Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Városi rendezvények'
2010 július 14 szerda - 11:06:25     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

Verseny
2010 július 14 szerda - 11:04:23     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

Verseny
2010 június 29 kedd - 09:14:14     Városi rendezvények     Hozzászólás 0


klub

Nagyításért kattintson a képre!
2010 június 25 péntek - 09:58:19     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

 
 
 
Sikeres tanévet zárt a Montágh iskola

Diákok

A 2009-2010-es tanév az iskola számára igen sikeresnek bizonyult. Tanulmányi átlagunk 3,9, ami emelkedett az elmúlt évekéhez képest. Sikerült jelentősen visszaszorítani a tanulói hiányzásokat.
A különböző megyei és országos versenyeken dicséretesen szerepeltek az iskola tanulói.


Olvasd tovább...
2010 június 22 kedd - 05:49:30     Városi rendezvények     Hozzászólás 0
TÁJÉKOZTATÓ A BELVÍZHELYZETRŐL


Tisztelt Lakosság!  

A rendkívüli esőzés miatt szokatlan méretben került belvíz alá városunk. A védekezés szervezetten történik, de a tájékozatlanság miatt sok helyen pánik hangulat alakult ki.

Az ivóvíz fogyasztható, de a felhasználás korlátozását kérem a lakosságtól, mert a szennyvíz hálózatunk túlterhelt, a szennyvíz hálózatba illegálisan vezetett és szivattyúzott nagymennyiségű csapadékvizet az átemelő szivattyúk nem képesek a szennyvíztelepre továbbítani. Ezért észlelhető sok helyen, hogy a szennyvíz csatornából a víz visszabugyog. Kérem Önöktől, hogy korlátozzák az automata mosógépek és mosogatógépek használatát, a WC-k öblítését, a fürdőkádak használatát. A strandfürdő átmeneti bezárását is azért kellett elrendelni, mert a medencék túlfolyóján távozó víz is a Csiky lapos vízelvezetőjét terheli.
 
Folyamatosan végezzük a vízzel körbevett lakóházak felmérését. Elsősorban a szigetelés nélküli vert falból és vályogból készült házak vannak veszélyben. Itt a házakat homokzsákkal védik és a környékükről szippantós autóval szállítják el a vizet. Három nagyteljesítményű szippantós autó folyamatosan szívja a legveszélyeztetettebb területekről a vizet. Mobil szivattyúkat telepítettünk és újabbak üzembe helyezése van folyamatban azokon a területeken, ahol a belvíz elvezetés, továbbítás csatornákon keresztül megoldható. Az elvezetés nélküli területeken, mint a Mikes út, Vécsey út, Bem József, Batthyány út, Könyök út, csak a tartályos autóval tudunk enyhíteni, de az esőzés és a magas talajvíz szint miatt ezeken a területeken ismét megjelenik a belvíz, amíg nem kezd a talajvíz apadni. A talajvíz szint csökkenését akadályozza a magas Tiszai vízállás is, melynek visszaduzzasztó hatása van.
 
A pincékből, kertekből nincs értelme a vizet szivattyúzni. A kiszivattyúzott víz helyére újabb, nagyobb mennyiségű víz áramlik a hajszálereken keresztül, és a ház alapja is megrongálódik a talaj kimosódása miatt.


Olvasd tovább...
2010 június 16 szerda - 11:28:25     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

Zeneiskola

Kedves Szülők, Kedves Gyerekek!
 
 
A Bihari János Zeneiskola vezetősége tájékoztat mindenkit, hogy a tanévzáró ünnepélyünket 2010. június 21-én (hétfőn) 18 órakor tartjuk a zeneiskola udvarán (Rossz idő esetén a Gyulai iskola aulájában!)

2010 május 31 hétfő - 14:24:01     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

 
 
 
XII. Erős Ember Verseny
 
VErseny

 
 
A Városi Sportcsarnok kollektívája 12. alkalommal rendezte Pünkösd vasárnapján az Erős Emberek Versenyét.
Kellemes időben, szép számú nézősereg szurkolta végig a hat versenyszámból álló küzdelemsorozatot.
 
A hat versenyszámban nyolc jelentkező mérte össze erejét. A versenyszámok: farönk nyomás, téglaemelés, malomkő tartás, gumiborítás, autóhúzás és vegyes szám.
 
Mint ahogyan
  a korábbi 11 alkalommal, most is külön díjazásban részesült mind a hat versenyszám győztese, majd az összetett verseny díjazására került sor.


Olvasd tovább...
2010 május 25 kedd - 09:35:31     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

Gyermeknap
2010 május 17 hétfő - 05:43:08     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

 
 
 
Batyus bál a Karitasz szervezésében

 
 
A Karitasz abonyi csoportja 2010. május 8-án Batyus bált szervezett a Központi ebédlőben. Mint szervezők, megtisztelve éreztük magunkat, hogy nem csak abonyi vendégeink voltak, hanem érkeztek közénk Zagyvarékasról és Budapestről is. Közel 130 fő vett részt a jó hangulatú Jótékonysági bálon. A jó hangulatról Dányi Balázs és zenekara gondoskodott. Az utolsó vendég hajnali 4 órakor ment el.

Batyus bál


A bál bevételét a rászoruló gyermekek táboroztatására és iskolakezdési támogatásra fogjuk fordítani, mely közel 150 ezer forint.
Szeretnénk köszönetet mondani mindazoknak, akik munkájukkal, tombola felajánlásaikkal, megtisztelő jelenlétükkel támogatták rendezvényünket.

Külön köszöntünket fejezzük ki az INNOVEN Kft. részére, akik a termet térítésmentesen bocsátották rendelkezésünkre.


Karitasz abonyi csoportja.Olvasd tovább...
2010 május 13 csütörtök - 06:18:30     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

 
 
 
ABONY VÁROSI EGÉSZSÉG NAP 2010.05.08


2010. május 13-án 20.30-kor VITÁL TV,
2010. május 14-én 15.30-kor ECHO TV műsorán tekinthetik meg az EÜ napról készített összefoglalót!Egészség nap

Harmadszor került sor Abony Város Önkormányzatának Szociális és Egészségügyi bizottsága által rendezett Egészségnapra. Az elmúlt évekhez hasonlóan, most is ingyenes szűrésekkel egybekötve, a Városi Sportcsarnokban tartottuk meg a rendezvényt. Már 9 óra előtt gyülekeztek a szűrésre az emberek. A rendezvény statisztikája alapján, jó volt megállapítani, hogy megfordult a szűrésre jelentkezők életkora, Míg 2007- ben túlnyomó többségében a 60 év felettiek jelentkeztek szűrésre, most az 50-év alattiak voltak nagyobb számban. Ők azok, akik még aktívan dolgoznak, és inkább elbagatellizálják, a kisebb betegség tüneteket. Pedig az 50-es   éveiben járó korosztály igen- igen veszélyes korcsoport, sok ebben a korban a hirtelen haláleset. Ezért örültünk annak, hogy a szűrésre jelentkezők nagy része ebből a korcsportból került ki.


Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 ... 55 56 57 ... 66 67 68
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények