Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók'
2016 május 04 szerda - 12:33:43     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók     Hozzászólás 0

Figyelem, a cikk elavult információkat tartalmazhat! Kérjük, mindig a legfrissebb tartalmakat vegyék figyelembe!
Május hónapban május 09-13. között szállítja el a szolgáltató a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés keretében a sárga fedelű edényben szelektíven összegyűjtött háztartási hulladékokat.

A sárga fedelű szelektív hulladékgyűjtő edény TÉRÍTÉSMENTESEN átvehető:
ABOKOM Nonprofit Kft.
Abony, Tamási Áron út 2.

Hétfő-péntek: 8-16 óráig Szerda: 8-19 óráig
2016 április 04 hétfő - 16:11:25     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók     Hozzászólás 0

szelektiv_het.jpg
Figyelem, a cikk elavult információkat tartalmazhat! Kérjük, mindig a legfrissebb tartalmakat vegyék figyelembe!

Április hónapban 2016. április 11-15. között szállítja el a szolgáltató a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés keretében a szelektíven gyűjtött háztartási hulladékokat.

Az NHSZ tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy 2016. január 01. és 2017. március 31. között négyhetente végzi Abony településen a szelektív hulladékok begyűjtését, elszállítását az alábbi ütemezés szerint. A pontos szállítási dátumok megtekintéséhez kattintson a képre!


Népszerű a szelektív hulladékgyűjtés Abonyban, közel 4000 háztartás gyűjt szelektíven! Tegyen Ön is környezetünkért, gyűjtse szelektíven a szemetet!

További információ ide kattintva érhető el.

Darányi Erika


2016 április 01 péntek - 11:20:45     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók     Hozzászólás 0

abokom_hirdets_2016_123.jpg
Részletek a plakátra kattintva!
2016 március 11 péntek - 11:58:55     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók     Hozzászólás 0

Figyelem, a cikk elavult információkat tartalmazhat! Kérjük, mindig a legfrissebb tartalmakat vegyék figyelembe!
 
A jövő héten - 2016. március 14-18. között - ismét házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés! (Március 15-én is!)
 
 
Az NHSZ tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy 2016. január 01. és 2017. március 31. között négyhetente végzi Abony településen a szelektív hulladékok begyűjtését, elszállítását az alábbi ütemezés szerint. A pontos szállítási dátumok megtekintéséhez kattintson a képre!
 
2016 március 03 csütörtök - 07:56:46     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók     Hozzászólás 0

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy március hónapban az alábbi utcákban áramszünet lesz:

2016. március 18-án 8-16 óráig:
Világosság utca / Egész utca / 
Csokonai Vitéz Mihály utca / 25 - 36 / 
Szemere Bertalan utca / Páratlan házszám: 43 - 75 / Páros házszám: 36 - 68 / 
Dr. Hirn Márton utca / Egész utca / 
Török Ignác utca / Egész utca /

2016. március 21-én 8-16 óráig:
Kasza utca / Egész utca / 
Haladás utca / Egész utca / 
Abonyi Lajos utca / Páros házszám: 68 - 106 / Páratlan házszám: 57 - 97 / 
Szilágyi Dezső utca / Egész utca / 
Budai Nagy Antal utca / Egész utca / 
Károly Róbert utca / Egész utca / 
Lovassy Sándor utca / Egész utca / 
 
Az esetleges kellemetlenségek miatt elnézésüket és türelmüket kérjük!
2016 február 25 csütörtök - 13:34:53     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók     Hozzászólás 0

A jelenlegi időjárási viszonyokat figyelembe véve nem kell belvízproblémára számítani a város belterületén, ezért továbbra sem kell belvízvédelmi készültséget elrendelni a településen.

„Ha így marad az időjárás, nem kell a belvízvédelemmel foglalkozni, mert nincs jelentősebb csapadék előirányozva. Ha a későbbiekben nagyobb intenzitású csapadék esne, akkor lesznek olyan pontok, ahol fokozottabban oda kell figyelni. Belterületen szerencsére nincsen probléma, semmiféle belvízhelyzetről nem beszélhetünk.” – tájékoztatott Gáspár Csaba, az ABOKOM Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

Folyamatosak a helyszíni bejárások, mind a szolgáltató, mind a Polgármesteri Hivatal Településfejlesztési Osztálya részéről, de a városi képviselők is meggyőződhettek róla, hogy nincsen nagyobb baj a település határain belül. Szükség esetén az átemelő szivattyúkat is működésbe hozzák.

Abonyban, az ABOKOM Nonprofit Kft. végzi a belvíz elleni védekezéssel kapcsolatos feladatokat, melynek keretein belül a csatornákat, az elvezető árkokat folyamatosan karbantartják és tisztítják. A kézi nádvágásba, a gyomirtásba és az egyéb csatornatisztítási munkálatokba jelentősen besegítenek a közmunkaprogramban résztvevők is.

Darányi Erika
Fotó: Szilágyi Tamás

(A fotón a Baross Gábor úti átemelő szivattyú látszik működés közben.)
2016 február 25 csütörtök - 08:55:48     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók     Hozzászólás 0

Nagyításhoz kattintson a képre!
2016 február 14 vasárnap - 22:18:32     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók     Hozzászólás 0

Figyelem, a cikk elavult információkat tartalmazhat! Kérjük, mindig a legfrissebb tartalmakat vegyék figyelembe!

Az NHSZ február 15-19. között szállítja el az esedékes, február havi szelektív hulladékokat. Az edényeket reggel 7 óráig kell kihelyezni. A gyűjtőjárat reggel 7 órától este 22 óráig szállítja el a hulladékokat. Az NHSZ korábban már tájékoztatta a Tisztelt Lakosságot, hogy 2016. január 01. és 2017. március 31. között négyhetente végzi Abony településen a szelektív hulladékok begyűjtését, elszállítását. A pontos dátumokra lebontott szállítási ütemezést valamennyi lakosnak megküldték a januári számla mellékleteként. A pontos szállítási dátumok a képre kattintva is megtekinthetők.

Kérjük a Tisztelt Lakosságot, hogy éljenek ezzel a térítésmentes lehetőséggel, amely plusz költséggel nem jár az Önök számára, de környezetünk védelme, annak szennyezettségének mérséklése szempontjából kiemelten fontos.

A pontos szállítási dátumok megtekinthetők a képre kattintva!
 
Darányi Erika
2016 február 03 szerda - 15:15:17     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók     Hozzászólás 0

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy 2016. február 26-án 8:00 - 12:00 között az alábbi utcákban áramszünet lesz:

Mária utca
/Egész utca/ 
Bajcsy-Zsilinszky utca /Páratlan házszám: 9 - 27; Páros házszám: 10 - 36-ig/ 
Ferenc utca /Egész utca/
 
Az esetleges kellemetlenségek miatt elnézésüket és türelmüket kérjük!
2015 december 17 csütörtök - 19:05:37     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók     Hozzászólás 0

Nagyításhoz klikkeljen a képre!
Oldal:  1 2 3 ... 18 19 20 21
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények