Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók'
2019 október 06 vasárnap - 10:04:31     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók     Hozzászólás 0

aramszunet_kep.jpgAz E.ON 2019. október 28-án 8:00 és 16:00 óra között a korszerűsítés és biztonságos ellátás érdekében felsorolt abonyi közterületeken tervez áramszünetet:
  • volt Tesco területén
  • Abonyi Lajos utca: 1-38-ig
  • Abonyi Lajos úti iskola
  • Aulich Lajos utca (teljes)
  • Béke utca (teljes)
  • Corvin János utca (teljes)
  • Damjanich utca (teljes)
  • Dembinszky utca (teljes)
  • Gárdonyi Géza utca (teljes)
  • Gergely utca (teljes)
  • Hold utca (teljes)
  • Illyés Gyula utca (teljes)
  • József Attila utca (teljes)
  • Kalapács utca (teljes)
  • Kazinczy Ferenc utca (teljes)
  • Kiss Ernő utca (teljes)
  • Lázár Vilmos utca (teljes)
  • Liget utca (teljes)
  • Losonczy utca (teljes)
  • Magtár utca (teljes)
  • Mária Terézia utca (teljes)
  • Mikes Kelemen utca (teljes)
  • Munkás utca (teljes)
  • Nagy Sándor utca (teljes)
  • Nyírfa utca (teljes)
  • Park utca (teljes)
  • Rózsás dűlő: 5-9-ig
  • Szent László utca: 1-31-ig
  • Szent Margit utca (teljes)
  • Szolnoki utca: 50-90-ig (páros), 61-97-ig (páratlan)
  • Temető utca (teljes)
  • Tóth Árpád utca (teljes)
  • Vécsey Károly utca (teljes)

Az esetleges kellemetlenségekért a szolgáltató szíves türelmüket és megértésüket kéri!
2019 október 05 szombat - 12:45:31     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók     Hozzászólás 0

mavlogo.pngA MÁV-START Zrt. tájékoztatta a Személyszállítási Közszolgáltatási Igazgatóságot, hogy
019. október 19-től 2019. október 20-ig Városliget elágazás – Kőbánya-Teher állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a 100a. sz. Budapest-Nyugati - Szolnok vasútvonalon a mellékletben szereplő vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.
Napközben az S50-es vonatok Budapest-Nyugati helyett Kőbánya-Kispest érintésével – Kelenföld állomásra érkeznek és onnan indulnak. Egyes késő esti és kora hajnali S50-es vonatok útvonala és végállomásai változatlanok maradnak, induló – és végállomásuk Budapest-Nyugati marad. Az S16205, 1633 és S16303. sz. vonat kerülő útirányon közlekedik. A Cegléd – Budapest-Nyugati viszonylatú 2839, 2739 és 2759. sz. vonatok nem közlekednek.
A vágányzár időtartama alatt jelentős változások lesznek a menetrendben, ezért ezúton is kérjük, hogy az utasok ne megszokás szerint közlekedjenek, figyeljék a kihelyezett tájékoztató hirdetményeket, illetve használják a www.mavcsoport.hu oldalon elérhető MÁV-START menetrendi keresőjét az aktuális információkért.
Az esetleges kellemetlenségekért szíves elnézésüket és megértésüket kérjük!

 
KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft.
2019 szeptember 30 hétfő - 18:41:29     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók     Hozzászólás 0

felkialtojel.pngA korábban tájékoztattuk önöket, 100a. sz. Budapest – Cegléd – Szolnok vasútvonalon 2019. október 06-án életbe lépő vágányzári menetrendhez kapcsolódóan a mellékletekben található autóbuszvonalak járatai esetében a megszokottnál nagyobb átszállási időkkel kell számolni az utazóknak.
Az utazóközönség számára javasoljuk a https://menetrendek.hu címen elérhető integrált kereső használatát a vasúti- és az autóbusz-közlekedés változásait érintően egyaránt.
Az ideiglenes menetrendi változásokról szóló tájékoztatókat a csatolt hirdetmények tartalmazzák.


KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft.

 
2019 szeptember 25 szerda - 14:49:40     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók     Hozzászólás 0

aramszunet_kep.jpgAz E.ON 2019. október 1-én 8:30 és 15:30 óra között a korszerűsítés és biztonságos ellátás érdekében felsorolt abonyi közterületeken tervez áramszünetet:
  • Táncsics Mihály utca: 1-20-ig (páros házszám)
  • Egedi dűlő (egész)

Az esetleges kellemetlenségekért a szolgáltató szíves türelmüket és megértésüket kéri!
2019 szeptember 23 hétfő - 18:54:21     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók     Hozzászólás 0

mavlogo.pngA MÁV-START Zrt. tájékoztatta a Személyszállítási Közszolgáltatási Igazgatóságot, hogy
2019. október 06-án Monor – Pilis és Kaba – Hajdúszoboszló állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a 100a. sz. Budapest - Cegléd - Szolnok vasútvonalon a mellékletben szereplő vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.
A 6292, 6204, 6294, 6206, 6209, 6207, és a 6205. sz. záhonyi sebesvonatok a vágányzár ideje alatt Budapest-Nyugati – Cegléd viszonylatban nem közlekednek.
A vágányzár időtartama alatt jelentős változások lesznek a menetrendben, ezért ezúton is kérjük, hogy az utasok ne megszokás szerint közlekedjenek, figyeljék a kihelyezett tájékoztató hirdetményeket, illetve használják a www.mavcsoport.hu oldalon elérhető MÁV-START menetrendi keresőjét az aktuális információkért.
Az esetleges kellemetlenségekért szíves elnézésüket és megértésüket kérjük!

 
KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft.
2019 szeptember 11 szerda - 17:37:10     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók     Hozzászólás 0

felkialtojel.pngA MÁV-START Zrt. tájékoztatta a Személyszállítási Közszolgáltatási Igazgatóságot, hogy
2019. szeptember 14-től 2019. szeptember 15-ig Városliget elágazás – Kőbánya-Teher állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a 100a. sz. Budapest-Nyugati - Szolnok vasútvonalon a mellékletben szereplő vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.
Napközben az S50-es vonatok Budapest-Nyugati helyett Kőbánya-Kispest érintésével – Kelenföld állomásra érkeznek és onnan indulnak. Egyes késő esti és kora hajnali S50-es vonatok útvonala és végállomásai változatlanok maradnak, induló- és végállomásuk Budapest-Nyugati marad.
Az S16205, a 1633 és az S16303. sz. vonat kerülő útirányon közlekedik. A Cegléd - Budapest-Nyugati viszonylatú 2839, 2739 és a 2759. sz. vonatok nem közlekednek.
A vágányzár időtartama alatt jelentős változások lesznek a menetrendben, ezért ezúton is kérjük a tisztelt lakosságot, hogy ne megszokás szerint közlekedjenek, figyeljék a kihelyezett tájékoztató hirdetményeket, illetve használják a www.mavcsoport.hu oldalon elérhető MÁV-START menetrendi keresőjét az aktuális információkért. Az esetleges kellemetlenségekért szíves elnézésüket és megértésüket kérjük!

 
 
KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft.
2019 szeptember 10 kedd - 18:44:01     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók     Hozzászólás 0

mavlogo.pngA MÁV-START Zrt. tájékoztatta a Személyszállítási Közszolgáltatási Igazgatóságot, hogy
2019. szeptember 12-től 2019. szeptember 13-ig, 2019. szeptember 16-tól 2019. szeptember 20-ig, 2019. szeptember 22-től 2019. október 05-ig, 2019. október 07-től 2019. október 18-ig és 2019. október 21-től 2019. november 15-ig Városliget elágazás – Cegléd és Kaba – Hajdúszoboszló állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a 100a. sz. Budapest - Cegléd - Szolnok vasútvonalon a mellékletben szereplő vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.
2019. szeptember 21-én Ceglédbercel-Cserő – Cegléd állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a 100a. sz. Budapest-Nyugati - Szolnok vasútvonalon a mellékletben szereplő vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. Egyes Z50-es vonatok rövidített útvonalon, Budapest-Nyugati és Albertirsa között közlekednek. Helyettük a sebesvonatok Ceglédbercelen, Ceglédbercel-Cserőn és Budai úton is megállnak. A sebesvonatok felármentesen vehetők igénybe.
A vágányzár időtartama alatt jelentős változások lesznek a menetrendben, ezért ezúton is kérjük a tisztelt lakosságot, hogy ne megszokás szerint közlekedjenek, figyeljék a kihelyezett tájékoztató hirdetményeket, illetve használják a www.mavcsoport.hu oldalon elérhető MÁV-START menetrendi keresőjét az aktuális információkért. Az esetleges kellemetlenségekért szíves elnézésüket és megértésüket kérjük!


 
KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft.
2019 augusztus 18 vasárnap - 16:45:59     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók     Hozzászólás 0

1200px-coupe_dhygie.svg.pngAugusztus 18-án, vasárnap a Csontos Patika ZÁRVA tart, de 08.00-22.00-ig ellátja az ügyeleti feladatokat.
Augusztus 19-e, hétfő pihenőnap. Ezen a napon a BENU gyógyszetár ügyel 08.00-22.00-ig.
Augusztus 20-a, kedd munkaszüneti nap. Ugyancsak a BENU gyógyszertár látja el az ügyeleti feladatokat 08.00-22.00-ig.
2019 augusztus 15 csütörtök - 09:18:54     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók     Hozzászólás 0

mavlogo.pngA MÁV-START Zrt. tájékoztatta a Személyszállítási Közszolgáltatási Igazgatóságot, hogy
2019. augusztus 31-től 2019. szeptember 1-ig
Pestszentlőrinc állomáson végzett pályakarbantartási munkák miatt a 100a. sz. Budapest-Nyugati – Szolnok vasútvonalon a mellékletben szereplő vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.
A vágányzár időtartama alatt jelentős változások lesznek a menetrendben, ezért ezúton is kérjük a tisztelt lakosságot, hogy ne megszokás szerint közlekedjenek, figyeljék a kihelyezett tájékoztató hirdetményeket, illetve használják a www.mavcsoport.hu oldalon elérhető MÁV-START menetrendi keresőjét az aktuális információkért. Az esetleges kellemetlenségekért szíves elnézésüket és megértésüket kérjük!

KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft.
2019 augusztus 06 kedd - 16:54:52     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók     Hozzászólás 0

1200px-coupe_dhygie.svg.pngEzen a héten (2019. augusztus 5. és augusztus 11. között) a Rozsnyai Patika az ügyeletes gyógyszertár.
 
Ügyeleti feladatait
keddtől péntekig 18.00-22.00-ig,
szombaton 12.00-22.00-ig,
vasárnap 08.00-22.00-ig látja el.

Forrás: Csontos Patika facebook oldala
Oldal:  1 2 3 ... 24 25 26
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények