Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Sporthírek'
2015 szeptember 30 szerda - 19:08:58     Sporthírek     Hozzászólás 0

2015 szeptember 29 kedd - 11:05:09     Sporthírek     Hozzászólás 0

Nagy várakozás előzte meg a hétvégi fordulót, hiszen az élbolyhoz tartozó csapatok mindegyike bízott a saját győzelmében és a riválisok pontvesztésében. A kívánságoknak azonban csak az első fele teljesült. Az első három helyen álló csapat egyformán megszerezte a három pontot, így a tabella gyakorlatilag változatlan maradt. A Speed nagyarányú győzelemmel simán hozta az Imperiál elleni meccset, melynek köszönhetően továbbra is életben tartja az első négybe kerülés esélyét. A Bármikő és a Gedi-Press örökrangadója szoros meccsnek ígérkezett és Gedi góllal indult, azonban a Barna-Gulyás-Micskó hármas az előzetes várakozásokat figyelmen kívül hagyva ötször is betalált a rivális kapuba. A Kéttorony és a Trans Plast meccsén az Öregfiúk és a Bármikő is erőteljesen szurkolt a tornyosok pontszerzésének, de a csoda most sem jött el. Balogh Józsiék, ha fogcsikorgatva is de megszerezték a három pontot és ezzel megtartották az elsőségüket. Az utolsó meccsen az Öregfiúk is hozták a papírformát, így a Gelbert elleni győzelemmel továbbra is másodikként várják a folytatást. A versengés tehát tovább folytatódik. A következő fordulóban az első három helyezett az utolsó hármat fogadja, így a záró forduló előtt csak egy-egy meglepetés eredmény boríthatja fel a tabellát.


Olvasd tovább...
2015 szeptember 28 hétfő - 20:31:21     Sporthírek     Hozzászólás 1

A bajnokság 2. fordulójában, hazai pályán a csoportunk egyik újoncát, a Hort SE csapatait fogadtuk. A mérkőzést megelőzőleg, azt gondoltuk kétség nem fér a 4 pont megszerzéséhez, azonban ezen a napon junior csapatunk akarta igazán a győzelmet. A junior mérkőzésen, fiatal játékosaink szinte lehetőséget sem adtak ellenfelüknek a gólszerzésre. Végig fegyelmezetten védekeztek, támadásban pedig türelmesen, gólhelyzetekig játszottak. Már az első félidőben lehetett tudni, hogy ezt a mérkőzést az Abony nyeri. Lényeges különbség alakult már ki az első 30 perc után, 19:4. A második félidőben kitartott a hazai csapat uralma és tovább növeltük előnyünket. A mérkőzés folyamán minden játékos lehetőséget kapott és minden mezőnyjátékos gólt is szerzett. A mérkőzés végeredménye 39:14 lett.
 
Játékosok: Bagi N.(2), Bakos I. (1), Duka K.(2), Komáromi Z.(6), Kovács A. (1), Majoros L.(6), Prunner A. (3), Szabó K.(4), Újhelyi T. (3), Újhelyi Z.(3), Varga A.(4), Varga M.(4), Kapus: Bugyi G., Pintér L.


Olvasd tovább...
2015 szeptember 28 hétfő - 17:51:09     Sporthírek     Hozzászólás 0

Véget ért a Kossuth kupa. A Vett úti gokart parkban idén rendezték meg először az államférfi nevét viselő versenysorozatot. Több kategóriában is eredményt hirdettek, a legtöbb díjat az abonyi Tóth család vihette haza, hiszen ők mindannyian megnyerték a kategóriájukat. Már több hónappal ezelőtt elindult a versenysorozat, aminek a Kossuth Gokart kupa elnevezést adták a szervezők. Bognár István és családja úgy gondolta, ezzel a sorozattal is szeretne kapcsolódni a Kossuth kultusz ápolásához. Bár arról, hogy pontosan ezzel a Nyársapát, Csemő, Cegléd határában volt-e, és ha igen, milyen Kossuthnak, arról igen keveset lehet tudni. „Arról nem tudunk, vagy kevésbé tudunk, hogy a Kossuth kupa névadójához milyen kapcsolat fűzhette ezt a környéket. Én feltételezem, hogy Kossuth alföldi útján Kossuth toborzásának híre ide is eljutott.” – mondta Reznák Erzsébet. A verseny történetéről pedig a nyársapáti jegyző beszélt az ünnepélyes eredményhirdetésen. Számos versenyt rendeztek már ebben a gokartparkban, mégis más lett, mint a többi.
 
Tovább a cikkhez IDE kattintva!
 
Cikk és fotó: ctv.hu
 
Abony Város Önkormányzata nevében gratulálunk az eredményekhez!
2015 szeptember 24 csütörtök - 07:55:03     Sporthírek     Hozzászólás 0

Szeptember 20-án megkezdődött a 2015/16-os bajnoki évad az Abonyi Kézilabda Klub férfi csapatai számára. Idei évadban is az egyik, hanem a legerősebb NB. II-es mezőnyben, vagyis a déli csoportban vívjuk hétvégéről-hétvégre, ezen igen népszerű és kemény sport csatáit. Első fordulóban a tavalyi év ezüstérmes csapatához utaztunk, vagyis ahhoz a Ferencvároshoz, aki idén is minden bizonnyal a bajnokság megnyeréséért harcol. Mindkét csapatunkkal nehéz mérkőzésre számítottunk. Ez annyiban igaz is lett, hogy nem tudtunk ellenállni a Fradi gyors, lerohanó játékának és nehezen tudtunk érvényesülni a pályán. A mérkőzés kiegyenlített volt mindaddig, amíg a hazai csapat nem vette fel a mérkőzés ritmusát. Ez negyed óráig tartott, amikor is 8-8 volt az állás. Ekkor hazaiak edzője időt is kért, ami megváltoztatta a Fradi játékát. Innentől nehezen tudtuk megállítani a lövő játékosaikat, támadásainkat rendre levédekezték, melyekből könnyű, indítás gólokat szereztek. Ez meg is törte játékosainkat és elfogyott a lelkesedés. Emiatt is az utolsó 5 percben képtelenek voltunk gólt lőni. A félidőben így 19:11 lett a hazaiaknak.


Olvasd tovább...
2015 szeptember 24 csütörtök - 07:43:01     Sporthírek     Hozzászólás 0

Részletek a plakátra kattintva!
2015 szeptember 21 hétfő - 08:50:48     Sporthírek     Hozzászólás 0

Részletek a plakátra kattintva!
2015 szeptember 21 hétfő - 08:32:06     Sporthírek     Hozzászólás 0

A hétvégi forduló után tovább éleződött az elsőségért vívott küzdelem az Abonett Liga Városi Senior Labdarúgó Bajnokságban. Az első mérkőzés egyben a nap rangadója is volt, ahol a Trans Plast és a Bármikő csapott össze. Balázs Karcsiék két vesztes meccs után nem igazán jó előjelekkel kezdték a napot, de nagyszerű játékkal és gólparádéval, megérdemelten hozták el a három pontot Balogh Józsiéktól. A második mérkőzésen a kéttornyosok még mindig nem találták meg góllövő cipőjüket, így aztán hiába dolgoztak ki számtalan helyzetet a rutinos Imperiál ellen, Hegedűs Misi egy villanással eldöntötte a három pont sorsát. Az Öregfiúk és a Speed látványos és izgalmas csatát vívott egymással, ahol Imre Józsi utolsó pillanatokban szerzet találatával zsebelték be három pontot az „öregek”. A forduló záró meccsén a Gedipress és a Gelbert kiegyenlített játékot folytatott, melynek végén Gediék egy megpattanó lövés utáni gólnak köszönhették a győzelmet. A múlt héten hírt adtunk arról, hogy a Speed és a Bármikő rangadóján sajnálatos sportszerűtlen megmozdulás történt, melynek következményeként a csapatvezetők úgy döntöttek, hogy 7 mérkőzéses eltiltással sújtják a vétkes játékost.
 


Olvasd tovább...
2015 szeptember 18 péntek - 10:41:19     Sporthírek     Hozzászólás 0

Nagyításhoz klikk a képre!
2015 szeptember 15 kedd - 08:02:18     Sporthírek     Hozzászólás 0

Megválthatók a bérletek a 2015/16-os őszi szezon hazai mérkőzéseire.

Helyszín: Varga István Városi Sportcsarnok

Időpontok: 
Hétfő 18:00 - 19:00
Kedd:19:00- 20:00
Péntek: 19:00- 20:00

Valamint az első hazai mérkőzés előtt 15:00 órától.

Hajrá Abony!
Oldal:  1 2 3 ... 30 31 32 ... 39 40 41
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
*****
*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények