Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók'
2016 szeptember 07 szerda - 19:01:46     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók     Hozzászólás 0

Csőtörés miatt nem volt víz a Blaskovics utcában kedd este, a Rákóczi, a Márk és az Endre utcában szerda este. A szolgáltató a javítási munkálatokat elvégezte, a vízszolgáltatás a legtöbb helyen már helyreállt – tájékoztatott a DAKÖV Kft. Abonyi Üzemigazgatósága.
 
A tegnapi csőtörés a Blaskovics utca 6. szám alatt történt. A DAKÖV Kft. gyorsan reagált a problémára, az esti órákig kijavították a hibát. Ma a Rákóczi Ferenc utca 30. szám előtt adták meg magukat a csövek, a munkálatokat a szolgáltató munkatársai már délután megkezdték, ezért átmeneti vízhiány volt Rákóczi F. u., a Márk és Endre u. az esti órákban. A legtöbb helyen már újra folyik a víz.
 
Darányi Erika
 
2016 szeptember 02 péntek - 07:38:33     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók     Hozzászólás 0

Értesítjük Önöket, hogy a Világosság u. 2/A. sz előtt csőtörés történt 2016. szeptember 2-án. A javítási munkák ideje alatt - előreláthatólag a mai napon 9.00 és 13.00 óra között - átmenti vízhiány lesz tapasztalható az alábbi utcákban:
 
Szondy Gy. u., Világosság u., Garay u. és a Szelei út vége a  páros oldalon a Csepp ABC-től - tájékoztatott a DAKÖV KFT. Abonyi Üzemigazgatósága.
 
Megértésüket és türelmüket köszönjük.
 
2016 augusztus 15 hétfő - 07:54:39     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók     Hozzászólás 0


Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Bajcsy-Zsilinszky u. 5. sz. előtt csőtörés történt. A javítási munkák ideje alatt - előreláthatólag 8.00 és 12.00 óra között - átmeneti vízhiány lesz tapasztalható a Bajcsy-Zsilinszky utca teljes hosszában - tájékoztatott a Daköv Kft. Abonyi Üzemigazgatósága.
 
A szolgáltató megértésüket és türelmüket kéri.


2016 augusztus 11 csütörtök - 08:44:54     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók     Hozzászólás 0


A szolgáltató tájékoztatása szerint szeptember 5-én 08:30-14:30 között áramszünet lesz az alábbi helyeken:

Füzesér dűlő
/ 16 Abonett Kft. (volt Újvilág TSZ központ területén ) Füzesér 16
 
Az esetleges kellemetlenségek miatt a szolgáltató elnézésüket és türelmüket kéri!
2016 augusztus 10 szerda - 09:59:58     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók     Hozzászólás 0
2016.

kemenysepro_valtozas_abony_2016.jpgA katasztrófavédelem kéményseprőipari szervezete állományába tartozó kéményseprők nem kérnek és nem is vesznek át készpénzt az ügyféltől. A megrendelésre végzett munkák díját kizárólag számviteli bizonylat ellenében, átutalással lehet rendezni.
 
A katasztrófavédelem kéményseprőjét egyértelműen azonosítja munkaruhája és szolgálati igazolványa. Az állampolgárokat arra kérjük, hogy a katasztrófavédelem kéményseprő munkatársától kérjék el igazolványát és ellenőrizzék személyazonosságát. Július elsején tizenöt megye területén a katasztrófavédelem kéményseprőipari szerve vette át a kéményseprési feladatokat, és július 18-a óta több száz kéményseprő rója az utakat a kötelező sormunkák elvégzése érdekében.


Olvasd tovább...
2016 július 28 csütörtök - 13:43:40     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók     Hozzászólás 0

augusztus_szelektiv_kuka_abony_2016.jpg
Figyelem, a cikk elavult információkat tartalmazhat! Kérjük, mindig a legfrissebb tartalmakat vegyék figyelembe!
 
Mint ismeretes, az NHSZ négyhetente szállítja el a szelektív hulladékokat az abonyi háztartásokból, ezért augusztusban erre kétszer is sor kerül.   Az első szállítási időszak augusztus 1-5. között lesz, a második pedig augusztus 29-szeptember 2. között.
 
Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy akik még nem vették át a sárga fedelű szelektív hulladékgyűjtő edényüket, még mindig megtehetik ingyenesen az ABOKOM Nonprofit Kft. Tamási Áron út 2. sz. alatti telephelyén nyitvatartási időben. Azoknál a háztartásoknál, ahol több szelektív hulladék képződik, és a kuka hamar megtelik, az erre a célra rendszeresített sárga zsákokban is gyűjthetik a hulladékokat. Ezeket szintén ingyenesen az ABOKOM telephelyén lehet kérni. A sárga fedelű edényt és a sárga zsákokat a szelektív szállítási napokon kell kihelyezni.


Olvasd tovább...
2016 július 27 szerda - 09:04:04     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók     Hozzászólás 0

csotores_vizhiany_abony_2016.jpg
Értesítjük Önöket, hogy a Türr I. u. 6. sz. előtt csőtörés történt. A javítási munkák ideje alatt átmeneti vízhiány lesz tapasztalható a Ceglédi út elején a 36. számig, illetve a Türr I. utca teljes hosszában 8.30 és 12.00 óra között – adta hírül a DAKÖV Kft. Abonyi Üzemigazgatósága.

A szolgáltató megértésüket és türelmüket kéri.


                                                                     
2016 július 04 hétfő - 15:30:53     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók     Hozzászólás 0

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy 2016. július 6-án (szerda) reggel 8:00 óra és délután 16:00 óra között az alábbi utcákban áramszünet lesz:

Berzsenyi Dániel utca
/ Egész utca /
Egressy utca / Egész utca /
Dobó István utca
/ 1 - 4 /
Vak Bottyán utca
/ 1 - 5 /
Kisfaludy Károly utca
/ Páratlan házszám / 1 - 13 / Páros házszám / 2 - 20

Az esetleges kellemetlenségek miatt a szolgáltató elnézésüket és türelmüket kéri!
2016 június 29 szerda - 12:31:04     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók     Hozzászólás 0

hazhoz_meno_szelektiv_julius_sargafedelu_abony_2016.jpg
Figyelem, a cikk elavult információkat tartalmazhat! Kérjük, mindig a legfrissebb tartalmakat vegyék figyelembe!
Július hónapban július 04-08. (hétfő-péntek) között szállítja el az NHSZ Szolnok Közszolgáltató Nonprofit Kft. a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés keretében a sárga fedelű edényben szelektíven összegyűjtött háztartási hulladékokat.

Az NHSZ 2016. január 01. és 2017. március 31. között négyhetente végzi Abony településen a szelektív hulladékok begyűjtését, elszállítását. A pontos szállítási dátumok megtekintéséhez kattintson ide.

A sárga fedelű szelektív hulladékgyűjtő edény és sárga zsák TÉRÍTÉSMENTESEN átvehető:
ABOKOM Nonprofit Kft. Abony, Tamási Áron út 2.
Hétfő-péntek: 8-16 óráig Szerda: 8-19 óráig


Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 ... 20 21 22 23 24
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények