Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók'
2016 november 15 kedd - 14:24:43     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók     Hozzászólás 0

A mai napon nyomáscsökkenést tapasztalhattak az abonyi háztartások a vízellátásban, amelyet a víztorony mosatása okozott.
 
2016. november 15-én, délelőtt végeztük el a víztorony mosatását, amely nyomáscsökkenést eredményezhetett a vízszolgáltatásban, a visszaállítás idején pedig kisebb kimaradás volt tapasztalható. A délután folyamán a probléma elhárult, tehát mostanra mindenhol kifogástalan a szolgáltatás – tájékoztatott Majercsik József, a DAKÖV Kft. Abonyi Üzemigazgatóságának csoportvezetője.
 
A víztorony mosatása a hálózatmosatás első fázisa volt, amely a jövő héten kezdődik meg, és kb. 2 hétig tart majd. Ebben az időintervallumban is várhatók nyomásingadozások, néhány perces vízkimaradások azokon a területeken, ahol éppen dolgoznak.
 
A szolgáltató megértésüket és türelmüket kéri a munkálatok befejezéséig.
 
Darányi Erika
 
Hibabejelentés: a nap 24 órájában telefonon:
  • ivóvíz-szolgáltatással kapcsolatban: 30/546-8538
  • szennyvízelvezetéssel és –tisztítással kapcsolatban: 30/548-6302
2016 november 07 hétfő - 14:41:01     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók     Hozzászólás 0

November 1-je óta a korábbinál is nagyobb területen végzik a katasztrófavédelem kéményseprői a lakossági kémények tisztítását, ellenőrzését. Jelenleg 17 megye 2499 települése tartozik a katasztrófavédelem ellátási területéhez.
 
A gazdálkodó szervezetek tulajdonában lévő kémények ellenőrzését és tisztítását változatlanul a kéményseprőcégek végzik megrendelésre. Az, hogy milyen gyakran érkezik valakihez a kéményseprő, attól függ, hogy az adott háztartásban milyen tüzelőberendezéssel fűtenek, nem pedig attól, hogy fűtési időszak van-e. Gázüzemű és zárt égésterű tüzelőeszköz esetén kétévente, minden egyéb fűtőberendezés esetében évente érkezik a kéményseprő. 


Olvasd tovább...
2016 november 04 péntek - 14:28:06     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók     Hozzászólás 0

A MÁV-START Zrt. tájékoztatta a Személyközlekedési Igazgatóságot, hogy Albertirsa – Cegléd állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt 2016. november 14-től 2016. november 22-ig a mellékletben szereplő vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.2016 november 04 péntek - 14:15:20     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók     Hozzászólás 0

2016. december 11-től az Abony városát érintő buszjáratok esetében is bevezeti az egységes háromjegyű vonalszámozási rendszert a Volánbusz Zrt. A vonalszámozás bevezetésével egyidejűleg a menetrendben nem történik változás.
 
Az ehhez kapcsolódó utas tájékoztatási hirdetményt a képre kattintva tekintheti meg.
2016 október 28 péntek - 07:48:00     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók     Hozzászólás 0

Tájékoztatjuk Önöket, hogy az Alkotás u. 34. sz. előtt csőtörés történt. A javítási munkák miatt átmeneti vízhiány lesz tapasztalható az alábbi utcákban - előreláthatólag 8.00 és 13.00 óra között:
 
Alkotás u., Jázmin u., Vasút dűlő, Füzesér dűlő, és a Baross G. u. Vasút d. és Tószegi u. közti szakaszán – tájékoztatott a DAKÖV Kft. Abonyi Üzemigazgatósága.
 
A javítási munkálatok befejezéséig szíves türelmüket, megértésüket kérjük.
 
2016 október 24 hétfő - 13:50:45     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók     Hozzászólás 0

tigaz_fogaz_valtozas_abony_2016.jpgA FŐGÁZ vette át a TIGÁZ ügyfeleit a gázszolgáltatási piacon. A FŐGÁZ tájékoztatása szerint a hozzá érkezett fogyasztók közel fele havonta közel azonos összeget fizet a földgázért, mert a kiegyenlített részszámlázást választotta.
 
A szolgáltató váltás miatt azonban átmeneti változás áll be a részszámlák összegében. A részszámlák összege átmenetileg emelkedni fog. Ennek az oka, hogy a fűtési szezon magasabb fogyasztására előre befizetett többletet a TIGÁZ a végelszámoláskor visszafizette (visszafizeti), mivel a fűtési szezonban már nem a TIGÁZ lesz a gázszolgáltató. A FŐGÁZ felhívja a fogyasztók figyelmét, hogy az előttünk álló időszakban a téli hónapok túlsúlya miatt a következő éves gázmérő-leolvasásig a megszokottnál magasabb összegű részszámlák várhatók.

A képre kattintva egy videót láthat, amelyben hasznos információkat találnak a részszámlás ügyfelek.


Olvasd tovább...
2016 október 22 szombat - 15:30:46     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók     Hozzászólás 0

2016. november 02. 08:00-16:00 óra között:

Külterület / 32467 Makai szárító tr körzet szárító 0390/59 fogy hely / 30080 sertéstelep tr körzet 0366/4 , fogy hely / 37912 sz NOKIA tr állomás s NOKIA bázis állomás / 385 33014 Gépbontó tr körzet 4 sz fő út 385 (sírköves) / 9001 4 sz fő út 9001 / Sashalom dűlő / Egész utca
 
2016. november 14. 08:30-12:00 óra között:
Vasút dűlő / Páratlan házszám / 13 - 57


Olvasd tovább...
2016 október 19 szerda - 22:51:57     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók     Hozzászólás 0

A Nemzeti Adó és Vámhivatal Nógrád Megyei Adó- és Vámigazgatóságának járőrei közúti ellenőrzéskor két járművet ellenőriztek, melyek rakománya nem szerepelt az Elektronikus Közútiáruforgalom-ellenőrző Rendszerben (EKÁER). A Gazdálkodó több mint 4.250.000 forint tartozást fizetett meg.

A sajtóközleményt teljes terjedelmében IDE kattintva tudja megtekinteni.


2016 október 11 kedd - 13:42:41     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók     Hozzászólás 0

Rengeteg kérdés érkezett az Abonyi Polgármesteri Hivatalhoz és honlapunkhoz azzal kapcsolatban, hogy a hulladékszállításhoz kapcsolódó 2016. évi II. és III. negyedévi számlákat mikor kapja kézhez a lakosság.
 
Várhatóan 2016. október 17-én kezdődik meg az elmaradt hulladékszállítási számlák kézbesítése Abony városában. A hulladékgazdálkodási közszolgáltatás központi átalakítása miatt a számlák kiállításának és kézbesítésének ideje ez idáig ismeretlen volt. Az NHSZ Szolnok Közszolgáltató Nonprofit Kft. 2016. október 6-án közleményt jelentetett meg honlapján azzal kapcsolatban, hogy a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 2016. szeptemberében kiadott állásfoglalása alapján a kijelölt közérdekű szolgáltatóknak kell a számlát kibocsátani.


Olvasd tovább...
2016 október 11 kedd - 06:40:14     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók     Hozzászólás 0

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Magyar Benigna u. 6. sz előtt csőtörés történt. Átmeneti vízhiány lesz tapasztalható a javítási munkák ideje alatt a Magyar Benigna u. teljes hosszában, előreláthatólag 8.00 és 12.00 óra között - tájékoztatott a DAKÖV Kft. Abonyi Üzemigazgatósága.
 
A munkálatok befejezéséig megértésüket és türelmüket kérjük!
 
 
Oldal:  1 2 3 ... 18 19 20 21 22 23
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
 
 
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények