Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Városi rendezvények'
2018 február 14 szerda - 15:30:14     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

marcius_15-i_megemlekezes_abonyban_abonyi_abony.hu_2018.jpg
Nagyításért kattintson a plakátra!
2018 február 13 kedd - 16:06:28     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

musical_gala_naray_erika_vago_bernadett_miller_zoltan_szomor_gyorgy_abony_abony.hu_2018.png
Nagyításért kattintson a képre!
2018 február 06 kedd - 13:10:51     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

A V-227 Abonyi Galamb- és Kisállattenyésztő Egyesület 2018. január 27-28. között szervezte meg a Német Kiállítási Galambok Fajta Európa kiállítását, az Amerikai Óriás Posta Fajtaklub Szolnoki Galambfajta Tenyésztők Fajtaklub kiállítását, és az egyesület 40 éves jubileumi kiállítását. Petrezselyem Sándor egyesületi elnök értékelője.

A kiállításra 160 tenyésztő - összesen 1200 galambbal - nevezett, közülük 18-an külföldről - így Németországból, Lengyelországból, Ausztriából, Szlovákiából, Romániából - érkeztek. A kiállítás színvonalát a díszbaromfik és díszmadarak kollekciója emelte. A rendezvény népszerűségét mutatja, hogy a hétvége leforgása alatt a kiállító tenyésztőkkel együtt nagyjából 1000-1100 fő volt kíváncsi a különleges madarakra.

KLIKK a képre a galériáért.


Olvasd tovább...
2018 február 01 csütörtök - 14:22:55     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

abonyi_muzsikalo_gyermekekert_alapitvany_az_eg_szabad_szerzoi_est_erdelyi_erzsebet_wolf_peter_abony_abony.hu_2018.jpg abonyi_kezilabda_club_vsk_tokol_ii_merkozes_abony_abony.hu_2018_02_03.jpg
Nagyításért kattintson a plakátokra!
2018 január 29 hétfő - 09:42:27     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

ewald_rezfuvos_egyuttes_abony_abony.hu_1.jpgA magyar kultúra napja alkalmából Abonyban is ünnepséget rendeztek 2018. január 22-én. Előbb Jancsovicsné Bakosi Mária, KASTÁR Alkotói-díjas festőművész kiállítását nyitották meg az Abonyi Lajos Művelődési Ház aulájában, majd az EWALD Rézfúvós Együttes előadását hallgathatták meg az érdeklődők a színházteremben. Az ünnepi alkalomra összegyűlt hallgatóságot Simon Szabina, a Kultúra Háza igazgatónője köszöntötte. 

A magyar kultúra napját 1989. óta január 22-én ünnepeljük, annak emlékére, hogy - a kézirat tanúsága szerint - Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon fejezte be a Himnusz kéziratát.   

Az Ewald Rézfúvós Együttes az ország talán legtehetségesebb fúvós együttese, nyitottak minden stílus és irányzat, a könnyebb és komolyabb műfajok felé egyaránt – az egyetlen kritérium számukra a minőség.

Nagyításért kattintson a képekre!


Olvasd tovább...
2018 január 29 hétfő - 08:51:33     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

arkadia_spiritualis_kor_abony_abony.hu_2018.jpg  
2018 január 24 szerda - 11:26:11     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

Jancsovicsné Bakosi Mária, KASTÁR Alkotói-díjas festőművész alkotásaiból nyílt kiállítás a Magyar Kultúra Napja alkalmából az Abonyi Lajos Művelődési Ház aulájában, 2018. január 22-én.

A „Szép magyar hazám - Magyarország természeti szépségei” címre keresztelt tárlatot Jandácsik Pál, a Kultúra Háza munkatársa nyitotta meg, majd a Bihari János Alapfokú Művészeti Iskola növendékei és tanárai adtak műsort.

Jancsovicsné Bakosi Mária Cegléden született, Tápiószelén él férjével. Pénzügyi végzettsége van. A természet szépsége és az építészet mindig nagy hatással volt rá. Magánszorgalomból építészet-történetet tanult, festeni csak később kezdett el.

KLIKK a képre a galériáért!


Olvasd tovább...
2018 január 23 kedd - 13:11:18     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

2018. február 10-én, 18:30-tól veszi kezdetét az idei Sportbál, melyet az Abonyi Birkózó Club, valamint Abony város sportegyesületei szerveznek a Varga István Városi Sportcsarnokban.

Menükínálat az INNOVEN Catering jóvoltából:
A) Csirkemell alagút baconbe göngyölve, barbecue fűszeres rántott szelet petrezselymes burgonya, friss saláta
B) Pulykamell csíkok fűszeres, chillis mogyorós mártással, petrezselymes jázmin rizs, friss saláta
C) Mangalica karaj Gönczi módra, rántott karfiol, petrezselymes burgonya, saláta.

Zene: Abonyi mulatós Dányi Balázs és zenekara, DJ Herb

A sportbál színe idén a piros és a fekete. Aki ilyen színű ruhában érkezik, ingyen tombolát kap.

A szigorúan zártkörű rendezvényre jegyek az alábbi telefonszámon limitált mennyiségben igényelhetők: 20/ 592-1631 Molnár Éva

 
2018 január 23 kedd - 12:10:06     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

galamb_diszbaromfi_diszmadar_kiallitas_abony_abony.hu_2018.png  csuti_gyula_megemlekezes_abony_abony.hu_2018.png gyore_csaba_helytorteneti_vetelkedo_abony_abony.hu_2018.png
Nagyításért klikkeljen a plakátokra!
2018 január 16 kedd - 15:08:31     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

Országszerte megemlékezéseket tartottak 2018. január 12-én, a doni katasztrófa 75. évfordulója alkalmából. A szovjet Vörös Hadsereg a Don-kanyarban hetvenöt éve, 1943. január 12-én indította meg támadását, amelynek következtében a 207 ezer fős 2. magyar hadsereg mintegy százezer katonája vesztette életét. A doni veszteségekről nem állnak rendelkezésre pontos adatok. A 2. magyar hadsereg anyagi veszteségei mintegy 70 százalékosak voltak, az emberveszteségét 93 500 főre, más források 120 ezerre, illetve 148 ezerre teszik, az elesettek, megsebesültek és fogságba kerültek pontos száma sem ismert.
 
Abonyban is megemlékeztek a Don-kanyar hőseiről a római katolikus templom előtti téren. A megjelentek történelmi visszapillantót hallhattak Szendrei-Juhász Ágnestől, a Kinizsi Pál Gimnázium és Szakközépiskola történelemtanárától, majd a résztvevők megkoszorúzták a II. világháborús emlékművet. Az ünnepi műsorban közreműködött a Kéknefelejcs Dalkör.
 
Abony.hu fotók: Székely Szilárd
 
A képre kattintva fotógaléria nyílik!
Oldal:  1 2 3 ... 66 67 68
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények