Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Intézményi hírek'
2017 április 28 péntek - 17:17:19     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

szivarvany_ovoda_szuloi_osszefogas_abony_abony.hu_2017.jpgAntal Gábor ismét társadalmi munkára hívta a szülőket. A Föld Napjának délelőttjén nyolc lelkes szülő festette az ősszel felállított bicikli tárolót, és az átalakított bejárati kaput a bölcsőde bejáratánál. Amíg a festék száradt, az anyukák a virágos kertet is széppé varázsolták, gyomtalanították.
 
Köszönet a Kék csoportos gyerekek szüleinek:
Antal Gábornak és Varga Kincsőnek
Tisza Kálmánnak és Tiszáné Cseresznyés Bernadettnek
Telek Tündének
Hubikné Falusi Tündének
Magony Juditnak
Csibrány Zsuzsannának
 
Az Abony.hu-t tájékoztatta Kalászné Vámos Katalin intézményvezető.


Olvasd tovább...
2017 április 24 hétfő - 15:33:14     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

Bár úgy tűnik a strandidőre egyelőre még várnunk kell, szombaton, azaz 2017. április 29-én megnyitja kapuit (medencéit) az Abonyi Városi Termál- és Strandfürdő.
 
A helybéliek, a környékbeli települések lakói és a külföldiek által is igen kedvelt, családias hangulatú strand öt medencével, szaunával és változatlan árakkal várja az úszás és a fürdőzés szerelmeseit Abonyon innen és túl.
 
A termálfürdő öt medencével rendelkezik:
- úszómedence (26-28°C; 1,5-1,8 m vízmélység),
- fürdőmedence (30-32°C; 100 cm vízmélység),
- gyermekmedence (30-32°C; 70 cm vízmélység),
- pancsolómedence (30-32°C; 40 cm vízmélység),
- ásványvizes medence (36-38°C; 90 cm vízmélység).
 
 
Elérhetőség: Abonyi Városi Termál- és Strandfürdő 2740 Abony, Kálvin út 10.
 
A cikk szerzője: Darányi Erika
Abony.hu fotó: Szilágyi Tamás
2017 április 21 péntek - 19:24:23     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

kerekparos_iskola_kupa_kozlekedesbiztonsagi_verseny_abony_abony.hu_2017.jpgDunakeszin rendezték meg a Kerékpáros Iskola Kupát és a Ki a mester két keréken? elnevezésű közlekedésbiztonsági verseny Pest megyei döntőjét 2017. április 21-én, melyen a Somogyi iskola diákjai is derekasan helytálltak és nem is akármilyen eredményekkel tértek haza.
 
Eredmények:

Kerékpáros Iskola Kupa
Leány kategória
I. helyezett: S.Tóth Tifani (továbbjutott az országos döntőbe)
Fiú kategória
II. helyezett: Brezvai Lőrinc

Ki a mester két keréken?
Fiú kategória
I. helyezett: Pásztor Róbert (továbbjutott az országos döntőbe)
Leány kategória
III. helyezett: Molnár Vivien. 

Felkészítő pedagógus: Pintér János

Gratulálunk a nagyszerű teljesítményhez! Eredményes felkészülést és sok sikert kívánunk az országos versenyen!
 
Darányi Erika
2017 április 21 péntek - 11:29:05     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

somogyi_buzavirag_nepdalcsoport_abony_abony.hu_2017.jpgA Somogyi Imre Általános Iskola Búzavirág népdalcsoportja 2017. április 7-én, Tökölön részt vett az Országos Pünkösdi „Szárnyaló” Népdalversenyen.
 
A csoport tagjai: a Somogyi Imre Általános Iskola 5-6. évfolyamos diákjai közül Raffai Mirjam, Kincses Jázmin, Molnár Vivien, Török Julianna Eszter, Molnár Benedek, Tóth Nikolett, Nagy Cintia és Bodri-Balog Lara. A gyerekeket a Tarsoly népi zenekar kísérte, Bencze Mátyás hegedűn, Sulák Gergely brácsán, Margetán Máté tárogatón és Hornich Thomas bőgőn. Erre a megmérettetésre is abonyi népdalokkal készültünk, melyeket nagyon szépen és jó kedvvel, felszabadultan énekeltek a „búzavirágok”. Öröm volt együtt énekelni és muzsikálni!


Olvasd tovább...
2017 április 20 csütörtök - 12:05:51     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

A teljes képernyős nézethez nyomja meg a négyzetet a lejátszó jobb alsó sarkában!
Amennyiben a videó lejátszása akadozik, állítsa meg pillanattal a lejátszást,
hogy a folyamatjelző betöltődjőn, utána zökkenőmentesen tovább nézhető.
2017 április 19 szerda - 14:36:45     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

bihari_janos_zeneiskola_novendekei2_gitarverseny_abony_abony.hu_2017.jpgA Bihari János Zeneiskola gitár tanszakának növendékei a II. Dabasi Klasszikus Gitárversenyen mérették meg magukat 2017. április 12-én.
 
Elért eredmények:
II. korcsoportban Benedek Gyula II. helyezés.
III. korcsoportban Csibrány Máté III. helyezés.

Felkészítő tanár: Farkasné Hoppál Beatrix
 
Gratulálunk a gyerekeknek és felkészítő tanáruknak a sikeres szerepléshez! DE
 
Forrás: Bihari János Zeneiskola Facebook oldala
 


Olvasd tovább...
2017 április 10 hétfő - 09:11:06     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

tarka_borju_rajzpalyazat_montagh_iskola_abony_abony.hu_2017.jpgA Nagyabonyi Színkör a tavaly augusztusi I. Abonyi Tarka Borjú Főzőversenyen felbuzdulva rajzversenyt hirdetett a helyi iskolások körében, melynek apropója az volt, hogy a rendezvényen Müller Milán elmesélte a nagyközönségnek az abonyi tarka borjú anekdotát.
 
A Színkör „Lőrinc gazda és az abonyi tarka borjú” témájának illusztrálására intézett felhívást, melyre több pályamunka is érkezett. Király Béláné a 2017. március 11-i Bújócska című előadás előtt értékelte a rajzokat és hirdette ki az eredményeket színpadra szólítva a nyertes pályázókat, akik tiszteletjegyet kaptak az előadásra:
 
Montágh iskola: Ribai László 6. osztályos tanuló, felkészítő szaktanár: Molnár Gyöngyi.
- Ribai László hét jelenetet rajzolt meg színes ceruzával. Aprólékos, igényes munkájával, a történet szereplőinek és környezetének korhű bemutatásával joggal vívta ki a zsűri elismerését - kezdte értékelőjét Király Béláné.
 
Gyulai iskola: Lengyel Nóra Emese 8. osztályos tanuló, felkészítő szaktanár: Sári Zoltán.
- Lengyel Nóra Emese színes ceruza rajzainak a legfőbb értéke a bámulatos jellemábrázolás. Tökéletesen sikerült érzékeltetnie a vívódó Lőrinc gazda szomorú helyzetét - folytatta.
 
Somogyi iskola rajzszakköre: Ráczpali Alexandra, Duka Vanessza, Kőrösi Bernadett, Horváth Szabina, Lendvai Rebeka, Tóth Olexandr, Krupincza Krisztián, Kokovai Csenge, Molnár Vanessa, felkészítő szaktanár: Juhász Zsuzsanna.
- Közös munkájuk egy 10 jelenetből álló képsorozat. A temperát és az applikációs technikát alkalmazták, és szinte háromdimenziós hatást értek el, ami a nagyított képeken különösen érvényesül. Tökéletes a szereplők és a környezet bemutatása, a pályázat eredeti célját maximálisan megvalósította. Valamennyi pályázatra érkezett rajzon érzékelni lehetett, hogy a kis alkotóművészek mennyire tudtak azonosulni, együtt érezni a tarka borjú történet szereplőivel - zárta le az eredményhirdetést Bella néni.


Olvasd tovább...
2017 április 06 csütörtök - 12:55:19     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

bihari_janos_zeneiskola_novendekei_szentendrei_tovabbkepzos_verseny_abony_abony.hu_2017.jpg2017. március 31. és április 2. között rendezték meg Szentendrén a IX. Országos Versenyt a továbbképző évfolyamokra járó tanulók számára. A Bihari János AMI növendékei, Török Anna Borbála (hegedű), és S. Tóth Izabella (zongora) februárban Egerben mérettették meg magukat a döntőt megelőző területi válogatón, kamara kategóriában. Ennek eredményeképpen bejutottak a szentendrei országos döntőbe. 
 
A neves szakmai zsűri tagjai:
A zsűri elnöke Eckhardt Gábor Liszt-díjas zongoraművész, a Tóth Aladár Zeneiskola és a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem tanára.
dr. Déri György Gordonkaművész, DLA, habilitált egyetemi docens, a gordonka és gordon szakirányok csoportvezetője, tanszékvezető helyettes.
dr. Oross Veronika Fuvolaművész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem adjunktusa, szakirányért felelős oktató.
 
Legnagyobb örömünkre növendékeink II. helyezést értek el. Köszönjük áldozatos munkájukat, mind a gyerekeknek mind a felkészítő tanároknak, Dóra Hajnalkának és Búzás Dórának. Büszkék vagyunk rájuk és gratulálunk a nagyon szép eredményhez. 
 
Az Abony.hu-nak beszámolt a Bihari János Zeneiskola.


Olvasd tovább...
2017 március 28 kedd - 19:12:01     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

kinizsi_kompetencia_felmeres_abony_abony.hu_2017.jpg
A táblázatból leolvasható, hogy iskolánk tanulói az elmúlt évekhez hasonlóan ismét  eredményesebben szerepeltek, az iskolai átlag meghaladja az országos átlagot is, a kis gimnáziumok átlagát is. (http://www.kinizsi-abony.hu/files/1516/eredmeny.pdf)
 
Nagyításért kattintson a képre! Forrás: www.kir.hu 
 
Kavecsánszkiné Pál Erika
igazgató
2017 március 26 vasárnap - 20:07:17     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

x_oviolimpia_abony_abony.hu_2017.jpg
KLIKK a fotóra a galériához! Darányi Erika képriportja
Oldal:  1 2 3 ... 20 21 22
Közérdekű információk

Programajánló

***
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények