Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók'
2015 június 22 hétfő - 07:54:03     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók     Hozzászólás 0

Figyelem, a cikk elavult információkat tartalmazhat! Kérjük, mindig a legfrissebb tartalmakat vegyék figyelembe!

2015. 06. 24-25. között (szerda és csütörtök) az NHSZ Szolnok Kft. megkezdi a sárga zsákokba szelektíven összegyűjtött hulladékok elszállítását. A szolgáltató ehhez ingyenesen biztosítja a zsákokat, melyek az abonyi Piac épületében vehetők át hétfőtől szombatig, 6-12 óráig. A házhoz menő szelektív gyűjtéshez kapcsolódó információkat tartalmazó tájékoztató füzet a szelektív hulladékgyűjtő zsákok átvételekor átadásra kerül. Június és október között sárga zsákokban szállítja el a hulladékot a szolgáltató minden hónap utolsó hetében, szerdán és csütörtökön, majd 120 literes sárga gyűjtőedényt osztanak ki a lakosság részére.

A zsákok átvételének időtartama 2015. június 18 - 2015. július 15.


Abony Város Önkormányzata
2015 június 06 szombat - 19:54:54     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók     Hozzászólás 0

Ingyenes lesz a bankkártyás csekkbefizetés júniustól a postákon, az eddigi költséges készpénzfelvételi tranzakció helyett, mivel ez is kártyás vásárlásnak számít majd. Szarka Zsolt, a Magyar Posta Zrt. vezérigazgatója a pénteki sajtótájékoztatón elmondta, hogy eddig közel 1700 postán telepítettek több mint 3500 új POS terminált. A nyár végéig a teljes postai hálózatot felszerelik, ami a 2700 postán több mint 5700 terminál telepítését jelenti. Németh Lászlóné, a Miniszterelnökség nemzeti pénzügyi szolgáltatásokért és postaügyekért felelős államtitkára elmondta, hogy a bankkártyával fizető ügyfelek a csekk összegétől függően 500-700 forintot is megtakaríthatnak.
 
MTI
Fotó: Eduline.hu
2015 június 02 kedd - 05:24:38     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók     Hozzászólás 0

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy 2015. 06. 19-én 7-15 óra között áramszünet lesz a 
 
Szolnoki út /Páratlan házszám/ 1 - 59-ig. 
 
7. szám (Gyulai Gaál Miklós Általános Iskola tagintézmény).
 
 
Az esetleges kellemetlenségek miatt elnézésüket és türelmüket kérjük!

A tervezett üzemszünetekről az E-ON internetes oldalán on-line naprakészen tájékozódhat.  
2015 május 06 szerda - 16:23:35     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók     Hozzászólás 0

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy május 26-án és 28-án áramszünet lesz Abony város alábbi területein:

2015. május 26. (9-13 óra között)
Budai Nagy Antal utca
/ Egész utca / 
Szilágyi Dezső utca / Egész utca / 
Szent László utca / Páratlan házszám / 1 - 3 / Páros házszám / 2 - 6 / 
Bezerédi Imre utca / Egész utca / 
Bajza József utca / Egész utca / 
Prohászka utca / Egész utca / 
Attila utca / Páratlan házszám / 23 - 49 / Páros házszám / 24 - 44 / 
Abonyi Lajos utca / Páratlan házszám / 41 - 97 / Páros házszám / 42 - 106 / 
Haladás utca / Egész utca / 
Lovassy utca


Olvasd tovább...
2015 április 30 csütörtök - 07:36:34     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók     Hozzászólás 0

Tisztelt Felhasználóink! Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Daköv Kft. Abonyi Üzemigazgatósága számlázási rendszerében megszűnik a pénzbeszedős fizetési mód. A számlázás alapját a szolgáltató által évente két alkalommal történő leolvasás, vagy a felhasználó által havonta bediktált mérőállás képezi. A tényleges mérőállás megállapításának hiányában az elfogyasztott vízmennyiséget a megelőző 365 nap összes fogyasztásából egy napra számított átlag fogyasztás alapján kell számolni. Számláját továbbra is havonta kapja készhez, vagy az Ön által havonta diktált vízfogyasztásról, vagy diktálás hiányában, átalánymennyiségről. A szolgáltató általi leolvasás után elszámoló számlát küldünk ki. 
 
Ez a rendelkezés 2015. május 1-jétől lép érvénybe. 
Díjfizetési lehetőségek: 
A lakossági fogyasztók az alábbi fizetési módok közül választhatnak: banki átutalás, postai csekk. 
 
Első lépésben az alábbi körzetben, utcákban szüntetik meg a készpénzbeszedési módot: részletek a képre kattintva.
2015 április 29 szerda - 18:58:47     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók     Hozzászólás 0

Részletek a plakátra kattintva!
2015 április 15 szerda - 14:19:38     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók     Hozzászólás 0

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy április 28-án 8-16 óra között áramszünet lesz az alábbi területeken:

Mátyás Király utca
: /1 - 6/ 
Somogyi Imre utca: /Egész utca/ 
Simonffy Kálmán utca: /1/
Bihari János utca: /2/4/ 
Ceglédi út: Páros házszám /54 - 82/ ; Páratlan házszám /49 - 83/ 
Bicskei út: /58/ 
Pázmány Péter utca: /1/
 
Az esetleges kellemetlenségek miatt elnézésüket és türelmüket kérjük!

A tervezett üzemszünetekről az E-ON internetes oldalán on-line naprakészen tájékozódhat.  
2015 április 13 hétfő - 07:29:15     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók     Hozzászólás 0

Tisztelt Lakosok!
 
Abony Város Önkormányzata tájékoztatja Önöket, hogy a 2014. évben megkezdődött útburkolat felújítási munkálatok folytatódnak. Előreláthatólag 2015. április 20. és 2015. május 10. közötti időszakban az itatásos technológiával készülő utcákban a záró réteg lefektetésére kerül sor. Az érintett utcák lakói a munkálatokat megelőző napon értesítésre kerülnek szórólap formájában. A munkálatok ideje alatt rövid ideig tartó fennakadások előfordulhatnak. Fokozott figyelmüket kérjük a biztonságos és balesetmentes munkavégzés és közlekedés érdekében. A záróréteg terítését megelőzően az útfelület kiegyenlítése (szükségesség esetén) is elvégzésre kerül. Az időpontok az időjárás függvényében változhatnak. További információkat az 53/360-135/ 145. melléken, valamint a telepulesfejlesztes(kukac)abony(pont)hu e-mail címen kaphatnak.
 
Abony Város Önkormányzata
2015 február 17 kedd - 08:06:45     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók     Hozzászólás 0

Tisztelt Abonyi Lakosok! Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy 2015. február 17-től az NHSZ Szolnok Közszolgáltató Nonprofit Kft. az Abonyban működő hulladékudvarban (2740 Abony, Buzgánydűlő 20.) egy Információs pontot is működtet. 
 
Az Információs pont az alábbi feladatokat látja el:
- általános tájékoztatás nyújtás lakossági és közületi ügyfelek részére
- szerződéssel kapcsolatos ügyintézés
- hulladékgyűjtő edénnyel kapcsolatos ügyintézés
- zsák értékesítés
 
Az információs pont elérhetőségei:
2740 Abony, Buzgánydűlő 20.
Tel:(+36 20) 940-8222
Email: hulladek.szolnok(kukac)nhsz.hu
Web: www. nhszszolnok. hu
 
Nyitva tartás:
hétfő: 7:00-15:00
kedd: 7:00-15:00
szerda: 7:00-15:00
csütörtök: 10:00-18:00
péntek: 7:00-15:00


Olvasd tovább...
2015 február 12 csütörtök - 11:33:49     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók     Hozzászólás 0

A belvízhelyzettel kapcsolatban Gáspár Csaba, az ABOKOM Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója adott hivatalos tájékoztatást a lakosság részére.   - Abonyban jelentős a belvíz megjelenése, a város teljes belső területe át van szabdalva a csatornákkal. Nincs olyan terület, ahol ne jelenne meg a belvíz. Csatornáink, átemelő rendszereink 2007 óta jelentős karbantartási munkálatokon estek át, de ezek korszerűsítésére folyamatosan áldozni kell. Örömteli, hogy a Mikes Kelemen úti rész a Mikes-tónak köszönhetően megoldódott. Ennek elkészülése jelentős mértékű problémától szabadította meg a várost, így az ABOKOMOT is. A Mikes-tó esetében is automata rendszer működik, ha kell, egy nap alatt 50 cm vízoszlopot tudunk csökkenteni belőle. A külterületi csatornákba átemelő szivattyúkon keresztül nyomjuk a vizet, de a rendszerek telítettsége miatt nem tud olyan intenzíven kifelé folyni Abonyból a víz. 


Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 ... 18 19 20
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények