Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Városi rendezvények'
2017 március 14 kedd - 19:33:38     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

A teljes képernyős nézethez nyomja meg a négyzetet a lejátszó jobb alsó sarkában!
Amennyiben a videó lejátszása akadozik, állítsa meg pillanattal a lejátszást,
hogy a folyamatjelző betöltődjőn, utána zökkenőmentesen tovább nézhető.
2017 március 13 hétfő - 15:18:07     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

Az idén jubiláló Fergeteg Triatlon Se /2017-ben ünnepli fennállásának 25. jubileumi évfordulóját./ megrendezi az immár hagyománnyá vált V. Duatlon Fesztivált. A március 15-én, szerdán megrendezendő eseményre már elindult a nevezés, előnevezés a www.versenyzek.hu oldalon. A helyszín változatlan, a Somogyi Imre Általános Iskola Radák úti tagintézménye (Abony, Radák Katalin út 42).
 
A házigazdák ebben az évben is valamennyi korosztály számára kínálnak megméretési lehetőséget. Délelőtt a sprint táv versenyzői veszik fel a „nyúlcipőt”, majd pattannak kerékpárjuk nyergébe, hogy eldöntsék ki a leggyorsabb közülük. Őket követik a gyermek, serdülő, és újonc kategóriákban induló versenyzők.


Olvasd tovább...
2017 március 06 hétfő - 15:46:59     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

Tavaszköszöntő koncertre invitálta az érdeklődőket a Bereki Sramli Fúvósegyüttes 2017. március 4-én, az abonyi Kultúra Házába. 
 
A sramli zene egy régről letisztult, egyszerű és életvidám német-osztrák műfaj, amit meghallva rögtön a sörsátor, a Bier, a virsli, vagy a sült csülök párolt káposztával, a megtermett, dirndl-be öltözött, sört cipelő bajor menyecskék, és a padokon hullámzó, az aranyló és jéghideg sörtől jobbra-balra, a zene ütemére dülöngélő térdnadrágos, harsány vendégsereg jut eszünkbe.
 
A Bereki Sramli Fúvósegyüttes egy baráti társaságból verbuválódott négy évvel ezelőtt, amikor a fiatal zenészek felkérést kaptak német és osztrák vendégek szórakoztatására a berekfürdői Októberfestre.
 
A fotóra kattintva felidézheti a koncert legjobb pillanatait.


Olvasd tovább...
2017 február 28 kedd - 14:11:15     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

sportbal_romhanyine_dr_balogh_edit_polgarmesteri_koszonto_abony_abony.hu_2017.jpgAbony város sportegyesületei idén is megszervezték a nagy sikerű városi sportbált, melyen a 2016-os eredmények alapján elismerték a település kiemelkedő sportolóit. A február utolsó szombatján megtartott eseményt Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester asszony nyitotta meg.
 
Az ünnepségen a nemrégiben elhunyt, Tóth Ernő testnevelő tanárról is megemlékeztek, aki egész életében szívén viselte az abonyi sportolók sorsát. A kiváló helyi sportemberek részére Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester asszony, Földi László országgyűlési képviselő, Fehér Endre városi képviselő és Korbély Csabáné, a Humánpolitikai Bizottság tagja adták át a díjakat.
 
A 2016. évi sporteredmények alapján serleg formájában díjat vettek át a következő sportolók:
 
Fotógaléria nyílik a sportbál legjobb pillanatairól a képre kattintva.


Olvasd tovább...
2017 február 27 hétfő - 16:55:04     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

termeszetjarok_kore_marciusi_turaajanlat_godolloi_dombsag_abony_abony.hu_2017.jpg
Az abonyi Természetjárók Köre várja a kirándulni, túrázni vágyók csatlakozását a márciusi túraidőpontjaira:
 
Március 15.Gödöllői dombság: Szada-Margita-Babat-Máriabesnyő
Utazás a helyszínre autóbusszal, onnan 10 km-es gyalogtúra.
 
Március 18.Kincsem teljesítménytúra - Tápiószele
Utazás a helyszínre autóval, onnan 17 km-es gyalogtúra.
 
Érdeklődés és jelentkezés a Természetjárók Köre vezetőjénél, Nagy Sándornénál, a 20/341-2706-os telefonszámon.
 
DE
 
A fotón a Gödöllői-dombság látható. Forrás: wikipedia.hu
2017 február 25 szombat - 20:16:33     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

varosi_sportbal_dijazottak_abony_abony.hu_2017.jpg 
KLIKK a fotóra a Facebook-os galériához! Megtekintéséhez nem kell regisztrálni!
Abony.hu fotók: Nagy Balázs, Székely Szilárd, Speckner Ákos
2017 február 22 szerda - 08:30:34     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

Nagyításért kattintson a plakátra!
2017 február 20 hétfő - 10:15:28     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

Születésnapjukat nagyszámú közönségükkel együtt egy fergeteges jubileumi műsorral ünnepelték 2017. február 18-án az abonyi Kultúra Házában.
 
A Hagyományőrző Abonyi Néptánc Együttes, azaz a HANE alapításának ötlete Barati László fejéből pattant ki öt esztendővel ezelőtt. Nem is várt sokáig az elképzelés megvalósításával, amatőr táncosokat kezdett toborozni az együttesbe. Ma már egy-egy jól összeszokott, sikert sikerre halmozó felnőtt és gyermek csoport öregbíti Abony város hírnevét. Számtalan meghívást kapnak az ország minden pontjára, sőt külföldre, de a helyi rendezvények állandó fellépői között is üdvözölhetjük őket. A felnőtt tagok száma 20 fő, a gyermek (haladó) csoportban 10 fő szerepel. 
 
A fotóra kattintva megelevenednek az este legszebb pillanatai. 


Olvasd tovább...
2017 február 07 kedd - 07:15:19     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

 A teljes képernyős nézethez nyomja meg a négyzetet a lejátszó jobb alsó sarkában!
Amennyiben a videó lejátszása akadozik, állítsa meg pillanattal a lejátszást,
hogy a folyamatjelző betöltődjőn, utána zökkenőmentesen tovább nézhető.
2017 február 02 csütörtök - 15:31:25     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

Országszerte több száz kultúrház csatlakozott színes programokkal a Kultúrházak éjjel-nappal elnevezésű rendezvénysorozathoz, amely idén a Mindennapi hagyományaink tematika mentén zajlik február 10. és 12. között.
 
Abonyban, a Kultúra Házában az alábbi programokat kínálják a háromnapos rendezvénysorozat keretén belül:
 
Február 10.
10:00 Farsangi kiállítás megnyitója
16:30 Az Abonyi Fúvószenekari Egyesület mazsorett csoportjának nyílt órája
17:00 HANE gyermekcsoportjának nyílt órája
18:00 HANE felnőtt csoportjának nyílt órája
 
Február 11.
09:00 Az Abonyi Fúvószenekari Egyesület nyílt órája
 
Február 12.
17:00 Randevú: Varga Feri, Balássy Betty és a Studio11 Ensemble koncertje
Jegyár: 2000,-Ft (I. kategória), 1800,Ft (II. kategória)
 
Darányi Erika
 
Nagyításért kattintson a plakátra!
Oldal:  1 2 3 4 ... 57 58 59
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények