Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Intézményi hírek'
2016 október 07 péntek - 13:57:12     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

idosek_klubja_abony_idosek_koszontese_kinizsis_diakok_abony.hu_2016.jpgBölcsességük és élettapasztalataik átadását, nem apadó törődésüket és figyelmüket is megköszönték a Kinizsis diákok az Idősek Klubjában összegyűlt szépkorúaknak 2016. október 5-én.
 
Az ünnepségre invitált időseket az önkormányzat részéről Dévainé Kazinczy Sára alpolgármester asszony köszöntötte, majd a helyi középiskola diákjai, Dobozi Edgár pedagógus, és Kavecsánszkiné Pál Erika igazgató nagyon szép és igaz történetekkel kedveskedtek a szépkorúaknak. Az Idősek Világnapja alkalmából szervezett programot régi, családi fotók vetítésével koronázták meg a diákok, majd egy-egy szál virágot adtak át a hölgyeknek, Dobozy Edgár tanár úr pedig vándorkönyv jelleggel a Mesék a boldog öregekről című kötetet ajándékozta számukra.
 
A fotóra kattintva megnézheti az ünnepség pillanatait.


Olvasd tovább...
2016 október 07 péntek - 12:36:11     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

baptista_szeretetszolgalat_abony_human_szolgaltato_kozpont_adomanyosztas_abony.hu_2016.jpgKétszer ad, aki gyorsan ad! – tartja a közmondás. A múlt héten a Baptista Szeretetszolgálat munkatársai kétszer is adományokat osztottak Abonyban a hátrányos helyzetben lévő családoknak.
 
Hogy miért pont Abonyra esett a választásuk? Balogh Erika, a Baptista Szeretetszolgálat munkatársa egyszerűen fogalmazza meg: „A település kiválasztását nagymértékben befolyásolta, hogy Deákné Orosz Zsuzsa, a Ceglédi Többcélú Kistérségi Társulás Humán Szolgáltató Központjának vezetője együttműködést tanúsított irányunkba és nagyon kedvesen, lelkesen fogadta ötletünket."
 
- Szeptember 28-án és 29-én tehát Pest megye délkeleti sarkába, a Cegléd és Szolnok között fekvő 15 ezres lélekszámú Abonyba indultak a Baptista Szeretetszolgálat autói annak érdekében, hogy a korábbi gyakorlatnak megfelelően folytassák a szegények érdekében végzett magyarországi humanitárius munkát – tájékoztat Balogh Erika.


Olvasd tovább...
2016 szeptember 24 szombat - 10:45:55     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

mano_muzsika_gyulai_gaal_miklos_altalanos_iskola_abony_2016.jpg2016. szeptember 15-én ismét útjára indultak a Manó Muzsika foglalkozások a Gyulai Gaál Miklós Általános Iskolában, melyekre Reich Anikó tanárnő szeretettel várja azokat a nagycsoportos óvodásokat, akik sok-sok játékon keresztül szeretnének megismerkedni a hangok és ritmusok világával.
 
A foglalkozások időpontja: minden héten csütörtökön 16.15-től 16.45-ig, az iskola 3-as termében.
 
 
 
A részvétel INGYENES, és bármikor be lehet kapcsolódni!

A képre kattintva galéria nyílik.
2016 szeptember 21 szerda - 09:59:01     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

45_eves_osztalytalalkozo_abony_1967_1971_kinizsi_pal_gimnazium_abony.hu_2016.jpg„A kor nem számít, csak a szív legyen fiatal!” – mondja Pappné Barna Irén, az 1967-1971-es "kinizsis" osztály egykori diákja, és ezzel mindent elárul közösségük mentalitásáról.

Negyvenöt esztendő után a napokban találkoztak újra a Kinizsi Pál Gimnázium és Szakközépiskola 1971-ben végzett tanulói, amely mint egy bennfentestől megtudom, egy nagyon szuper osztály volt. 
 
„Egyike vagyok annak a több száz diáknak, akik az abonyi Kinizsiben töltötték középiskolás éveiket. Akkor még „csak” gimnáziumi képzés volt és egy osztály évfolyamonként. A mi osztályunk 40 fölötti létszámából a 4. év végére 34 lett, akik érettségit tettünk 18 éves korunkra. Akkor is voltak bejárók, főleg Ceglédről és Szolnokról. A mi csapatunk rendkívüli. Egy kis statisztika: csaknem kétharmada lány, osztályunk fele főiskolát vagy egyetemet végzett, minden ötödik évben találkozunk, a találkozókon való megjelenés 70 % fölött van" – írja Bánné Hornyik Mária, a ’71-es osztály egyik volt tanulója a Kinizsi Pál Gimnázium és Szakközépiskola emlékkönyvében.


Olvasd tovább...
2016 szeptember 09 péntek - 15:04:00     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

gyulai_gaal_miklos_altalanos_muveszeti_iskola_abony_igazgato_simon_gaborne_abony.hu_2016.jpgMegnyugtató a Gyulai Gaál Miklós Általános Iskola és Művészeti Iskola kollektívája és diákjai számára, hogy az igazgatói posztot továbbra is Simon Gáborné, Magdika tölti be.
 
Előbb igazgatóhelyettesi pozíciót, majd 2011 óta igazgatói munkakört lát el az iskolában, miután Dr. Soós Ferenc korábbi intézményvezető súlyos betegség után elhunyt. Az iskola jelenlegi vezetője öt éves megbízatás után döntött úgy, hogy nem szeretne a továbbiakban igazgatói feladatokat ellátni, visszatérne inkább a tanításhoz, hiszen tanítói képesítése és természetismeret szakkollégiumi, valamint háztartásökonómia és életvitel szakos pedagógusi végzettsége is van.


Olvasd tovább...
2016 szeptember 05 hétfő - 13:50:46     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

gyulai_iskola_tabor_fonyodliget_abony.hu_2016.jpgA Gyulai Gaál Miklós Általános és Művészeti Iskola eredményesen pályázott az Erzsébet-programra, így ötven kisiskolás nyaralhatott Fonyódligeten augusztus 7-12. között.
 
- Az elnyert támogatás a szállás és a napi étkezés, valamint a táboron belüli programok költségeit fedezte. Ezen felül egy jelképes regisztrációs díjat, és az utazás költségét kellett befizetniük a diákoknak, amely egy főnek 14.000,-Ft volt egy teljes hétre! Ez tartalmazta az utazást, egy napos hajókirándulást Keszthelyre, és az utolsó napi ebéd árát. A pályázat irányítója Bartúcz Lászlóné volt. A gyerekek kiválasztásánál az volt a szempont, hogy melyik osztályfőnök vállalta a táborozást. Így a 4. b és a 6. b osztály volt a csoport gerince, valamint testvérek, barátok kerültek be az üdülők közé. Tíz gyerekenként egy pedagógust kellett biztosítani felügyelőként. A mi osztályunkban minden szülő vállalta a táboroztatást, még úgy is, hogy júniusban már Salgón is eltöltöttünk öt napot. Ez volt a búcsú az alsó tagozattól, és igazán jól sikerült. A programokat főiskolások szervezték, ahol egy turnusban ezer gyermek nyaralt. Az üdülés integrált volt, sérültek, szociálisan rászorulók, néptáncosok, kézművesek is részt vettek. Nagyon jó lehetőség volt a gyerekeknek, hiszen igazán kedvező áron, hét felejthetetlen napot tölthettek el a Balaton mellett – tájékoztatta az abony.hu-t Kovácsné Prágai Ilona pedagógus.
 
Kísérő pedagógusok: Bartúcz Lászlóné, Dudás Lászlóné, Márkus Adrienn, Pintér Jánosné és Kovácsné Prágai Ilona.
 
Összefoglalta: Darányi Erika 
 
2016 augusztus 31 szerda - 18:17:30     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

Jó hír a naponta busszal közlekedők számára, hogy a Varga István Városi Sportcsarnokban is kaphatók a Volánbusz járataira szóló bérletek.
 
- Az ABOKOM  Nonprofit Kft és a VOLÁNBUSZ Zrt. között szerződés jött létre a VOLÁNBUSZ bérlet árusítására, melynek az a célja, hogy tehermentesítsék a buszvezetőket és a buszok időben elindulhassanak – tájékoztatott Sulyok Istvánné, az ABOKOM Kft. munkatársa.


Olvasd tovább...
2016 augusztus 31 szerda - 17:45:56     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

salgobanya_indian_tabor_somogyi_abony.hu_2016.jpgAz abonyi Somogyi Imre Általános Iskola tanítóinak szervezésében az idei nyári szünetben már harmadik alkalommal rendezték meg az indiántábort, és örömmel vették tudomásul, hogy egyre több gyerkőc élvezi együtt Salgóbánya gyönyörű környezetét.
 
- A csodálatos hely nagyszerű hangulatot biztosított a tábor lakói számára. Igaz az időjárás az idén nem volt valami kegyes hozzánk, de a kedvünket még sem sikerült elvenni. Különleges élményekben volt részünk. A tábort beborító felhők szinte télies hangulatot biztosítottak a nyári melegben. Táncoltunk az esőben, nem azért mert a zuhanyzóban nem volt víz, hanem azért, mert oly boldog érzés töltött el bennünket, hogy a száz ágra sütő nap mellett meleg eső áztatta bőrünket – számolt be az abony.hu-nak Balasiné Molnár Ágnes, a tábor egyik szervezője.


Olvasd tovább...
2016 augusztus 30 kedd - 08:03:04     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

iskolakezdes_tanevnyito_abony.hu_2016.jpgA 2016/2017. tanév első tanítási napja 2016. szeptember 1. (csütörtök).
 
Tanévnyitók a helyi iskolákban:

Gyulai Gaál Miklós Általános és Alapfokú Művészeti Iskola tanévnyitó ünnepség: 2016. szeptember 1. (csütörtök) 08:00 óra. Ezen a napon 11.35-ig lesz tanítás.

Somogyi Imre Általános Iskola tanévnyitó ünnepsége: 2016. szeptember 1. (csütörtök) 08:00 óra.

Abonyi Montágh Imre Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda és Általános Iskola tanévnyitó ünnepsége: 2016. szeptember 1. (csütörtök) 08:30 óra.

Kinizsi Pál Gimnázium és Szakközépiskola tanévnyitó ünnepsége: 2016. augusztus 31. 18:00 óra. Az első tanítási nap szeptember 1-jén, 07:30 órakor kezdődik meg a diákok számára, majd tűz- és balesetvédelmi oktatással és osztályfőnöki órákkal folytatódik a délelőtt.
 
Az Iskolarendőr-program keretében rendőreink polgárőreinkkel és közterület-felügyelőinkkel közösen ismét segítik majd a gyerekek átkelését a forgalmasabb útszakaszok zebráin. Vigyáz(z)unk rájuk!
 
Darányi Erika


Olvasd tovább...
2016 augusztus 25 csütörtök - 20:05:43     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

Nagyításhoz kattintson a képre!
Forrás: Abonyi Kincskereső
Oldal:  1 2 3 ... 19 20 21 ... 32 33 34
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények