Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Sporthírek'
2015 július 31 péntek - 17:00:05     Sporthírek     Hozzászólás 0

Nyílt, villám sakkverseny megrendezésével emlékeztek a sakkozók az abonyi születésű Török Béla mesterre 2015. július 25-én Abonyban. Török Béla 1908-ban született, kisgyermekként édesapjától tanult meg sakkozni. Édesapja az első világháborúban életét vesztette és ezt követően a fiatal sakkozó édesanyjával és testvéreivel Abonyból Szolnokra költözött. Török Béla 1938-ban nyerte el a mesteri címet és aktív korában a térség kiemelkedő sakkozója volt; 1982-ben hunyt el. A sakkverseny a Művelődési Házban került megrendezésre két csoportban, mindkét csoportban körmérkőzés formájában. A felnőttek mezőnyében az 1. helyet Csolik Ferenc harcolta ki, 2. díjat Telek Gábor, a 3. díjat Lendvai Csaba szerezte meg. Az ifi csoportban Gombár Róbert érte el a legjobb eredményt, majd Lukács Sándor és Gombár Richárd következett a helyezések sorrendjében. A helyezetteknek tárgyjutalmakat ajánlott fel Bessenyei Sándor, valamint az Abonyi Sakk Egyesület.   
 
Bálványos István
2015 július 29 szerda - 11:58:11     Sporthírek     Hozzászólás 0

Huszonötödik alkalommal rendezték meg Nagyatádon a Hosszútávú Triatlon Országos Bajnokságot, ahol a versenyzőkre 3,8 kilométer úszás, 180 kilométer kerékpározás és egy maratoni futás várt. Csomor Erika a Ferencvárosi Torna Club triatlon szakosztályának tagja 9:36:11-es idővel aranyérmes lett. Az úszást 0:59:37, a kerékpározást 4:58:50 és a futást 3:31:38-as idővel teljesítette. Erika fantasztikus teljesítményt nyújtott, hiszen közel egy órával előzte meg a második helyen célba ért Jasmina Ilijas-t, akinek egyébként az eredménye az ob sorrendjébe nem számított bele.
 
Eredmények:
Nők
1. Csomor Erika (FTC) 9:36:11 óta
2. Farkas Erika (Footour SE) 11:11:31
3. Juhász Ágnes (Mogyi SE Baja) 11:13:06


Olvasd tovább...
2015 július 29 szerda - 10:18:42     Sporthírek     Hozzászólás 0

Az Abony TAK a múlt héten nyolcadik alkalommal szervezte meg az immár szokásos július végi edzőtáborát. Az extrém meleg időjárás ellenére a lányok maradéktalanul kihasználták a lehetőséget, hogy versenytalajon edzhettek öt napig. Sajnos anyagi okok miatt ez az egyetlen lehetőségünk, hogy a versenykörülményekhez hasonló szituációban próbáljuk ki a gyakorlatokat és az új elemeket. A táborban 27 sportoló vett részt, közülük 21-en napi 2X3 órát edzettek és 1 órát úsztak, ami ekkora hőségben hatalmas teljesítmény, főleg hogy 6-18 éves korig minden korosztály jelen volt. A munkát a versenybíróink és a már egyetemista versenyzőink is segítették, közöttük Szuda Zsanett aki jelenleg a fővárosi Postás SE felnőtt egységében a jövő évi Kínában rendezendő Világbajnokságra készül.

Edzőként ez úton is szeretném megköszönni a sportolóknak a kitartó munkát, a szülőknek pedig a sok segítséget.

Szalinka Szilvia
Az edzőtáborban készült képeket a képre kattintva tekinthetik meg!
2015 július 26 vasárnap - 21:14:45     Sporthírek     Hozzászólás 0

A Karmazin Branch már negyedik alkalommal dolgozta végig a nyári Nemzetközi Edzőtábort, melyet idén június 29. és július 5. között rendeztek Balatonföldváron. A Shinkyokushin Harcművész Szövetség minden évben felkér több szakmailag elismert Mestert, hogy közösen alkossák meg, és közös elvekre egyszerűsítve adják át a rendkívül széles szakmai anyagot, tudást, tapasztalatot. A Táborban 250 fölötti létszám dolgozott az ország minden részéről. Egyre többen családjukkal közösen érkeztek, a Power Karate SE - Krupincza János sensei vezetésével - 16 fővel képviselte magát. A vezetőség 6 csoportra bontotta a tábort, külön a Bázis csoport, Instuktor, válogatott versenyzők, gyerekcsoportok stb. Napi 3 egymásra épülő edzést tartottak, melyek reggel 6-kor (1 órás), délelőtt 10-kor valamint délután 17-kor (2-2 órás) kezdődtek, és amelyeken rendszeresen részt vettünk. Közte szabad program volt, napi háromszori étkezéssel. 

A galéria a képre kattintva érhető el!


Olvasd tovább...
2015 július 24 péntek - 14:30:42     Sporthírek     Hozzászólás 0

Részletek a plakátra kattintva!
2015 július 18 szombat - 23:08:10     Sporthírek     Hozzászólás 0

Részletek a plakátra kattintva!
2015 július 15 szerda - 22:52:24     Sporthírek     Hozzászólás 0
A kilencvenedik születésnapján visszatérő Tour de Hongrie, egy új kiemelt településeként kapcsolódik be a körverseny programjába Abony városa, amely a harmadik szakasz rajtállomásaként funkcionál majd.

Augusztus 7-én, pénteken innen indul majd a karaván Karcag felé, megközelítőleg 140 kilométert maga mögött hagyva. A Duna-Tisza közében elhelyezkedő Pest megyei mezővárosból elrajtolva, talán nem fog a kerekesek eszébe jutni, hogy Petőfi Sándor 1847. június 12-én éppen ide érkezett, és eme település fogadójában szállt meg Nagyszalontáról Pest felé utazván. A Magyar Körverseny mezőnye nagy lendülettel vág majd neki az aznapi penzumnak, s valószínűleg éppen a szökési kísérletek váltogatják majd egymást a település híres templomtornyainak árnyékában. A Cegléd és Szolnok között elterülő várost korábban már számtalan alkalommal körüljárta a Tour de Hongrie mezőnye, ám 2015 augusztusában már ténylegesen is a profi kerekeseké lesz a főszerep, ami már csak azért sem meglepő, mivel Abonyt, a kerékpárosok városának tartják. 
 
Az elterülő nagy portákkal tarkított településen hatalmas távolságok vannak, amelyek leküzdésének legegyszerűbb módja a kétkerekűek használatba vétele. Abony tipikusan az a város, ahol mindenki kerékpárral jár, legyen az idős, fiatal vagy éppen még csak egy futóbiciklit próbálgató gyerkőc. Egy nagy körverseny rajt- vagy célállomásának lenni megtisztelő kihívás. Gondoljunk csak az év legnagyobb nemzetközi kerékpáros eseményére, a Francia Körversenyre, ahol a sportág fanatikusa bőszen böngészi a viadal kezdete előtt, a rajt illetőleg célállomásokat.
 
Találkozzunk 2015. augusztus 7-én az alföldi kisvárosban.

2015 július 14 kedd - 00:14:59     Sporthírek     Hozzászólás 0

Részletek a plakátra kattintva!
2015 július 08 szerda - 21:47:19     Sporthírek     Hozzászólás 0

Nagyításhoz klikk a plakátra!
2015 július 08 szerda - 20:05:49     Sporthírek     Hozzászólás 0
Ha nyár, akkor sporttábor! Hol? Abonyban!

Labdák, strand, vidámság és minden mi (gyermek) szem-szájnak ingere – így lehetne jellemezni azt a sporttábort, amit a város közepén „találtunk” Abonyban. Ha a Kinizsi gimi udvarán labdázó, nevető gyermekeket látnak, ne lepődjenek meg, ők most sporttáboroznak. Július 6-án indultak el a foglalkozások, ahogy Vigh Krisztián Chrisfit edző fogalmaz, a jövő, ifjú „Chrisfittereinek” kiképezése. Ilyen táborra még nem volt példa a településen, így ez egyedülálló, de a klassz kezdeményezés hagyományt teremthet. Egyszerre összeköthetjük a kellemeset a hasznossal, gyermekünket biztos kezekben és helyen tudhatjuk, ahol a számukra fokozottan szükséges mozgással tölthetik az időt a szabadban. A táborra két turnust szervezett Krisztián, aki egyébként a Kinizsi Pál Gimnázium testnevelés szakos tanára is. Az egyik július 6-tól 10-ig, a másik pedig július 13-tól 17-ig tart. Krisztián nem ismeretlen a sportrajongók számára Abonyban, sőt a környező Újszilváson sem, hiszen hosszú ideje tart már edzéseket a mozgást kedvelőknek.

A galéria megtekintéséhez kattintson a képre!


Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 ... 42 43 44 ... 47 48 49
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények