Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Városi rendezvények'
2017 március 18 szombat - 07:47:35     Városi rendezvények     Hozzászólás 0
Fejet hajtottunk az 1848-'49-es forradalom és szabadságharc hősei előtt

marcius_15_i_unnepseg_abony_abony.hu_2017.jpg
Abony városa is ünnepséggel rótta le tiszteletét az 1848-’49-es forradalom és szabadságharc hősei előtt 2017. március 15-én, a Kultúra Házában. Ünneplő ruhát húztunk testünkre-lelkünkre és kokárdát tűztünk a szívünk fölé a bátrak előtt tisztelegve. 
 
Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester asszony ünnepi gondolatait tolmácsolta az emlékezőknek. Felidézte, hogy az 1848-’49-ben történt események mennyire fontosak Magyarország számára. Beszédében kiemelte a 12 pont jelmondatát: "Legyen béke, szabadság és egyetértés." Győzelemre csak akkor vihetünk egy nemzetet, ha egyetértés van közöttünk - hangsúlyozta.
 
Képriportunk a fotóra kattintva tekinthető meg.


Olvasd tovább...
2017 március 17 péntek - 11:58:01     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

sikeres_veradas_abony_abony.hu_2017.jpg"Adj vért, megmented három ember életét!" Abonyban, a Kultúra Házában ismét véradásra vártuk az érkező véradókat március 16-án.

Jöttek azok, akik már hosszú évek óta így segítik a betegek gyógyulását, de jó volt látni azokat is, akik még csak néhány alkalommal jelentkeztek, sőt sok volt a fiatal, először jelentkező. Volt, aki egyedül jött, volt, aki a munkatársával, volt fiatal pár, akik kézen fogva bátorították egymást. Valamennyi jelentkező véradó /59/ alkalmas volt véradásra.

Köszönjük, hogy jöttek, köszönjük a ceglédi kórház közreműködő orvosának, a nővéreknek a munkáját, és köszönet mindenkinek, aki valamilyen módon hozzájárult a véradónap sikeréhez.
A következő városi véradás 2017. július 12-én 9-14 óra között lesz.
Pető Istvánné
véradás-szervező
Még több fotóért KLIKK a képre!
2017 március 15 szerda - 13:43:35     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

marcius_15_forradalom_es_szabadsagharc_unnepseg_abony_abony.hu_2017.jpg 
A fotógaléria megtekintéséhez kattintson a képre!
Abony.hu fotók: Szilágyi Tamás és Darányi Erika
2017 március 14 kedd - 19:33:38     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

A teljes képernyős nézethez nyomja meg a négyzetet a lejátszó jobb alsó sarkában!
Amennyiben a videó lejátszása akadozik, állítsa meg pillanattal a lejátszást,
hogy a folyamatjelző betöltődjőn, utána zökkenőmentesen tovább nézhető.
2017 március 13 hétfő - 15:18:07     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

Az idén jubiláló Fergeteg Triatlon Se /2017-ben ünnepli fennállásának 25. jubileumi évfordulóját./ megrendezi az immár hagyománnyá vált V. Duatlon Fesztivált. A március 15-én, szerdán megrendezendő eseményre már elindult a nevezés, előnevezés a www.versenyzek.hu oldalon. A helyszín változatlan, a Somogyi Imre Általános Iskola Radák úti tagintézménye (Abony, Radák Katalin út 42).
 
A házigazdák ebben az évben is valamennyi korosztály számára kínálnak megméretési lehetőséget. Délelőtt a sprint táv versenyzői veszik fel a „nyúlcipőt”, majd pattannak kerékpárjuk nyergébe, hogy eldöntsék ki a leggyorsabb közülük. Őket követik a gyermek, serdülő, és újonc kategóriákban induló versenyzők.


Olvasd tovább...
2017 március 06 hétfő - 15:46:59     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

Tavaszköszöntő koncertre invitálta az érdeklődőket a Bereki Sramli Fúvósegyüttes 2017. március 4-én, az abonyi Kultúra Házába. 
 
A sramli zene egy régről letisztult, egyszerű és életvidám német-osztrák műfaj, amit meghallva rögtön a sörsátor, a Bier, a virsli, vagy a sült csülök párolt káposztával, a megtermett, dirndl-be öltözött, sört cipelő bajor menyecskék, és a padokon hullámzó, az aranyló és jéghideg sörtől jobbra-balra, a zene ütemére dülöngélő térdnadrágos, harsány vendégsereg jut eszünkbe.
 
A Bereki Sramli Fúvósegyüttes egy baráti társaságból verbuválódott négy évvel ezelőtt, amikor a fiatal zenészek felkérést kaptak német és osztrák vendégek szórakoztatására a berekfürdői Októberfestre.
 
A fotóra kattintva felidézheti a koncert legjobb pillanatait.


Olvasd tovább...
2017 február 28 kedd - 14:11:15     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

sportbal_romhanyine_dr_balogh_edit_polgarmesteri_koszonto_abony_abony.hu_2017.jpgAbony város sportegyesületei idén is megszervezték a nagy sikerű városi sportbált, melyen a 2016-os eredmények alapján elismerték a település kiemelkedő sportolóit. A február utolsó szombatján megtartott eseményt Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester asszony nyitotta meg.
 
Az ünnepségen a nemrégiben elhunyt, Tóth Ernő testnevelő tanárról is megemlékeztek, aki egész életében szívén viselte az abonyi sportolók sorsát. A kiváló helyi sportemberek részére Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester asszony, Földi László országgyűlési képviselő, Fehér Endre városi képviselő és Korbély Csabáné, a Humánpolitikai Bizottság tagja adták át a díjakat.
 
A 2016. évi sporteredmények alapján serleg formájában díjat vettek át a következő sportolók:
 
Fotógaléria nyílik a sportbál legjobb pillanatairól a képre kattintva.


Olvasd tovább...
2017 február 27 hétfő - 16:55:04     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

termeszetjarok_kore_marciusi_turaajanlat_godolloi_dombsag_abony_abony.hu_2017.jpg
Az abonyi Természetjárók Köre várja a kirándulni, túrázni vágyók csatlakozását a márciusi túraidőpontjaira:
 
Március 15.Gödöllői dombság: Szada-Margita-Babat-Máriabesnyő
Utazás a helyszínre autóbusszal, onnan 10 km-es gyalogtúra.
 
Március 18.Kincsem teljesítménytúra - Tápiószele
Utazás a helyszínre autóval, onnan 17 km-es gyalogtúra.
 
Érdeklődés és jelentkezés a Természetjárók Köre vezetőjénél, Nagy Sándornénál, a 20/341-2706-os telefonszámon.
 
DE
 
A fotón a Gödöllői-dombság látható. Forrás: wikipedia.hu
2017 február 25 szombat - 20:16:33     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

varosi_sportbal_dijazottak_abony_abony.hu_2017.jpg 
KLIKK a fotóra a Facebook-os galériához! Megtekintéséhez nem kell regisztrálni!
Abony.hu fotók: Nagy Balázs, Székely Szilárd, Speckner Ákos
2017 február 22 szerda - 08:30:34     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

Nagyításért kattintson a plakátra!
Oldal:  1 2 3 ... 55 56 57
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
 
*****
*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények