Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Városi rendezvények'
2010 május 11 kedd - 10:47:01     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

Pünkösd
2010 május 11 kedd - 08:18:27     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

 
 
 
Foltvarrásról röviden

 
 
A patchwork (szó szerinti fordítása foltmű) ma nemzetközileg ismert kézimunka.

Foltvarrók


Olvasd tovább...
2010 május 10 hétfő - 12:47:47     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

Örömmel értesítjük a lakosságot, hogy 2010. május 1-jére, a Városi Strandfürdő nyitására megújult a strand nagymedencéje, valamint a vizesblokk teljes felújításra került.

A medencéről és a vizesblokkról készült fotókat megtekintheti az alábbi képre kattintva:


Uszoda
2010 május 10 hétfő - 09:56:00     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

Fehívás
2010 május 10 hétfő - 09:31:56     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

 
 
 
Soha nem épült volna nélküle futballpálya a város közepén. Mucsányi Tamás volt az, aki kijárta, kiharcolta, hogy a gimnázium mögött a városvezetés eredeti szándékának megfelelően focipályát létesátsenek, ahogy azt kell. Éveken át kézben tartotta a szálakat, őrizte a hiteles dokumentumokat, ösztökélte a döntéshozékat, nehogy parkolévá silányuljon az értékes, sportolásra termett terület. Egedy Zsoltnak 2002-ben, nyolc évvel ezelőtt még egy üveg, saját készátésű pálinkát is adott, hogy legyen mivel ünnepelni a pályaavatét. Jelentjük: a palack május 2-án kiürült. Tomi bácsi viszont már csak az égiekkel koccinthatott”¦


Mucsányi Tamás


Május 2-án délelőtt a Városházán, Romhányiné dr. Balogh Edit, polgármesternél találkoztak Mucsányi Tamás barátai és sporttársai, majd közösen emlékeztek a temetőben, hogy aztán együtt vegyenek részt azon a pályaavaté ünnepségen, melyet Tomi bácsi tiszteletére rendeztek.


Olvasd tovább...
2010 május 07 péntek - 08:52:36     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

 
 
 
"Lombardia kérházaiban meg lehetett tanulni, fel lehetett mérni, milyen árat kell fizetni azért, amit az emberek büszkén Glorie-nek dicsőségnek neveznek!"  

Henry Dunant: "Solferinéi emlék"Vöröskereszt


1828. május 8-án   született Henri Dunant, svájci üzletember, a Vöröskereszt kezdeményezője, alapátéja.    
Üzletemberként tárgyalni kávánt III. Napéleonnal, aki a vezetése alatt állé csapatokkal súlyos vereséget mért Solferino község térségében az osztrák csapatokra. Borzaszté látvány tárult Henry Dunant szeme elé. A helyszánen halottak és sebesültek látványa fogadta, mely nagyon megrázta lelkileg.   A látvány azonnali cselekvésre indátotta és önkénteseket, segátőket szervezett és segátséget nyújtottak a sebesülteknek.


Olvasd tovább...
2010 május 05 szerda - 05:45:54     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

Hangszerbemutaté

A tanév végéhez közeledve, ebben az évben is megszerveztük a nagycsoportos évodások részére a hagyományos HANGSZERBEMUTATÓ foglalkozásunkat. Mivel igen sokan vannak a nagycsoportosok ágy három turnusban látogattak el hozzánk.
P. Téth Erika tanárnő, aki a zeneévodásokkal is foglalkozik, valamint Benedekné Török Annamária egy új projektet dolgozott ki. A különböző hangszerek bemutatásának keretét a megzenésátett mesék sokszánűsége adta. A hangszereket a zeneiskola tanárai mutatták be, majd egy egy-egy meserészletet játszottak el. A kiosztásra került képek alapján tudták a gyerekek beazonosátani, mit is hallottak. Igyekeztek a tanárnők olyan meséket választani, melyek a gyerekek körében is ismertek; Vuk, Pumukli, Vizipék, Süsü a sárkány, Hupikék törpikék, Dr. Bubé, Mézga család, Gumimacik, Füles Macké, Paff a bűvös sárkány, Nagy Ho-ho-horgász, Magyar népmesék.

Hangszerbemutaté


Néhány fotéval szeretnénk illusztrálni a jé hangulatot!


Olvasd tovább...
2010 május 04 kedd - 11:51:51     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

 
 
 
Zeneiskola

Tisztelt Szülők!
Kedves Gyerekek!A Bihari János Zeneiskola Alapfokú Művészetoktatási Intézmény felvételt hirdet a 2010/2011-es tanévre.

Az új gyerekek felvételijét, ill. a beiratkozást a Zeneiskolában tartjuk

2010. május 10-11-én (hétfőn-kedden) 10-17 éráig.

Szeretettel várunk mindenkit!

 
2010 május 04 kedd - 06:51:48     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

Hangverseny
2010 május 03 hétfő - 06:29:19     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

Meghívó


Kapcsolódó rendezvények:


10.30 mozgásjavító torna (mindenkinek)
11.00 órától EGÉSZSÉG - Ön is megérdemli, hogy egészségesen éljen!
Dr. Bódi Gábor, az MKSZ Orvosi Bizottság elnökének előadása az oxigénes víz titkáról!

11.00 órától péksütemény kóstoló (Update - és az ARCADIA REKLÁM KFT.)
12.30 órától Sportbemutatók
11.00-15.00 óráig "KIS-OKOS" kvízjáték (tesztlap kitöltés)
15.30 órától TOMBOLAHÚZÁS a szűrésen résztvevők között.
Oldal:  1 2 3 ... 56 57 58 ... 66 67 68
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények