Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Intézményi hírek'
2016 június 18 szombat - 10:35:47     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

Közel kétszáz nyolcadikos diák számára a mai napon véget értek a boldog általános iskolás évek, és egy új fejezet kezdődik az életükben. Nyolc év után méltón elbúcsúztatták őket a helyi iskolák, és ezer érzéssel, gondolattal telve útjára engedték őket a középiskolába. Sok sikert kívánunk nekik! Darányi Erika képriportja

Kattintson a képre a galéria megtekintéséhez!

Hol tanulnak tovább az elballagott diákok?
2016 június 17 péntek - 07:35:49     Intézményi hírek     Hozzászólás 0


Nagyításhoz klikk a tablóra!
Fotó: Éberhardt Tamás /Heky Bt./
2016 június 13 hétfő - 09:34:18     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

altalanos_iskolak_ballagas_2016.jpg
Lassan vége a 2015/2016-os tanévnek, általános iskoláinkból pedig elballagnak a végzős diákok.

Utánanéztünk, mikor csendülnek fel az iskolákban a jól ismert ballagási dalok.

Íme a ballagási időpontok:


2016. június 15. 09:00 Abonyi Montágh Imre Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda és Általános Iskola (évzáróval együtt)

2016. június 18. 09:00 Gyulai Gaál Miklós Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola

2016. június 18. 10:00 Somogyi Imre Általános Iskola

2016 június 11 szombat - 19:27:54     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

kinizsi_jutalomkirandulas.jpgAz idei jutalomkiránduláson hajókáztunk a Dunán, megnéztük a Hadtörténeti Múzeumot, sétáltunk a várban, a Halászbástyán, és tetszett az őrségváltás is a Parlament előtt.

Kinizsi Pál Gimnázium és Szakközépiskola
2016 május 31 kedd - 11:38:53     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

Május utolsó napja nem volt hétköznapi a Szivárvány Óvoda és Bölcsődébe járó gyerekeknek. Mesevonat, körhinta, mobil játszóház és ugráló vár is várta őket, melyeket izgatottsággal és örömmel vettek birtokba.

A program főszervezője Mucsiné Molnár Mónika óvónő volt, aki tájékoztatott, hogy óriási köszönettel tartoznak a szülőknek, hiszen nélkülük nem valósulhatott volna meg a rendezvény. Szerencsére, az anyukák és apukák szívesen fognak össze a jó cél érdekében, így a mai napra egy fergeteges gyermeknapot tudtak szervezni az óvodásoknak és bölcsődéseknek.

A gyermekzsongást megnézheti a fotóra kattintva. Szilágyi Tamás és Darányi Erika képriportja


Olvasd tovább...
2016 május 28 szombat - 12:23:49     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

Képgaléria a fotóra kattintva! (Képriport: Darányi Erika)
2016 május 27 péntek - 06:26:33     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

Nagyításhoz klikk a tablóra!
Fotó: Éberhardt Tamás
2016 május 25 szerda - 09:31:51     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

vadnyugat_szivarvany_ovoda_abony.jpgAz Abonyi Szivárvány Óvoda és Bölcsőde Bordó csoportja a „vadnyugaton” járt. A gyerekek életében mindig örömteli, várva várt esemény, mikor kirándulni megyünk. Nagyobb kirándulást évente egyszer szervezünk, ami már több éves hagyomány. Idén a szülőkkel együtt kirándultunk, ez a nap kiváló alkalom volt, hogy szülők, gyerekek, óvodai dolgozók közösségét erősítse. A felajánlott lehetőségek közül a szülők a Vadnyugati városba való kirándulás mellett döntöttek. A gyerekek nagy izgalommal várták a napot és számolták, hogy mennyit kell még aludni az indulásig. Végre eljött május 11-e. Mindenki időben megérkezett az óvodába. Bár kissé borongós volt az idő, de ez szerencsére nem szegte senki kedvét. Megérkeztünk Csongrád-Bokrosra, ahol a Sheriff neje személyesen fogadott bennünket, kis tájékozató után táborhelyünkön elfogyasztottuk a tízórait. Ezt követően vezetőnk irányításával bejártuk a különféle próbákból álló utat.


Olvasd tovább...
2016 május 20 péntek - 11:31:03     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

A Ceglédi Többcélú Kistérségi Társulás Humán Szolgáltató Központ Közösségi ellátás pszichiátriai betegek részére pünkösdi programot szervezett 2016. május 12-én. Kellemes délutánt töltöttünk együtt a kliensekkel, ahol mindenki félre tudta tenni kicsit a mindennapi problémáit. A hangulatot fokozva közösen készítettük el a kiadós ebédünket, mely hagyományosan bográcsban főtt paprikás krumpli volt. Amíg az étel rotyogott, fogyott a sütemény, üdítő és pogácsa, és olykor megfűszerezték a nyugodt kis társalgásokat egy-egy viccel is. Az ötlet a már hagyománnyá vált karácsonyi csoportunk okán született, melyet minden évben az ünnepek előtt rendezünk, házi süteményekkel, teával, zenével, verssel és énekkel. Az összejövetelen mindenki nagyon jól érezte magát - számolt be Krupincza Renáta az abony.hu-nak.

A közösségi ellátás munkatársai: Gulyás Nóra, Krupincza Renáta, Kozma Tímea
Elérhetőségünk: 2740 Abony, Köztársaság út 4.
Tel.: 06-53/360-238, 06-70/386-6976
Nyitva tartás:
Hétfő - Szerda: 8:00-16:00
Kedd - Péntek: 8:00-12:00
2016 május 19 csütörtök - 07:49:32     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

Nagyításhoz klikk a tablóképre!
Fotó: Járdány Vanda

Oldal:  1 2 3 ... 19 20 21 ... 30 31 32
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények