Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Városi rendezvények'
2009 december 01 kedd - 14:03:21     Városi rendezvények     Hozzászólás 0
Epizódok és pillanatképek a Szolnoktv Nótaversenyéről
1. epizód: "Nagyabonyiak” Nótaversenyben


Októberben a Szolnok TV országos amatőr nótaversenyt hirdetett. A TV csatornán, internetes oldalukon, rádióban és az újságok hasábjain buzdították a népet a részvételre. Hárman a Nagyabonyi Színkör tagjai közül, akiket a tisztelt közönség Koktél Trióként is ismerhet, szinte az utolsó pillanatban döntöttük el, hogy részt veszünk a megmérettetésen. Acsai Ferenc, Kovács Andor és jómagam, eldöntöttük, hogy közösen, egymást biztatva neki vágunk a megmérettetésnek!

Feladatunk nem volt egyszerű, közel száz jelentkező közül kellett beverekednünk magunkat a selejtezőből a következő körbe, erre október 27-én került sor. Jelentem, TRIÓNK az első rostán sikeresen szerepelt, és bejutottunk az elődöntőbe, ahová a száz jelentkező közül huszonnégyen jutottunk tovább. Az elődöntőt a szervezők már háromszor nyolc fős csoportra osztották fel. Feri és én a II. elődöntő csoportjába kerültünk. Innen a zsűri döntése alapján két vagy három ember kerülhetett tovább a döntőbe. De egy versenyzőt a közönségnek van lehetősége bejuttatni szavazataikkal. Nagy örömmel szeretném megosztani Önökkel, hogy jómagam bekerültem a Döntőbe, melynek leírhatatlanul örülök, viszont Ferit a nézők juttathatják tovább.

Itt kérem az Önök szíves segítségét, hogy http://www.szolnoktv.hu internetes weboldalon szavazzanak Ferire! (ez itt a kampány ideje) vagy pedig küldjék el szavazataikat levélben, a Szolnok Televízió címére, 5000 Szolnok, Szigligeti út 1. A borítékra írják rá: „Nótaverseny”. A voksokat személyesen is bedobhatják a televízió kapujára kihelyezett postaládába. November 16-án, hétfőn az Új Néplapban találhatnak egy szavazólapot, ebben jelöljék meg a versenyző nevét,  Ezután vágják ki a szelvényt, majd juttassák el a Szolnok Televízió már megadott címére. A szavazólapnak csütörtök délig kell beérkezni, mert csak ezeket tudják figyelembe venni.

Megéri szavazni, mert a döntő után a szavazatot leadott nézők között egy szintetizátort sorsolnak ki. FIGYELEM! Akik postán vagy Új Néplap szavazólapon voksolnak, írják rá a lapra a nevüket és az elérhetőségüket!

Egyébként minden versenyzőt - és persze minket is- meg lehet nézni, ill. hallgatni a Szolnok tv internetes oldalán.
Andornak 19-én lett volna az elődöntő, de sajnos munkahelyi kötelezettsége miatt nem tud tovább részt venni a versenyen.

A DÖNTŐ november 28-án (szombaton) lesz a Tiszti Klub étteremben, melyet a Szolnok TV egyenes adásban közvetít.
Ezúton szeretném megköszönni mindazoknak, akik szurkolnak nekünk, ill. akik követik, követték, követni fogják szereplésünket.
Szavazataikat előre is köszönjük!

Üdv.:
Bakos Melinda
2009 december 01 kedd - 13:01:42     Városi rendezvények     Hozzászólás 0


(A képen Bálint István és Kovács Márk látható)


2009. november 26-án rendezték Veresegyházán az I. Pest Megyei Rézfúvós Kamarazenei Versenyt. A Bihari János Zeneiskolát két csoport képviselte.

I. csoport: Varga Bálint, Urbán Dávid, Flammer Boglárka, Tóth István

II. csoport: Bálint István, Mező László, Kovács Márk, Tóth István

Az I. csoport a versenyen III. helyezést ért el, míg a II. csoportnak II. helyezést sikerült elérnie.

A két csoport felkészítő tanára: dr. Gajdos István József.

Büszkék vagyunk arra, hogy egy ilyen rangos megyei versenyen vehetett részt ismét iskolánk.

Gratulálunk az elért eredményekhez, és további sok sikert kívánunk, mind növendékeinknek, mind a felkészítő tanár úrnak.

Bihari János Zeneiskola
2009 november 12 csütörtök - 13:57:57     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

 Tájékoztató!

Abony Város Önkormányzata értesíti a Tisztelt lakosságot, hogy a DÉMÁSZ - Primavill Kft a Cegléd-Szolnok 20 kV-os légvezeték hálózatán madárvédelmi- és oszlopkapcsoló optimalizálási beavatkozásokat végez.

A munkálatok a következő hrsz-ú abonyi ingatlanokat érinti: 0240/21, 0243/6, 0257/22, 0263/15.

A munkálatok tervezett kezdése: 2009.12.02.

Várható befejezés: 2009.12.04.

Megértésüket és türelmüket előre is köszönjük.

Abony, 2009. november 11.

Abony Város Önkormányzata
2009 november 11 szerda - 10:29:30     Városi rendezvények     Hozzászólás 0
2009. november 10-én (kedden) a XIII. Őszi Szolnoki Művészeti Hetek keretében Horgas Eszter fuvolaművész adott koncertet művészbarátaival a szolnoki Megyeháza Dísztermében, melyen a Bihari János Zeneiskola szervezésében 55 fővel mi is részesei lehettünk a csodálatos élménynek. Többek között Tatár Csilla fuvola tanszakának több növendékei is eljött. A koncert végén a művésznő nagy szeretettel fogadta, hogy egy közös fénykép készülhessen a kis fuvolista növendékekkel.


(A képgaléria megtekintéséhez kattintson a képre!)Olvasd tovább...
2009 október 08 csütörtök - 12:33:05     Városi rendezvények     Hozzászólás 0


RECEPTVERSENY EREDMÉNYHIRDETÉSEAbony Város Önkormányzatának Szociális és Egészségügyi Bizottsága 2009. október 03-ra receptversenyt hirdetett. A versenyre nyolcféle ételt hoztak a versenyezni kívánó hölgyek (sajnos férfi induló nem volt). Hat hidegtál és két sütemény versenyzett a díjakért.


Olvasd tovább...
2009 október 07 szerda - 17:14:42     Városi rendezvények     Hozzászólás 0
2009 október 07 szerda - 10:39:32     Városi rendezvények     Hozzászólás 0Az aradi tizenhárom hős tábornok kivégzésének 160. évfordulója alkalmából, 2009. október 06-án megtartott megemlékezés galériáját megtekintheti a képre kattintva.


2009 október 02 péntek - 07:42:36     Városi rendezvények     Hozzászólás 0
2009.09.25- én a Somogyi Imre Általános Iskolában került megrendezésre az „Anyatej Napja”.Az összejövetelen fellépett a Gyöngyszemek Óvodája Manó csoportja. A köszöntők után három előadás közül választhattak az érdeklődők. Járdányné Dóka Mária és Nagyné Győr Márta a „Korai fejlesztés jelentőségéről” beszéltek. Dr. Tóth Katalin gyermekorvos a „Bölcsőhalál megelőzésének lehetőségeit” ismertette. Lovas Ottó a Ceglédi Mentőállomás vezetője a „Gyermekbalesetek megelőzésére” hívta fel a figyelmet.

Bízunk benne, hogy az itt szerzett információk mindenki számára hasznosak lesznek.
Bár több érdeklődőre számítottunk, a rendezvény jó hangulatban telt.
A jó hangulatot az alábbi képekkel szeretnénk illusztrálni.


A képgaléria megtekinthető a képre kattintva!


Védőnői Szolgálat
2009 október 02 péntek - 07:38:58     Városi rendezvények     Hozzászólás 0
2009 szeptember 28 hétfő - 13:38:16     Városi rendezvények     Hozzászólás 0


Nagyításért kattintson a képre
Oldal:  1 2 3 ... 60 61 62 ... 66 67 68
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények