Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Sporthírek'
2015 április 23 csütörtök - 07:31:04     Sporthírek     Hozzászólás 0

Szeretnénk olyan fiatalokat bemutatni a kedves Olvasóknak a következő időszakban, akik igazán példaértékűek kicsiny térségünkben! Ezen a héten az abonyi Bokor Cintiát, ismerhetik meg. Bokor Cintia, 19 éves, pontosan 1995.10.09.-én született, Szolnokon. Jelenleg az érettségire készül, az abonyi Kinizsi Pál Gimnázium végzős tanulója, illetve az ABONETT KC kézilabdacsapat kiváló játékosa. Jelenleg a házi junior góllövő lista 2. helyén áll. 

- Mióta része az életednek a mozgás?
- Már gyermekként szerettem mozogni. Édesanyámmal, nevelőapámmal és 3 húgommal élek itt Abonyban. Sokszor mentünk a családdal kirándulni és mindig nagyon eleven voltam. Az óvoda után a Somogyi Imre Általános Iskolának a sport tagozatára kezdtem el járni, ahol a testnevelés órákon szeretették meg velünk a kézilabdát. Az akkori Somogyi DSE csapattal jártunk az Adidas kupára, Diákolimpiára és Kun kupán is voltunk, ahol más nemzetiségű csapatok is játszottak ellenünk. Akkor még kapusként álltam helyt a csapatban. 8. osztály után, Budapestre a Szent István Szakközépiskolának a kézilabda csapatába beválogattak és oda készültem mindaddig, amíg itt Abonyban nem keresett meg az akkori edző és az elnök. Így 2010 nyarán az ABONETT KC-hoz igazoltam. Azóta már átlövő vagyok és minden meccsen próbálom hozni a maximumot. Nagyon sokat fejlődtem, mind a játékom, mind lövőerőm. A felnőtt keretben is benne vagyok, de ott még nem játszom.


Olvasd tovább...
2015 április 16 csütörtök - 11:23:16     Sporthírek     Hozzászólás 0
Jelentkezni április 20-ig lehet

2015 április 16 csütörtök - 11:16:13     Sporthírek     Hozzászólás 0

2015 április 15 szerda - 08:53:03     Sporthírek     Hozzászólás 0

Március 28-án, szombaton a gödöllői Szent István Egyetem Tornacsarnoka adott otthont a Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidő Szövetség Asztalitenisz Diákolimpiai Döntőjének. Az ország minden megyéjének legjobbjai mérték össze tudásukat a végső győzelemért. Megyénket az abonyi Montágh Imre Általános Iskola három diákja képviselte, s közülük Balogh Krisztián a dobogó harmadik fokára állhatott fel. Az országos sportrendezvényen részt vett Szabó István, a Pest Megyei Közgyűlés elnöke is, aki az ünnepélyes megnyitón szólt néhány kedves szót a gyerekekhez, biztatva őket a minél jobb eredmények eléréséhez. Szabó László, a FODISZ elnöke a megnyitó után szakmai tanácskozásra hívta a jelenlévőket, ahol röviden bemutatta a Fogyatékosok Országos Diák- és Szabadidő Szövetség munkáját.
 
Fotó: Szabó István, a Pest Megyei Közgyűlés elnöke (balra) az abonyi versenyzőkkel és felkészítőjükkel, Andrási Istvánnal.
 
Forrás: Heti Hírek Online (www.hetihirek.hu)
2015 április 15 szerda - 08:26:21     Sporthírek     Hozzászólás 0
Idén az utánpótlás számára Gúlatorna versenyt is szerveznek

Nagyításhoz kattintson a képre!
2015 április 08 szerda - 19:08:03     Sporthírek     Hozzászólás 0

 
2015 április 08 szerda - 19:04:53     Sporthírek     Hozzászólás 0

2015 április 02 csütörtök - 14:51:10     Sporthírek     Hozzászólás 0

A Ferencvárosi TC triatlon szakosztálya versenyzőként és edzőként is leszerződtette a háromszoros duatlon világbajnokot. Csomor Erika 1973-ban született Cegléden, tizennyolc évesen kezdte el a versenysportot. Karrierje elején kevés sikert ért el, ám lépésről-lépésre küzdötte fel magát korosztálya legjobbjai közé. Első komoly nemzetközi sikerét 2001-ben érte el, amikor duatlon világbajnok lett. 
Ezt a címét később kétszer is sikerült megvédenie. A kéttusa mellett a triatlon sportágban is egyre jobb eredményeket ért el. Az embert próbáló ironman távon (3800 méter úszás, 180 kilométer kerékpározás, 42 kilométer futás) öt komoly nemzetközi versenyen is diadalmaskodott. Élete egyik legnagyobb sikerét 2008-ban érte el, a világ legnagyobb triatlon versenyén, a hawaii világbajnokságon negyedikként ért célba. Erika több nemzetközi futó- és kerékpárversenyen is maga mögé utasította vetélytársait, emellett többszörös országos bajnok. 


Olvasd tovább...
2015 április 02 csütörtök - 14:11:21     Sporthírek     Hozzászólás 0

2015 április 02 csütörtök - 07:55:06     Sporthírek     Hozzászólás 0

Oldal:  1 2 3 ... 43 44 45 46
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények