Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Városi rendezvények'
2009 február 23 hétfő - 15:30:51     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

A képgaléria megtekinthető a képre kattintva.

„Tisztelt Vendégeink, Kedves Színházszerető Közönség!

Szeretettel köszöntök mindenkit a Bihari János Zeneiskola nevében. Iskolánk, mint alapfokú művészetoktatási intézmény Abony város kulturális életében központi helyet foglal el. Hónapról hónapra, napról napra felvállal olyan közművelődési feladatokat is a zeneoktatáson felül, mely a város kulturális életét viszik előre. Hangversenyek, ünnepi műsorok, tárlatok szervezése stb.

2007 nyarán az éppen gazda nélkül vegetáló Nagyabonyi Színkör megsegítését és szponzorálását vállalta fel iskolánk, és két hónap múlva 2007. augusztus 19-én mutattuk be első közös produkciónkat: a Mágnás Miskát.

Azóta eltelt másfél év, és közös munkánk eredményeként 2008. május 31-én bemutattuk Kálmán Imre: Obsitosát, ill. bevállaltuk 2008. augusztus 20-án a Városi ünnepségen az ünnepi dal, nóta és operett parádét. Számos más ünnepi műsorban is felléptek a Nagyabonyi Színkör tagjai, mint például az I. Abonyi Nyugdíjas Találkozón, vagy éppen Újszászon az Idősek Otthonában.

És eljött a ma este, és ismét egy új bemutató, egy igazi farsangi produkció, Nóti Károly: Nyitott ablak című zenés bohózatát fogják Önök látni és hallani.

Olvasd tovább...
2009 február 05 csütörtök - 12:02:50     Városi rendezvények     Hozzászólás 2
A személyi jövedelemadóról szóló rendelkezések értelmében minden adózó állampolgárnak lehetősége van arra, hogy összevont adójának 1 %-át jótékony célra civil szervezetnek felajánlja.


Olvasd tovább...
2009 február 03 kedd - 11:49:56     Városi rendezvények     Hozzászólás 0A képgaléria megtekintéséshez kattintson a képre. Fotók: Szilágyi Tamás

2009 január 29 csütörtök - 13:47:49     Városi rendezvények     Hozzászólás 0
Pest megyében a tüdőszűrést a megyei ÁNTSZ vezetője minden 30. életévüket betöltöttek részére kötelezően elrendelte.
Kérem, hogy saját egészsége érdekében szíveskedjék megjelenni kötelező tüdőszűrő vizsgálaton.Olvasd tovább...
2009 január 21 szerda - 18:51:43     Városi rendezvények     Hozzászólás 0
2009 január 19 hétfő - 16:31:23     Városi rendezvények     Hozzászólás 0
2009 január 13 kedd - 12:53:49     Városi rendezvények     Hozzászólás 0Hagyománnyá vált, hogy január 12-én emléktüzet gyújtunk azok emlékére, akik a doni katasztrófában életüket vesztették, illetve megsérültek.
Így történt ez a 2009-es évben is.
A hideg, borongós este ellenére sokan összegyűltünk, hogy emlékezzünk.
A római katolikus templom előtt egy égő máglya és zászlók sokasága hirdette, mi nem felejtünk!


Olvasd tovább...
2008 december 03 szerda - 08:05:42     Városi rendezvények     Hozzászólás 0


Véradók Napja alkalmából december 1-én köszöntötték az abonyi Véradókat. Az ünnepségen jelen volt Török László a Pest megyei Vöröskereszt Szervezet megyei igazgatója és Tölgyessy Attiláné, a Nagykőrös-Cegléd város vörös-kereszt szervezet titkára.


Olvasd tovább...
2008 november 26 szerda - 10:39:08     Városi rendezvények     Hozzászólás 0

A galéria megtekintéséhez kattintson a képre.

2008. november 18-19-én tartotta nyílt napjait a Montágh Imre Általános Iskola, Óvoda és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény iskolai tagozata ill. speciális óvodája.


Olvasd tovább...
2008 november 18 kedd - 12:10:29     Városi rendezvények     Hozzászólás 0


Milyen volt Abony régen? A képek majd megmutatják! Sok munkám volt vele mire kiválogattam a képeket, de megérte. Úgy gondoltam, sokakat /fiatalokat és öregeket is egyaránt/ érdekelni fogja, hogy miként is nézett ki városunk régen. A képeket ki tudják nagyítani, hogy minden apró részletet megláthassanak. Szeretnék mindenkit megkérni arra, hogy amennyiben egy-egy kép leírásához lenne kiegészítő mondanivalója vagy javítanivalója kérem, küldje el a szöveget a kép megnevezésével együtt a következő e-mail címre: mukomu@citromail.hu Kellemes nosztalgiázást kívánok mindenkinek!
Íme a link ahol megtekinthetők a képek:
http://mukomu.lapunk.hu/?modul=galeria&a=21644&

Szilágyi TamásOlvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 ... 72 73 74 75
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények