Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Sporthírek'
2015 április 08 szerda - 19:04:53     Sporthírek     Hozzászólás 0

2015 április 02 csütörtök - 14:51:10     Sporthírek     Hozzászólás 0

A Ferencvárosi TC triatlon szakosztálya versenyzőként és edzőként is leszerződtette a háromszoros duatlon világbajnokot. Csomor Erika 1973-ban született Cegléden, tizennyolc évesen kezdte el a versenysportot. Karrierje elején kevés sikert ért el, ám lépésről-lépésre küzdötte fel magát korosztálya legjobbjai közé. Első komoly nemzetközi sikerét 2001-ben érte el, amikor duatlon világbajnok lett. 
Ezt a címét később kétszer is sikerült megvédenie. A kéttusa mellett a triatlon sportágban is egyre jobb eredményeket ért el. Az embert próbáló ironman távon (3800 méter úszás, 180 kilométer kerékpározás, 42 kilométer futás) öt komoly nemzetközi versenyen is diadalmaskodott. Élete egyik legnagyobb sikerét 2008-ban érte el, a világ legnagyobb triatlon versenyén, a hawaii világbajnokságon negyedikként ért célba. Erika több nemzetközi futó- és kerékpárversenyen is maga mögé utasította vetélytársait, emellett többszörös országos bajnok. 


Olvasd tovább...
2015 április 02 csütörtök - 14:11:21     Sporthírek     Hozzászólás 0

2015 április 02 csütörtök - 07:55:06     Sporthírek     Hozzászólás 0

2015 március 31 kedd - 09:10:11     Sporthírek     Hozzászólás 0

A bajnokság 16. fordulójában, ahhoz a Szigetszentmiklósi KSK otthonába utaztunk, akik felnőtt csapata a bajnoki címert menetel ebben az idényben, és ahol az utóbbi években, mindég nyerni tudtunk. Ősszel hazai pályán, egy nyertesnek tűnő mérkőzésen, háromgólos vereséget szenvedtünk, attól a miklósi csapattól, aki eddig csak 5 pontot veszített és versenyben van az FTC csapatával a bajnoki címért. Ezeket félre téve, egyáltalán nem feltartott kézzel utaztunk Szigetszentmiklósra. A mérkőzés végig izgalmasra sikeredett, de a csapat végig kézben is tartotta. A kidolgozott és megbeszélt taktikát fegyelmezetten végre hajtva, zavarba ejtettük a hazai csapatot. A jól működő védőfalunk feladta a leckét a Szigetszentmiklós remek átlövőinek.


Olvasd tovább...
2015 március 26 csütörtök - 08:56:26     Sporthírek     Hozzászólás 0
Mérkőzést játszottak a szivacskézilabdás fiúk!

A hétfői edzésnapon lejátszotta idei, első edzőmérkőzését az abonyi utánpótlás, fiú szivacskézilabda csapatunk. Ellenfelünk az NB. I-es CEGLÉDI KKSE utánpótlás csapata volt. Bárány József edző értékelése:
„Kicsit álmosan kezdtük a mérkőzést és nehezen vettük fel a ritmust az első játékrészben. Támadásban voltunk inkább hasznosabbak, védekezésünk egy kicsit szétszórt volt. Sokszor megtalálta ellenfelünk a beállóst, aki tiszta helyzetből tudott ziccert lőni, de a kapuban Nagy Dominik rendre hárítani tudta ezeket a ziccereket. Az első játékrész második felében már rendezettebb volt a játék, több könnyű gólt is sikerült lőnünk, indításból. A félidő 14:9-es hazai vezetéssel zárult.


Olvasd tovább...
2015 március 24 kedd - 11:54:30     Sporthírek     Hozzászólás 0
A szezon második hazai mérkőzésén a Dunaújvárosi AC csapatait fogadtuk ellenfélként a Városi Sportcsarnokban

Ősszel, felnőtt csapatunk két ponttal tért haza a DAC otthonából, ahol egy szinte tökéletes játékkal múltuk felül ellenfelünket. Ezen a szombaton, annak ellenére, hogy még a hazai pálya is mellettünk állt a „szinte tökéletes játék” messze elmaradt. A mérkőzés nagy részére igaz, hogy hiányzott a koncentráció. Védekezésben az alapvető hibákat vétettük. Nem volt összezárás a védőfalban, nem segítettünk be a társunknak, nem léptünk ki megfelelően a dunaújvárosi lövőkre. Támadásban többször rosszul és rossz helyre passzoltunk, ami miatt meghiúsultak gólszerzéseink. Lövőhelyzetet rendre megteremtették támadójátékosaink, de képtelenek voltunk betalálni a kapuba és passzivitást mutatott a lövő játékunk is. Ezzel ellentétben a DAC átlövői megtalálták a labda útját a kapuba, ahol kapusaink sem kellő hatékonysággal védtek. Ennek ellenére az első félidő izgalmas mérkőzést hozott. A 7. percben, 5:5 állásnál érezhető volt és látszódott is a csapaton, hogy nem úgy megy a szekér, ahogy kellene. Szükség is volt a hazai időkérésre. 5:8 majd 8:11-es eredmény után, a 20. perctől sikerült egy kis fölényt kiharcolni, mikor is 10:14-es állást fordított meg csapatunk 16:14-re (27. perc). A félidő előtt viszont, még sikerült egyenlíteni a Dunaújvárosnak (17:17). 
 
A galériát a fotóra kattintva tekinthetik meg!


Olvasd tovább...
2015 március 16 hétfő - 21:08:21     Sporthírek     Hozzászólás 0

2015. március 14-15. között rendezték meg a XIX. Csárdaszállás Kupát, a női-férfi fekvenyomó és erőemelő versenyt. Az Erzsébet Sport Klub - RAW POWER TEAM ABONY – csapata ismét hatalmas erőbedobással készült a versenyre, melyre évről-évre neveznek. A fiúk heti 4-5 alakommal edzenek, hogy a versenyekre ki tudják hozni magukból a maximumot. Sérülés miatt nem indult az idei kupán Kiss Gábor János és Dezső Martin. Új versenyző viszont a csapatban Cimpean Hunor Attila, aki már régóta együtt edz a fiúkkal, de most érezte először úgy, hogy eljutott olyan szintre, hogy megméretesse magát.
 
A képgaléria megtekinthető a képre kattintva. Fotó: Tóth Barbara, Dömők Ádám, Facebook


Olvasd tovább...
2015 március 16 hétfő - 20:10:46     Sporthírek     Hozzászólás 0
Izgalmas rangadó ígérkezik!

Három hét után a mai napon újra hazai pályán csapataink! Ezen a szombati játéknapon két hetes bajnoki szünetet követően ellenfelünk, a 19 ponttal rendelkező, 4. helyen álló Dunaújvárosi AC lesz. Eddigi mérlegük 9 győzelem, 1 döntetlen és 4 vereség, melyből egyet Tőlünk szenvedtek el az őszi fordulóban, így biztosan revansot akarnak venni. Nekünk jelenleg 14 pontunk van és a 8. helyen állunk.Egy újabb győzelem sokat jelentene a csapatnak, legfőképp a hazai publikum előtt! A DAC junior csapata szintén a bajnoki tabella 4. helyén áll, így utánpótláscsapatunkra újabb nehéz mérkőzés vár.
Gyertek szurkolni!!! Szükség lesz rátok!!! Hajrá Abony!!!
 
 
 
2015 március 11 szerda - 19:33:34     Sporthírek     Hozzászólás 0

Bajnokságunk 14. fordulójában Budapesten, a Pénzügyőr SE otthonában léptünk pályára, aki jelenleg is a dobogó legalsó fokán áll. Ősszel, hazai körülmények között remek játékkal győztük le a Pénzügyőrt. Ezúttal, mondhatjuk, hogy mind két fél számára nagyobb tétje volt ennek a mérkőzésnek, mint tavasszal. Nekik a dobogós hely megőrzése, nekünk pedig a biztos feljebb jutás a tabellán. A mérkőzés számunkra remekül kezdődött. Rögtön 4 gólos előnyre tettünk szert, amit ellenfelünk edzője nem is hagyhatott szó nélkül. Már az 5. percben kénytelen volt időt kérni és rendet tenni a csapata játékában. Ez sajnos sikerült is és a 10. percre ki is egyenlítettek (6:6). Nálunk pedig az első 10 perc remek játéka semmissé vált.  Támadásaink erőltetettek voltak, nem volt tempója a játékunknak. Védekezésben nem találtuk az összhangot, túlzottan vonalon védekeztünk és hagytuk kibontakozni a Pénzügyőr lövőit. Az első félidő egy ki-ki mérkőzést mutatott, amit az eredmény is alátámasztott, 14:13.


Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 ... 44 45 46 47
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények