Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Városi rendezvények'
2017 június 17 szombat - 15:45:10     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

A teljes képernyős nézethez nyomja meg a négyzetet a lejátszó jobb alsó sarkában!
Internetsebessége függvényében a videó lejátszása akadozhat. Ebben az esetben állítsa meg pillanattal a lejátszást,
hogy a folyamatjelző betöltődjőn, utána zökkenőmentesen tovább nézhető.
2017 június 16 péntek - 12:04:55     Városi rendezvények     Hozzászólás 0
„A legenda újjáéled” avagy a II. abonyi „Tarka borjú” Főzőverseny &hagyományőrző találkozó

ii_abonyi_tarka_borju_fozoverseny_felhivas_abony_abony.hu_2017.jpgAz „Abonyiak: a tarka borjúsok”, szól egy régi történetben, amit a mai generáció talán már hallomásból sem ismer. Miért kapta Abony ezt a megtisztelő „címet”? Ez egy hosszú mese, amely röviden a következő. A gazda kivitte a vásárba eladni a borjúját, de mivel az nem tarka volt, nem lelt vevőt rá. Gondolt egyet: lefestette tarkára. Lett is vevő rá, de az üzlet megkötése után el kezdett esni az eső, ami lemosta az állatról a festéket. Az üzlet így meghiúsult, de a bélyeg Abonyon maradt. 

Régen érlelődik az Abonyiakban, hogy ezeket a – már legendává szelídült – történeteket fel kellene eleveníteni. Itt az alkalom, hogy megmutassuk országnak, világnak: tarka borjúsok vagyunk és a fakanalat is jól forgatjuk! Borjúból, marhából, itt az Alföld közepén, kitűnő ételeket tudunk készíteni!


Olvasd tovább...
2017 június 11 vasárnap - 11:55:14     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

A teljes képernyős nézethez nyomja meg a négyzetet a lejátszó jobb alsó sarkában!
Internetsebessége függvényében a videó lejátszása akadozhat. Ebben az esetben állítsa meg pillanattal a lejátszást,
hogy a folyamatjelző betöltődjőn, utána zökkenőmentesen tovább nézhető.
2017 június 04 vasárnap - 21:09:54     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

xix_eros_emberek_versenye_abony_abony.hu_2017.jpgIdén már a XIX. alkalommal rendezték meg a nagysikerű Erős Emberek Versenyét, amelyen kilenc versenyző mérette meg magát összesen hat versenyszámban, úgy mint fekvenyomásban, teherautó húzásban, gumiborításban, kocsi emelésben, söröshordó tartásban és vegyesszámban.

Eredmények:
I. helyezett: Ungvári Richárd (54 pont, minden versenyszám nyertese)
II. helyezett: Jancsovics Tivadar (39 pont)
III. helyezett: Kovács István (38 pont)
IV. helyezett: Habara Sándor (26 pont)
V. helyezett: Domokos Zsolt (26 pont)
VI. helyezett: Major Lóránt (19 pont)
VII. helyezett: György László (15 pont)
VIII. helyezett: Siklódi Márton
IX. helyezett: Kovács Péter
 
A nyerteseknek járó serlegeket Sárkányné Bálint Mária főszervező, a sportcsarnok vezetője adta át.

Gratulálunk!

Szerző: Darányi Erika
Abony.hu fotók: Székely Szilárd

2017 június 04 vasárnap - 19:41:48     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

trianoni_megemlekezes_abony_abony.hu_2017.jpgA nemzeti összetartozás napján, a trianoni békediktátum aláírásának 97. évfordulóján Abony városában is ünnepséget tartottak a Millenniumi Emlékkertben, 2017. június 4-én. Emlékező beszédet mondott Kavecsánszkiné Pál Erika, a Kinizsi Pál Gimnázium igazgatója.

A rendezvényen közreműködött a Kéknefelejcs Dalkör. Az ünnepély végén az emlékezők fekete gyászszalagokat és koszorúkat helyeztek el a kopjafákon.

Az alábbi intézmények és szervezetek képviselői rótták le tiszteletüket a Trianon-emlékműnél: Abony Város Önkormányzata, Abonyi Lajos Falumúzeum Baráti Köre, Abonyi Lajos Művelődési Ház, FIDESZ-KDNP Abonyi Szervezete.

Szerző: Darányi Erika
Abony.hu fotó: Székely Szilárd

A fotóra kattintva megnyílik az ünnepség képgalériája.

2017 június 04 vasárnap - 09:15:24     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

abonyi_punkosdolo_tanchaz_abony_abony.hu_2017.jpg 
A fotógalériáért KLIKK a képre! Még több fotó és videó hamarosan!
2017 június 03 szombat - 10:03:18     Városi rendezvények     Hozzászólás 0
„Abony Közoktatásáért” kitüntetést vehetett át Kovácsné Prágai Ilona, Reich Lászlóné és Kalászné Vámos Katalin

Jubiláló, nyugdíjba vonuló és kitüntetett pedagógusokat, a nevelő- és oktató munkát segítőket köszöntöttük és ünnepeltük 2017. június 2-án, a Városi Pedagógusnapon. Az eseményt Korbély Csabáné, a Humánpolitikai Bizottság tagja konferálta. A jeles nap alkalmából Hűvösvölgyi Ildikó Kossuth-díjas művésznő zenés irodalmi műsorával kedveskedett a jelenlévők részére, majd ünnepi köszöntőt mondott Fodor Gábor úr, a Ceglédi Tankerületi Központ igazgatója és Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester asszony.

A köszöntők után a jubiláló, nyugdíjba vonuló és a kitüntetett pedagógusok méltatására került sor. Az emlékérmeket, elismerő okleveleket és virágokat Fodor Gábor úr, Kelemen Tibor aljegyző úr és az intézményvezetők adták át.
 
A fotógaléria megtekintéséhez kattintson a képre!


Olvasd tovább...
2017 június 01 csütörtök - 16:03:08     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

Mi mással zárulhatott volna a május, mint egy fantasztikus gyermek horgászversennyel és családi nappal, melyet a horgásztavaknál szervezett meg az Abonyi Horgász Egyesület.

A megmérettetésre 44 kisebb és nagyobb horgász nevezett. Késő délelőtt az Abonyi Mazsorett csoport bemutatóját láthatták a rendezvényre kilátogatók, majd kihirdették a verseny eredményeit és átadták a legjobbaknak járó jutalmakat. Délután a Power Karate SE versenyzői és a Dalma Dance Klub táncosai adtak ízelítőt munkásságukból.

A gyermeknap legjobb pillanatai a fotóra kattintva tekinthetők meg.


Olvasd tovább...
2017 május 29 hétfő - 14:16:41     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

Május 28-án, a Hősök napján Abony városa is ünnepséggel tisztelgett a háborúkban elesett hős katonák előtt a Kossuth téren. Ünnepi beszédet mondott Jandácsik Pál, a Kultúra Háza munkatársa, majd a résztvevők elhelyezték az emlékezés koszorúit az I. és II. világháborús emlékműveknél:

Abony Város Önkormányzata nevében Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester asszony és dr. Balogh Pál jegyző úr, az Abonyi Lajos Művelődési Ház és a Múzeum Baráti Kör nevében Korbély Csabáné és Kazinczy Ferencné.
 
Szerző és Abony.hu fotók: Darányi Erika
 
A képre kattintva fotógaléria nyílik!
 
Az alábbiakban Jandácsik Pál megemlékező beszédét olvashatják:


Olvasd tovább...
2017 május 29 hétfő - 08:16:34     Városi rendezvények     Hozzászólás 0
"Petőfi Istvánné" csapata vitte haza a képzeletbeli serleget

Hat felső tagozatos általános iskolásokból és gimnazistákból álló csapat vetélkedett a helyismereti, helytörténeti kvízjáték városi döntőjén 2017. május 26-án. Az Abonyi Lajos Falumúzeum Baráti Köre és az Abonyi Lajos Művelődési Ház által szervezett, közel két órás vetélkedőt annak a csoportnak a tagjai nyerhették meg, akik a legjobban ismerik Abony múltját, de a mai történésekkel is tisztában vannak, és a történelem fontosabb kérdései, fogalmai sem okoznak túl nagy fejtörést számukra.

A diákok által kidolgozott feladatokat szakavatott zsűri értékelte. A zsűri elnöke Korbély Csabáné, az Abonyi Lajos Művelődési Ház ny. igazgatója, a Múzeum Baráti Körének elnöke volt, tagjai: Antalné Nagy Magdolna a Somogyi Imre Általános Iskola történelem szakos pedagógusa és Szendrei-Juhász Ágnes, a Kinizsi Pál Gimnázium és Szakközépiskola történelemtanára.

A vetélkedő vidám pillanatai a képre kattintva tekinthetők meg.


Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 ... 58 59 60
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények