Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók'
2017 március 13 hétfő - 07:06:15     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók     Hozzászólás 0

A nemzeti ünnep miatt változik a vonatok közlekedési rendje.
 
Március 15-én ünnepnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok, előtte és utána a munkanapi menetrend érvényes. 
 
A 26 éven aluli fiatalok az ünnepnapokra és hétvégékre érvényes 33%-os kedvezményt is igénybe vehetik március 14-én 10 órától 15-én éjfélig. Mindemellett például a gyermekek, családok, tanulók, diák- és felnőtt csoportok, nyugdíjasok is igénybe vehetik a szokásos kedvezményeket a szerdai utazáshoz, kiránduláshoz is.


Olvasd tovább...
2017 március 07 kedd - 17:31:51     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók     Hozzászólás 0

zoldhulladekok_hazhoz_meno_gyujtese_abony_abony.hu_2017.jpg2017. április 1-től bevezetik a kertgondozásból származó zöldhulladékok (pl.: a levágott fű, a falevél, különböző növényi nyesedékek, illetve faforgács, faapríték, gally) házhoz menő gyűjtését Abonyban.  
 
Az NHSZ Szolnok Kft. az adott gyűjtőnapokon közvetlenül az ingatlanok elől szállítja el a zöldhulladékokat, amennyiben azt MSZ EN 840-1 típusú szabványos hulladékgyűjtő edényekben vagy az NHSZ által forgalmazott biológiailag lebomló műanyag zsákban helyezik ki. Továbbá a zsák, illetve edény mellé elhelyezett maximum 50x50x100 centiméteres kévékbe kötött ágak is elszállításra kerülnek. A szolgáltatás igénybevétele térítésmentes.


Olvasd tovább...
2017 március 07 kedd - 12:31:16     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók     Hozzászólás 0

A MÁV-START Zrt. tájékoztatta a Személyközlekedési Igazgatóságot, hogy 2017. március 26-án a téli/nyári óraállítás miatt a Budapest – Cegléd – Szolnok vasútvonalon a hirdetményben szereplő vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.
 
 
KTI Közlekedéstudományi Intézet Non-Profit Kft.
Személyközlekedési Igazgatóság
Központi Közlekedészervező Iroda
2017 március 06 hétfő - 14:45:31     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók     Hozzászólás 0

Tájékoztatunk mindenkit, hogy ezen a héten (2017. március 06-12. között) a Rozsnyai Patika az ügyeletes gyógyszertár.

Ügyeleti feladatait hétköznapokon 18.00-22.00-ig, szombaton 12.00-22.00-ig, vasárnap 08.00-22.00-ig látja el.

Forrás: Csontos Patika Facebook oldala
2017 február 27 hétfő - 17:12:29     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók     Hozzászólás 0

A szolgáltató tájékoztatása szerint karbantartás miatt áramszünet várható az alábbi helyen:

2017. március 22. 13:00-15:30 óra között
 
Külterület/ 30083 szárító megnevezésű transzformátor állomás körzete
 
 
2017 február 24 péntek - 08:57:31     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók     Hozzászólás 0

Értesítjük a Tisztelt Utazóközönséget, hogy 2017. március 1-től az alábbi menetrend módosításokat vezetjük be a helyközi autóbusz menetrendeket érintően:
 
4640 Szolnok-Abony autóbuszvonal:
370 sz. (Abony, Kossuth tér indul 5:50 órakor, Szolnok, aut. áll. érk. 6:18 órakor) munkanapokon,
 
368 sz. (Abony, Kossuth tér indul 5:55 órakor, Szolnok, aut. áll. érk. 6:23 órakor) munkaszüneti napok kivételével naponta közlekedő járatokat egységesen 5 perccel korábban közlekedtetjük,
 
311 sz. (Szolnok, Jubileum tér ind. 5:23 órakor, Abony, Kossuth tér érk. 5:46 órakor) tanszünetben munkanapokon,
 
371 sz. (Szolnok, aut. áll. ind. 5:25 órakor, Abony, Kossuth tér érk. 5:54 órakor) munkaszüneti napok kivételével naponta.


KMKK KÖZÉPKELET-MAGYARORSZÁGI Közlekedési Központ Zrt.
2017 február 15 szerda - 07:27:29     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók     Hozzászólás 0

csotores_vizhiany_abony_2016.jpgÉrtesítjük Önöket, hogy 2017. február 15-én csőtörtés történt a Honvéd u. 17. sz. előtt.
 
A javítási munkák ideje alatt átmeneti vízhiány lesz tapasztalható 9.00 és 12.00 óra között az alábbi utcákban: Honvéd, Haladás, Kasza, Lovassy - tájékoztatott a DAKÖV Kft. Abonyi Üzemigazgatósága. 
 
A szolgáltató a hiba elhárításáig megértésüket és türelmüket kéri.
 
2017 február 09 csütörtök - 15:40:57     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók     Hozzászólás 0

A házhoz menő szelektív hulladékgyűjtést 2015-ben vezették be Abonyban, amely olyan népszerű a településen, hogy több háztartásban már nem elég az egy gyűjtőedény.
 
Előbb sárga zsákokban lehetett gyűjteni a szelektív hulladékokat, ma már minden háztartásba jutott egy-egy gyűjtőedényzet, amelyet az NHSZ Szolnok Kft. négyhetente ürít. Ez a gyakoriság sok családnál kevésnél bizonyul, többen jelezték, hogy sárga fedelű kukájuk hamar megtelik.
 
A lakossági igényeknek megfelelően az önkormányzat arra kérte a szolgáltatót, hogy biztosítson plusz egy edényzetet ingyenesen azoknak a lakóknak, akiknél a keletkező hulladék mennyisége meghaladja a rendelkezésre álló edényzet kapacitását. Az NHSZ Szolnok Közszolgáltató Nonprofit Kft. 2017-től kötelezettséget vállal arra, hogy ezeknek a családoknak a sárga zsákok mellett még egy edényzetet biztosít.


Olvasd tovább...
2017 február 06 hétfő - 13:14:56     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók     Hozzászólás 0

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy 2017. február 1-től az NHSZ Szolnok Közszolgáltató Nonprofit Kft. közszolgáltatási szerződés alapján látja el a hulladékszállítási, gyűjtési feladatokat Abony város területén. Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a hulladékszállítás ünnepnapokra, munkaszüneti napokra tekintet nélkül történik!
 
A sárga fedelű 120 literes edényekben gyűjthetők a tiszta, szennyeződésmentes csomagolási hulladékok, mint a műanyag, papír, italos karton és fém csomagolási hulladék, azonban kérjük, hogy üveg hulladékot NE helyezzenek el benne (ezek változatlanul az ABOKOM Nonprofit Kft. Tamási Áron úti telephelyére szállíthatók be)


Olvasd tovább...
2017 február 06 hétfő - 13:07:37     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók     Hozzászólás 0

2017. február 6-án (hétfő) este 22.00 órától kb. 2-3 órán keresztül a Víztoronynál végzett hibaelhárítási munkák miatt szünetel a vízszolgáltatás Abony város egész területén - tájékoztatott Kovács Pál, a DAKÖV Kft. Abonyi Üzemigazgatóságának üzemvezetője. DE


Oldal:  1 2 3 ... 13 14 15 ... 19 20 21
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények