Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Sporthírek'
2015 július 08 szerda - 10:42:43     Sporthírek     Hozzászólás 0
A héten még lehet jelentkezni!

Nagyítához kattintson a képre!
2015 június 29 hétfő - 09:38:51     Sporthírek     Hozzászólás 0
Abonett Liga Városi Senior Labdarúgó Bajnokság - Június 21. (7. forduló)

Június 21-én vasárnap játszották le a korábbiakban elmaradt Kéttorony – Öregfiúk mérkőzést, mely egyben a két fordulás öregfiúk bajnokság utolsó „tavaszi” meccse volt. A két csapat kiegyenlített küzdelmet vívott az első játékrészben, a második félidőben azonban a rutinos öregfiúk háromszor is kihasználták a kéttornyosok megingásait, így egyértelmű fölénnyel hozták el a három pontot.  
 
 
Az eredményeket a képre kattintva tekinthetik meg!
2015 június 16 kedd - 00:32:11     Sporthírek     Hozzászólás 0
Abonett Liga Városi Senior Labdarúgó Bajnokság - Június 14. (6. forduló)

Ezen a hétvégén is a hőséggel kellett elsősorban megküzdeniük a senior labdarúgóknak. A nyomasztó meleg mellett azért jutott erő az egymás elleni küzdelmekre is, hiszen négy mérkőzésen összesen 22 gólt szereztek a csapatok. A nyitómérkőzésen az Öregfiúk jó szereplésüket folytatva Sulyok Pista vezényletével 7 gólt lőttek az Imperiálnak, amire csupán 2 választ tudtak adni a Hegedűs testvérek. Az Abonett Kéttorony egy félidőn keresztül tudott ellenállni a Bármi-kő Strand Kisvendéglő lendületes játékának, a második félidőben azonban öt gólig dagadt Balázs Karcsiék fölénye. A nap rangadóját a Gedi-Press és a Trans Plast találkozója hozta, melyen a tavaszi forduló 2. helye volt a tét. Ennek megfelelően látványos és fordulatos meccs kerekedett, aminek a végén egy gólos hátrányból fordítottak Balogh Józsiék, így ők állhatnak a képzeletbeli dobogó második fokára. A nap utolsó mérkőzésén újra brillírozott a Speed, akik Bradács Laci vezényletével négyszer köszöntek be a Gelbert kapujába.
 
A 6. fordulóban elmaradt Öregfiúk-Abonett Abonyi Kéttorony mérkőzést június 21-én 19.00. órakor játsszák.   
 
A tabellán való helyezés számításának rendje: 1. Megszerzett pont 2. Gólkülönbség 3. Több lőtt gól 4. Egymás elleni mérkőzés eredménye 
 
Az eredményeket a képre kattintva tekinthetik meg!
2015 június 10 szerda - 09:17:49     Sporthírek     Hozzászólás 0

Az Abonyi Lovasklub tisztelettel meghívja Önt és kedves családját 2015. július 3-4-5-én megrendezésre kerülő Abonyi Lovasnapokra.
 
július 3. 
19:00 - A JóLaci Betyár
21:30 - Éjszakai fogathajtás
július 4.
09:00 - Fogathajtás
július 5. 
09:00 - Díjugratás
 
Kérjük, látogassanak el az Abonyi Lovasnapokra!
 
Klikk a plakátra a nagyításhoz!
2015 június 08 hétfő - 17:15:30     Sporthírek     Hozzászólás 0
Abonett Liga Városi Senior Labdarúgó Bajnokság

Embert próbáló hőségben három mérkőzéssel folytatódott az Abonett Liga. A nap első összecsapásán a Trans-Plast bajnokesélyeshez méltó játékkal igazi gólparádét rendezett a Gelbert ellen. 6-0 után két találattal még feljöttek Skultéty Laciék, de Balogh Józsiék újabb három góllal egyértelművé tették a meccset. A Bármi-kő – Imperiál „örökrangadón” 1-1-ig tudtak lépést tartani Hegedűs Misiék. A tavalyi bajnok rengeteg helyzetet alakított ki, melyből négyet gólra is tudott váltani, így imponáló fölénnyel hozta el a három pontot. Győzelmi eséllyel vágott neki a Gedi-Press a Speed elleni meccsnek. Az első percekben szerzett vezetés magabiztos Gedi győzelmet sejtetett, azonban egyenlítést követően magukra találtak Pető Laciék, majd a hajrában szerzett góllal megfordították a mérkőzést. Az Öregfiúk – Abonett Kéttorony találkozót 9-én keddre halasztották, így csak ezt követően lesz teljes a hatodik forduló.
 
Az 5. forduló tabelláján a Bármi-kő Strand Kisvendéglő gólkülönbsége tévesen szerepelt. Helyesen: 23-7   
 
A tabellán való helyezés számításának rendje: 1. Megszerzett pont 2. Gólkülönbség 3. Több lőtt gól 4. Egymás elleni mérkőzés eredménye
 
A június 7-i mérkőzések eredményeit és a 6. forduló utáni tabella állását a képre kattintva tekinthetik meg!

2015 június 06 szombat - 08:54:44     Sporthírek     Hozzászólás 0

Május utolsó szombatján az Abonyi Kézilabda Klub lebonyolította III. utánpótlás kézilabda tornáját. A gyerekek a szivacskézilabdát feledve immár egészpályára játszottak, rendes labdával, mérkőzésenként 2X20 percet. Meghívásra kerültek a Szolnoki KC SE és a Ceglédi KKSE utánpótlás csapatai. A lányok 2-2 mérkőzést játszottak, a fiúk pedig 3-3 mérkőzést. Nagyon izgalmas, szoros, élvezetes és talán mondhatni, hogy drámai mérkőzéseket produkáltak a fiatalok. Igen bíztató a sportág jövőére nézve, hogy már most rengeteg tehetséges játékos van.
 
A galéria a fotóra kattintva tekinthető meg.


Olvasd tovább...
2015 június 02 kedd - 15:22:34     Sporthírek     Hozzászólás 0

Kellemes időben került megrendezésre május 30-án az abonyi íjászok második íjászpróbája. A vendégszerető házigazdák, a változatos célok biztosították, hogy egy szórakoztató rendezvényen vehessünk részt. A titkolt célunk a tavaly elnyert csapat vándordíj megtartása volt. Ennek megfelelően mindenki fegyelmezetten, céltudatosan versenyzett. A gyerekek hozták is az érmeket. Orosz Bence első lett a leventék közt. 
 
Tóth Bogi az ifi lányoknál aranyérmes. Az ifi fiúk esetében a dobogó mindhárom fokára ASONY-os állhatott fel.
 
 
A fotógaléria a képre kattintva tekinthető meg. Fotó: Borsányi János


Olvasd tovább...
2015 június 02 kedd - 12:13:07     Sporthírek     Hozzászólás 0
Az Abonyi- Torna és Akrobatika Klub versenyzői a tavaszi szezon legsikeresebb versenyét tudhatták maguk mögött

Az Abonyi- Torna és Akrobatika Klub versenyzői a tavaszi szezon legsikeresebb versenyét tudhatták maguk mögött az elmúlt hétvégén. Az FTC tornacsarnokában rendezett Nyílt Budapest Bajnokságon az egyesület 5 induló egysége közül 4 aranyérmet, 1 pedig ezüst érmet szerzett. 
 
 
Részletes eredmények:
Újonc leány hármas: Nagy Karina- Benyus Adél- Gócsa Lili 1. hely
Gyermek leány páros: Nagy Karina- Szabados Brigitta 1. hely
School Class leány hármas: Speckner Anna- Bata Brigitta- Benyus Fruzsina 1. hely
Serdülő II leány hármas: Mucsi Noémi- Vágó Luca- Méri Zsanett 1. hely
IFI II női hármas: Csomor Janka- Herédi Emma- Ádám Barbara
 
Szalinka Szilvia
edző
2015 június 02 kedd - 10:33:00     Sporthírek     Hozzászólás 0
Sikeres napot tudhatnak maguk mögött a Somogyi sportolói

Székesfehérváron rendezték meg az Atlétika Diákolimpia Országos Döntőit, amelynek többpróba versenyeire 3 leány és egy fiú csapat jutott be. Június elsején az egyéni versenyszámokra került sor, melyen 14 tanuló volt érdekelt. Kislabdahajításban Csibrány Márk állhatott a dobogóra, ő bronzéremmel tért haza. Ugyan ebben a versenyszámban Bagi Norbert az 5. helyen végzett. A 4x1000 méteres váltófutásban ezüst érmet szereztek a fiúk: Csibrány Márk, Varga András, Kállai Márk, Kemenczés János. Felkészítő tanáruk Nagy Attila. A legnagyobb sikert a 4x100 méteres váltófutásban érték el a lányok, akik ma arany éremmel, országos bajnokként térhettek haza. A csapat tagjai: Speckner Anna, Molnár Csenge, Sánta Panna, Mucza Vivien. Felkészítő tanáruk Mayer-Nagy Zsuzsanna. A Somogyi iskola számára azért is nagyon értékesek ezek az eredmények, mert nem rendelkezik atlétika pályával. A tanulók a versenyek alkalmával, 3-4. osztályos korukban találkoznak először futósávos pályával. Ennek ellenére minden évben ott vannak az országos döntőben. 
 
Gratulálunk az eredményekhez!
 
2015 június 01 hétfő - 11:36:05     Sporthírek     Hozzászólás 0

Izgalmas mérkőzéseket és szoros eredményeket hozott az Abonett Liga hétvégi fordulója. Küzdelmes mérkőzést vívtak az Öregfiúk a Gelberttel, ahol Tarjányi István két találatára csak egy góllal tudtak válaszolni Skultéty Laciék. Az Imperiál erőfeszítés nélkül írhatta jóvá a három pontot és a három nullás végeredményt a Speed ellen. A nap igazi nagy mérkőzését a Gedi-Press – Bármi-kő rangadó hozta, ahol nagy tempó mellett öt gól, egy büntetőrúgás, két kiállítás és egygólos Bármi-kő győzelem született. 
 
A Trans-Plaszt – Abonett Kéttorony záró mérkőzésen szintén szoros csatában Retkes Robi és Farkas Misi használta ki az ellenfél pillanatnyi megingását, amire csak a hajrában Varga Sándor lövéséből szerzett góllal tudott felelni a Kéttorony.
 
A május 31-i mérkőzések eredményeit és az 5. forduló utáni tabella állását a képre kattintva tekinthetik meg!
Oldal:  1 2 3 ... 43 44 45 ... 47 48 49
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények