Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Városi rendezvények'
2009 szeptember 28 hétfő - 13:38:16     Városi rendezvények     Hozzászólás 0


Nagyításért kattintson a képre
2009 szeptember 28 hétfő - 13:28:18     Városi rendezvények     Hozzászólás 0


Nagyításért kattintson a képre
2009 szeptember 17 csütörtök - 07:31:43     Városi rendezvények     Hozzászólás 0
Abony Város Önkormányzatának Szociális és Egészségügyi bizottsága ebben az évben ismét megrendezi  az ingyenes szŰréssel egybekötött                

                                                                               
VÁROSI EGÉSZSÉG NAPOT  

2009. október 03.-án, 9 órától 16 óráig  
a Városi Sportcsarnokban.A felnőtt 18. életévét betöltött abonyi lakók számára:
Lesz testsúlymérés, testzsír és testvíz meghatározás, vérnyomás és pulzusmérés. vércukor és koleszterin meghatározás, szemvizsgálat stb
Lehetőség nyílik, különböző maszírozás kipróbálására, gyógyszergyárak bemutatkozása.
Kóstoló asztal, szendviccsel, gyümölccsel, teakóstolóval.
 
Csecsemőknek, gyermekeknek: grízkóstoló, tápszerminta ajándék,tartás javító torna, egész napos játszóház, ingyenes légvár- ugrálóvár használat.
A rendezvény végén tombolahúzás azok között akik a szŰrésen részt vettek, és a tombola húzáskor jelen vannak a csarnokban és át tudjuk adni neki a nyereményt. Minden tárgyra addig húzzuk a sorszámot amíg valaki ott helyben át nem veszi.
Ízelítő a tombola tárgyakból vércukorszintmérő, gyermek kerékpár stb.

Ez egy figyelem felhívás a rendezvény hivatalos plakátja megjelenik a Kincskeresőben, a Mi Abonyunk és Abony.hu honlapon, Városi Sportcsarnoknál és Abony különböző forgalmas helyein.


Mindenkit szeretettel várunk.
 
TÁMOGATÓKAT,   FELAJÁNLÁSOKAT KERESÜNK!!

A rendezvényre eddig 150  000 Ft -unk. van. Egy doboz 25db tesztcsík a koleszterinszint mérőbe 9800Ft, vércukorszint mérőbe 50db. pedig, 4800Ft. ezek megvásárlásához kérünk támogatást.    
                                                                                                                                               
Köszönöm,hogy elolvasta:

Paczáriné Barna Rozália
Szoc. és Eü. Bizottság nevében
2009 szeptember 14 hétfő - 05:43:29     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

A képgaléria megtekintéséhez kattintson a képre
2009 szeptember 08 kedd - 08:31:03     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

A képgaléria megtekintéséhez kattintson a képre

2009. szeptember 5-én (szombaton)   a Szent István Plébánián családi napot tartottunk.


A családi nap délután 3 órakor András atya megnyitójával vette kezdetét. Erre az időpontra már nagyon sokan gyŰltek össze kicsik és nagyok, szülők-nagyszülők.Olvasd tovább...
2009 szeptember 01 kedd - 13:50:53     Városi rendezvények     Hozzászólás 0
2009 szeptember 01 kedd - 13:03:48     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

 „Izeg – mozog, jár a keze – lába,

ha zenét hall, máris odafigyel, semmi másra.”

Kedves Szülők!

 

A Bihari János Zeneiskola Alapfokú Művészetoktatási Intézmény tanárai szeretettel várják azokat a gyermekeket, akiknek zenei érdeklődésére felfigyel családjuk.

Iskolánk tanárai zeneóvodai foglalkozást tartanak, ahol a zenei képességfejlesztést, mondóka- és daltanulást ritmushangszerekkel tesszük még színesebbé.  
A hallás-és ritmusérzék fejlesztés hozzásegít a sikeres zeneiskolai felvételhez!
 

A Bihari János Zeneiskola tanárai várják gyermekét, hogy a zenetanuláson keresztül jobb esélyt teremtsenek számára.

 Beiratkozás:
2009. szeptember 1-10. között
a zeneiskola irodájában
10 – 16 óra között.  

Bővebb felvilágosítást a zeneiskola irodájában adunk, vagy az 53/360-037-es telefonszámon.

Kedves Gyerekek!  

SZERETETTEL VÁRUNK BENNETEKET A ZENEISKOLÁBA!

2009 augusztus 31 hétfő - 12:21:56     Városi rendezvények     Hozzászólás 0
 
Az utóbbi időszakban rendkívüli módon megszaporodtak városunkban a kóbor ebek, ezért ezúton is felhívjuk az eb tulajdonosok figyelmét Abony Város Önkormányzatának az állattartás egyes helyi szabályairól szóló 4/2009. (II.26.) sz.   rendeletének 7. § (4) bekezdésére,mely szerint:

„ Ebet közterületre, vagy más közforgalmú területre a lakóház közös használatú helyiségeibe, annak udvarára kivinni, csak az eb megfékezésére képes személy által, annak felügyeletével, biztonságos- vezetésre alkalmas- pórázon szabad. Harapós vagy támadó természetű ebet szájkosárral kell ellátni.”Tekintettel arra, hogy a közterületen gazdátlanul kóborló állatok sérüléseket okozhatnak, a sérülteket védőoltásban kell részesíteni a kóbor állatok befogásra kerülnek.
 
Kérjük, az eb tulajdonosokat, hogy a lakosság és az  állataik fokozott védelme érdekében, azokat közterületre ne engedjék ki és   gazdátlanul kóborolni ne hagyják.
 
 
Abony Város Önkormányzat
Polgármesteri Hivatal


2009 augusztus 24 hétfő - 13:42:24     Városi rendezvények     Hozzászólás 0


A képgaléria megtekintéséhez kattintson a képre
2009 augusztus 17 hétfő - 13:47:37     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

Újszász Város Önkormányzata a Szabadság Horgász Egyesülettel
közös szervezésben, a Városnaphoz kapcsolódó szeptemberi sporthónap keretében

2009. szeptember 12-én (szombaton)

4. alkalommal rendezi meg az
 
Alsó- Zagyva Térségi Települések Horgászversenyét.

Oldal:  1 2 3 ... 68 69 70 ... 73 74 75
Közérdekű információk

Programajánló

*****
 
*****
*****
 
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények