Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Városi rendezvények'
2017 szeptember 25 hétfő - 10:58:09     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

A Városunk Fejlődéséért Egyesület szeretettel hívja és várja az érdeklődőket a mellrák megelőzése céljából szervezett

VIII. Bátorító, figyelemfelkeltő sétára
2017. szeptember 30-án, 16:00 órától
Abony város főterére.

Az előadások és a műsor előtt közös sétát tartunk, amelynek kiindulópontja a Főtér. Közreműködik az Abonyi Fúvószenekari Egyesület és Mazsorett Csoport. A közös séta után a program a Kultúra Házában folytatódik, 16:30-kor.


Program:
* Köszöntő
* Vers
* Előadások:
- Dr. Losonczi Luca, főorvos: Terápiás lehetőségeke a daganatos betegségek megelőzésében.
- Dr. Szabó Éva, radiológus főorvos: Tájékoztató a korszerű emlő diagnosztikáról
* A Szivárvány Óvoda "Lila színű" csoportjának műsora
* A Bihari János Alapfokú Művészeti Iskola Ifjúsági Fúvószenekarának műsora


Olvasd tovább...
2017 szeptember 25 hétfő - 09:23:49     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

orszagos_konyvtari_napok_spirit_bliss_abony_abony.hu_2017.jpg orszagos_konyvtari_napok_acsai_roland_abony_abony.hu_2017.jpg orszagos_konyvtari_napok_lakatos__levente_abony_abony.hu_2017.jpg orszagos_konyvtari_napok_abony_abony.hu_2017.jpg
Nagyításért kattintson a plakátokra!
2017 szeptember 25 hétfő - 07:55:37     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

veradas_abony_abony.hu_2017.jpgA Ceglédi Vöröskereszt Szervezet és a Városunk Fejlődéséért Egyesület szervezésében véradás lesz a Kultúra Házában 2017. szeptember 30-án, (szombaton) 11:00-15:00 óra között.

A személyi igazolványt, a TAJ kártyát és a véradó igazolványt kérjük, hozzák magukkal. Vért adhat, aki nem szenved ismert fertőző betegségben, illetve az aktuális állapota véradásra alkalmas. Véradásra jelentkezhet minden 18 és 65 év közötti, legalább 50 kg testsúlyú egészséges felnőtt. Férfiak esetében évente öt, míg nők esetében évente három vérvétel engedélyezett, a két vérvétel között pedig legalább 56 napnak kell eltelnie. Fontos, hogy véradás előtt megfelelő mennyiségű folyadékot fogyasszon a véradó, emellett ügyeljen arra, hogy ne éhgyomorral érkezzen a véradásra.


Olvasd tovább...
2017 szeptember 18 hétfő - 18:20:51     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

A Kulturális Örökség Napja alkalmából a Vigyázó-kastély és a Vigyázó-kúria nyomába eredhettünk Abonyban, 2017. szeptember 16-án.

A múltidéző sétát Markó Ferenc idegenvezetésével tehettük meg, aki társadalmi munkában vállalta ezt az egyébként megtisztelő feladatot. Óriási érdeklődés mellett kezdődött meg a történelmi visszapillantás: megnéztük az épületek külső, majd belső állapotát, egészen a pincékig, közben pedig érdekes történeket, legendákat ismertünk meg azok múltjáról. Izgalmas és tartalmas időutazásban volt részünk. Köszönet érte!

Szerző és Abony.hu fotók: Darányi Erika

Az online időutazásért kattintson a képre!

2017 szeptember 17 vasárnap - 17:45:23     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

Kézműveskedők lepték el a művelődési házat 2017. szeptember 16-án, a kézműves és hagyományőrző nap apropóján.

A kíváncsi gyerkőcöket sok-sok érdekes és kreatív foglalkozás várta, melyek mindegyikénél, két kis kezükkel készíthettek egyedi ajándéktárgyakat, díszeket. Kipróbálták a szövés-fonást, a foltvarrást, a nemezelést és a gyöngyfűzést, de különböző díszes mézeskalácsokat is sütöttek. Nagy tetszést aratott a csemeték körében az arcfestés is. Az érdekes és színes programokat lovaskocsikázás zárta a városban.

Szerző és Abony.hu fotók: Darányi Erika

A képre kattintva galéria nyílik.

2017 szeptember 13 szerda - 13:05:23     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

2017. november 25-én, 18 órától veszi kezdetét a XXV. Abonyi Zenésztalálkozó.

A rendezvény helyszíne: Gyulai Ált. isk. aulája (Kálvin utca).

A hajnalig tartó mulatság hangulatát, több zenész barátunk szolgáltatja, szünet nélkül. 25 éves szünet után, erre az egy alkalomra, újra összeáll és fellép, eredeti tagokkal a Holdfény Együttes.

Az est sztárvendége 18:30-tól: a „2016-os X-faktor legjobb férfi énekhangja”: Mata Ricsi

Jegyek korlátozott számban, csak elővételben kaphatók, megrendelhetők: 2.500 Ft/fős áron. Akciósan, szeptember 10-től, az első 100 főnek: 2.000 Ft/fő.
10 év alatt, gyermekeknek díjmentes!

A sérülésmentes csuklópánt sorszámaival értékes ajándék nyerhető!

Helyszínen ital, lángos és egyéb finomság kapható, baráti áron. Mindenkit megkérnénk, hogy kizárólag, csak süteményt szíveskedjenek hozni a rendezvényre!

Bármilyen információ és érdeklődés, belépők megrendelése és átvétele a következő címen:
Berta András Abony, Attila út 29.
Tel: 06 53/952-791, vagy 06 30/324-8544.
E-mail: bertazenekar@gmail.com

Ha esetleg ön is megteheti, hogy támogassa rendezvényünket, jó szívvel vennénk segítségét! Támogatási szándékát megteheti tárgyi, vagy anyagi formában. Előre is köszönjük szépen segítségét!

Mindenkit szeretettel várunk!

Médiatámogatónk: abony.hu
A rendezvény biztonságáról gondoskodik:
UNITED SECURITY SERVICE KFT.

Nagyításért kattintson a plakátra!
 

2017 szeptember 05 kedd - 14:40:47     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

kezmuves_hagyomanyorzo_nap_kulturalis_orokseg_napja_abony_abony.hu_2017.jpgAz Abonyi Lajos Művelődési Ház 2017. szeptember 16-án rendezi meg Kézműves és Hagyományőrző napját Abonyban.

Helyszín: a Kultúra Háza aulája

09:00-13:00 óra között: kézműves foglalkozások: arcfestés, szövés-fonás, mézeskalács készítés, gyöngyfűzés, nemezelés, foltvarrás

10:30-13:00 óra között: lovaskocsikázás

A Kulturális Örökség Napja alkalmából Markó Ferenc ingyenes idegenvezetésével megtekinthető a Nagy-Vigyázó-kastély (10:00 órától) és a Kis-Vigyázó-kúria (15:00 és 16:00 órától).

Az épületek megtekintéséhez mindenki hozzon magával személyi okmányokat és zseblámpát!

Kérjük részvételi szándékát telefonon (53/ 360-075) vagy e-mailben (abonyinaplo@gmail.com) jelezze!

Nagyításért kattintson a képre!

2017 szeptember 05 kedd - 13:56:20     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

tudomanyos_onkepzokor_kiss_gyorgy_abony_abony.hu_2017.jpg
Tudományos önképzőkör indul az abonyi Kultúra Házában, amelynek keretén belül érdekes tényeket beszélünk meg közösen Kiss György, amatőr csillagász vezetésével.
 
A szakkör kéthetente kerül megrendezésre, amely nem csak a csillagászat, hanem a matematika, kémia és fizika témaköreit is érinti majd!
Az első foglalkozás időpontja: 2017. szeptember 22. 18:00 
 
Az első téma: csillagászat, a távcsövek típusai, története, ki mérte meg először a Föld kerületét?
 
Várják az érdeklődő felnőtteket és iskolás gyermekeket egyaránt!
 
A részvétel díjtalan!
2017 szeptember 04 hétfő - 09:56:21     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

almasi_kitti_bereczki_zoltan_abony_abony.hu_2017.jpg
Nagyításért kattintson!
2017 augusztus 31 csütörtök - 08:45:59     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

Az Abonyi Fúvószenekar és Mazsorett csoport ünnepi produkciója fogadta az Abonyi Lajos Művelődési Házba érkező ünneplőket, 2017. augusztus 20-án. A 28 éve működő egyesület meghatározó szerepet tölt be a városi kulturális életben, tagjai a városi rendezvények állandó szereplői. 

Az új kenyér ünnepén frissen sült, ropogós cipók illata szállt a színházteremben, ahol Fajka Zsanett, a Művelődési Ház munkatársa köszöntötte a megjelenteket, majd Fehér Eszter szavalatát hallgathatták meg a jelenlévők. Az ünnepélyen Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester asszony mondott köszöntőt és idézte fel a történelmi pillanatokat.

A fotóra kattintva képgaléria nyílik.


Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 4 ... 63 64 65
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
 
*****
*****
*****
 
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények