Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Sporthírek'
2015 augusztus 24 hétfő - 15:36:42     Sporthírek     Hozzászólás 0

Nagyításhoz klikk a plakátra!
2015 augusztus 23 vasárnap - 20:18:35     Sporthírek     Hozzászólás 0

Rendkívül nagy iramban kezdett mindkét csapat. Sajnos a mérkőzés elején a helyzet kihasználás egyik csapatnak sem volt valami nagy %-ban jónak mondható. Ez talán annak köszönhető, hogy nem sok labdás edzésen vannak túl a fiúk. Az első 20-percben a mi akartunk érvényesült és 5 góllal vezettünk az első harmad után. Folyamatos cserékkel változtatta Nagy Attila edző a csapat szerkezetét, hiszen edzőmérkőzés lévén ez megszokott, ilyenkor lehet az új játékosokat kipróbálni esetlegesen több poszton. Ez meg is történt és többé-kevésbé helyt is álltak az új játékosaink.De látszik, hogy van még mit javítani mind a védekezésen és mind a támadáson. A második 20 perc végén még mindég vezettünk 17-15-re. Az utolsó 20 percben már nagyon fel volt forgatva a csapat, az ellenfelünk pedig igen lelkes játékkal és több könnyű góllal, megfordította az állást. A vége 27-30-lett a Sárbogárdnak.


Olvasd tovább...
2015 augusztus 21 péntek - 17:19:48     Sporthírek     Hozzászólás 0

Részletek a plakátra kattintva!
2015 augusztus 19 szerda - 13:42:59     Sporthírek     Hozzászólás 0

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium a 1330/2011. (X.12.) Korm. határozattal elfogadott Kisméretű Szálló Por (PM10) Csökkentés Ágazatközi Intézkedési Programjához kapcsolódóan – a nem motorizált közlekedési módok népszerűsítését támogató új programként – indította el idén a Kerékpárral 7 határon át rendezvénysorozatot. Ennek keretében, önkormányzatok és egyesületek által szervezett, határmenti térségeket összekapcsoló kerékpáros programok megvalósulásához biztosít a közlekedési tárca erkölcsi és anyagi támogatást. A programsorozat célja a környezetbarát és egészséges közlekedési mód népszerűsítésén túl a szomszédos országok és azok magyarlakta térségeivel fenntartott kulturális, társadalmi és idegenforgalmi kapcsolatok erősítése.

V. Halas-Szabadka Barátság Kerékpártúra, 2015. augusztus 29. 

Liszt Ferenc Nemzetközi Kerékpártúra, 2015. augusztus 30. 
2015 augusztus 18 kedd - 19:43:36     Sporthírek     Hozzászólás 0

 
A képgaléria megtekintéséhez kattintson a képre! Fotó: Tóth Attila
 
Eredmények:
 
 
 
2015 augusztus 18 kedd - 07:19:29     Sporthírek     Hozzászólás 0

Idén, második alkalommal tartottak szivacskézilabda tábort az Abonyi Kézilabda Klub legifjabb játékosaink, de ez már inkább nevezhető kézilabda tábornak, mivel itt a szivacslabda csak egy- egy bemelegítő játék erejéig került elő, minden más feladatnál már felfújt labdát használtunk. Az edzők célja, itt már nem csak az volt, hogy minél több gyermek szeresse meg a sportot, hanem, hogy erősödjenek is, a már 5 napos Balatoni tábor alatt. Az 5 napos edzőtáborra 20 sportolni vágyó gyermeket utaztattunk el egy nagyon komoly 7 fős táborvezető gárdával. A balatoni tábor 5 napos volt, rendszeres edzésekkel. A szivacskézilabdázás a gyermekek első, versenyélményt is nyújtó találkozása a labdával. Két reménynek ad esélyt. Egyrészt felkeltheti a mozgás, a rendszeres sportolás iránti vágyat, másrészt kezdeményezhet valamely sportjáték iránti érdeklődést, jelen esetben a kézilabdázás megkedvelését. Ennél a 20 gyermeknél már elértük a vágyat a szeretetet, kitartón járnak edzésekre heti két alkalommal. Idén éppen ezért az is céljaink közé került, hogy építkezzünk tovább s erősítsük bennük a küzdeni akarást a kitartást és a csapatszellemet.
 
A táborról készült képes beszámoló IDE kattintva megtekinthető!


Olvasd tovább...
2015 augusztus 14 péntek - 06:19:56     Sporthírek     Hozzászólás 0

A 2015/16 –os bajnoki idényben, női csapataink ismét az NB. II-es bajnokságban mérettetnek meg, miután az előző idény NB I/B szereplése nem hozta meg a várt eredményt. Korábban többször bajnokok voltunk felnőtt csapatunkkal a harmad osztályban, illetve junior csapat is remek, érmes eredményekkel büszkélkedhet. A női csapatok élére új edző érkezett. Már a felkészülés elején Surman István vette át felkészítésüket és ebben a szezonban biztosan Ő fogja vezényelni a csapatokat. A felnőtt csapatból távozott Mertlik Mónika, Bezzeg Adrienn, Herczeg Réka és Bíró Hajnalka, valamint Orján Viktória, aki az NB I/B. Szent István SE csapatánál folytatja a kézilabdát. Az Ő pótlásuk egyrészt a junior csapatból fog történni, köztük Bokor Cintiával, Juhász Brigittával, Szikszay Zsófiával, Varjú Krisztinával. Ugyanakkor új és visszatérő játékosok vannak. Reiger Melanie, Tóth Mónika, Habony Evelin, Pászti Angelika, Batta Fruzsina, Nagy Dóra, Hamar Renáta idén, abonyi mezben lépnek pályára.   


Olvasd tovább...
2015 augusztus 12 szerda - 14:56:40     Sporthírek     Hozzászólás 0

Nagyításhoz klikk a plakátra!
2015 augusztus 12 szerda - 14:52:03     Sporthírek     Hozzászólás 0

Részletek a plakátra kattintva!
2015 augusztus 11 kedd - 09:00:22     Sporthírek     Hozzászólás 0

Niki a női birkózás második napján bronzérmet nyert a szabadkai kadet EB-n a 40 kilogrammosok között remek birkózással, ahol 7-4-re győzte le orosz ellenfelét. Niki ezzel élete első érmét szerezte meg világversenyről, és a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Az ifjú birkózó hölgy fehérorosz és finn birkózókat győzött le, majd egy olasztól szenvedett vereséget. Niki igazi sportos családból származik, hiszen két bátyja, és nagybátyja is jeleskedik ill. jeleskedett a birkózásban. Az EB bronzérmet nagybátyja, Szávai Zsolt után több mint 30 évvel neki sikerült először újra hazahoznia Abonyba. Niki a verseny után kérésünkre örömmel számolt be az abony.hu-nak: „Első éves kadett vagyok. Magyarországon a válogatókat 43 kg-ban megnyertem, de az edzőimmel úgy gondoltuk, hogy 40 kg-ban nagyobb lehet az esélyem, és ott nem volt senki, ezért lefogytam.


Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 ... 32 33 34 ... 39 40 41
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények