Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Sporthírek'
2015 október 19 hétfő - 10:54:40     Sporthírek     Hozzászólás 0

Izgalmas és fordulatos mérkőzésekkel zárult az seniorok 2015-ös küzdelemsorozata. Ahogyan a beharangozóban már megírtuk az éllovasok közül az Öregfiúk és a Bármikő papírforma mérkőzésre készült, így várható volt, hogy a Trans-Plast és a Gedipress meccse dönti el a bajnokság végkimenetelét. A jóslat bevált, hiszen az öregfiúk 4:2-re hozták az Imperiál elleni meccsüket, így ideiglenesen 32 ponttal az első helyre léphettek. A következő mérkőzésen azonban a Bármikő is hozta a papírformát a Kéttoronnyal szemben, így Balázs Karcsiék egy ponttal leszorították az „öregeket”. A Trans-Plast ezek után csak a három pont megszerzésével lehetett volna első, ehhez azonban Gediék legyőzésére volt szükség. Balogh Józsiék jó ideig a kezükben is érezhették a győzelmi trófeát, hiszen 2:0-nál szinte eldönteni látszódott a meccs. Ekkor azonban két Pászti Z. góllal egyenlített a Gedi-Press és a döntetlen  lefújását követően a Bármikő-Strand Kisvendéglő örülhetett a bajnoki címnek. Az utolsó összecsapáson a Gelbert kiváló játékkal győzte le Speed-et, az eredmény azonban már nem befolyásolta a végső sorrendet. 


Olvasd tovább...
2015 október 17 szombat - 18:26:37     Sporthírek     Hozzászólás 0

Sportnapot szervezett az Abonyi Birkózó Club helyi óvodások és alsó tagozatos gyerekek számára. A rendezvény a NEA és a Magyar Birkózó Szövetség sportágfejlesztési program támogatásával jött létre. A lelkes ovisok több mint 200 fővel vettek részt a 2015.10.16-án 10 órától kezdődő sportnapon. Az Abonyi Birkózó Club fiataljai tartottak bemutatót, majd játékos sor verseny, és a grundbirkózás szerepelt a palettán. Reméljük, kellőképpen sikerült a gyerekek érdeklődését felkelteni a birkózó sport iránt. „Ember természetes mozgásai közé tartozik a birkózás, mivel egy idős az emberrel.” 
 
Miért előnyös, ha egy gyermek birkózik? 
- Megtanul esni anélkül, hogy összetörné magát 
- Kitartásra és önfegyelemre nevel
- Erősíti a testet és a lelket 
- Fejleszti az ügyességet, hajlékonyságot 
- Meg tudja magát védeni, önbizalmat ad   
 
Grundbirkózó Bajnoksággal folytatódott a sportnap, amely délután fél kettőkor kezdődött. Az alsó tagozat 2-4. osztályos tanulói számára hagyományosan megrendezésre kerülő versenyen 35 lány, és 63 fiú részvételével került lebonyolításra. Óriási küzdelmeket, nagyon sok ügyes tehetséges fiatalt láthattunk a küzdőkörökben. Szurkolásból is jelesre vizsgáztak a gyermekek, szülők, pedagógusok.
 
Az Abony.hu-nak Lőrinczy Attila edző számolt be! A Sportnap eredményei IDE kattintva elérhetőek!

A teljes galéria IDE kattintva elérhető!
Köszönjük a fotókat Járdány Vandának!
2015 október 15 csütörtök - 05:43:45     Sporthírek     Hozzászólás 0

Részletek a plakátra kattintva!
2015 október 14 szerda - 07:21:59     Sporthírek     Hozzászólás 0

Bajnokságunk 4. fordulójában a Budapest Honvéd SE csapati látogattak el, egykori kiváló játékosukról Varga Istvánról elnevezett Városi Sportcsarnokba. Mérkőzést megelőzően a Honvéd felnőtt csapatának 2 győzelem és egy vereség szerepelt neve mellett, még junior csapatának 1 győzelem és két vereség. Mi junior csapatunk 3 fordulót követően két pontot szerzett, felnőtt csapatunk pont nélkül várta a mérkőzést. Nagy Attila edző következőként vélekedik a felnőtt mérkőzésről: „A mérkőzés első félideje kiegyenlített volt. Kicsit megleptük a Honvédot az 5+1-es védelmünkkel, ami az elején működött is. A támadó játékunk nagyon beszűkült középre és sokszor pontatlan lövéseink, bejátszásaink miatt kaptunk gyors gólokat. Az első félidőt ezzel a teljesítménnyel 14-17-el zártuk. A második félidőt sajnos nem olyan lendülettel kezdtük, mint az elvárt lett volna. Így az ellenfél ezt kihasználva nagyobb előnyre tett szert. Ebben a játékrészben a védekezésünk is leromlott, kapusteljesítmény nem volt, és a támadásaink sem zárultak góllal. Többször hibáztunk a ziccerekben, az átlövések nem működtek igazán, és a megbeszélt játékokat sem játszottuk végig. Sajnos így a mérkőzést a Bp. Honvéd SE nyerte 26-34-re.” 
Eddigi mérkőzésekhez képest jobb volt a játékunk és elszántabbak is voltunk, de még mindég messze az elvárt teljesítmény.
 
A fotóra kattintva megtekinthető a galéria! (Fotó: Tóth Attila)


Olvasd tovább...
2015 október 13 kedd - 16:33:02     Sporthírek     Hozzászólás 0

Részletek a plakátra kattintva!
2015 október 12 hétfő - 06:51:18     Sporthírek     Hozzászólás 0
A Németországban megrendezésre kerülő kadet női nemzetközi versenyen Molnár Nikoletta első helyen végzett. Az eredményekről Lőrinczy Attila edző számolt be az abony.hu-nak.

2015.09.12. Törökszentmiklós Diák, és Serdülő Centrum verseny

I. helyezettek:
Donkó Lehel gyermek 24 kg
Flammer Benedek gyermek 35 kg
Komáromi Viktor diák 42 kg
II. helyezettek:
Sári Gabriella serdülő 42 kg
Bajtai Gergő gyermek 26 kg
III. helyezettek: 
Czene Mihály diák 35 kg
Czene Pál diák 42 kg
Kovács Attila serdülő 38 kg
 
2015.09.20. Budapest Serdülő szabadfogású csapatbajnokság 
Abonyi BC csapata csoportjában harmadik az összesítésben a 15. helyezést érte el a bajnokságban. Csapat tagjai: Kovács Alex, Kovács Attila, Sári Gabriella, Hegedűs Zoltán, Szávai Norbert, Kiss Máté, Kunfalvi Bence, László Árpád, László Márk, Kosztka Dávid.
A csapatokat öt – négyes csoportba sorsolták, amely számunkra a tavalyi bajnok Dorog, ÉKR, Sziget SC csapatait hozta. Sziget SC ellen remek akciókkal sima győzelmet szereztünk, míg a másik két csapattól sajnos vereséget szenvedtünk.
 
2015.09.26. Tatabánya Junior kötöttfogású Országos Bajnokság
Molnár László két győzelem,és két vereséggel 84 kg-ban V. helyen végzett. 


Olvasd tovább...
2015 október 10 szombat - 20:04:39     Sporthírek     Hozzászólás 0

A bajnokság utolsó előtti fordulója előtt sokan a papírformában bíztak, hiszen az élmezőny a tabella második felében tanyázó csapatokat fogadta. Az előzetes várakozások azonban csak részben teljesültek, mivel a forduló utolsó meccsén a kéttornyosok megrengették az Öregfiúk bajnoki esélyeit. A vasárnapi első mérkőzésen a Bármikő nem kegyelmezett az Imperiálnak. A Gulyás-Barna-Micskó trió ismét hengerelt és Kozma Attilával kiegészülve nyolcszor köszönt be Hegedűs Misiék kapujába. A Transz Plasztnak már nem sikerült ilyen könnyen hozni a kötelezőt, ennek ellenére Balogh Józsiéknak egy góllal sikerült a Gelbert fölébe kerekedni. A szerdára halasztott találkozók első meccsén a negyedik hely volt a tét. Ennek megfelelően igazi rangadó hangulatban telt a Gedi-Press és a Speed mérkőzés, melynek hajrájában Gediék 3:3-as állást követően két látványos kispályás megoldással 5:3-as győzelmet szereztek. A nap utolsó meccse hozta a forduló meglepetését, ahol a bajnokesélyes Öregfiúkat megtréfálta a Kéttorony. Az utolsó előtti helyen álló kéttornyosoknak Varga Sanyi két bomba góllal szerzett vezetést, amire csak egyenlítő találatokkal tudott válaszolni az egyébként gólerős Tarjányi-Makai páros.


Olvasd tovább...
2015 október 06 kedd - 18:49:27     Sporthírek     Hozzászólás 0

Részletek a plakátra kattintva!
2015 október 06 kedd - 08:35:06     Sporthírek     Hozzászólás 0

Nagyításért kattintson a képre!
2015 október 01 csütörtök - 04:37:21     Sporthírek     Hozzászólás 0

Összesen két forduló van hátra a seniorok bajnokságából, így a bajnoki tabella mellett érdekes és izgalmas a gólkirályságért folyó küzdelem áttekintése is. A hétvégén lejátszott 12. forduló után Gulyás Norbert a Bármikő-Strand Kisvendéglő játékosa vezeti a mezőnyt 18 góllal, aki mögött négy góllal lemaradva Tarjányi István (Öregfiúk) illetve 13-13 találattal Farkas Mihály (Trans-Plast) és Pető László (Speed) van még versenyben. Valószínűsíthető, hogy a végső győztes e négy kiváló játékos közül kerül ki, ezért a hátralévő két vasárnapon az első három csapat mellett várhatóan a gólerős támadók is kitesznek majd magukért. A teljes kép érdekében elkészült az összesített találati lista, melyben csapatonként és fordulónként mutatjuk be a góllövőket.
 
 
A góllövő lista elérhető IDE kattintva!
Oldal:  1 2 3 ... 29 30 31 ... 39 40 41
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
*****
*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények