Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Városi rendezvények'
2010 szeptember 01 szerda - 09:07:35     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

 
Tábor
 
      A Karitász abonyi csoportja a hátrányos helyzetű családok segítésének jegyében idén is megszervezte nyári táborát. 20 rászoruló gyermeket táboroztattunk Balatonszéplak-alsón augusztus 6 – 11. között.

      A balatoni tábor különleges élményekkel gazdagította a részt vevő gyerekeket, már csak azért is, mert többségük először jutott el Magyarország „tengeréhez”, sőt a kisebbek első alkalommal töltöttek családjuktól távol több napot. A sok-sok programnak és játéknak köszönhetően gyorsan repült az idő, nagyszerűen telt minden táborozó számára a balatoni nyaralás.


Olvasd tovább...
2010 szeptember 01 szerda - 06:32:16     Városi rendezvények     Hozzászólás 0


Tábor


Sok családnak gondot okoz, hogy az iskolai nyári szünetben hogyan oldja meg gyermeke felügyeletét. A Karitász abonyi csoportja első alkalommal szervezett július 12-16 között nyári napközis tábort a plébánia udvarán. Közel 30 gyermek vett részt a különböző programokon, melyek a következők voltak: bábszínházi előadás, gasztronómia pogácsasütés a Mészáros Vendéglőben, Donkó Károly fazekas műhelyének megtekintése, rákóczifalvai Maci-múzeum és a szolnoki Repülőmúzeum, az abonyi Falumúzeum megtekintése, strandolás, sok-sok játék, kézműves foglalkozás, diafilmvetítés. Tízórait, ebédet és uzsonnát biztosítottunk részükre. A tábor végén minden gyermek szép élményekkel tért haza.

A Karitász csoport augusztusban még két tábort szervezett ; Balatonszéplak-alsóra 20 gyermeket, míg Zánkára 50 gyermeket vittünk.

Karitász abonyi csoportja


2010 augusztus 18 szerda - 06:48:55     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

Rendezvény
2010 augusztus 16 hétfő - 08:49:43     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

 
 
 
Szálláslehetőség a Salgóbányai Ifjúsági Táborban

 
 
Ha még nincs programja a hosszú hétvégére, kiránduljon a hegyekben!

Tábor

A Salgóbányai Ifjúsági Tábor a Salgó Vár lábánál kellemes erdei környezetben várja vendégeit, mely az Északi-középhegység Cserhát egyik legszebb táján, a Karancs-Medves térségben található, természetvédelmi területen a szlovák határtól 7 km távolságra.
 
10 db 5 férőhelyes faház 1 db 6 fős faház 1 db 5 fős komfortos faház várja kikapcsolódni vágyó vendégeit. Sátorozási lehetőség is biztosított.

Szállásfoglalás:
 
Pék Róbert
Tel.: 30/846-12-98
E-mail: salgoitabor@abony.hu  

Bővebb információ: www.salgo.abony.hu
2010 augusztus 09 hétfő - 10:54:35     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

A Turista Magazin 2010. augusztusi számában az alábbi cikk jelent meg az Abonyi Kéttorony teljesítménytúráról.
Nagyításhoz kattintson a képekre.

Toronyiránt    Toronyiránt
2010 július 22 csütörtök - 06:57:45     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

 
 
 
”¦ „Kezetekben a hatalom!”
Vagytok a béke szent katonái,
Halállal küzdő hadsereg!...
Áldás, dicséret, s hála tinéktek
Hisz vért adtatok – az életet!
/Bujdosó Ágnes: Az életmentőknek/

 
Véradás


 
 
Köszönet a Véradóknak!
 
 
 
Véradóink július 20-án ismét jöttek a hívó szóra, vért adtak és ezáltal életeket mentettek. A megjelenési arány kevesebb volt a vártnál, de mint tudjuk, amikor emberi élet mentéséről van szó, akkor a vérnek minden cseppje kincs. Nem számított a hőmérséklet, nem számított a várakozási idő, Ők türelmesek voltak,   pedig a hőmérséklet ezen a napon is igencsak megviselt mindenkit. A türelem volt jellemző az egészségügy dolgozóira is, akik csendben, mosolyogva tették a dolgukat, nem is volt téma, hogy meleg van. Aktivistáink limonádéval fogadták az érkezőket. Legnagyobb örömünkre jöttek a fiatalok is, a Polgármesteri Hivatal több dolgozója együtt érkezett, de volt apuka, akit a 3 év körüli kislánya kísért. A fontos az volt, hogy jöttek, ezzel is kifejezve azt, hogy számíthatunk rájuk, és ez nagyon fontos.

 
Szeretnék köszönetet mondani a véradóknak és azoknak, akik munkájukkal segítették a véradás sikerét.


 
Pető Istvánné
Városunk Fejlődéséért Egyesület
2010 július 20 kedd - 09:43:33     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

Tábor


Gyermekzsivalytól volt hangos az abonyi katolikus plébánia udvara egy héten keresztül. A Karitász abonyi csoportja egy hetes nyári napközis tábort szervezett július 12-16. között hátrányos helyzetű gyermekek számára, illetve olyan gyermekek számára, akiknek a szülei dolgoznak és a gyermekek elhelyezése gondot okoz számukra. A karitász tagok személyesen keresték fel a szülőket, felajánlva számukra ezt a lehetőséget. Így 20 gyermeket hívtunk meg a táborba, de a segítő karitász tagok gyermekeivel naponta 28-30 gyermeknek tudtuk biztosítani ezt az emlékezetes egy hetet.


Olvasd tovább...
2010 július 15 csütörtök - 05:44:41     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

 
 
 
Véradás

Véradási tájékoztató  


A Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat   kihelyezett véradó napot tart


2010. július 20-án  9-14 óra között

a   ZENEISKOLÁBAN.  

Beteg embertársaink nevében   szeretettel várjuk a régi véradókat és az először véradásra jelentkezőket. Mindig szükség van rá, hogy minden rászoruló számára biztosítva legyen az életmentő, pótolhatatlan vér.

A személyi igazolványt, a TAJ. kártyát és a véradó igazolványt kérjük hozzák magukkal.    

Pető Istvánné
Városunk Fejlődéséért Egyesület    
2010 július 14 szerda - 11:06:25     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

Verseny
Oldal:  1 2 3 ... 56 57 58 ... 68 69 70
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények