Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók'
2017 szeptember 13 szerda - 06:35:18     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók     Hozzászólás 0

csotores_vizhiany_abony_2016.jpgTájékoztatjuk Tisztelt Felhasználóinkat, hogy a Radák u. 27. sz előtt csőtörés történt. A javítási munkák ideje alatt átmeneti vízhiány lesz tapasztalható a Radák út elejétől a Batthyány utcáig - előreláthatólag 7.30 és 13.00 óra között.
 
Megértésüket és türelmüket köszönjük.
 
DAKÖV KFT.
Abonyi Üzemigazgatóság2017 szeptember 04 hétfő - 10:05:22     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók     Hozzászólás 0

ugyeletes_patika_abony_2016.jpgÉrtesítünk mindenkit, hogy ezen a héten (2017. szeptember 04-10. között) a Benu Patika az ügyeletes gyógyszertár.

Ügyeleti feladatait hétköznap 18-22 óráig, szombaton 12-22 óráig, vasárnap 08-22 óráig látja el.

Forrás: Csontos Patika

 
2017 augusztus 25 péntek - 08:07:30     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók     Hozzászólás 0

csotores_vizhiany_abony_2016.jpgA DAKÖV Kft. Abonyi Üzemigazgatósága értesíti Tisztelt Felhasználóit, hogy az Abony, Szelei út 40. szám előtt csőtörés történt. A javítási munkák ideje alatt - 2017. augusztus 25-én - átmeneti vízhiány lesz tapasztalható a Szelei úton a Radák utcától a Bercsényi utcáig, valamint az Erzsébet királyné utcában - előreláthatólag 10.00 és 13.00 óra között.
 
A szolgáltató megértésüket és türelmüket kéri a munkálatok befejezéséig.
2017 augusztus 17 csütörtök - 07:15:21     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók     Hozzászólás 0

dakov_kft_vizbekotes_szennyvizbekotes_abony_abony.hu_2017.jpgA DAKÖV Kft. Abonyi Üzemigazgatósága értesíti Tisztelt Felhasználóit, hogy a területéhez tartozó ingatlanok vízmérőjének olvasási rendje megváltozik. Az eddigi félévente történő leolvasás helyett évente egyszer fogjuk felkeresni felhasználóinkat. 

A leolvasás hónapjai:
Március-április-május

A mérőállás diktálása ugyanúgy, havonta 01-20-ig történhet.

DAKÖV Kft. Abonyi Üzemigazgatósága


2017 augusztus 17 csütörtök - 06:36:40     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók     Hozzászólás 0

A Budapest–Cegléd–Szolnok–Debrecen-Záhony vonalon 20-90 perccel nőtt több csütörtök reggeli - főként elővárosi - vonat menetideje, mert Cegléd és Abony között meghibásodott a biztosítóberendezés. Már javítják a szakemberek a berendezést. Utasaink elnézését és türelmét kérjük!

MÁVINFORM

2017 augusztus 14 hétfő - 12:35:18     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók     Hozzászólás 0

benu_gyogyszertar_ugyeletes_patika_abony_abony.hu_2017.jpgÉrtesítünk mindenkit, hogy ezen a héten (2017. augusztus 14-20. között) a Benu Patika az ügyeletes gyógyszertár.
 
Ügyeleti feladatait hétköznap 18-22 óráig, szombaton 12-22 óráig, vasárnap 08-22 óráig látja el.
 
Információk: Csontos Patika
 
 
 
 
2017 augusztus 10 csütörtök - 09:03:20     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók     Hozzászólás 0

csotores_vizhiany_abony_2016.jpg
A DAKÖV Kft. Abonyi Üzemigazgatósága tájékoztatja tisztelt felhasználóit, hogy a Szelei út 7. sz. előtt csőtörés  történt.
 
A mai napon reggel 6.00 és 12.00 óra közötti időszakban munkatársaink hibajavítási munkákat végeznek az említett szakaszon, ezért a fenti időszakban átmeneti vízhiány lesz tapasztalható az Ceglédi út - Erzsébet királyné utca - Szelei út által határolt területen, valamint a Radák úton a Batthyány utcáig és a Batthyány utca Szelei és Radák út közti részén. A vízhiány érinti a Somogyi Imre Általános Iskolát is.
 
Megértésüket és türelmüket köszönjük.
 
Abony, 2017. 08. 10.
 
 
2017 augusztus 08 kedd - 11:16:14     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók     Hozzászólás 0

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2017. augusztus 21-25. között az NHSZ Szolnok Közszolgáltató Nonprofit Kft. az Önkormányzattal közösen a közszolgáltatás keretében ingyenes LOMTALANÍTÁSI AKCIÓT szervez.

A háztartásokban nap, mint nap keletkező kommunális hulladék mellett selejtezések, nagytakarítások alkalmával, eseti jelleggel nagyméretű, a vegyes hulladéktól külön gyűjtendő, kidobásra szánt bútorok, lomhulladékok is felhalmozódhatnak. Ezek lakossági gyűjtése akciósorozatokkal valósítható meg a leghatékonyabban.

Az akció során lehetősége van Abony valamennyi ingatlan tulajdonosának, hogy a háztartásában keletkező lomokat, selejtezésre került használhatatlan bútorokat (szék, ágy, szekrény stb.) ingyenesen elszállíttassa. 


Olvasd tovább...
2017 augusztus 04 péntek - 11:02:47     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók     Hozzászólás 0

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy az E.ON Tiszántúli Áramhálózati Zrt. 2017. augusztus 18-án (péntek), az abonyi Jólét utcában található transzformátor állomás előtti, 22 kV vezetéken karbantartási munkálatokat végez.

A biztonságos munkavégzés érdekében 08:30 órától, legkésőbb 14:30 óráig a Jólét utca egy szakaszát - a Vasút út és a Vajda János utca között - lezárják.
 
Kérjük a lakosság szíves megértését és türelmét a munkálatok befejezésig.

Abony Város Önkormányzata


2017 augusztus 03 csütörtök - 13:15:22     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók     Hozzászólás 0

abony_budapest_nyugati_abony.hu_2016_2017.jpgA Budapest-Cegléd-Szolnok vonalon nem sokkal 16 óra után megjavították az abonyi állomás meghibásodott biztosítóberendezését.

Újraindult a vonatközlekedés ezen a szakaszon. A menetrendszerű vonatközlekedés folyamatosan áll helyre. Az utasok minél előbbi elszállítása érdekében több vonat is megáll ezen a szakaszon. A feláras vonatok a jelentős késések miatt felármentesen igénybe vehetők a Cegléd-Abony-Szolnok viszonylaton.


Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 ... 5 6 7 ... 15 16 17
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
*****
*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények