Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Sporthírek'
2015 június 02 kedd - 08:33:00     Sporthírek     Hozzászólás 0
Sikeres napot tudhatnak maguk mögött a Somogyi sportolói

Székesfehérváron rendezték meg az Atlétika Diákolimpia Országos Döntőit, amelynek többpróba versenyeire 3 leány és egy fiú csapat jutott be. Június elsején az egyéni versenyszámokra került sor, melyen 14 tanuló volt érdekelt. Kislabdahajításban Csibrány Márk állhatott a dobogóra, ő bronzéremmel tért haza. Ugyan ebben a versenyszámban Bagi Norbert az 5. helyen végzett. A 4x1000 méteres váltófutásban ezüst érmet szereztek a fiúk: Csibrány Márk, Varga András, Kállai Márk, Kemenczés János. Felkészítő tanáruk Nagy Attila. A legnagyobb sikert a 4x100 méteres váltófutásban érték el a lányok, akik ma arany éremmel, országos bajnokként térhettek haza. A csapat tagjai: Speckner Anna, Molnár Csenge, Sánta Panna, Mucza Vivien. Felkészítő tanáruk Mayer-Nagy Zsuzsanna. A Somogyi iskola számára azért is nagyon értékesek ezek az eredmények, mert nem rendelkezik atlétika pályával. A tanulók a versenyek alkalmával, 3-4. osztályos korukban találkoznak először futósávos pályával. Ennek ellenére minden évben ott vannak az országos döntőben. 
 
Gratulálunk az eredményekhez!
 
2015 június 01 hétfő - 09:36:05     Sporthírek     Hozzászólás 0

Izgalmas mérkőzéseket és szoros eredményeket hozott az Abonett Liga hétvégi fordulója. Küzdelmes mérkőzést vívtak az Öregfiúk a Gelberttel, ahol Tarjányi István két találatára csak egy góllal tudtak válaszolni Skultéty Laciék. Az Imperiál erőfeszítés nélkül írhatta jóvá a három pontot és a három nullás végeredményt a Speed ellen. A nap igazi nagy mérkőzését a Gedi-Press – Bármi-kő rangadó hozta, ahol nagy tempó mellett öt gól, egy büntetőrúgás, két kiállítás és egygólos Bármi-kő győzelem született. 
 
A Trans-Plaszt – Abonett Kéttorony záró mérkőzésen szintén szoros csatában Retkes Robi és Farkas Misi használta ki az ellenfél pillanatnyi megingását, amire csak a hajrában Varga Sándor lövéséből szerzett góllal tudott felelni a Kéttorony.
 
A május 31-i mérkőzések eredményeit és az 5. forduló utáni tabella állását a képre kattintva tekinthetik meg!
2015 május 31 vasárnap - 08:22:17     Sporthírek     Hozzászólás 0

Szeretnénk olyan fiatalokat bemutatni a kedves Olvasóknak a következő időszakban, akik igazán példaértékűek kicsiny térségünkben! Ezen a héten Dezső Martint ismerhetik meg.Dezső Martin 17 éves, pontosan 1997.07.24-én született. Jelenleg a Szolnoki Műszaki Szakközép, Jendrassik György Intézmény tanulója, jövőre fog érettségizni.

- Mikor kezdtél el az erőemeléssel foglalkozni?
- Három éve űzöm komolyabban a sportágat eleinte csak szórakozás volt, de egyre jobban kezdtem megszeretni, mostanra az életem szerves részévé vált.
 
- Ki által ismerkedtél meg a sportággal?
- Kosaras József által ismertem meg, tőle láttam szinte mindent. Összeismerkedtünk és mára már egész jó barátok vagyunk, mindig segít, ha megkérem, nagyon segítőkész és türelmes.


Olvasd tovább...
2015 május 27 szerda - 20:52:25     Sporthírek     Hozzászólás 0

One multisportos atlétáim és csapattársaim invitálására, és unszolásának engedve úgy döntöttem, hogy 11 hónappal az utolsó versenyem után ismét rajthoz állok. Még nem álltam készen sem fizikailag sem egészségileg, de már nagyon hiányzott, és valahol el kell kezdeni. Első alkalommal jártam Puerto Penasco-ban a Mexikói öböl partján. Tipikus üdülőterület, az amerikaiak egyik kedvence, mert Kaliforniából és Arizonából is pár óra alatt megközelíthető autóval. 
 
Sprint és olimpiai távú futamok közül lehetett választani, így nem volt kérdés, hogy én a hosszabb távon indulok. Az óceán a szeles idő miatt elég hullámos volt, ezért két 500 m-es kört kellett teljesíteni, amit én elég könnyűre vettem, ennek ellenére nem sikerült rosszul, így 15:34-es idővel nyitottam a napot. 
 
A kerékpáros pálya 3 kör, kanyargós és gyenge minőségű úton volt. Ezt még tetőzte az is, hogy az első körben 300 sprint távos, majd még 200 olimpiai távos versenyzőt kellett kerülgetni, de szerencsére nem volt semmi probléma.


Olvasd tovább...
2015 május 26 kedd - 07:35:10     Sporthírek     Hozzászólás 0
Abonett Liga Városi Senior Labdarúgó Bajnokság - Május 24. (4. forduló)

A vasárnapi teljes forduló után már csak a Gedi-Press 100%-os a senior bajnokságban. A nap nyitómérkőzésén igazi rangadót vívott az éllovas Bármikő-Strand Kisvendéglő és a Trans-Plast, melynek végén egy szemfüles góllal dőlt el a mérkőzés. Szintén szoros csatában egy találattal nyert az Abonett Kéttorony az Imperiállal szemben. 
 
Az Öregfiúk folytatták múlt heti jó szereplésüket a Speed ellenében. A Gedi-Press továbbra is kitűnő formában menetelve győzte le a Gelbert Eco Printet.
 
Az eredményeket a képre kattintva tekinthetik meg!
2015 május 23 szombat - 17:36:43     Sporthírek     Hozzászólás 0

A Pünkösdölő programsorozat keretében rendezte meg a Városi Sportcsarnok kollektívája a XVII. Erős Emberek Versenyét, melyre hat bátor versenyző jelentkezett, akiknek hat feladatban kellett helytállniuk. A verseny kezdetére a délelőtti esős időt napsütés váltotta fel, így a versenyzők és a csarnok előtt összegyűlt érdeklődőknek nem lehetett panaszuk az időjárásra. A főszervező ezúttal is Sárkányné Bálint Mária, a sportcsarnok vezetője, szakmai tanácsokkal pedig most is Ulviczki Mihály szolgált a sportolóknak. A konferálást a korábbi évekhez hasonlóan Kókai László vállalta magára.
 
- Az idei erős ember versenyt nagy érdeklődéssel vártam, hiszen tudtam, hogy új bajnok lesz. Megmondom őszintén, irigykedve néztem végig a srácokon, mikor felálltak a kezdéshez. Kiss Gáborban nagyon bíztam és tudtam, hogy Dezső Martinnak is komoly esélye lehet, de az ellenfelek, akiket Misi bácsi „hozott”, nagyon erősnek bizonyultak, nekem is feladták volna a leckét. Jövőre újra megmérettetjük magunkat, remélem addigra a lábam is helyre jön (megjegyz: a május 16-i WPC Magyar Bajnokságon szerzett sérülés) és a srácokkal együtt rendületlenül tudunk készülni a versenyekre - foglalta össze véleményét a verseny után Kosaras József, abonyi erőemelő, Abony város sportolója.
 
A fotóra kattintva megtekinthető az esemény képekben is!


Olvasd tovább...
2015 május 23 szombat - 15:53:23     Sporthírek     Hozzászólás 0

A 2015. május 23-án, szombaton megrendezett Pünkösdölő keretében megnyílt városunk erőemelőinek első kiállítása a Kultúra Házában, amely az Abonyi Erzsébet Sportklub profi ligás erőemelő szakosztályának eddigi eredményeit mutatja be. A „Raw Power Team Abony” tagjai szinte minden alkalmat megragadnak a versenyezésre, kivéve, ha éppen sérülés miatt kényszerülnek pihenőre. A megmérettetésekről érmekkel, kupákkal és oklevelekkel térnek haza szülővárosukba, Abonyba, melyek most ott díszelegnek a Művelődési Ház aulájában. Az abonyi erőemelők név szerint: Cimpean Hunor Attila, Dezső Martin, Dömők Ádám, Kiss Gábor János, Kiss Viktor, Kosaras József, (aki nemrégiben az „Abony város sportolója” címet is elnyerte!), Kovács Zoltán, Tóth Barbara és Ungvári Richárd. 
 
A fotóra kattintva megtekinthető a galéria!


Olvasd tovább...
2015 május 21 csütörtök - 15:33:59     Sporthírek     Hozzászólás 0

Részletek a plakátra kattintva!
2015 május 20 szerda - 13:29:51     Sporthírek     Hozzászólás 0

Részletek a plakátra kattintva!
2015 május 13 szerda - 21:33:33     Sporthírek     Hozzászólás 0

Részletek a plakátra kattintva!
Oldal:  1 2 3 ... 41 42 43 44 45 46
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények