Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Városi rendezvények'
2017 december 13 szerda - 17:18:37     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

abonyi_magyar_imre_abony_abony.hu_2017.jpgAbonyi Magyar Imre festménykiállítására várják az érdeklődőket a Falumúzeum földszinti kiállítótermében. A tárlatot az intézmény alapításának 50. évfordulója alkalmából nyitották meg 2017. december 08-án.

Abonyi Magyar Imre 1939-ben született egy tősgyőkeres, abonyi négygyermekes család tagjaként és 2010-ben hunyt el. A nyolc általánost a Gyulai Gaál Miklós Általános Iskolában végezte el, ahol tanárai hamar felfedezték rajztudását és a festészet iránti érdeklődését. Ez az érdeklődés határozat meg továbbtanulását is. Felvételt nyert a budapesti Képző- és Iparművészeti Gimnáziumba, ahol 1957-ben érettségizett. Tanárai közül kiemelkedik M. Kiss Pál művészettörténész.

A Tisza Bútorgyárban helyezkedett el, és kitanulta az asztalos szakmát is. 41 évet töltött el egy munkahelyen, főtechnológusként ment nyugdíjba 1998-ban. 1962-ben házasodott meg, három gyermekük született.


Olvasd tovább...
2017 december 11 hétfő - 19:13:36     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

A Városunk Fejlődéséért Egyesület szervezésében 2017. december 09-én sor került a városi adventi koszorú második gyertyájának meggyújtására a Kultúra Háza előtti téren. A hit és a remény gyertyáját Nt. Gáll Károly református lelkész és Katona Róza díszpolgár gyújtotta meg.

A lelkész úr ünnepi gondolatait is tolmácsolta a jelenlévőknek. A meghitt alkalomra a Kinizsi Pál Gimnázium diákjai karácsonyi műsorral kedveskedtek, majd megvendégeléssel zárult a rendezvény.

Darányi Erika
Abony.hu fotók: Székely Szilárd

A képre kattinva fotógaléria nyílik!
2017 december 06 szerda - 14:56:06     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

A képre kattintva fotógaléria nyílik! * Abony.hu fotók: Darányi Erika * Beszámoló hamarosan!
2017 december 05 kedd - 19:39:09     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

Zsúfolásig megtelt a Szent István római katolikus templom 2017. december 02-án délután, ahol Kocsis Tibor adventi műsorára várták az érdeklődőket. Az énekes az ünnephez kapcsolódó dalokkal kedveskedett az abonyi közönségnek.

A képre kattintva galéria nyílik!

Abony.hu fotók: Darányi Erika

2017 december 05 kedd - 10:32:43     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

Focigálára voltak hivatalosak a város labdarúgói a Kultúra Háza színháztermébe, 2017. december 1-jén. A megjelent vendégeket, valamint Abony gyermek és felnőtt labdarúgóit Nász Róbert köszöntötte.

Az ünnepség előtt egy perces néma felállással megemlékeztek azokra az abonyi labdarúgókra, akik már nem lehettek jelen, köztük a nemrégiben elhunyt Kósik Andrásra. A focigála nyitásaként a város futballistáiról készült pillanatképeket, és ismert labdarúgók videó üzeneteit nézték meg a jelenlévők. Az eseményen részt vettek városunk legidősebb labdarúgói is.

Köszöntő beszédet mondott Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester asszony, aki korábban az Abonyi KiD FC elnöki teendőit is ellátta. Az Abonyi Kisfúvósok Petrucz György vezényletével rövid műsorral örvendeztették meg a labdarúgókat, majd Benkő Tamás, az MLSZ Pest Megyei igazgatója szólt a focistákhoz.
 
A képre kattintva fotógaléra nyílik!


Olvasd tovább...
2017 december 03 vasárnap - 13:41:13     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

A képre kattintva fotógaléria nyílik! Abony.hu fotók: Darányi Erika
2017 november 30 csütörtök - 10:54:53     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

A Falumúzeum alapításának 50. évfordulója alkalmából ünnepséget rendeznek 2017. december 08-án, 17:00 órától az abonyi Kultúra Háza színháztermében.

A felújított Falumúzeumot Abonyi Magyar Imre festőművész kiállításával nyitják meg újra a látogatók előtt.

A rendezvényen közreműködik a Hagyományőrző Abonyi Néptánc Együttes és a Kéknefelejcs Dalkör.
2017 november 23 csütörtök - 11:53:56     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

dumaszinhaz_mekk_elek_az_ezermester_abony_abony.hu_2017.jpg  kocsis_tibor_adventi_musora_abony_abony.hu_2017.png  kipp_kopp_zenekar_karacsonyi_zenes_musora_abony_abony.hu_2017.jpg  
Nagyításért kattintson a platátokra!
2017 november 22 szerda - 16:29:25     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

A Városunk Fejlődéséért Egyesület hagyományteremtő ünnepi műsorral egybekötött
Adventi gyertyagyújtásra
hívja és  várja Abony Város lakosságát
a Kultúra Háza előtti Főtéren

2017. december 02. 16:00 órától
Gyertyagyújtás a Kultúra Háza előtti Főtéren
Közreműködik: Molnár Péter plébános, Zalán-Lipák Tibor Díszpolgár
Zenés est a Szent István Római Katolikus Templomban /ingyenes/
Díszpolgárok találkozója
 
2017. december 09. 16:00 órától
Gyertyagyújtás  a Kultúra Háza előtti Főtéren
Közreműködik: Gáll Károly református lelkész, Katona Róza Díszpolgár
Kinizsi Pál Gimnázium Karácsonyi műsora
Megvendégelés


Olvasd tovább...
2017 november 21 kedd - 07:45:25     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

A teljes képernyős nézethez nyomja meg a négyzetet a lejátszó jobb alsó sarkában!
Internetsebessége függvényében a videó lejátszása akadozhat. Ebben az esetben állítsa meg pillanattal a lejátszást,
hogy a folyamatjelző betöltődjőn, utána zökkenőmentesen tovább nézhető.
Oldal:  1 2 3 ... 64 65 66
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
*****
 
 *****
 
 *****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények