Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók'
2016 október 11 kedd - 13:42:41     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók     Hozzászólás 0

Rengeteg kérdés érkezett az Abonyi Polgármesteri Hivatalhoz és honlapunkhoz azzal kapcsolatban, hogy a hulladékszállításhoz kapcsolódó 2016. évi II. és III. negyedévi számlákat mikor kapja kézhez a lakosság.
 
Várhatóan 2016. október 17-én kezdődik meg az elmaradt hulladékszállítási számlák kézbesítése Abony városában. A hulladékgazdálkodási közszolgáltatás központi átalakítása miatt a számlák kiállításának és kézbesítésének ideje ez idáig ismeretlen volt. Az NHSZ Szolnok Közszolgáltató Nonprofit Kft. 2016. október 6-án közleményt jelentetett meg honlapján azzal kapcsolatban, hogy a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 2016. szeptemberében kiadott állásfoglalása alapján a kijelölt közérdekű szolgáltatóknak kell a számlát kibocsátani.


Olvasd tovább...
2016 október 11 kedd - 06:40:14     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók     Hozzászólás 0

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Magyar Benigna u. 6. sz előtt csőtörés történt. Átmeneti vízhiány lesz tapasztalható a javítási munkák ideje alatt a Magyar Benigna u. teljes hosszában, előreláthatólag 8.00 és 12.00 óra között - tájékoztatott a DAKÖV Kft. Abonyi Üzemigazgatósága.
 
A munkálatok befejezéséig megértésüket és türelmüket kérjük!
 
 
2016 október 06 csütörtök - 09:48:57     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók     Hozzászólás 0

lomtalanitas_abony_oktober_2016.jpgAz NHSZ Szolnok Közszolgáltató Nonprofit Kft.

2016. október 17-21. között

a közszolgáltatás keretében ingyenes

LOMTALANÍTÁSI AKCIÓT SZERVEZ ABONYBAN!

A háztartásokban nap, mint nap keletkező kommunális hulladék mellett selejtezések, nagytakarítások alkalmával, eseti jelleggel nagyméretű, a vegyes hulladéktól külön gyűjtendő, kidobásra szánt bútorok, lomhulladékok is felhalmozódhatnak. Ezek lakossági gyűjtése akciósorozatokkal valósítható meg a leghatékonyabban.


Olvasd tovább...
2016 szeptember 20 kedd - 16:50:33     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók     Hozzászólás 0

Október 1-jén a Tigáz Zrt. 1,2 millió ügyfele új gázszolgáltatóhoz kerül, de kapcsolatuk megmarad a Tigázzal. A fogyasztóknak a szolgáltatóváltással kapcsolatban különösebb teendőjük nincs.
 
Az egyetemes szolgáltatói szerződésük a Tigázzal október 1-jével automatikusan megszűnik, és életbe lép az új szolgáltatóval a szerződés. Szeptember elejéig a Tigáz Zrt. minden ügyfelének részletes tájékoztatást adott a szolgáltatóváltás teljes folyamatáról, többek között a végszámla kiállításáról és kifizetéséről, a nagycsaládos, valamint a védendő státuszú fogyasztókat érintő speciális részletekről, a hátralékkal rendelkező fogyasztóknak az őket érintő teendőkről. A tájékoztatás kiterjedt a szolgáltatóváltást követő visszakapcsolás feltételeire a kikapcsolt állapotú felhasználási helyeket illetően, valamint a korábban kötött részletfizetési konstrukciók rendezésének módjára. További információk a Tigáz ügyfélszolgálati felületein keresztül elérhetők.


Olvasd tovább...
2016 szeptember 19 hétfő - 19:03:50     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók     Hozzászólás 0

A szolgáltató tájékoztatása szerint áramszünet lesz 2016. október 3-án, 25-26-án, és november 2-án az alábbi helyeken:

2016. október 3. 08:00-15:00 között:

Külterület / Györe tanya, Tótgyurkaszék dűlő TR körzet, Újszilvási út - Takarmánykeverő, Bakonyi tanya, Tehenészet - Kisbalaton dűlő, Biogáz erőmű / Abony, Biogáz erőmű, Központi Üzemrész- Újszilvási u. (Takarmánykeverő) és a Tehenészeti központ.
 


Olvasd tovább...
2016 szeptember 12 hétfő - 08:13:26     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók     Hozzászólás 0

Tűzcsapjavítási munkák miatt átmeneti vízhiány lesz tapasztalható a Munkácsy utcában és a Ceglédi út elején, - a Rendőrségtől a Munkácsy utcáig - 2016. szeptember 12-én, előreláthatólag 8.30 és 12.00 óra között - tájékoztatott DAKÖV KFT. Abonyi Üzemigazgatósága.
 
A szolgáltató köszöni megértésüket és türelmüket.
 
 
 
2016 szeptember 08 csütörtök - 20:25:47     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók     Hozzászólás 0

Nagyításhoz kattintson a képre!
 
2016. szeptemberi szállítási menetrend:
 
A legközelebbi házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés ideje 2016. szeptember 26-30. között lesz.
2016 szeptember 07 szerda - 19:01:46     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók     Hozzászólás 0

Csőtörés miatt nem volt víz a Blaskovics utcában kedd este, a Rákóczi, a Márk és az Endre utcában szerda este. A szolgáltató a javítási munkálatokat elvégezte, a vízszolgáltatás a legtöbb helyen már helyreállt – tájékoztatott a DAKÖV Kft. Abonyi Üzemigazgatósága.
 
A tegnapi csőtörés a Blaskovics utca 6. szám alatt történt. A DAKÖV Kft. gyorsan reagált a problémára, az esti órákig kijavították a hibát. Ma a Rákóczi Ferenc utca 30. szám előtt adták meg magukat a csövek, a munkálatokat a szolgáltató munkatársai már délután megkezdték, ezért átmeneti vízhiány volt Rákóczi F. u., a Márk és Endre u. az esti órákban. A legtöbb helyen már újra folyik a víz.
 
Darányi Erika
 
2016 szeptember 02 péntek - 07:38:33     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók     Hozzászólás 0

Értesítjük Önöket, hogy a Világosság u. 2/A. sz előtt csőtörés történt 2016. szeptember 2-án. A javítási munkák ideje alatt - előreláthatólag a mai napon 9.00 és 13.00 óra között - átmenti vízhiány lesz tapasztalható az alábbi utcákban:
 
Szondy Gy. u., Világosság u., Garay u. és a Szelei út vége a  páros oldalon a Csepp ABC-től - tájékoztatott a DAKÖV KFT. Abonyi Üzemigazgatósága.
 
Megértésüket és türelmüket köszönjük.
 
2016 augusztus 15 hétfő - 07:54:39     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók     Hozzászólás 0


Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Bajcsy-Zsilinszky u. 5. sz. előtt csőtörés történt. A javítási munkák ideje alatt - előreláthatólag 8.00 és 12.00 óra között - átmeneti vízhiány lesz tapasztalható a Bajcsy-Zsilinszky utca teljes hosszában - tájékoztatott a Daköv Kft. Abonyi Üzemigazgatósága.
 
A szolgáltató megértésüket és türelmüket kéri.


Oldal:  1 2 3 ... 15 16 17 18 19 20
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények