Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Sporthírek'
2015 szeptember 14 hétfő - 11:56:31     Sporthírek     Hozzászólás 0

Az Abonett Liga Városi Senior Labdarúgó Bajnokság teljes 10. fordulóját láthatták vasárnap a műfüves pályára kilátogatók. Alsóházi rangadóval indult a nap, ahol a Gelbert kétgólos győzelemmel vágott vissza a „kéttornyosoknak” a tavaszi vereségért. A második mérkőzésen a Gedi Press nem kegyelmezett az Imperiálnak, így Hegedűs Misiék továbbra is a tabella alján várják a folytatást. A nap felsőházi rangadóját az Öregfiúk és a Trans Plast találkozója jelentette. Látványos küzdelem mellett nem bírtak egymással a csapatok, így a mérkőzés végén mindkét csapat bosszankodott az egy pontot hozó eredmény miatt. A Speed és a Bármikő záró meccsén Balázs Karcsiék újra vereséget szenvedtek, így tovább rontották végső elsőségi esélyüket. A kemény összecsapáson, sajnálatos módon sportszerűtlen megmozdulás is történt, melynek következményeiről 15-én döntenek a csapatvezetők. A tabellán két helycsere is történt: Az öregfiúk felküzdötték magukat a második helyre, a Gelbert pedig egy helyezést javítva a hatodik helyre landolt.


Olvasd tovább...
2015 szeptember 11 péntek - 11:43:56     Sporthírek     Hozzászólás 0

Tegnapi napon újabb edzőmérkőzést játszottunk, ezúttal ismét a Tápiószele SE csapatával. A mérkőzés elején eléggé enerváltak, lassúak, pontatlanok voltunk. Ahogy egyre jobban kezdtünk bemelegedni, felpörögni a mérkőzésre, a játék is egyre jobban ment. Igaz nem teljes kerettel tudtunk felállni, de ez nem kellene ahhoz, hogy hozzánk illően kézilabdázzunk. A mérkőzés második felében már felépített támadásokat hajtottunk végre, kivédekezett szelei támadásokból, megszerzett labdákból lerohanásokat, gyors labdafelviteleket tudtunk gólra váltani. A mérkőzésen nyújtottak még kevés lesz a bajnoki fordulókban, de minden bizonnyal hibáinkból tanultunk/tanulunk és ezek mindenkit gondolkodásra késztetnek. Ugyanakkor voltak jó egyéni teljesítmények, amik remélhetőleg pozitív hatással voltak és lesznek a csapatjátékra.

A mérkőzést 33:40-re természetesen megnyertük!

Hajrá Abony!
2015 szeptember 11 péntek - 11:29:12     Sporthírek     Hozzászólás 0

Pontos időpontokért kattintson a plakátra!
2015 szeptember 10 csütörtök - 21:39:35     Sporthírek     Hozzászólás 0
A Fergeteg Duatlon Verseny az Európai Sporthét hivatalos eseménye

Részletek a plakátra kattintva!
2015 szeptember 08 kedd - 10:39:47     Sporthírek     Hozzászólás 0

Részletek a plakátra kattintva!
2015 szeptember 08 kedd - 08:44:05     Sporthírek     Hozzászólás 0

A beszámoló előtt egy kis reklám: Útjára indult az Abonyi Senior Labdarúgó Bajnokság Facebook oldala, ahol nyomon követhető a meccsekkel kapcsolatos minden fontos információ. Teljes fordulóval és látványos mérkőzésekkel folytatódott vasárnap az Abonett Liga Városi Senior Labdarúgó Bajnokság. Fordulatos első meccsel indult a nap, ahol a Gedipress hátrányból felállva fogcsikorgató küzdelemben, az utolsó pillanatokban tudott fordítani a Kéttorony ellen. A bajnoki címre törő Trans Plast összeszokott és magabiztos játékkal győzte le a megújult Speedet, így újabb nagy lépést tett az elsőség felé. A nap igazi rangadóját a Bármikő – Öregfiúk találkozó hozta. Igazi ki-ki küzdelem volt, ahol mindkét csapat a győzelemre hajtott. A végjáték azonban az „öregeknek” sikerült jobban, így jogosan zsebelhették be a győztesnek járó három pontot. Az alsóházi rangadón az Imperiál kétszer is vezetést szerzett, ennek ellenére egy gólos Gelbert győzelemmel zárult az összecsapás. 


Olvasd tovább...
2015 szeptember 06 vasárnap - 20:58:26     Sporthírek     Hozzászólás 0

Junior mérkőzések:                        
Abonyi KC – Hajdúszoboszlói KSKE 25:19 (11:11)                 
Abonyi KC – Hajdúböszörményi TE  14:25 (7:12)                 
Hajdúszoboszlói KSKE – Hajdúböszörményi TE 23:25 (11:15) 
 
I. helyezett: Hajdúböszörményi TE 
II. helyezett: Abonyi KC 
III. helyezett: Hajdúszoboszlói KSKE   
 
Különdíjak:
Torna legjobb játékos: Bódi Ákos Hajdúböszörményi TE                                
Torna legjobb kapusa: Pál Máté Hajdúböszörményi TE                                
Torna gólkirálya: Bercsényi Barnabás Hajdúszoboszlói KSKE                               
Legjobb abonyi játékos: Újhelyi Zoltán   
 
Felnőtt mérkőzések:
Abonyi KC – Martfűi KKE 34:18 (15:11)                
Kunszentmártoni KSK – Hajdúszoboszlói KSKE  38:23 (20:9)                
Martfűi KKE - Hajdúszoboszlói KSKE  27:28 (16:19)                
Abonyi KC - Kunszentmártoni KSK 24:31 (9:14)


Olvasd tovább...
2015 szeptember 02 szerda - 09:24:43     Sporthírek     Hozzászólás 0

A kedden lejátszott Speed – Kéttorony mérkőzéssel teljessé vált a bajnokság 8. fordulója. A látottak alapján a 4:1-es Speed győzelem nem tükrözi hűen a meccs összképét, hiszen a kiegyenlített, izgalmas és sportszerű küzdelem akár meglepetéssel is zárulhatott volna. Bradács Laciék rutinosabbak és talán szerencsésebbek is voltak ezen a napon, így végeredményként simán elvitték a három pontot. A tabellán a helyezések nem változtak, viszont a Speed a pontokat tekintve beérte Gediéket így a dobogós helyekért nagy csaták várhatók.


Olvasd tovább...
2015 szeptember 01 kedd - 21:54:02     Sporthírek     Hozzászólás 0

2015. augusztus 30-án rendezték meg Tulcsán, a Duna-delta kapujában az ETU Triathlon Junior Európa kupa következő állomását, ahol a magyar csapat színeiben két fiú és két lány állt rajthoz, köztük az abonyi Fergeteg Triatlon SE versenyzője, Soós FanniFanni 7. helyen végzett, ezzel ismét értékes pontokat szerezve a három évvel idősebbek mezőnyében. Gratulálunk Fanni!"

Két Magyar a Dobogón! Friss hírek Tulceaból! 
 
Végetértek az Európa Kupa futamok nagyon sikeres magyar szerepléssel. Soós Gergő az UNIQA kivállósága második lett a fiúk futamában míg Sárszegi Noémi PSN Zrt. versenyzője a lányoknál szerezte meg az ezüstérmet! Nagy Máté (PSN Zrt.) és Soós Fanni(Fergeteg) egyaránt 7. helyen ért be. A nagyon kemény bringapálya kedvezett a magyaroknak. Gratulálunk mindenkinek!"
 
A hírek és képek forrása: Tóth Szilárd
 
Forrás: Fergeteg Triatlon SE hivatalos honlapja
 
2015 szeptember 01 kedd - 09:00:53     Sporthírek     Hozzászólás 0

A múlt hétvégén megrendezett fordulóval elindult az Abonett Liga Városi Senior Labdarúgó Bajnokság második szakasza. A nyári szünetben több csapat is megerősítette játékoskeretét, így várhatóan küzdelmes és meglepetésekkel tarkított meccseket hozhat az őszi idény. Az első meglepetés az első mérkőzésen meg is érkezett, hiszen a Trans Plast ellenállhatatlan játékkal szinte elgázolta az Imperiált. Balogh Józsiék 15 gólja a győzelem mellett egyben a tabella első helyét is jelenti a 8. forduló után. Szintén meglepetést hozott az Öregfiúk – Gedipress összecsapás, ahol az öregek parázs hangulatú mérkőzésen Tarjányi I. két góljával megszerzett győzelemmel vágtak vissza a tavaszi vereségért. A Bármikő-Strand Kisvendéglő mit sem veszítve tavaszi formájából így egyértelmű győzelmet aratott a Gelbert ECO Print felett. A fordulóból egy mérkőzés maradt későbbre, a SPEED – Kéttorony mérkőzésre szeptember 1-én 19.00 órakor kerül sor.    

Az augusztus 30-i 8. forduló mérkőzéseinek eredményei:
Imperiál - Transz Plast 0:15 
Góllövők: Farkas M. (2), Vígh Z. (4), Fábián G. (5), Válóczi B. (3), Balogh F.   
Gedi-Press - Öregfiúk 0:2 
Góllövő: Tarjányi I (2)   
Bármi-kő Strand Kisvendéglő - Gelbert Eco Print 5:1 
Góllövők: Gulyás N. (4), Barna Cs. illetve Szabó K. 
Oldal:  1 2 3 ... 30 31 32 ... 38 39 40
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények