Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Városi rendezvények'
2018 április 23 hétfő - 06:13:51     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

abonyi_punkosdolo_abonyban_abony_abonyi_abony.hu_2018.png
Abony Város Önkormányzata és az Abonyi Lajos Művelődési Ház, Könyvtár és Múzeumi Kiálltóhely meghívja Önt és kedves családját a Pünkösdölő című rendezvényre.

A rendezvény ideje: 2018. május 19. (szombat)
Helye: Kossuth tér

Programok:
14:00 órától: Bábelőadás
14:50 órától: Bemutatkoznak a művelődési házban működő csoportok
17:15 órától: Gólyalábasok
18:00 órától Sztárfellépők: Oláh Gergő, Vastag Csaba, Mayfly, Dj Szatmári és Jucus
22:00 órától: Disco

Az érdeklődőket kézműves és kirakodó vásár, étel-ital árusok várják!

Rossz idő esetén a programok a Kultúra Házában kerülnek megrendezésre!

A belépés díjtalan!

2018 április 12 csütörtök - 15:25:48     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

   IDEA-EXPO címmel nemzetközi kiállítást és vásárt rendeztek Abonyban a hódmezővásárhelyi Ötlet Club 13 Egyesület szervezésében. A tavasznyitó seregszemlére az Abonyi Lajos Művelődési Házba lapunkat is meghívták - írja a szabadfold.hu.

   Nem is olyan régen nagy sikerű Szabad Föld-estet tartottunk itt, szívesen mentünk ismét. (A Pest megyei települések közül Abonyban van a legtöbb előfizetőnk.) Huszonhét hazai városból, faluból érkeztek kiállítók, de jöttek Romániából, Szerbiából, Montenegróból és Bosznia-Hercegovinából is. Kilencvennyolc újítást és találmányt mutattak be összesen, a prototípustól a sorozatgyártású termékekig.

   A csőtöréskor önműködően elzáródó főcsaptól a fényáteresztő betonig – amit nagyrészt az Ötlet Club jóvoltából fedezett fel évekkel ezelőtt az ország –, a nyulak természetes pároztatását és a kisnyulak stresszmentes elválasztását szolgáló „ösztönketrectől” a különböző logikai játékokig, a kézi gabonamalomtól a napkemencéig, a légúti allergia és asztma kezelését segítő Géniuszés Med Oscar-díjas miniszanatóriumtól (sóinhalátortól) a csigás adagolóval ellátott diótörő gépig sok mindent láthattunk és megcsodálhattunk. Az utóbbi – a Szolnoki Műszaki Szakképzési Centrum gépipari szakgimnáziuma három diákjának újdonsága – például igen nagy érdeklődést váltott ki, a 10.c osztályos Csiga Marcell, Gulyás Máté és Honti Tamás alig győzte magyarázni és mutatni a látogatóknak a gép működését. A Lankus József tanár úr vezette szakkörből még hárman jeleskedtek Abonyban: Almási Krisztián, Szabó György és Szemerei Péter egy üregelőgéppel rukkolt elő.
 
Fotók: Fekete Krisztina


Olvasd tovább...
2018 április 10 kedd - 06:26:22     Városi rendezvények     Hozzászólás 0


Nagyításért kattintson a képre!

2018 március 28 szerda - 18:46:48     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

A teljes képernyős nézethez nyomja meg a négyzetet a lejátszó jobb alsó sarkában!
Internetsebessége függvényében a videó lejátszása akadozhat. Ebben az esetben állítsa meg pillanattal a lejátszást,
hogy a folyamatjelző betöltődjőn, utána zökkenőmentesen tovább nézhető.
2018 március 27 kedd - 11:14:33     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

Lankus József   Folyamatos érdeklődés mellett zajlott le az elmúlt hétvégén az IDEA-EXPO 2018 /Ötlet-Újdonság-Találmány/ nemzetközi kiállítás és vásár, Abonyban a Művelődési Házban.

   A rendezvényen abonyi kiállítók is lehetőséget kaptak, hogy bemutassák legújabb alkotásaikat, ötleteiket. A találmányokat szakmai zsűri értékelte.

Eredmények:

IDEA díjasok:
Radulescu Remi (Románia),
Temesvári egyetem (Románia),
Milan Bojovic (Montenegro),
Horváth Endre Ernő (Budapest),
Csizmás Anita (Abony) játékos szorzótábla,
Lankus József (Abony) LED-es kerékpár-világítás,
Fekete István (Abony) ösztönketrec.

A képre kattintva fotógaléria nyílik! Fotók: Fekete Krisztina


Olvasd tovább...
2018 március 21 szerda - 15:51:36     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

idea_expo_nemzetkozi_kiallitas_vasar_fekete_istvan_abonyban_abonyi_abony.hu_2018.jpg   Izgalmas és érdekes program elé néz Abony városa 2018. március 24-25. között. Feltalálók, újdonságok, találmányok, érdekességek sora érkezik az Abonyi Lajos Művelődési Ház falai közé. Az IDEA-EXPO nemzetközi kiállítás és vásárnak tíz év után újra Abony ad otthont. A rendezvény célja, hogy bemutassa és népszerűsítse a feltalálók ötleteit, találmányait.

   Fekete István, az abonyi kiállítás kezdeményezője és egyik szervezője maga is a helybéli újítók csoportját erősíti.

- 2006-ban a nyúltenyésztési újításomra szabadalmi oltalmat szereztem. Ez időben keresett meg Nagy Zoltán, az Ötlet Club 13 Egyesület elnöke, hogy a hódmezővásárhelyi Ötlet-Újdonság-Találmány című kiállításon mutassam be találmányom. Elfogadtam a meghívást és a következő évben tagja lettem az egyesületnek - mesélt a kezdetekről.
 
   Abonyi révén már ekkor megfogalmazódott benne, hogy szülővárosában is életre hívjon egy hasonló tárlatot.


Olvasd tovább...
2018 március 21 szerda - 09:15:42     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

A teljes képernyős nézethez nyomja meg a négyzetet a lejátszó jobb alsó sarkában!
Internetsebessége függvényében a videó lejátszása akadozhat. Ebben az esetben állítsa meg pillanattal a lejátszást,
hogy a folyamatjelző betöltődjőn, utána zökkenőmentesen tovább nézhető.
2018 március 19 hétfő - 17:18:46     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

KLIKK a képre a galériáért!
2018 március 19 hétfő - 08:18:41     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

   Az 1848-’49-es forradalom és szabadságharc tiszteletére városi ünnepséget tartottak az Abonyi Lajos Művelődési Ház színháztermében, 2018. március 15-én.

   A Kultúra Házába érkező emlékezőket az Abonyi Fúvószenekar és Mazsorett csoport produkciója fogadta. Ünnepi műsort adtak a Gyulai Gaál Miklós Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 7. z és 7. b osztályos diákjai, énekkara. Közreműködött az Abonyi Fúvószenekari Egyesület.

   Felkészítő tanárok: Szabóné Németh Ilona, Virág Annamária, Reich Anikó, Gulykáné Gál Erzsébet, Dévainé Kazinczy Sára.

   Az ünnepséget követően a helyi intézmények, szervezetek vezetői, képviselői koszorúkat helyeztek el Kossuth Lajos reliefjénél.

Szerző és Abony.hu fotók: Darányi Erika

A képre kattintva fotógaléria nyílik!Olvasd tovább...
2018 március 05 hétfő - 09:47:27     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

  idea_expo_abonyban_abony_abony.hu-2018.jpg   idea_expo_abonyban_abonyi_abony.hu_2018.jpg
Nagyításért kattintson a képre!
Oldal:  1 2 3 4 ... 68 69 70
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények