Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Intézményi hírek'
2018 augusztus 31 péntek - 13:01:12     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

iskolakezdes_evnyitok_abony_abony.hu_2017.jpg   Elérkezett augusztus vége, amely a diákoknak egyet jelent az iskolakezdéssel. Véget ért a gondtalan vakáció, táborok, nyaralások és megannyi élmény után vissza kell térni az iskolapadba.

   Már csak néhány napjuk maradt a nebulóknak és szüleiknek, hogy előkészítsék az iskolatáskákat, ellenőrizzék, hogy minden tanszer rendelkezésre áll-e, vagy éppen beszerezzék a hiányzókat. Szeptember 03-án, hétfőn reggel 8 órakor minden iskolában megszólal az a bizonyos csengőszó. 
 
   A nyári hónapokban, az utcákon tapasztalt mérsékeltebb forgalom után nagyobb körültekintést, óvatosságot, türelmet igényel majd a közlekedésben való részvétel, mind az autósok, mind pedig a biciklisek és gyalogosok számára. 
 
   A helyi rendőrőrs az idei évben is kiemelt figyelmet szentel arra, hogy a tanulók az iskolák közelében található gyalogos-átkelőhelyeken keresztül biztonságosan érjenek az iskolába - reagált megkeresésünkre Gulyás Pál r. alezredes, őrsparancsnok, aki hozzátette: Az iskolakezdés időszakában reggel 7-8 óra között a Ceglédi út 1. és Szelei út 1. szám alatti gyalogátkelőknél rendőrök kísérik majd át a gyerekeket.

   Kérjük az autósokat, hogy az iskolaidőben tapasztalható, megnövekedett gyalogos- és kerékpáros forgalmat figyelembe véve körültekintően közlekedjenek!


Olvasd tovább...
2018 augusztus 03 péntek - 08:32:22     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

   Két turnusban, közel száz diák töltötte a nyári vakáció egy-egy hetét az MH 86. Szolnok Helikopter Bázison. A tábor parancsnoka Mádi Lajos alezredes, helyettese Kiss Béla százados volt. Munkájukat mentorként a debreceni Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium növendékei segítették.

   Ébresztő 06.00-kor, takarodó 22.00-kor, a két időpont között pedig katonás feladatok – az ország kilenc megyéjéből és a fővárosból mintegy száz középiskolás diák döntött úgy, hogy a vakáció egy hetét szigorú napirend által szabályozott körülmények közt, a szolnoki helikopterbázis nyári honvédelmi táboraiban tölti. Legénységi körletekben kaptak szállást, a laktanyát csak a turnusok végén hagyhatták el.

   Mádi Lajos alezredes, a tábor vezetője elmondta: a diákok nagyon gyorsan „felvették a fordulatszámot”, elfogadták és betartották a rájuk vonatkozó szabályokat, fegyelemsértés nem történt. Ezeknek a táboroknak egyik legnagyobb értéke, hogy viszonylag rövid idő alatt is nagyon megerősödik a fiatalok közötti bajtársiasság, amelynek köszönhetően együttműködésre képes közösséggé kovácsolódnak.


Olvasd tovább...
2018 július 26 csütörtök - 11:09:50     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

somogyi_imre_altalanos_iskola_javitovizsgak_abonyi_abonyban_abony_abony.hu_2018.jpg
A Somogyi Imre Általános Iskolában a javítóvizsga időpontja 2018. augusztus 27. (hétfő) - közölte az intézmény.
 
A képre kattintva megtekinthetők az egyes tantárgyak javítóvizsgáinak időpontjai.
 
Somogyi Imre Általános Iskola
 
 
 
 
2018 június 21 csütörtök - 14:07:52     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

Klikk a képre a fotógalériáért! Abony.hu fotók: Darányi Erika
 
2018 június 19 kedd - 11:10:17     Intézményi hírek     Hozzászólás 0
KÖSZÖNETNYILVÁNÍTÁS

somogyi_iskola_8_b_osztalyos_tanuloi_abonyban_abonyi_abony.hu_2018.jpg   Mi, a Somogyi Iskola 8. b osztályos ballagó diákjai szeretnénk köszönetet mondani a sok-sok szeretetért, odafigyelésért és támogatásért, amit iskolás éveink alatt kaptunk.

   Köszönjük az igazgatóságnak, Kazinczyné Juhász Ildikó Igazgató néninek, hogy különös gonddal figyelt mindig ránk, egyben tartotta kis osztályunkat és ahol csak tudott segített nekünk. Köszönjük, hogy ilyen osztályfőnököt adott nekünk, mint Borcsi néni. Szeretettel gondolunk majd vissza minden kedves tanárunkra.

Tanítottak minket:
Tóth Renáta, Dányiné Parti Ágnes, Balasi Jenőné, Antalné Nagy Magdolna, Barati Eszter, Benéné Egedy Erika, Csaba Józsefné, Farkas Annamária, Juhász Zsuzsanna, Mayer-Nagy Zsuzsanna, Mészáros Beáta, Nagy Attila, Pászti Zsuzsanna, Pintér János, Tóthné Somodi Ildikó, Lassú Zsuzsa néni ugyan nem tanított bennünket és csak nyolcadikban ismertük meg, de az első perctől fogva, mindenben számíthattunk rá.


Olvasd tovább...
2018 június 18 hétfő - 19:51:14     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

punkosdi_fozes_kozossegi_ellatas_abonyban_abony_abonyi_abony.hu_2018.jpg   2018. május 28-án megrendeztük a már hagyománnyá vált közös pünkösdi főzésünket a kliensekkel immáron harmadik alkalommal.   

   Közös programunk fantasztikus hangulatban telt. Klienseink szép létszámban megjelentek, így közös asztalunknál a felhőtlen beszélgetéseinket még inkább feldobta egy kis pogácsa és sütemény, míg a háttérben rotyogott a tűz felett a paprikás krumpli.

Miután ebédünk elkészült, közösen fogyasztottuk el az ebédlőben. Remek alkalom volt arra ez a nap, hogy a problémákat mindenki picit otthon hagyja és kikapcsolódjon.


Olvasd tovább...
2018 június 05 kedd - 17:11:40     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

somogyi_imre_altalanos_iskola_tablok.jpg"És érezzék egy kézfogásról rólad, hogy jót akarsz és te is tiszta, s jó vagy. Egy tekintetük elhitesse véled, szép dolgokért élsz, és érdemes élned." 
(Váci Mihály)

Június 16-án, a Somogyi iskola végzős tanulóinak vállára akasztják a ballagási tarisznyákat, hogy tovább indulhassanak a következő megmérettetés, a középiskola felé.

Az intézmény ballagási tablóit az alábbiakban a képekre kattintva tekinthetik meg:

Tablókészítés, fotók: Járdány Vanda
Olvasd tovább...
2018 június 05 kedd - 08:32:33     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

rendhagyo_enekora_abonyban_abonyi_abony_abony.hu_2018.jpg   A Gyulai iskola 3.a osztálya Reich Anikó tanárnő szervezésében meglátogatta az abonyi Szent István katolikus templomot, ahol Majorosné Sági Anikó kántor közreműködésével megcsodálhatták a templom orgonáját.

   Kalandos csigalépcsőn feljutva a kórusra, fentről gyönyörű látványban lehetett részük a gyerekeknek, akik nagy érdeklődéssel figyelték az orgona bemutatását, megnézhették a fém és fa sípokat, pedálokat, kapcsolókat és testközelből láthatták, hogyan kell játszani ezen a hatalmas hangszeren. Majd leülve a padsorok közé, lentről is meghallgatták az orgona hangját, hogyan tölti be hihetetlen hangterjedelmével a templomot. Ének óra lévén kipróbálták saját hangszerüket, a hangszálaikat is, a Tavaszi szél vizet áraszt c. népdal eléneklésével. Maradandó élményben volt részük a tanulóknak, hiszen nincs annál értékesebb dolog, mint amikor életre kel a tananyag.

Gyulai Gaál Miklós Általános Iskola és AMI


2018 június 01 péntek - 07:18:48     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

   2018. május 31-én rendezték meg az abonyi Speciális Otthon immár kilencedik nyílt napját.

   A szándék nem csak az volt, hogy a lakók családtagjainak, és a szakma képviselőinek bemutassák magukat, számot adjanak a munkájukról, hanem hogy az abonyi helyi lakosság is megismerhesse egészen közelről az intézmény életét, és több bizalommal, együttérzéssel viszonyuljon az otthonhoz és lakóihoz.

   Én gyakran megfordultam már a Kazinczy-Beöthy kúriában. A Kazinczy évfordulókon tartott emlékező rendezvényeken, a bejáratnál a (valaha volt) Kazinczy mellszobornál. Aktív tanár koromban osztályokkal adtunk rövid műsorokat. Öregek napján már benn, a kúria épületében. Mostanában az otthon lakóinak műsorát szoktam meghallgatni, amit nemzeti ünnepekre állítanak össze óriási lelkesedéssel.


Olvasd tovább...
2018 május 30 szerda - 10:27:56     Intézményi hírek     Hozzászólás 0
Jól gurult az "ÉSZKERÉK"!

abonyi_somogyi_imre_altalanos_iskola_orszagos_verseny_abonyban_abony_abony.hu_2018.jpg   Ebben a tanévben másodszor került sor a nyíregyházi „Míg megnövök Akkreditált Kiváló Tehetségpont” alapítvány gondozásában a NYELVÉSZKEDŐK Országos Nyelvi Csapatversenyére.

   A megmérettetésre 14 csapatot hívtak be az előzetes négy fordulóban elért pontok alapján, köztük a Somogyi iskola tanulóit is.

- Már a tavalyi évben is részt vettünk ezen a versenyen, akkor 3. helyezést értünk el. Nagy lelkesedéssel, szorgalommal, sok gyakorlással készültünk az idei fordulókra is - árulta el lapunk kérdésére Halasiné Tóth Katalin felkészítő tanítónő, aki elmondta többek között azt is, hogy óriási izgalommal vágtak neki a nyíregyházi utazásnak.

Nagyításért KLIKK a képekre!


Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 4 ... 34 35 36
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények