Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Városi rendezvények'
2017 február 02 csütörtök - 15:31:25     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

Országszerte több száz kultúrház csatlakozott színes programokkal a Kultúrházak éjjel-nappal elnevezésű rendezvénysorozathoz, amely idén a Mindennapi hagyományaink tematika mentén zajlik február 10. és 12. között.
 
Abonyban, a Kultúra Házában az alábbi programokat kínálják a háromnapos rendezvénysorozat keretén belül:
 
Február 10.
10:00 Farsangi kiállítás megnyitója
16:30 Az Abonyi Fúvószenekari Egyesület mazsorett csoportjának nyílt órája
17:00 HANE gyermekcsoportjának nyílt órája
18:00 HANE felnőtt csoportjának nyílt órája
 
Február 11.
09:00 Az Abonyi Fúvószenekari Egyesület nyílt órája
 
Február 12.
17:00 Randevú: Varga Feri, Balássy Betty és a Studio11 Ensemble koncertje
Jegyár: 2000,-Ft (I. kategória), 1800,Ft (II. kategória)
 
Darányi Erika
 
Nagyításért kattintson a plakátra!
2017 február 01 szerda - 11:24:11     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

Abony város sportegyesületei idén is megszervezik a nagy sikerű városi sportbált.
 
Ideje: 2017. február 25. (szombat) 18:30 órától
Helye: Varga István Városi Sportcsarnok

Választható menük:
„A” Joghurtos csirkemell baconben, sertésborda szezámmagos bundában, steak burgonya, saláta
„B” Csirkemell burgonyás köntösben, sertésflekken rizzsel és saláta
„C” Csülökpörkölt, pásztortarhonya és saláta
 
Az ételeket az Innoven Catering biztosítja.
A zenét Dányi Balázs és zenekara, és Roland Ron Földes szolgáltatja.
 
A sportbál színe idén a kék és sárga. Aki ilyen színű ruhában érkezik, ingyen tombolát kap.
 
A rendezvény zártkörű. Jegyek korlátozott számban vásárolhatók Molnár Évánál 4000,-Ft-ért. Telefonszám: 20/ 592-1631
2017 január 31 kedd - 10:22:46     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

 
2017. február 5-én (vasárnap) 08:00 órai kezdettel rendezik meg a 18. Szegfű Kupa kispályás teremlabdarúgó-tornát, melyre várják a csapatok jelentkezését.
 
Helyszín: Varga István Városi Sportcsarnok
 
MSZP Abonyi Szervezete


2017 január 30 hétfő - 16:29:51     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

Több mint 60 kiállító közel 600 galambját, díszbaromfiját és díszmadarát láthatták az érdeklődők a díszposta fajtaklub egyesületi kiállításán, melyet 2017. január 28-29. között rendeztek meg Abonyban, a Varga István Városi Sportcsarnokban.
 
Nem csoda hát, ha kakaskukorékolástól és galambturbékolástól volt hangos hétvégén Abony városa. Jövőre az egyesület 40 éves fennállására jubileumi, európai kiállítást szerveznének, melynek a főpróbája zökkenőmentesen és minden fennakadás nélkül lezajlott.
 
A fotógaléria megtekintéséhez klikkeljen a képre!
 


Olvasd tovább...
2017 január 27 péntek - 18:19:46     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

A magyar kultúra napja alkalmából rendezett városi ünnepségen, 2017. január 26-án adták át az „Abony Közművelődéséért” díjat, melyet 2016-ban Simon Szabina, az Abonyi Lajos Művelődési Ház, Könyvtár és Múzeumi Kiállítóhely igazgatója számára adományoztak.
 
A magyar kultúra napját 1989 óta január 22-én ünneplik annak emlékére, hogy a kézirat tanúsága szerint Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon fejezte be Szatmárcsekén a Himnuszt. Ezen alkalomból országszerte számos helyen rendeznek ünnepséget, díjakat adnak át, kiállításokat nyitnak meg.
 
Abony városa is méltóképp tisztelgett e nemes esemény előtt. A Bihari János Zeneiskola ekkor tartotta új hangversenyzongorája avató ünnepségét, melyet Fodor Gábor, a KLIK Ceglédi Tankerületének igazgatója nyitott meg, ugyanis a hangszer az intézmény jóvoltából került az iskolába. A zongorát Szokolay Balázs, Liszt Ferenc-díjas zongoraművész avatta föl a Kultúra Háza színháztermében. Fellépett továbbá Szokolay Dongó Balázs, Artisjus-díjas zenész.


Olvasd tovább...
2017 január 24 kedd - 09:33:52     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

A teljes képernyős nézethez nyomja meg a négyzetet a lejátszó jobb alsó sarkában!
Amennyiben a videó lejátszása akadozik, állítsa meg pillanattal a lejátszást,
hogy a folyamatjelző betöltődjőn, utána zökkenőmentesen tovább nézhető.


Olvasd tovább...
2017 január 21 szombat - 09:13:40     Városi rendezvények     Hozzászólás 0
Végül megtartják a díszmadarak bemutatóját Abonyban

petrezselyem_sandor_abony_diszposta_fajtaklub_elnoke_nemzetkozi_galambkiallitas_abony.hu_2017.jpgNagy fejtörést okozott a szervezőknek, hogy megtartsák-e az évtizedek óta január végére szervezett nemzetközi galambkiállítást, ugyanis Magyarországon több megyében is felütötte fejét a madárinfluenza, amely megtizedelte a baromfi állományokat. Abonyban szerencsére nincs nyoma a betegségnek, így január 28-29-én (szombat-vasárnap) megtartják a rendezvényt, melyre szeretettel várják az érdeklődőket a Varga István Városi Sportcsarnokba.
 
- Vállaltunk egyfajta rizikót, de mivel ebben a térségben nem jelent meg a járvány, nincs akadálya, hogy megtartsuk a kiállítást. Természetesen szigorú ellenőrzéseken esnek át a kisállatok, mielőtt bemutatjuk őket, ezért semmilyen probléma nem fordulhat elő - tájékoztatott Petrezselyem Sándor, a díszposta fajtaklub elnöke, főszervező. 


Olvasd tovább...
2017 január 16 hétfő - 12:51:19     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

Hangversennyel és mazsorett bemutatóval kívánt boldog új évet közönségének az Abonyi Fúvószenekari Egyesület 2017. január 14-én, Abonyban.
 
A fúvószenekart vezényelte Benedek Gyula, a mazsorett csoportokat betanította és koreografálta Gulykáné Gál Erzsébet.
 
A hangverseny legszebb pillanatait a fotóra kattintva nézheti meg.

Darányi Erika képriportja
 
2017 január 13 péntek - 13:42:32     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

Ünnepi műsorral és tűzgyújtással emlékeztünk meg a Don-kanyar hőseiről Abonyban, a Szent István Római katolikus templom előtt, 2017. január 12-én a doni áttörés 74. évfordulóján.

Megemlékező beszédet mondott Jandácsik Pál, az Abonyi Lajos Művelődési Ház munkatársa. Az ünnepi műsorban közreműködött a Kéknefelejcs Népdalkör, a Múzeum Baráti Kör és a Szent László Hadosztály Honvéd Hagyományőrző Egyesülete. Az ünnepség végén a résztvevők tiszteletüket leróva megkoszorúzták a II. világháborús emlékművet. Koszorút helyeztek el a következő intézmények, szervek képviselői: Abony Város Önkormányzata, Abonyi Lajos Művelődési Ház és Múzeum Baráti KöreFidesz-KDNP Abonyi Szervezete. A koszorúzást követően a megemlékezés zászlaját együtt helyeztük el a Református templomban, melyet ünnepi gondolatokkal ékesített Molnár Péter esperes plébános. 

Cikk és fotó: Darányi Erika
 
Az alábbiakban Jandácsik Pál megemlékező beszédét adjuk közre:


Olvasd tovább...
2017 január 13 péntek - 11:15:50     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

Nagyításhoz kattintson a képre!
Oldal:  1 2 3 4 ... 56 57 58
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
 
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények