Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Városi rendezvények'
2010 március 24 szerda - 13:05:28     Városi rendezvények     Hozzászólás 0
2010 március 23 kedd - 09:55:46     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

 
 
 
Házszám  Ezúton felhívjuk Abony Város lakosságának figyelmét, hogy Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének az utcanévről, a házszámtábláról, valamint a házszámozás szabályairól szóló 28/2003. (XII. 7.) számú rendelete alapján Abony Város közigazgatási területén előzetes felhívás után az ingatlantulajdonosok visszaellenőrzését megkezdték Abony Város Polgármesteri Hivatalának munkatársai.
 
A visszaellenőrzés során megállapítást nyert, hogy az előzetes felhívás ellenére sem kerültek a házszámok minden ingatlanon kihelyezésre, ezért ismételten felhívjuk a tulajdonosok figyelmét, a helyi rendeletre:


Olvasd tovább...
2010 március 22 hétfő - 13:48:59     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

 
 
 
Kürtverseny
Március 12-14 között rendezték meg Kisújszálláson a X. Országos Zeneiskolai Kürtverseny döntőjét.
 
 
 
A rendezvényen 61 diák vett részt négy korcsoportban. Két kötelező és két szabadon választott darabot kellett eljátszani.


Olvasd tovább...
2010 március 22 hétfő - 13:42:58     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

 
 
 
Zeneiskola
A Bihari János Zeneiskola és a nagykőrösi Weiner Leó Zeneiskola zongora tanszakának baráti találkozója alkalmából közös koncertet adtak növendékeink csütörtök délután az abonyi zeneiskolában.
 
 
 
A közel egy órás hangverseny végén a felkészítő tanárok két zongorás, nyolc kezes produkcióval lepték meg tanítványaikat. Öröm volt hallani lelkesedésüket, a produkciót pedig vastapssal hálálták meg. A növendékek sikeres szereplését emléklappal és szívélyes vendéglátással köszöntük meg.


Olvasd tovább...
2010 március 18 csütörtök - 07:58:20     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

 
 
 
Tájékoztatás a Delikát8 „Főzzön Játszóteret” akció állásáról.

 
Felhívás
 
2010 március 17 szerda - 13:52:19     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

 
 
 
Karitasz
JÁTSZÓHÁZ!   2010. 03. 20-ánszombaton
délután 14 – 17 óráig
  a Római Katolikus Plébánia Közösségi termében.  


Olvasd tovább...
2010 március 11 csütörtök - 10:56:38     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

Abokom
2010 február 15 hétfő - 11:48:37     Városi rendezvények     Hozzászólás 0
A KIVÁLÓRA MINŐSÍTETT
Bihari János Zeneiskola AMI támogatja az
ABONYI MUZSIKÁLÓ GYERMEKEKÉRT ALAPÍTVÁNY-t.  
Az alapítvány kuratóriuma tisztelettel kéri Önöket,
hogy segítsék adójuk
1 %-ával az abonyi zenét tanuló gyermekeket!

A befolyt összegből a tehetséges abonyi gyermekek zenei képzését támogatjuk, a kiváló teljesítményt nyújtó diákjainkat jutalmazzuk, vagy 1-2 hangszert, illetve kottákat vásárolunk.
Támogatjuk továbbá a Nagyabonyi Színkör előadásait, valamint más zenei rendezvényeket is.

Adószám: 19179502-1-13

Más jellegű adományaikat kérjük utalják
az OTP 1147142-20004051.számlaszámra.
Támogató közreműködésüket megköszönjük.


Tisztelettel:

 Az Abonyi Muzsikáló Gyermekekért Alapítvány kuratóriuma
2010 január 28 csütörtök - 17:23:07     Városi rendezvények     Hozzászólás 0
„Kedves Színjátszó-köri Tagok!Kedves Gyula Bátyám!
Az első szavam a gratulációé! Remek volt a darab színpadra állítása, a főszereplők énekhangja, játéka, a zenei kíséret, a hangosítás, a világítás.A következő a köszöneté: a meghívásért, az élményért, hogy együtt szurkolhattunk Veletek a sikeres bemutatóért. Mert be kell vallanunk, hogy a párommal, és egy másik színkörös társunkkal együtt úgy izgultuk végig a darabot, mintha mi is ott lettünk volna a színpadon. együtt énekeltük az ismert dallamokat, vártuk a közönség reagálását, és szétvertük a kezünket.A harmadik – bocsássátok meg ezt nekem – az írigykedésé, mert olyan jó volt látni Nálatok azt a sok tehetséges fiatalt, akik nálunk bizony hiányoznak”¦Nekem minden előadás-sorozat végén a legnagyobb problémám, hogy ki megy el a csoportból, kivel tudom megcsinálni a következő darabot, lesznek-e új emberek, és főleg fiatalok?
Az én csoportom itt Jászapátin ugyanis szinte nyugdíjasokból áll, igaz olyanokból, akik sokszor fiatalabbak a mai fiataloknál”¦
Egyszóval szép esténk volt így év végén Nálatok, reméljük máskor is lesz ilyenben részünk.
Sok erőt és egészséget, kitartást kívánunk Valamennyiőtöknek, és különösen Neked, Gyula Bátyám, mert ha jól hallottam éppen az év elején léptél bele a kilencedik X-be”¦
Szerencsére ez nem látszik rajtad, és úgy érzem, hogy amíg a csoportot vezeted ez nem is fog. Hiszen minden egyes új darabbal csak fiatalodsz, és Akit ennyien szeretnek, azon nem látszanak az évek.
Remélem, hogy a mi következő előadásunkon – a My Fair Lady-t kezdjük el tanulni – talán már ősszel a vendégeinkként köszönthetünk Benneteket.
Addig is kívánunk további sikereket, jó darabokat és jó közönséget!
 
Jászapáti, 2010. január 05.  Baráti üdvözlettel:
 
Kökény Gábor sk.a színjátszó kör vezetője”
2009 december 21 hétfő - 14:24:49     Városi rendezvények     Hozzászólás 0"Ezüst esőben száll le a karácsony,
a kályha zúg, a hóesés sűrű;
a lámpafény aranylik a kalácson,
a kocka pörög, gőzöl a tejsűrű.

Kik messze voltak, most mind összejönnek
a percet édes szóval ütni el,
amíg a tél a megfagyott mezőket karcolja
éles, ék jégkörmivel."


(Kosztolányi Dezső)


Áldott, békés karácsonyt,

és örömökben, sikerekben gazdag

boldog új esztendőt kívánunk

a tisztelt lakosságnak

és valamennyi ügyfelünknek!

Romhányiné dr. Balogh Edit
polgármester

Dr. Egedy Zsolt
alpolgármester

Dr. Németh Mónika
jegyző

Urbán Ildikó
aljegyző

Polgármesteri Hivatal dolgozói
Oldal:  1 2 3 ... 64 65 66 ... 72 73 74
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények