Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Sporthírek'
2015 november 02 hétfő - 10:57:06     Sporthírek     Hozzászólás 0

A galéria a képre kattintva megtekinthető!
Fotó: Járdány Vanda


2015. október 31-én a Skultéty Sándor diák, felnőtt szabadfogású nemzetközi birkózó emlékverseny XVI. alkalommal került megrendezésre, Abonyban, a Varga István Sportcsarnokban. A verseny 21 egyesület 189 versenyzőjének részvételével került lebonyolításra. A rendezvényt Romhányiné Dr. Balogh Edit Abony Város polgármestere és Farkas Tibor a MBSZ főtitkára nyitotta meg. A verseny megnyitó ünnepségét az abonyi Fúvószenekar játéka, a mazsorettek és az akrobatika klub versenyzőinek bemutatója tette még színvonalasabbá. A rendezvény elérte célját, mivel nagyban segítette a versenyzők felkészülését és a sportág népszerűsítését.  A jelenlévők láthatták, hogy a nemes küzdelemben edződött lányok, fiúk milyen kiváló mozgáskultúrával, testi-lelki erővel rendelkeznek. Az eredmények az Olvasd tovább gombra kattintva tekinthetők meg.


Olvasd tovább...
2015 november 01 vasárnap - 19:14:16     Sporthírek     Hozzászólás 0
Október 30-án az abonyi lányok ismét hazai pályán léptek pályára, Túrkeve csapatait fogadva.

Először a fiatalokmérkőzhettek meg a tabellán jelenleg utolsó helyen álló Túrkevei csapattal péntek délután.  A lendületes támadások és a jó védekezés szinte végig jellemző volt az Abonyi lányokra. Mostani meccsen is előfordultak kisebb-nagyobb hibák, amiket jövő heti edzéseken kell átbeszélni és kijavítani, hogy a következő mérkőzésen ezek ne forduljanak elő.  Félidőben már 9 gólos előnnyel hagyhatták el a pályát a juniorok (15-9). A mérkőzés második idejében is visszatértek a hibák, ami miatt az ellenfél felzárkózott, de ez nem volt elég az eredmény megfordításához, így a 2 pont a junior csapatunké lett. 

ABONYI KC- Túrkevei VSE (junior) 23-21
Csapat tagjai/gól lövők:
Szikszay Zs. (kapus); Tamasi O.(1); Bajtek B. (3); Mertlik E.(8); Habony E.; Bokor F.(3); Tóth M. (2); Rieger M.(3); Szegő Sz.; Molnár Cs.; Balogh E.(1) ; Batta F.(2); Duka V. R. Következő mérkőzést már a felnőtt csapatunk játszotta. Az ellenfél jelenleg az 10. helyen áll. Az első félidőben még magabiztosabb támadásaink és védekezésünk volt, így az öltözőbe a lányok 4 gólos előnnyel mehettek be (15-11). Viszont a második félidőben több hibával játszottak a lányok és a védekezés is meggyengült, ezért a Túrkeve csapata fel tudott zárkózni és sokáig fej-fej mellett meneteltek tovább a lányok. A végjáték elég szorossá alakult ígysajnos a lányok lelkesedése illetve akaratereje nem volt elég a 2 pont megszerzéséhez, így ezen a mérkőzésen csak 1 pontot tudott szerezni az Abonyi KC női felnőtt csapata. A végeredmény 25-25 lett. 
 


Olvasd tovább...
2015 október 30 péntek - 11:04:45     Sporthírek     Hozzászólás 0

2015.10. 22-én, Szentesen a Szabadfogású Diákolimpia Országos Döntőn a II. korcsoportban 297 induló közül Komáromi Viktor 38 kg-ban I. helyen végzett. Viktor remek birkózással szerezte meg első bajnoki címét.
 
Gratulálunk az eredményhez!
 
A fotóra kattintva kinagyítható a kép!
2015 október 29 csütörtök - 20:17:34     Sporthírek     Hozzászólás 0

Az Abonyi KC férfi csapatai az NB II-es bajnokság déli csoport bajnokságának 6. fordulóját október 25-én, vasárnap játszotta hazai pályán a Dunaújvárosi AC gárdái ellen. A bajnokságban eddig gyengén szereplő csapatunkon nagy volt a teher, ugyanis sereghajtóként hazai pályán csak a győzelem lett volna az elfogadható. Mérkőzés előtt az öltözőben a játékosokon látszott a győzni akarás. Talán a túlzott lelkesedés miatt is kezdhettük rosszul a mérkőzés elején, ellenfelünk kapuját nehezen tudtuk bevenni. Egy-két támadásunkat leszámítva, a játékokat nem játszottuk végig, távolról sok lövésünk pontatlan volt, a széleket nem játszottuk meg. A hibás támadásokból sok esetben kaptunk gyors gólokat. Mindezek ellenére többször felzárkóztunk, csak sajnos igazán közelre nem sikerült. A második félidőben több helyzetünk is kialakult a széleken, amibe bele-bele hibáztunk. A védekezésünkben voltak hibák, de szerintem a mérkőzést nem a rossz védelem, inkább a gyenge támadások miatt vesztettük el. 9:15-ös félidei eredményt követően 21-30-ra kaptunk ki a Dunaújvárosi AC csapatától.


Olvasd tovább...
2015 október 24 szombat - 16:15:16     Sporthírek     Hozzászólás 0

Az Abonyi Torna- és Akrobatika Klub versenyzői az elmúlt hétvégén (Okt. 18. vasárnap)Budapesten a Szent Pál Akadémián kezdték meg az őszi versenyszezont. Délelőtt a legkisebbek indultak a Start Kupán, délután pedig a nagyok méretették meg magukat a pontszerző versenyen. A lányok remekül szerepeltek. Versenyről versenyre folyamatos teljesítmény javulást mutatnak, ennek köszönhető, hogy az öt induló egységünkből az a négy amelynek a kategóriájában rendeznek Országos Bajnokságot már megszerezte az indulás jogát.
 
Az eredmények:
Start Kupa Manó korcsoport:
5. Diószegi Csenge(2009)
6. Szabados Szabina (2009)
8. S. Tóth Panka(2009)
(Ők a hétévesekkel versenyeztek együtt, és nagyszerűen helyt álltak a népes mezőnyben)
SZPA Kupa:
IFI 
Csomor Janka-Herédi Emma-Ádám Barbara 1. hely
Serdülő
Mucsi Noémi- Vágó Luca- Méri Zsanett 2. hely
School Class
Speckner Anna- Bata Brigitta- Benyus Fruzsina 2. hely
Gyermek
Nagy Karina- Szabados Brigitta 9. hely
Újonc
S. Tóth Dorka- Benyus Adél- Gócsa Lili 2. hely

Szalinka Szilvia
2015 október 23 péntek - 11:44:41     Sporthírek     Hozzászólás 0

Klikk a fotóra a galéria megtekintéséhez!
Fotó: Szilágyi Tamás
2015 október 21 szerda - 06:09:07     Sporthírek     Hozzászólás 0

Bajnokságunk 5. fordulójában csapataink a budapesti Elektromos sportcsarnokban léptek pályára, az Elektromos-Rév TSC ellenfeleként. Csoportunk újoncának játékerejét nem ismertük, de ugyanakkor junior és felnőtt csapatukkal egyaránt az élmezőnyhöz tartoznak. A felnőtt mérkőzés edzői szemmel:
„Az idei bajnokságban szereplő újonc Elektromos- Rév TSC elleni mérkőzés nem úgy alakult, ahogy az csapatunktól elvárt lett volna. A mérkőzés vasárnap 12:30-kor kezdődött Budapesten, sajnos a mecset is „ebéd utáni” lendülettel kezdtük. Az ellenfél az elejétől kezdve magabiztosan vezette a játékot. Talán az első félidő közepén sikerült felébrednünk és kicsit felzárkóztunk 7:5-re, de nem tartott sokáig. Az ellenfél nem igazán jó 5:1-es védekezése elleni támadásaink sokszor kudarcba fulladt, átlövésekkel nem tudtunk gólokat szerezni. A labdás és a labda nélküli helyezkedésekből, keresztmozgásokból eljutottunk ziccerig, de sokat hibáztunk, melyekből gyors gólokat kaptunk. Megpróbálkoztunk a két beállós támadó játékkal is, hogy az ellenfelet a hatos vonalra kényszerítsük és így átlövőink érvényesülhessenek.


Olvasd tovább...
2015 október 20 kedd - 18:16:07     Sporthírek     Hozzászólás 0

Részletek a plakátra kattintva!
2015 október 20 kedd - 12:45:00     Sporthírek     Hozzászólás 0

 
2015 október 20 kedd - 07:06:22     Sporthírek     Hozzászólás 0

A senior bajnokság mintájára városi labdarúgó bajnokságot tervezünk abonyi, amatőr játékosokból álló csapatok számára. A játékosok részvétele korhatár nélküli. Sikeres szervezés esetén a mérkőzésekre novembertől, vasárnap délelőttönként a Varga István Városi Sportcsarnokban kerül sor. Kérünk minden érdeklődőt, hogy részvételi szándékát a Sportcsarnokban (a portán elhelyezett nyomtatvány kitöltésével) jelezze legkésőbb 2015. október 26-án (hétfőn) 16.00. óráig. A részletes versenykiírást a jelentkező csapatok képviselőivel egyeztetjük.   


További információ kérhető: 
Pető Zsolt 70/313-4704
Oldal:  1 2 3 ... 28 29 30 ... 39 40 41
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
*****
*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények