Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Intézményi hírek'
2019 április 05 péntek - 08:34:21     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

   A mai napon Kapás Béla rendőr főhadnagy a Somogyi Imre Általános Iskola 5. a osztályos tanulóinak tartott előadást. 

   Elsősorban a közlekedésbiztonsági- és bűnmegelőzési témákat beszélték át közösen a gyerekekkel.


Olvasd tovább...
2019 április 02 kedd - 08:58:57     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

   Mint minden évben, az idén is 2019. március 07-én köszöntöttük a hölgyeket az abonyi Rózsakert Nyugdíjas Klubban. Az igényesen összeállított ünnepi műsort, Dobozi Edgár tanár úr vezetésével, a Kinizsi Pál Gimnázium diákjai adták elő.

   A műsor nagyon tetszett az ünnepelteknek és a diákok által átadott virágoknak is nagyon örültek. Az ügyes kezű szépkorú hölgyek apró ajándékkal készültek a tanulók részére. A rendezvény beszélgetéssel, sütizéssel, jó kedvvel zárult.

Az Abony.hu-nak beszámolt Nyiri Imréné és Szabóné Ferenczi Mária.


Olvasd tovább...
2019 március 28 csütörtök - 12:40:37     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

Nagyításért kattintson a plakátra!
2019 március 28 csütörtök - 10:12:04     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

   Szeretettel várjuk a következő nevelési évben kiscsoportot kezdő Gyermekeket és Szüleiket nyílt nap keretében 2019. április 25-én, csütörtökön délelőtt 10:00 órától 11.30 óráig az Abonyi Gyöngyszemek Óvoda két csoportjába óvodalátogatásra. 

   Az egyik  kiscsoportot kezdő óvodánk a Szelei út 29. szám alatti intézmény Katica csoportjában, a másik kiscsoportot kezdő óvodánk a Köztársaság út 11/A szám alatti épületben, a Süni csoportban lesz. 

Szeretettel várunk minden érdeklődő Családot!

Nagy Gyula Lászlóné
óvodavezető 
Abonyi Gyöngyszemek Óvoda


Olvasd tovább...
2019 március 18 hétfő - 12:41:25     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

   Minden évben nagyon várom a farsangot. A készülődést, a szórakozást, a szebbnél szebb jelmezeket. Ez a csodás alkalom idén is eljött. Ilyenkor az összes osztály azon töri a fejét, vajon milyen maskarába bújhatnának a karneválon, és hogyan kivitelezzék az ötleteket.

   A mi kis osztályközösségünk is sokat gondolkozott, de végül az Aqaworld­­ – Azóceán élővilága elnevezésű produkcióra esett a választásunk. Felosztottuk, hogy ki milyen élőlény szeretne lenni és melyiket tudja megvalósítani. A jelmezek egy részét egyedül otthon, a másikat közösen, egy kis szülői segítséggel oldottuk meg. Szünetekben hallgattam a többi osztályokat is, hogy rengeteget beszélgettek a jelmezeikről és jobbnál jobb csoportos beöltözésekről tárgyaltak. A gyerekek a szülőkkel és az osztályfőnökeikkel együtt készültek délutánonként és hétvégén egyaránt.


Olvasd tovább...
2019 március 18 hétfő - 10:02:38     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

Tájékoztatás a 2019/2020-as nevelési évre vonatkozó óvodai beiratkozásról:

Időpontja: 2019. május 6. – 2019. május 10-ig
(minden munkanapon 8-12 óráig)

Helyszíne: az óvodák vezetőinek irodáiban
Abonyi Pingvines Óvoda és Bölcsőde Abony, Bethlen G. u. 3-5.
Abonyi Szivárvány Óvoda és Bölcsőde Abony, Tószegi u. 58/A.
Abonyi Gyöngyszemek Óvoda Abony, Köztársaság u. 11/A.

Szükséges okmányok:
- a gyermek Születési Anyakönyvi Kivonata
- a gyermek TAJ kártyája
- a gyermek lakcímkártyája
- a szülő személyi igazolványa
- a szülő lakcímkártyája


Olvasd tovább...
2019 március 13 szerda - 11:26:34     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

   2019. március 2-án került megrendezésre Cegléden, a Táncsics Mihály Általános Iskolában a Tiszán innen - Dunán túl Megyei Népdaléneklési Verseny, melyen a Gyulai Gaál Miklós Általános Iskola és AMI tanulói is részt vettek.

   Korbély Krisztina és Reich Anikó énektanárok már évek óta készítenek fel szólistákat és csapatokat erre a megmérettetésre. Idén egy kisegyüttes (Viola) és két énekegyüttes (Rezeda, Tulipán) mutatta be népdalcsokrát a szakmai zsűrinek. Most is, mint minden évben, rengeteg résztvevője volt a minősítő versenynek, 32 csapat készült szebbnél szebb produkciókkal.

   Iskolánk versenyzői ismét nagyon szép eredménnyel tértek haza a megyei versenyről: két arany és egy ezüst minősítéssel gazdagították a Gyulai Iskola versenyeredményeit.

Gratulálunk!

Még több fotó a képre kattintva látható!

Abony.hu


Olvasd tovább...
2019 március 12 kedd - 08:47:05     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

   A biztonságos közlekedés szabályaival ismerkedtek a Montágh iskola tanulói 2019. március 07-én, Abonyban.

   Sós Zsanett r. tőrm. kisasszony és Kapás Béla r. fhdgy. jóvoltából baleset-megelőzési előadást hallhattak a gyerekek, majd a főtéren kerékpáros ügyességi versenyen mutathatták be tudásukat. Az 1-3. helyezést szerzett diákokat közlekedési csomaggal jutalmazták a rend őrei.

Darányi Erika

Még több fotó a képre kattintva, Facebook oldalunkon érhető el! Megtekintéséhez nem szükséges regisztrálni!


Olvasd tovább...
2019 március 11 hétfő - 15:03:34     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

   A Szolnoki Szolgáltatási Szakképzési Centrum Ruhaipari tagintézménye által kiírt rajzpályázaton nyolcadikos lányaink nagyon szépen szerepeltek. A szakmai zsűri 198 rajz közül választotta ki munkáikat. A feladat divattervek készítése volt.

   A február 27-i ünnepélyes eredményhirdetésen kiderült, hogy Kollár Dorottya, Bujdosó Kitti, Balázs Dorka ezüst, Szűcs Bernadett és Balázs Dorka ruhaterve arany minősítést kapott. Az arany minősítést kapott tervek alapján az iskolában elkészítették a megálmodott ruhákat, melyeket március 6-án este 18 órai kezdettel a polgármesteri hivatal dísztermében megrendezésre kerülő jótékonysági gálaműsorral egybekötött divatbemutató keretén belül mutattak be. A lányok izgatottan várták, hogy a valóságban is láthassák az általuk megálmodott ruhákat. A végeredménnyel az ifjú divattervezők és a közönség is elégedett volt - osztotta meg az örömhírt lapunkkal Juhász Zsuzsanna tanárnő.

Szívből gratulálunk nekik!

Nagyításért kattintson a képekre!


Olvasd tovább...
2019 március 10 vasárnap - 10:04:32     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

Nagyításért kattintson a képre!
Oldal:  1 2 3 ... 37 38 39
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
 
 
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények