Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Intézményi hírek'
2016 augusztus 16 kedd - 10:18:27     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

matek_tabor_nyiregyhaza_somogyi_abony.hu_2016.jpgAugusztus 8-12. között Nyíregyháza-Sóstón, a MatekGuru Szaktáborban vettek részt a Somogyi Imre Általános Iskola matematika tagozatos diákjai.
 
- Érkezésünk napja az ismerkedéssel telt. Másnap 7 órakor ébresztőt fújtak, felsorakoztak a gyerekek és a táborvezetők köszöntötték, tájékoztatták a tábor lakóit a napi programról. Ezt követte a szobaellenőrzés, a reggeli torna, a reggeli és a matek óra. Róka Sándor tanár úrtól érdekes feladatot kaptak másnapra. Ebéd után az élményfürdő fantasztikus csúszdáit élvezhették a diákok, majd az uzsonnát és a vacsorát követően ping-pongoztak, fociztak és disco-t rendeztek. Másnap délelőtt ismét a matematikáé volt a főszerep, délután pedig az állatkertbe látogattunk el, ahol számtalan érdekes feladatot kellett megoldaniuk a gyerekeknek. Harmadnap egy mesterfodrászt kerestünk fel, délután pedig számoltunk.


Olvasd tovább...
2016 augusztus 09 kedd - 13:13:22     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

somogyi_tornaterem_felujitas_abony_energetikai_palyazat_korszerusites_abony.hu_2016.jpgKorszerű tornatermet vehetnek birtokba szeptemberben a somogyis diákok. Az intézmény nyertes pályázatának köszönhetően a felújítási munkálatok már megkezdődtek.
 
Kazinczyné Juhász Ildikó igazgatónő egy korábbi, abony.hu-nak adott interjúban beszélt arról, hogy szeretnének a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) programjában részt venni, és korszerűsíteni a tornatermet, melyhez az önkormányzat jóváhagyására és anyagi támogatására volt szükség.
 


Olvasd tovább...
2016 augusztus 09 kedd - 11:01:20     Intézményi hírek     Hozzászólás 0
Irány sportolni!

varga_istvan_varosi_sportcsarnok_megszepult_parketta_megujult_padlo_abony.hu_abonyi_kezilabda_club_2016.jpgA Varga István Városi Sportcsarnok parkettájának felújítására az Abonyi Kézilabda Club nyújtott be pályázatot a tavalyi évben.
 
A Magyar Kézilabda Szövetség 8.606.394,-Ft támogatási összeggel hagyta jóvá az Abonyi KC 2015/16. évi teljes sportfejlesztési programját, amely magában foglalta a padló javításának költségeit is.
 
Abony Város Képviselő-testülete a fejlesztés megvalósulását 30 %-os önerővel, 2.375.794.-Ft-al támogatta. A rekonstrukciós munkákat már elvégezték, így azok nem okoztak fennakadást a sportegyesületek és az intézmények munkájában.


Olvasd tovább...
2016 augusztus 01 hétfő - 07:49:10     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

19. alkalommal szervezett Kárpát-medencei Történelemtanár Tábort a Rákóczi Szövetség július 18-23. között, Gyöngyösön, mint egy nyolcvan történelemtanár részvételével.
 
A tábor azzal a céllal valósult meg, hogy a résztvevő tanárok szakmai továbbképzésben részesüljenek, illetve minél több emberi, szakmai és intézményi kapcsolat kialakulását segítse elő.
 
A rendezvény minden évben más-más téma köré szerveződik, neves egyetemi és akadémiai szakemberek bevonásával. Az idei téma a 60. évforduló alkalmából az 1956-os forradalom és szabadságharc volt. Többek között szó volt ’56 jelentőségéről, a forradalom tanulságairól, az ’56 utáni magyar emigrációról, a Kádári megtorlás rendszeréről, Nagy Imre szerepéről, és Márai Sándorról is.
 
A rendezvényt Martonyi János volt külügyminiszter nyitotta meg. Az egy hét alatt 16 előadás és filmvetítés volt. Az utolsó napon meglátogattuk a recski volt internáló tábort, majd Egerben szabad programon vettünk részt. Ennek keretében megnéztük az Érseki Palotát és a Bazilikát, valamint az egri várat.

Néhány előadó: Salamon Konrád, Rácz János, Stefano Bottoni, Szakály Sándor… Feledy Botond külpolitikai szakértő, Wittner Mária ’56-os túlélő.
 
A színes programokat Abonyból két tanár látogatta meg: a Gyulai iskolából Dudás Lászlóné, a Somogyi iskolából Antalné N. Magdolna.
2016 július 22 péntek - 12:39:08     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

Nagyításért kattintson a képre!
2016 július 01 péntek - 17:32:38     Intézményi hírek     Hozzászólás 0
A 2015/2016-os tanévben elért eredmények a Kinizsi Pál Gimnázium és Szakközépiskolában

Érettségi eredmények: emelt biológia 82%, emelt informatika 70%, emelt történelem 61,8%

Nyelvvizsga eredmények:
Középfokú komplex nyelvvizsgát szerzett angol nyelvből az idei tanévben: 7 fő
Középfokú komplex nyelvvizsgát szerzett német nyelvből: 1 fő
Középfokú szóbeli nyelvvizsgát szerzett angol nyelvből: 4 fő
 


Olvasd tovább...
2016 június 30 csütörtök - 09:39:40     Intézményi hírek     Hozzászólás 0
Kiváló eredményekkel zárták a tanévet az általános iskolák

tovabbtanulas_altalanos_kozepiskola_abony_ballagas_somogyi_gyulai_2016.jpg2016. június 18-án 185 nyolcadikos diák ballagott el a Gyulai és a Somogyi iskolából. Nyolc év után méltón elbúcsúztatták őket a helyi iskolák, és ezer érzéssel, gondolattal telve útjára engedték őket a középiskolába. Véget értek számukra a boldog általános iskolás évek, és egy új fejezet kezdődik az életükben.

A két intézmény kimagasló teljesítményt könyvelhet el a 2015/2016-os tanévben az országos/megyei tanulmányi és sportversenyeken, az országos minősítésen elért eredményeket és a rangos megyei díjat illetően. Talán csak egy könyvbe férne bele az a rengeteg siker sztori, amelyet az iskolák - köztük a ballagó diákok is - bemutattak az elmúlt tanévben.

A Gyulai iskola 2016-ban az Éneklő Ifjúság elnevezésű országos minősítő versenyen mindkét énekkarát megmérette, ahol kiváló eredményeket értek el. A Kiskórus „B” kategóriában arany minősítést szerzett és külön dicsérő oklevelet kapott a művek művészi megformálásáért. A Nagykórus „A” kategóriában aranydiplomát és országos dicsérő oklevelet vehetett át.

A Somogyi iskola 2015-ben „Az év legeredményesebb Pest megyei iskolája II. díj” tulajdonosa lett. Pest Megye Közgyűlése és a Pest Megyei Diáksport Szövetség díját a 2014/2015. év sporteredményei alapján ítélték oda az intézménynek.

Az eredményeken túl a végzős diákok továbbtanulási adatait is öröm böngészni.


Olvasd tovább...
2016 június 27 hétfő - 12:17:37     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

kostyan_andor_rendelointezet_egeszsegugy_ugyelet_abony_2016.jpgTisztelt Lakosság!

Értesítjük Önöket, hogy a Dr. Kostyán Andor Rendelőintézetben (2740 Abony, Újszászi út 21-23.) és a 2740 Abony, Kálvin János út 10. számú telephelyen

2016. július 1-én Semmelweis nap miatt az alapellátás és a járóbeteg szakrendelés szünetel.

A 2003. LXXXIV. tv. 15/B § (1) bekezdése szerint  július 1-je Semmelweis-nap, munkaszüneti nap az egészségügyben dolgozók számára.

Az ügyeleti ellátás a 2740 Abony, Újszászi út 21-23. számú telephelyen zavartalan.
 
Türelmüket és megértésüket köszönjük.

Sanamed Nonprofit Kft.

Fotó: Szilágyi Tamás
2016 június 23 csütörtök - 10:57:20     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

2016. június 20-án megkezdődött a Varga István Városi Sportcsarnok parkettáinak felújítása. A helyi sportegyesületek és intézmények által használt, folyamatosan telt házzal működő sportcsarnok padlója erősen elhasználódott, ezért égetővé vált a rekonstrukciója. Az Abonyi Kézilabda Club nem sokáig teketóriázott, még a tavalyi évben pályázatot nyújtott be a Magyar Kézilabda Szövetséghez a sportcsarnok padlózatának felújítására.

A MKSZ 8.606.394,-Ft támogatási összeggel jóváhagyta az Abonyi KC 2015/16. évi teljes sportfejlesztési programját, ami magában foglalja a kivitelezés költségeit, melyhez a Képviselő-testület 30 %-os önerőt, 2.375.794.-Ft-ot biztosított.

A képre kattintva megnézheti a jelenleg folyó munkálatokat. Speki képriportja


Olvasd tovább...
2016 június 20 hétfő - 10:51:11     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

tanevzaro_gyulai_somogyi_abony_2016.jpg
Évzárók az általános iskolákban:

2016. június 21. (kedd) 18:00 óra: Somogyi Imre Általános Iskola

2016. június 22. (szerda) 18:00 óra: Gyulai Gaál Miklós Általános és Alapfokú Művészeti Iskola


Oldal:  1 2 3 ... 18 19 20 ... 30 31 32
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények