Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Sporthírek'
2015 szeptember 06 vasárnap - 20:58:26     Sporthírek     Hozzászólás 0

Junior mérkőzések:                        
Abonyi KC – Hajdúszoboszlói KSKE 25:19 (11:11)                 
Abonyi KC – Hajdúböszörményi TE  14:25 (7:12)                 
Hajdúszoboszlói KSKE – Hajdúböszörményi TE 23:25 (11:15) 
 
I. helyezett: Hajdúböszörményi TE 
II. helyezett: Abonyi KC 
III. helyezett: Hajdúszoboszlói KSKE   
 
Különdíjak:
Torna legjobb játékos: Bódi Ákos Hajdúböszörményi TE                                
Torna legjobb kapusa: Pál Máté Hajdúböszörményi TE                                
Torna gólkirálya: Bercsényi Barnabás Hajdúszoboszlói KSKE                               
Legjobb abonyi játékos: Újhelyi Zoltán   
 
Felnőtt mérkőzések:
Abonyi KC – Martfűi KKE 34:18 (15:11)                
Kunszentmártoni KSK – Hajdúszoboszlói KSKE  38:23 (20:9)                
Martfűi KKE - Hajdúszoboszlói KSKE  27:28 (16:19)                
Abonyi KC - Kunszentmártoni KSK 24:31 (9:14)


Olvasd tovább...
2015 szeptember 02 szerda - 09:24:43     Sporthírek     Hozzászólás 0

A kedden lejátszott Speed – Kéttorony mérkőzéssel teljessé vált a bajnokság 8. fordulója. A látottak alapján a 4:1-es Speed győzelem nem tükrözi hűen a meccs összképét, hiszen a kiegyenlített, izgalmas és sportszerű küzdelem akár meglepetéssel is zárulhatott volna. Bradács Laciék rutinosabbak és talán szerencsésebbek is voltak ezen a napon, így végeredményként simán elvitték a három pontot. A tabellán a helyezések nem változtak, viszont a Speed a pontokat tekintve beérte Gediéket így a dobogós helyekért nagy csaták várhatók.


Olvasd tovább...
2015 szeptember 01 kedd - 21:54:02     Sporthírek     Hozzászólás 0

2015. augusztus 30-án rendezték meg Tulcsán, a Duna-delta kapujában az ETU Triathlon Junior Európa kupa következő állomását, ahol a magyar csapat színeiben két fiú és két lány állt rajthoz, köztük az abonyi Fergeteg Triatlon SE versenyzője, Soós FanniFanni 7. helyen végzett, ezzel ismét értékes pontokat szerezve a három évvel idősebbek mezőnyében. Gratulálunk Fanni!"

Két Magyar a Dobogón! Friss hírek Tulceaból! 
 
Végetértek az Európa Kupa futamok nagyon sikeres magyar szerepléssel. Soós Gergő az UNIQA kivállósága második lett a fiúk futamában míg Sárszegi Noémi PSN Zrt. versenyzője a lányoknál szerezte meg az ezüstérmet! Nagy Máté (PSN Zrt.) és Soós Fanni(Fergeteg) egyaránt 7. helyen ért be. A nagyon kemény bringapálya kedvezett a magyaroknak. Gratulálunk mindenkinek!"
 
A hírek és képek forrása: Tóth Szilárd
 
Forrás: Fergeteg Triatlon SE hivatalos honlapja
 
2015 szeptember 01 kedd - 09:00:53     Sporthírek     Hozzászólás 0

A múlt hétvégén megrendezett fordulóval elindult az Abonett Liga Városi Senior Labdarúgó Bajnokság második szakasza. A nyári szünetben több csapat is megerősítette játékoskeretét, így várhatóan küzdelmes és meglepetésekkel tarkított meccseket hozhat az őszi idény. Az első meglepetés az első mérkőzésen meg is érkezett, hiszen a Trans Plast ellenállhatatlan játékkal szinte elgázolta az Imperiált. Balogh Józsiék 15 gólja a győzelem mellett egyben a tabella első helyét is jelenti a 8. forduló után. Szintén meglepetést hozott az Öregfiúk – Gedipress összecsapás, ahol az öregek parázs hangulatú mérkőzésen Tarjányi I. két góljával megszerzett győzelemmel vágtak vissza a tavaszi vereségért. A Bármikő-Strand Kisvendéglő mit sem veszítve tavaszi formájából így egyértelmű győzelmet aratott a Gelbert ECO Print felett. A fordulóból egy mérkőzés maradt későbbre, a SPEED – Kéttorony mérkőzésre szeptember 1-én 19.00 órakor kerül sor.    

Az augusztus 30-i 8. forduló mérkőzéseinek eredményei:
Imperiál - Transz Plast 0:15 
Góllövők: Farkas M. (2), Vígh Z. (4), Fábián G. (5), Válóczi B. (3), Balogh F.   
Gedi-Press - Öregfiúk 0:2 
Góllövő: Tarjányi I (2)   
Bármi-kő Strand Kisvendéglő - Gelbert Eco Print 5:1 
Góllövők: Gulyás N. (4), Barna Cs. illetve Szabó K. 
2015 augusztus 30 vasárnap - 20:32:54     Sporthírek     Hozzászólás 0
Augusztus 28-án újabb edzőmérkőzést játszottunk, ezúttal a Rákóczifalva megyei csapatával.

Az elmúlt pár hetes felkészülési időszak és az előző két edzőmérkőzésből leszűrt „gondolatok” eredményei kezdenek meglátszani a kissé átalakult felnőtt gárdán. A kapus és belső - leginkább lövő - posztokon bátran mondhatjuk, hogy erősödtünk és reméljük, csak tovább fejlődünk. Irányító posztra is jut két olyan ember, aki egyedi játékával megfelelőn tudja mozgatni a csapatjátékot, magára vonni az ellenfél figyelmét és ki tudja szolgálni labdával csapattársait. Bal szélen továbbra is meggyőzőek vagyunk, viszont beállós és jobb szél poszton még dolgozni kell - ugyan érkeztek új játékosok -, hogy itt is ütőképesek legyünk. A mérkőzés 2x20 perce alatt jó kis iramban folyt a játék. Emiatt is és a szezon előtti formának köszönhetően mindkét oldalon sok-sok technikai hiba volt. Csapatunkban keressük egymást támadásban és védekezésben is, nincs még meg az összeszokottság. Ennek ellenére az első két harmadban a védőfalunk összeszedetten, masszívan és erőszakosan dolgozott. Támadásban már az egyszerű játékok viszonylag jól mentek, bár hiányzott belőlük a lendület és pontosság. Egyre több átlövés gólból vagyunk eredményesek. Edzőnk elképzeléseit is egyre eredményessebben tudjuk pályára vinni.


Olvasd tovább...
2015 augusztus 27 csütörtök - 16:53:34     Sporthírek     Hozzászólás 0

Véget ért a kadet-világbajnokság első női versenynapja   
A szarajevói kadet-világbajnokságon, augusztus 27-én Molnár Niki 43 kg-ban indult szabadfogású birkózásban. Nikinek a 17 induló közül sikerült a legjobb 8 közé birkóznia magát. Előbb egy japánnal, majd egy amerikai ellenféllel kellett megküzdenie az erős mezőnyben. - A mai verseny sorsolása nem volt kedvező Niki számára. Úgy gondolom, hogy Niki tisztességesen helytállt, de kétszer nem lehet csúcsformában teljesíteni. A 8 közé jutás után egy japán versenyzővel szemben maradt alul – így értékelte az abony.hu-nak Lőrinczy Attila edző, Niki mai szereplését. Niki legutóbb augusztus elején szerzett bronzérmet a szabadkai kadet-Eb-n.   

Molnár Józsi 20 társával együtt készül az olimpiai kvalifikációs világbajnokságra   
Józsi augusztus 31-én utazik Las Vegasba, a birkózó világbajnokságra, ahol edzőtáboroznak majd. Józsira nagy megmérettetés vár, hiszen a vegasi vb egyben a riói olimpia kvalifikációs versenye is. Józsi jelenleg Ukrajnában edzőtáborozik, és gőzerővel készül a versenyre. 57 kg-ban indul szabadfogású birkózásban. Szeptember 11-én fog mérlegelni, és következő nap birkózik a világbajnokságon.


Olvasd tovább...
2015 augusztus 26 szerda - 21:17:17     Sporthírek     Hozzászólás 0

Részletek a plakátra kattintva!
2015 augusztus 26 szerda - 20:05:50     Sporthírek     Hozzászólás 0

Talán röviden így lehetne jellemezni az Abonyi Kézilabda Klub férfi felnőtt csapatának keddi, Martfű elleni edzőmérkőzést. Egyértelműen látszott, hogy más tempót diktált a két csapat. A Martfű egy kicsit lassabb és statikusabb támadásokat épített fel. A mi csapatunk pedig egy dinamikusabb, pörgősebb kézilabdát játszott. Természetesen a helyzet kihasználások még mindig elmaradnak a várttól, de az iram már nem volt rossz. A védekezésben sem volt még meg a megfelelő összhang, de egyénileg mindenki jól dolgozott. Ez azzal is magyarázható, hogy ismét, jó pár felállást kipróbált Nagy Attila edző. Az első félidő végén 15-9 volt a mérkőzés állása a javunkra. A második játékrészben több lerohanás gólt sikerült szereznünk, de ezekben a helyzetekben is sok volt még a hiba, technika és helyzetkihasználás terén. A több könnyű gólnak köszönhetően az eredményt is sikerült növelnünk. Így a mérkőzés vége 24-14-lett az ABONYI KC javára. Pénteken ismét egy edzőmérkőzés vár a csapatra, Rákóczifalva ellen este 19-órától. Újabb lehetőség a bizonyításra és a hibák javítására. A szép számmal kilátogató közönségnek pedig nagy köszönet jár! Reméljük, már mindenki ki van éhezve a jó hangulatú kézilabda mérkőzésekre! 
  
Hajrá Abony!
2015 augusztus 26 szerda - 13:22:31     Sporthírek     Hozzászólás 0

Remek játékvezetés, sportszerű, sérülésmentes játék, folyamatos eső jellemezte az augusztus 20-ai labdarúgó tornát, melyet ebben az évben is a Városi Sportcsarnok szervezett a sportcsarnok műfüves pályáján. A szinte egész napos eső sem tántorította el a játéktól azt a hat csapatot, akik leadták nevezésüket a labdarúgó tornára. A csapatok 2 db 3-as csoportba nyertek besorolást, ahol körmérkőzéssel döntötték el a sorrendet. Ezt követően a csoportban elért helyezések alapján játszották a helyosztókat a résztvevők. 
 
A torna végeredményét az Olvasd tovább gombra kattintva tekintheti meg.
Fotó: Borsányi János


Olvasd tovább...
2015 augusztus 26 szerda - 09:21:22     Sporthírek     Hozzászólás 0

Részletek a plakátra kattintva!
Oldal:  1 2 3 ... 31 32 33 ... 39 40 41
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények