Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Városi rendezvények'
2018 október 24 szerda - 06:01:15     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

   2018. október 23-án Abony városa is megemlékezett az 1956-os forradalom- és szabadságharc 62. évfordulóján.

   A Kultúra Háza színháztermében ünnepi műsor keretében idézték fel a múltat a Kinizsi Pál Gimnázium tanulói. Az ünnepi időutazást követően a résztvevők együtt vonultak át a Millenniumi Emlékkertbe, hogy elhelyezzék a megemlékezés koszorúit az 1956-os emlékműnél, majd Magas István emléktáblájánál.
  
KLIKK a képre a fotógalériáért! * Abony.hu fotók: Darányi Erika2018 október 09 kedd - 17:30:56     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

   Az Aradi Tizenhárom hős tábornok kivégzésének 169. évfordulóján Abonyban is megemlékezést tartottak 2018. október 6-án, a Kultúra Háza színháztermében.

   Ünnepi műsort adtak a Somogyi Imre Általános Iskola 6. m és 6. t osztályos tanulói és énekkara, Király Borbála és Farkas Annamária tanárnők felkészítésével.

   A diákok által tolmácsolt történelmi visszapillantót követően a jelenlévők együtt vonultak át a Millenniumi Emlékkertbe, hogy az Aradi Vértanúk emlékművénél elhelyezzék a megemlékezés koszorúit.

Darányi Erika
Abony.hu fotók: Nagy Balázs

A képre kattintva fotógaléria nyílik!


Olvasd tovább...
2018 szeptember 28 péntek - 17:16:41     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

meghivo_1956-forradalom_szabadsagharc_megemlekekezes_abonyban_abonyi_abony_abony.hu_2018.jpg   2018. október 23-án, 10:00 órakor az abonyi Kultúra Háza színháztermében az 1956-os forradalom és szabadságharc 62. évfordulóján megemlékezést tartunk. 
 
Közreműködnek a Kinizsi Pál Gimnázium diákjai.
 
Az előadást követően megkoszorúzzuk az 1956-os emlékművet a Millenniumi Emlékkertben.

Szervező: Abony Város Önkormányzata, Kinizsi Pál Gimnázium, Abonyi Lajos Művelődési Ház, Könyvtár és Múzeumi Kiállítóhely, Abonyi Lajos Falumúzeum Baráti Köre


2018 szeptember 27 csütörtök - 13:03:19     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

   Különleges találkozóra gyűltek össze a napokban a Somogyi iskolában 1976-ban végzett 8.a osztályos diákok. Ezúttal nem jubileumot ünnepeltek, hiszen azt már két évvel ezelőtt, a 40 éves ballagási évfordulón megtették.

   Az összejövetel apropóját Katona Rozália, Csöpi néni 90. születésnapja ihlette. Az „öregdiákok” már a 2016-os osztálytalálkozójukon eldöntötték, hogy a kerek, jeles évforduló alkalmából felköszöntik volt osztályfőnöküket és együtt ünnepelnek vele. A vendégséggel egybekötött rendezvényt 2018. szeptember 22-én tartották, ahol egy közösen felolvasott születésnapi verssel lepték meg szeretett tanárnőjüket, majd sok-sok rózsával halmozták el.

   A válogatott matekosok 1972-ben kerültek Katona Rozália tanárnő osztályába. Az új osztály Csöpi néni szárnyai alatt hamar igazi közösségé kovácsolódott. Egy igazán jó osztályfőnök, egy elhivatott pedagógus szavai, nevelési elvei egy életen át elkísérnek bennünket. Róza néni nem mindig volt vajszívű, sokszor volt szigorú, de következetes és mindig igazságos, amit szeretnek a tanulók. Példaértékű iránymutatásai a tanítás és a diákok szeretetén keresztül szinte észrevétlenül ivódtak tanítványaiba.

A találkozó legjobb pillanatait a képekre kattintva nézheti meg.


Olvasd tovább...
2018 szeptember 27 csütörtök - 07:13:21     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

  parazs_tancszinhaz_estje_abonyban_abonyi_abony_abony.hu_2018.jpg abonyi_kultura_haza_oktoberi_musorajanloja_abonyban_abony_abony.hu-2018.png 
Nagyításért kattintson a plakátokra!
2018 szeptember 27 csütörtök - 06:41:29     Városi rendezvények     Hozzászólás 0
Egyedül Nem Megy Alapítvány

A teljes képernyős nézethez nyomja meg a négyzetet a lejátszó jobb alsó sarkában!
Internetsebessége függvényében a videó lejátszása akadozhat. Ebben az esetben állítsa meg pillanattal a lejátszást,
hogy a folyamatjelző betöltődjőn, utána zökkenőmentesen tovább nézhető.
2018 szeptember 25 kedd - 09:22:48     Városi rendezvények     Hozzászólás 0
"Szép az élet, élni jó!"

rozsaszin_nap_batorito_figyelemfelkelto_seta_abonyban_abonyi_abony_abony.hu_2018.jpg   A Városunk Fejlődéséért Egyesület szeretettel hívja és várja a mellrák megelőzése céljából szervezett IX. Bátorító, figyelemfelkeltő sétára a tisztelt érdeklődőket, 2018. szeptember 29-én.

A rendezvény 16 órától sétával kezdődik a Főtéren, ahol közreműködik az Abonyi Fúvószenekari Egyesület és Mazsorett Csoport.

Ezt követően a program 16:30-kor a Kultúra Házában folytatódik.
Vendégünk: Dr. Szabó Éva Radiológus Főorvos, Abony Város Díszpolgára

Program a színházteremben:
- Köszöntő
- Vers
- A Pingvines Óvoda és Bölcsőde "Csiga Biga" csoportjának műsora. Felkészítő óvónők: Tóth Tiborné és Molnár Márta.

Nagyításért KLIKK a plakátra!


Olvasd tovább...
2018 szeptember 24 hétfő - 11:54:51     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

KLIKK a képre a fotógaléria megtekintéséhez!
2018 szeptember 24 hétfő - 09:58:47     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

orszagos_konyvtari_napok_abonyban_abonyi_abony_abony.hu_2018.jpg orszagos_konyvtari_napok_regos_judit_nem-szulettel_anyanak_abonyban_abonyi_abony_abony.hu_2018.jpg orszagos_konyvtari_napok_rendhagyo_foldrajzora_bodor_tiborral_abonyban_abonyi_abony_abony.hu_2018.jpg orszagos_konyvtari_napok_molnar_g_attila_konyvbemutato_abonyban_abonyi_abony_abony.hu_2018.jpg orszagos_konyvtari_napok_kovacs_violetta_kantortol_bagiraig_abonyban_abonyi_abony_abony.hu_2018.jpg
Nagyításért kattintson a plakátokra!
2018 szeptember 19 szerda - 18:08:05     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

aradi-vertanuk-kivegzese-megemlekezes-oktober-6-abonyban-abonyi-abony-abony.hu-2018.jpg   Az Aradi Tizenhárom hős tábornok kivégzésének 169. évfordulójának emlékére 2018. október 6-án, 10.00 órakor az abonyi Kultúra Háza színháztermében megemlékezést tartunk.

   Az ünnepi műsorban közreműködnek a Somogyi Imre Általános Iskola 6. m és 6. t osztályos diákjai és énekkara. Felkészítő tanárok: Király Borbála és Farkas Annamária.

   Az emlékezést követően koszorút helyezünk el az Aradi Vértanúk emlékművénél a Millenniumi Emlékkertben.

Szervezők: 
Abony Város Önkormányzata, Somogyi Imre Általános Iskola, Abonyi Lajos Művelődési Ház, Könyvtár és Múzeumi Kiállítóhely, Abonyi Lajos Falumúzeum Baráti Köre

Nagyításért kattintson a plakátra!


Oldal:  1 2 3 4 ... 73 74 75
Közérdekű információk

Programajánló

 
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények