Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Városi rendezvények'
2018 május 24 csütörtök - 20:15:18     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

   A település apraja-nagyja kikapcsolódhatott Abonyban, a Kossuth téren 2018. május 19-én. A hagyományosan, minden évben megrendezendő Pünkösdölőn a gyerekek és a felnőttek is találtak kedvükre való programot.

   Kora délután még esővel fenyegetett az időjárás, előkerültek az esernyők is, de amilyen lelkesen és vidáman jöttek egymás után a fellépők, a úgy szálltak tovább a sötét felhők.

   Előbb a bábelőadás kötötte le a legkisebbek figyelmét, majd a Művelődési Házban működő csoportok mutatkoztak be legújabb produkciójukkal, így a Bihari Színkör, a Dalma Dance Club, a Parázs Táncszínház és a zumbások. Sztojka Frank hip-hop táncos bemutatója után a kicsiny balettosok nyűgözték le a közönséget. A gólyalábas betyárok igazán nagy látványt nyújtottak a főtéren. Ezt követően sztárvendégek sora következett: Oláh Gergő, Vastag Csaba, Mayfly, DJ Szatmári és Jucus szórakoztatta a nagyérdeműt. A legkitartóbbak diszkóval zárhatták az estét. A rendezvényre kilátogatók nem maradtak se éhesek, se szomjasak, egész nap kézműves- és kirakodóvásár, büfé várta a vásárlókat.

Szerző és Abony.hu fotók: Darányi Erika

KLIKK a képre a fotógalériáért!


2018 május 23 szerda - 11:59:27     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

    
Nagyításért kattintson a plakátokra!
2018 május 23 szerda - 09:01:27     Városi rendezvények     Hozzászólás 0
IX. Közép-Tisza Vidéki Veterán Jármű Találkozó és Túra - 2018. június 01-02-03.

veteranjarmu_talalkozo_turaallomas_abonyban_abonyi_abony_abony.hu_2018.jpg   A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Veterán Autós- Motoros Klub immár 16. éve koordinálja vonzáskörzetében a veterán autós- motoros társadalom életét.

   Kiállításokat, találkozókat szerveznek, közösségi megmozdulásokon vesznek részt. Számtalan helyre hívják tagjaikat, hogy a gyönyörű, veterán-korú járműveikkel színesítsék, emeljék az adott program színvonalát. Legközelebbi saját rendezvényük a június első hétvégéjére tervezett, kilencedik Közép-Tisza Vidéki Veterán Jármű Találkozó és Túra.

   A háromnapos találkozón résztvevő, Magyarország számos településéről 40-50 veterán járművel érkező túrázóknagy része a gyönyörű Bicskás Székely Fogadó és étteremvendégeként fogják ezt a júniusi hétvégét várhatóan felejthetetlen élményekkel gazdagodva eltölteni. Pénteken délután két órától érkeznek a résztvevők. Szabadprogram, majd a vendéglátók este hét órától cigányzenés vacsorával várják a túrázókat és a vendégeket. Este egy Holt-Tisza parti sétával, esetleg egy Szolnok városikiruccanással készülhetnek a másnapi Túrára.

Nagyításért KLIKK a plakátra!


Olvasd tovább...
2018 május 23 szerda - 08:09:23     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

meghivo_trianoni_megemlekezes_abonyban_abonyi_abony.hu_2018.jpg   2018. június 04-én, 16:00 órától az abonyi Kultúra Háza színháztermében emlékezünk a Trianoni békediktátum 98. évfordulójára. Műsort adnak a Kinizsi Pál Gimnázium tanulóiKözreműködnek a kézdivásárhelyi Református Kollégium diákjai és a Kéknefelejcs DalkörÜnnepi beszédet mond Farkas Ferenc, a kézdivásárhelyi Református Kollégium igazgatója és történelem szakos tanára.

A műsor után koszorúzás lesz a Millenniumi Emlékkertben. 

Szervező: Abony Város Önkormányzata, Abonyi Lajos Falumúzeum Baráti Köre, Abonyi Lajos Művelődési Ház, Könyvtár és Múzeumi Kiállítóhely

Nagyításért kattintson a plakátra!2018 május 22 kedd - 14:34:39     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

- Kitűnő hangulat, sok néző, jó idő, sportszerű versenyzők, magas színvonalú verseny – ezekkel a szavakkal tudom jellemezni az idei versenyünket.

   Pünkösd vasárnapján 20. alkalommal szerveztük és rendeztük meg az Erős Emberek Versenyét. A hat versenyző - Kovács István, Lengyel László, Jancsovics Tivadar, Habara Sándor, Major Lóránt, Dezső Martin - hat versenyszámban mérte össze erejét, melyek a következők voltak:  fekve nyomás, traktor húzás, gumi borítás, autó emelés, apolló felhúzás, vegyes szám - számolt be lapunknak Sárkányné Bálint Mária, a Varga István Városi Sportcsarnok vezetője.

Pillants bele a verseny legizgalmasabb részleteibe a képre kattintva.


Olvasd tovább...
2018 május 15 kedd - 10:54:08     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

elobeharangozo_to_party_abonyi_tarka_borju_fozoverseny_abonyban_abony_abony.hu_2018.jpg
Nagyításért kattintson a plakátra!
2018 május 10 csütörtök - 11:21:49     Városi rendezvények     Hozzászólás 0
XX. Erős Emberek Versenye

   A Varga István Városi Sportcsarnok 20. alkalommal rendezi meg az Erős emberek versenyét 2018. május 20-án, 17:00 órától a Kossuth tér Sportcsarnok előtti szakaszán.

   Jelentkezni korlátozott nevezővel a sportcsarnokban lehet 2018. május 14-ig. 

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt!

Jöjjön, és buzdítsa a versenyzőket!

Varga István Városi Sportcsarnok


2018 május 10 csütörtök - 08:37:30     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

gyore_csaba_helytorteneti_vetelkedo_donto_abonyban_abonyi_abony_abony.hu_2018.jpg   Tisztelettel meghívunk minden kedves érdeklődőt az Abonyi Lajos Falumúzeum Baráti Köre és az Abonyi Lajos Művelődési Ház, Könyvtár és Múzeumi Kiállítóhely által szervezett

Györe Csaba Helytörténeti Vetélkedő döntőjére

2018. május 25-én, 14:00 órakor a Kultúra Háza színháztermébe.

A vetélkedőn hét csapat méri össze tudását a város múltjával és jelenével kapcsolatban.

A belépés díjtalan!2018 május 07 hétfő - 11:10:51     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

hosok_napi_megemlekezes_abonyban_abonyi_abony_abony.hu_2018.jpg   Az Abonyi Lajos Művelődési Ház, Könyvtár és Múzeumi Kiállítóhely és az Abonyi Lajos Falumúzeum Baráti Köre meghívja Önt és kedves családját a 2018. május 27-én, 15:00 órától a római katolikus nagytemetőben tartandó Hősök-napi megemlékezésre.
 
Emlékbeszédet mond: Antalné Nagy Magdolna, a Somogyi Imre Általános Iskola tanára

Nagyításért kattintson a plakátra!


2018 május 03 csütörtök - 09:23:37     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

Nagyításért kattintson a plakátra!
Oldal:  1 2 3 ... 68 69 70
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények