Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Városi rendezvények'
2017 október 05 csütörtök - 09:24:12     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

Acsai Roland Radnóti-díjas, Zelk Zoltán-díjas, Bárka-díjas és Res Artis-díjas kortárs író, költő, műfordító, drámaíró, szerkesztő volt az első vendége a könyvtár által szervezett idei Író-Olvasó találkozóknak, 2017. október 04-én.

Talán sokan nem tudják, de az 1975-ben született író-költő Abonyban nőtt fel. Acsai Roland Az Új Forrás szerkesztője, a www.uveghegy.com gyerekirodalmi magazin szerkesztője, az Artisjus Felügyelő Bizottsági tagja az Irodalmi Szakosztály képviseletében.

A képre kattintva fotógaléria nyílik!

Szerző: Darányi Erika
Abony.hu fotók: Székely Szilárd

Kapcsolódó hírek:


2017 október 03 kedd - 13:46:52     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

A 2014-ben alakult Parázs Táncszínház minden évben önálló esttel örvendezteti meg az abonyi közönséget. Így volt ez szeptember 23-án is, amikor az immár harmadik, egész estés műsorukra, hagyományaikhoz híven különböző kulturális programokat állítottak össze.

Idén a bohókás dallamokra, énekekre, táncokra és humoros jelenetekre helyezték a hangsúlyt. Ismert magyar előadóművészek produkcióiból válogattak, és olyan örökzöld párbeszédeket igyekeztek élethűen színpadra állítani, melyek még ma is aktuálisak.

A képre kattintva fotógaléria nyílik a rendezvény legjobb pillanataiból!


Olvasd tovább...
2017 október 03 kedd - 11:35:23     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

       
                             Nagyításért kattintson a plakátokra!
2017 október 01 vasárnap - 11:50:49     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

Szeptember utolsó szombatján sokan rózsaszínben láthatták a Kossuth teret. A Városunk Fejlődéséért Egyesület ezen a napon a betegség megelőzésének fontosságára és kezelési lehetőségeire szeretette volna felhívni a figyelmet.

A felhíváshoz csatlakozó lakosok rózsaszín lufikkal, zászlókkal és szalagokkal indultak sétára a Báthory és a Jókai utcákon keresztül, hogy bátorítsák a betegséggel küszködőket, és hangsúlyozzák, mennyire fontos a prevenció. A programon részt vett Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester asszony is. A séta ritmusát és hangulatát az Abonyi Fúvósok és Mazsorettek alapozták meg. A rendezvénynek nagy hagyománya van a városban, idén már nyolcadik alkalommal tartották meg a rózsaszín felvonulást, melyhez évről évre egyre többen csatlakoznak. 

A képre kattintva galéria nyílik!


Olvasd tovább...
2017 szeptember 26 kedd - 10:38:02     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

Még a hulladékgyűjtésre vállalkozó önkénteseket is meglepte az a szemétrengeteg, amelyet a külterületi dűlőutaknál és a 4-es elkerülő szakaszon tapasztaltak Abonyban, a TeSzedd mozgalom pénteki napján, 2017. szeptember 15-én.

Ha listát akarnánk írni róla, hogy mit rejthet egy-egy bokor mélye, napestig tartana felsorolni, olyan színes a választék: találhatunk ott sok-sok pelenkát, egykoron temetőben díszelgő koszorúkat, építési törmelékeket, kiszuperált ruhadarabokat, műanyagok tömkelegét vagy például mosdókagylót, hogy csak néhányat említsünk a kiszanált darabokból. A csontmaradványok arról árulkodnak, hogy egyesek még egykori házi kedvenceiket is ilyen méltatlan módon helyezték örök nyugalomra.

A képekre kattintva galéria nyílik!


Olvasd tovább...
2017 szeptember 25 hétfő - 14:44:07     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

oktober_6-i_megemlekezes_abony_abony.hu_2017.jpg
Nagyításért kattintson a képre!
2017 szeptember 25 hétfő - 14:20:55     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

abonyi_bolhapiac_piac_vasarcsarnok_oktober_abony_abony.hu_2017.jpgOktóber 14-én (szombaton) újra Bolhapiac az abonyi piacon! Helyek 200,-Ft/m2-ért foglalhatók a piac szabadterén, rossz idő esetén pedig a fedett piaccsarnokban.

Egy újabb lehetőség, hogy mindenki kortól függetlenül megossza forintos kacatjait vagy épp értékes ritkaságait az érdeklődőkkel és vásárlókkal. Várjuk a néniket és bácsikat, mamákat és papákat, anyukákat, apukákat, és minden fiatalt aki szeretné magát kipróbálni piaci kofaként. Itt az ideje felkutatni a lakást a porfogó retró kincsek után és szert tenni egy kis plusz zsebpénzre.

Ötletadóként íme néhány árucikk amit szívesen várunk:
Régi használati tárgyak, bútorok, képek, festmények, fotók, újságok, iratok, emléktárgyak, csecsebecsék, retro ruhák és kiegészítők, régi munkaeszközök akár a századelőtől a '90-es évekig. A lista szinte végtelen és természetesen bárkit bármivel szívesen fogadunk!
Emellett a várunk minél több kedves érdeklődőt és vásárlót, hogy megteremthessük a hamisítatlan bolhapiacos hangulatot.

Árusnak jelentkezni és helyet foglalni a piac napján, október 14-én lehet egészen kora reggel 6 órától Pető Sándornál a Piaccsarnok irodájában. Érdeklődni ugyanitt.


2017 szeptember 25 hétfő - 10:58:09     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

A Városunk Fejlődéséért Egyesület szeretettel hívja és várja az érdeklődőket a mellrák megelőzése céljából szervezett

VIII. Bátorító, figyelemfelkeltő sétára
2017. szeptember 30-án, 16:00 órától
Abony város főterére.

Az előadások és a műsor előtt közös sétát tartunk, amelynek kiindulópontja a Főtér. Közreműködik az Abonyi Fúvószenekari Egyesület és Mazsorett Csoport. A közös séta után a program a Kultúra Házában folytatódik, 16:30-kor.


Program:
* Köszöntő
* Vers
* Előadások:
- Dr. Losonczi Luca, főorvos: Terápiás lehetőségeke a daganatos betegségek megelőzésében.
- Dr. Szabó Éva, radiológus főorvos: Tájékoztató a korszerű emlő diagnosztikáról
* A Szivárvány Óvoda "Lila színű" csoportjának műsora
* A Bihari János Alapfokú Művészeti Iskola Ifjúsági Fúvószenekarának műsora


Olvasd tovább...
2017 szeptember 25 hétfő - 09:23:49     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

orszagos_konyvtari_napok_spirit_bliss_abony_abony.hu_2017.jpg orszagos_konyvtari_napok_acsai_roland_abony_abony.hu_2017.jpg orszagos_konyvtari_napok_lakatos__levente_abony_abony.hu_2017.jpg orszagos_konyvtari_napok_abony_abony.hu_2017.jpg
Nagyításért kattintson a plakátokra!
2017 szeptember 25 hétfő - 07:55:37     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

veradas_abony_abony.hu_2017.jpgA Ceglédi Vöröskereszt Szervezet és a Városunk Fejlődéséért Egyesület szervezésében véradás lesz a Kultúra Házában 2017. szeptember 30-án, (szombaton) 11:00-15:00 óra között.

A személyi igazolványt, a TAJ kártyát és a véradó igazolványt kérjük, hozzák magukkal. Vért adhat, aki nem szenved ismert fertőző betegségben, illetve az aktuális állapota véradásra alkalmas. Véradásra jelentkezhet minden 18 és 65 év közötti, legalább 50 kg testsúlyú egészséges felnőtt. Férfiak esetében évente öt, míg nők esetében évente három vérvétel engedélyezett, a két vérvétel között pedig legalább 56 napnak kell eltelnie. Fontos, hogy véradás előtt megfelelő mennyiségű folyadékot fogyasszon a véradó, emellett ügyeljen arra, hogy ne éhgyomorral érkezzen a véradásra.


Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 ... 62 63 64
Közérdekű információk

Programajánló

*****
 
*****
*****
*****
 
*****
*****
 
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények