Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Városi rendezvények'
2017 augusztus 19 szombat - 12:37:20     Városi rendezvények     Hozzászólás 0
Rossz idő esetén sem maradnak el a Szent István-napi programok Abonyban, csak a helyszín változhat

Programok:

09:00 órától Városi ünnepség
Helyszín: Szent István templom előtti tér (rossz idő esetén a Kultúra Háza színházterme)

Köszöntő: Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester asszony
Díszpolgári cím átadása
"Abonyiak Abonyért" díjak átadása
Kenyérszentelés: Molnár Péter plébános úr

10:00 órától Szentmise - körmenet

10:00 órától SportversenyekSzent István-napi sakk- és labdarúgótorna a sportcsarnokban


Olvasd tovább...
2017 augusztus 15 kedd - 12:18:02     Városi rendezvények     Hozzászólás 0
Elődeink 170 éve szállhattak fel az első Pest-Szolnok között közlekedő vonatra

170 évvel ezelőtt nyílt meg a Pest-Szolnok vasútvonal, melynek kerek évfordulója alkalmából kiállítást rendeztek az abonyi Kultúra Házában. 
 
A rendezvény elején Balogh Tamás Zsolt alkalomhoz illő előadással készült. Jandácsik Pál, a Művelődési Ház munkatársa köszöntötte a megjelenteket. Beszédében összefoglalta az Abonyt is érintő vasút fontosságát, és felidézte az ünnepélyes megnyitó pillanatait. Az ország harmadikként létesült vasútvonala mentén helyezkedik el Abony, így az akkori, helyi lakosság 1847. szeptember 1-jén utazhatott el először a településről az új tömegközlekedési eszközzel.

A Vándor Vasúttörténeti Kiállításra keresztelt tárlat Nehéz György magángyűjteményét mutatja be, melyet Imri János, a MÁV-Start Zrt. Utasellátó központjának egykori vezetője nyitott meg ünnepi gondolataival.

A kiállítás 2017. augusztus 31-ig tekinthető meg ingyenesen az Abonyi Lajos Művelődési Házban.

A képre kattintva fotógaléria nyílik.

Szerző: Darányi Erika
Abony.hu fotók: Székely Szilárd


2017 augusztus 09 szerda - 06:37:57     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

A teljes képernyős nézethez nyomja meg a négyzetet a lejátszó jobb alsó sarkában!
Internetsebessége függvényében a videó lejátszása akadozhat. Ebben az esetben állítsa meg pillanattal a lejátszást,
hogy a folyamatjelző betöltődjőn, utána zökkenőmentesen tovább nézhető.
2017 augusztus 05 szombat - 18:52:02     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

KLIKK a képre a Facebook-os fotógalériáért. Abony.hu fotók: Darányi Erika
A megtekintéshez nem szükséges regisztrálni!
2017 július 18 kedd - 17:39:09     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

A teljes képernyős nézethez nyomja meg a négyzetet a lejátszó jobb alsó sarkában!
Internetsebessége függvényében a videó lejátszása akadozhat. Ebben az esetben állítsa meg pillanattal a lejátszást,
hogy a folyamatjelző betöltődjőn, utána zökkenőmentesen tovább nézhető.
2017 július 06 csütörtök - 12:34:06     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

Sajtótájékoztató keretében ismertették a II. Abonyi Tarka Borjú Főzőverseny és a III. Tó Party előkészületeit a Kultúra Házában 2017. július 06-én, délelőtt.

A 2017. augusztus 5-én a Mikes-tó partján (Abony, Mikes Kelemen u.) megrendezésre kerülő kiemelt városi rendezvény történetét és programkínálatát Simon Szabina, az Abonyi Lajos Művelődési Ház igazgató mutatta be.

- 2015-ben rendeztük meg először a Tó Partyt, amely már akkor is nagy tetszést aratott a lakosság körében - kezdte a művelődési ház vezetője mondandóját. - A következő évben Csányi Sándor, a Magyar Gulyás Gasztro Turisztikai Egyesület elnökének ötlete nyomán főzőversennyel bővült a program, melyet az abonyi tarka borjú legendája nyomán sikerült igazán egyedivé, Abonyhoz köthetővé tenni. A legenda röviden így szól: egy szemfüles gazda túl akart adni egyszínű borján a vásárban. Tudván azonban, hogy a tarka fajta kelendőbb, átfestette az állatot, melynek így gyorsan akadt is gazdája. A trükk azonban rövid életű volt, mert egy hirtelen jött eső lemosta a festéket az állatról, és az üzlet meghiúsult. Azóta hívják az abonyiakat „tarka borjúsoknak”.

A fotóra kattintva képgaléria nyílik.


Olvasd tovább...
2017 július 04 kedd - 17:05:29     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

2017. június 30-július 01. között rendezték meg az idei Abonyi Lovas Napokat a volt Vásártér területén.
 
Az Abonyi Lovas Klub szervezésében zajló országos hírű rendezvényre az ország sok-sok szegletéből érkeztek lovas fogatok, hogy az éjszakai és nappali fogathajtó versenyen megmérettessenek. A családi és klubszervezésben megvalósuló rendezvény nagyon népszerű az országban, a lovassport szerelmesei mindig szívesen jönnek Abonyba, így aztán népes mezőny gyűlt össze: Mindkét versenynapon 31-31 fogat hajtott fel a versenypályára.
 
Jandácsik István, az Abonyi Lovas Klub elnöke elégedetten beszélt a rendezvényről, és az abonyi versenyzők teljesítményéről, amit csak az égiek zavartak meg néhány pillanatra. Szerencsére az eső hamar elvonult, így a kétnapos program sikeres lebonyolítását nem akadályozta.
 
KLIKK a képre a fotógalériáért!


Olvasd tovább...
2017 július 04 kedd - 09:14:58     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

abonyi_nota_talalkozo_abony_abony.hu_2017.jpgIsmét nótaszótól volt hangos az abonyi Kultúra Háza 2017. június 24-én, szombaton. Az ország számos pontjáról érkeztek hozzánk nótás, énekes barátok az első Abonyi Nótás találkozóra.
 
Jöttek Budapestről, Debrecenből, Veresegyházáról, Ceglédről, Törökszentmiklósról, Püspökladányból, és természetesen abonyiak is énekeltünk. Ismét túlléptük az országhatárt, hiszen Káli Margitka Marosvásárhelyről jött el hozzánk, hogy részese legyen a találkozónak. Vendégeink nagyon pontosan érkeztek, jó órával a kezdés előtt mindenki itt volt. Elfogadta meghívásunkat a kiváló HAKME zenekar is Budapestről. Mindenkinek volt lehetősége próbálni a kiváló világhírű prímással, ifj. Berki Lászlóval. Közben nagy szeretettel köszöntöttük egymást, hiszen legtöbben már találkoztunk személyesen is. Örömmel fogadtam a vonattal érkező barátaimat a vasútállomáson és vittem őket a találkozó helyszínére. Pontosan kezdtünk, amire nagy szükség is volt, hiszen nagyon szoros időbeosztásunk volt, de bizony így is jóval túlléptük a tervezett műsoridőt. Boldogan mondhatom el, hogy 18 énekes érkezett hozzánk, ami nagyon jónak mondható a találkozók létszámát tekintve.
 
Még több fotó a képre kattintva!


Olvasd tovább...
2017 június 30 péntek - 18:50:02     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

A magyar egészségügy napja alkalmából, Semmelweis-napi ünnepség keretében köszöntötték a helyi egészségügyben dolgozókat 2017. június 30-án, Abonyban.

A Városháza Dísztermében megtartott ünnepélyen előbb Korbély Csabáné, a Humánpolitikai Bizottság tagja köszöntötte a megjelenteket, majd Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester asszony szólt az ünnepeltekhez és fejezte ki megbecsülését Abony város lakossága nevében.

A fotóra kattintva megelevenednek az ünnepség legszebb pillanatai.


Olvasd tovább...
2017 június 30 péntek - 17:36:46     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

dr_ordog_gyorgy_abony_varos_egeszegugyeert_kituntetes_abony_abony.hu_2017.jpg
A magyar egészségügy napja alkalmából, Semmelweis-napi ünnepség keretében köszöntötték a helyi egészségügyben dolgozókat 2017. június 30-án, Abonyban.
 
A jubiláló egészségügyi dolgozók elismerése mellett átadták az „Abony Város Egészségügyéért” kitüntetést is, melyet ebben az évben Dr. Ördög György gyermekorvos vehetett át. A díjat Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester asszony adta át a kitüntetettnek, plakett, oklevél és pénzjutalom kíséretében.
 
Abony Város Képviselő-testülete „Abony Város Egészségügyéért” kitüntetést adományozhat azon személy részére, aki a városban az egészségügyi ellátás területén kiemelkedő munkát végezett és ezzel hozzájárult az ellátás színvonalának emeléséhez. A városvezetés a 2017. május 25-i zárt Képviselő-testületi ülésen döntött a kitüntetés adományozásáról Dr. Ördög György részére. 
 
A fotógalériáért kattintson a képre!


Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 ... 60 61 62
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények