Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Sporthírek'
2015 május 26 kedd - 07:35:10     Sporthírek     Hozzászólás 0
Abonett Liga Városi Senior Labdarúgó Bajnokság - Május 24. (4. forduló)

A vasárnapi teljes forduló után már csak a Gedi-Press 100%-os a senior bajnokságban. A nap nyitómérkőzésén igazi rangadót vívott az éllovas Bármikő-Strand Kisvendéglő és a Trans-Plast, melynek végén egy szemfüles góllal dőlt el a mérkőzés. Szintén szoros csatában egy találattal nyert az Abonett Kéttorony az Imperiállal szemben. 
 
Az Öregfiúk folytatták múlt heti jó szereplésüket a Speed ellenében. A Gedi-Press továbbra is kitűnő formában menetelve győzte le a Gelbert Eco Printet.
 
Az eredményeket a képre kattintva tekinthetik meg!
2015 május 23 szombat - 17:36:43     Sporthírek     Hozzászólás 0

A Pünkösdölő programsorozat keretében rendezte meg a Városi Sportcsarnok kollektívája a XVII. Erős Emberek Versenyét, melyre hat bátor versenyző jelentkezett, akiknek hat feladatban kellett helytállniuk. A verseny kezdetére a délelőtti esős időt napsütés váltotta fel, így a versenyzők és a csarnok előtt összegyűlt érdeklődőknek nem lehetett panaszuk az időjárásra. A főszervező ezúttal is Sárkányné Bálint Mária, a sportcsarnok vezetője, szakmai tanácsokkal pedig most is Ulviczki Mihály szolgált a sportolóknak. A konferálást a korábbi évekhez hasonlóan Kókai László vállalta magára.
 
- Az idei erős ember versenyt nagy érdeklődéssel vártam, hiszen tudtam, hogy új bajnok lesz. Megmondom őszintén, irigykedve néztem végig a srácokon, mikor felálltak a kezdéshez. Kiss Gáborban nagyon bíztam és tudtam, hogy Dezső Martinnak is komoly esélye lehet, de az ellenfelek, akiket Misi bácsi „hozott”, nagyon erősnek bizonyultak, nekem is feladták volna a leckét. Jövőre újra megmérettetjük magunkat, remélem addigra a lábam is helyre jön (megjegyz: a május 16-i WPC Magyar Bajnokságon szerzett sérülés) és a srácokkal együtt rendületlenül tudunk készülni a versenyekre - foglalta össze véleményét a verseny után Kosaras József, abonyi erőemelő, Abony város sportolója.
 
A fotóra kattintva megtekinthető az esemény képekben is!


Olvasd tovább...
2015 május 23 szombat - 15:53:23     Sporthírek     Hozzászólás 0

A 2015. május 23-án, szombaton megrendezett Pünkösdölő keretében megnyílt városunk erőemelőinek első kiállítása a Kultúra Házában, amely az Abonyi Erzsébet Sportklub profi ligás erőemelő szakosztályának eddigi eredményeit mutatja be. A „Raw Power Team Abony” tagjai szinte minden alkalmat megragadnak a versenyezésre, kivéve, ha éppen sérülés miatt kényszerülnek pihenőre. A megmérettetésekről érmekkel, kupákkal és oklevelekkel térnek haza szülővárosukba, Abonyba, melyek most ott díszelegnek a Művelődési Ház aulájában. Az abonyi erőemelők név szerint: Cimpean Hunor Attila, Dezső Martin, Dömők Ádám, Kiss Gábor János, Kiss Viktor, Kosaras József, (aki nemrégiben az „Abony város sportolója” címet is elnyerte!), Kovács Zoltán, Tóth Barbara és Ungvári Richárd. 
 
A fotóra kattintva megtekinthető a galéria!


Olvasd tovább...
2015 május 21 csütörtök - 15:33:59     Sporthírek     Hozzászólás 0

Részletek a plakátra kattintva!
2015 május 20 szerda - 13:29:51     Sporthírek     Hozzászólás 0

Részletek a plakátra kattintva!
2015 május 13 szerda - 21:33:33     Sporthírek     Hozzászólás 0

Részletek a plakátra kattintva!
2015 május 13 szerda - 21:12:11     Sporthírek     Hozzászólás 0

Közös sport- és szabadidős programok (családi napok, farsang, szilveszter, kerékpártúra a Tisza-tó körül, Budapest maraton váltóban és Mini Maratonok...) És egy jó hangulatú szabadidős csapat! Mindez rád is vár, ha csatlakozol hozzánk, hogy közösen a segítségedre legyünk életmódod, egészséged megváltoztatásában. 
 
A születésnapi programjaink keretében 2015. május 17-én (vasárnap) 18:00-kor sok szeretettel várok minden olyan sportolni vágyó, egészségét fontosnak tartó leendő és már régi csapattagot a művelődési ház melletti előadóterembe (volt Kínai).
 
 
A helyek korlátozott száma miatt, kérlek jelezd részvételedet az alábbi elérhetőségeken: Vigh Krisztián 70/318-9597; chrisfit(kukac)gmail.com 
 
 
 
Részletek a plakátra kattintva!
2015 május 07 csütörtök - 09:18:41     Sporthírek     Hozzászólás 0

2015. április 26-án WPC Felhúzó Kupát tartottak a Papp László Budapest Sportarénában, melyen a RAW POWER TEAM ABONY csapatából négyen képviseltették magukat. Kovács Zoltán 330 kg-os felhúzásban 1. lett, és a verseny abszolút 1. helyét is megszerezte. Kosaras József, Abony város sportolója 300 kg-al 2. helyezést ért el, Kiss Viktor 240 kg-val 1. helyezett lett, Dezső Martin pedig juniorban 242,5 kg-val a harmadik helyre állhatott fel a dobogón, és az abszolút harmadik címet is elnyerte.
 
Gratulálunk az eredményekhez!
 
Darányi Erika
 
(Balról jobbra Kovács Zoltán, Dezső Martin, Kiss Viktor és Kosaras József)
2015 május 07 csütörtök - 08:25:38     Sporthírek     Hozzászólás 0

Az Abonyi TAK április 18-án Abonyban két versenyt is rendezett. Délelőtt a Gúlatorna versenyzői mutatták be tudásukat, délután pedig az akrobatikus tornászok pontszerző és kvalifikációs versenyének lehettek tanúi az érdeklődők. A nap folyamán több mint 160 gyermek mutathatta be tudását. A verseny az anyagi nehézségek ellenére is évek óta a megszokott magas színvonalon és barátságos légkörben zajlott. Ezúton is szeretném megköszönni a klubot támogató szponzoroknak, valamint a lelkes hozzátartozókból álló kis csapatnak az önzetlen segítséget, mert nélkülük lehetetlen lett volna két rendezvényt lebonyolítani egy napon.


Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 ... 42 43 44 45 46 47
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények