Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Intézményi hírek'
2019 március 05 kedd - 17:39:01     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

   A Somogyi Imre Általános Iskola felajánlásában 2019. március 4-én az Abonyi Szivárvány Óvodában faültetésen vettek részt az óvodás gyerekek.

   Iskolánk dolgozója, Magyar József vezetésével a gyerekek lelkesen vettek részt a munkálatokban. Kis lapátjaikkal szórták, rakták a földet. Alapos beöntözés után a kikarózás is megtörtént.

   Az óvoda evodia, csörgő-, hárs- és szilfával gazdagodott. Az intézmények közötti együttműködés keretében a gyerekek játékosan ismerkedhetnek meg a környezettudatos-életmóddal és természet védelmével.

Olvasd tovább...
2019 március 04 hétfő - 14:55:40     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

   2019. február 25-én került sor a Gyulai Gaál Miklós Általános Iskolában a Filharmónia hangversenysorozat második előadására, melyen a Retno együttes a népzene világába vezette be a gyerekeket.

   Sok-sok népi hangszert mutattak be és szólaltattak meg, amelyekkel a gyerekek szinte csak a tankönyvekben találkozhatnak. Szó esett a népzenegyűjtésről, a népzene és a komolyzene kapcsolatáról, olyan népzenei hagyományokat ismerhettek meg a tanulók, melyekhez konkrét hangszerek vagy hangszer együttesek kötődnek. Megtanultak egy gyönyörű népdalt is a gyerekek, melyet közösen énekelve, a Retno együttes kíséretével adtak elő.

Reich Anikó


Olvasd tovább...
2019 február 25 hétfő - 17:29:40     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

   Ismét elérkezett a farsang időszaka. Nem volt ez máshogy az Abonyi Gyöngyszemek Óvoda, Szelei úti telephelyén sem, ahol télkergető farsangi mulatságot szerveztek az ott dolgozók.

   A gyerekek és a felnőttek is színes jelmezekbe bújtak. A pillangótól a bohócig, a szuperhőstől a hercegnőig mindenki megfordult a színes forgatagban. Színes jelmezekben, vicces feladatokkal, és rengetek tánccal, zenével, jókedvvel kergették el a telet. Annak érdekében, hogy a télnek végleg búcsút intsünk, az óvodában már hagyománynak számító „kiszebáb” égetésre is sor került, hatalmas „zenebona” kíséretében.

Az abony.hu-nak beszámolt Atkári-Gyóni Krisztina óvónő.

A képre kattintva fotógaléria nyílik!


Olvasd tovább...
2019 február 22 péntek - 08:14:44     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

A teljes képernyős nézethez nyomja meg a négyzetet a lejátszó jobb alsó sarkában!
Internetsebessége függvényében a videó lejátszása akadozhat. Ebben az esetben állítsa meg pillanattal a lejátszást,
hogy a folyamatjelző betöltődjőn, utána zökkenőmentesen tovább nézhető.
2019 február 21 csütörtök - 10:37:48     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

   
   Az egészségügyi rendelések aktualizált változatát honlapunk menüsorában, az Intézmények menüpont, Egészségügy almenüjében érheti el, vagy ide kattintva.

 

 
2019 február 12 kedd - 14:17:19     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

   Örömmel értesítjük a lakosságot, hogy az ABOKOM Közhasznú Nonprofit Kft. kreatív műhelyében újabb kézműves termékek készültek, melyeket az abonyi piaccsarnokban lehet megtekinteni és megvásárolni.
 
   Az egyedi készítésű tárgyak nagyszerű ajándékként szolgálhatnak a közelgő Valentin napra és nőnapra, de már a húsvéti ünnepekre és anyák napjára is gondoltak: dekorációkkal, meglepetésötletekkel várják az érdeklődőket és vásárlókat minden hétköznap délelőtt az abonyi piac épületében - tájékoztatott Molnár Gábor városi főkertész.

Darányi Erika


Olvasd tovább...
2019 január 23 szerda - 11:58:08     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

   Kapás Béla rendőr főhadnagy, az Abonyi Rendőrőrs fővizsgálója a mai napon közlekedésbiztonsági előadást tartott a Somogyi Imre Általános Iskola Radák úti Tagintézményében.

   Az előadás során az intézmény 1-4 osztályos tanulói a gyalogos és a kerékpáros közlekedési alapismeretekkel ismerkedtek meg.

A képre kattintva fotógaléria nyílik!
2019 január 17 csütörtök - 08:31:45     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

Szendrei-Juhász Ágnes a 4 + 1 nyelvi előkészítős osztály leendő osztályfőnöke, - iskolánk egykori tanulója -  történelmet, katonai alapismeretet, etikát és életvitelt tanít iskolánkban. Több évfolyamot vezetett végig osztályfőnökként az érettségiig, felkészítve tanítványait a közép- és emelt szintű vizsgákra. Érettségi elnökként más közoktatási intézményben is lát el feladatokat. 

   Kitartó és következetes pedagógiai munkája eredményeként diákjai jó eredménnyel szerepelnek az érettségiken.Pályakezdő kollégánknak (aki szintén volt tanítványunk) szakmai gyakorlatán aktív, segítőszerepet töltött be. Az iskola honlapját szerkesztette évekig. A Diákönkormányzatot patronáló tanárként segíti a diákokat az önálló véleményalkotásban. Interaktív tanulmányi kirándulások szervezője, ahol a tanulók a Parlamentben kipróbálhatják magukat „képviselő” szerepben. Az érzékenyítést is fontosnak tartja a tanításban. A Holokauszt Emlékközpontba, a Terror Házába vagy a szolnoki csata színhelyére ellátogat tanítványaival, hogy a könyvből szerzett ismereteket más szemszögből is bemutathassa.

   Az abonyi kulturális élet rendszeres szervezője és résztvevője. A városi ünnepségeken gyakran mond beszédeket, ezzel is jó példát mutatva diákjainak. A település helytörténetét is igyekszik megismertetni tanítványaival, ösztönzésére és támogatásával nem egy ízben indított gimnazista csapatokat az abonyi helytörténeti vetélkedőn, ahol jelentős eredményeket értek el. Méltán szeretik és tisztelik tanítványai, hiszen ha szükséges, egyenként ül le velük, hogy az érettségi vizsga utáni lehetőségeket megbeszéljék.


Olvasd tovább...
2019 január 16 szerda - 12:19:45     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

   2019. január 10-én pályaorientációs napot tartottunk iskolánkban. Meghívott előadóink Abony város és a környék intézményeinek, cégeinek vezetői, tulajdonosai. Ők meséltek szakmájuk szépségeiről, hivatásuk kihívásairól.

   Kiemelt szerepünk, hogy diákjainknak bemutathassunk olyan szakmákat, amelyeket felnőttkorukban szívesen művelnek majd.

Vendégeink voltak:

Veres Adrienn (MÁK)
Lakatos Adrienn (Ceglédi Önkormányzat)
Kállai Mihály (Abonyi Önkormányzat)
Dr. Tolnai Judit (Benu Gyógyszertár)
Kormos Ágnes (Kormos Optika)
Szűcs Erika fizikoterápia (Sanamed Kft)
Blaskó Kata (népi kézműves)
Kovács Márk (Neumann János Egyetem, mérnökinformatikus)
Baginé Gavaldik Lívia (pszichológia)
Csúti Emese (pedagógus)
Mikus Istvánné (Törtel Mix és Praktika Kft.)
Gulyás Pál (rendőr alezredes)
Dr. Füleki Zsolt (állatorvos)

Az abony.hu-t tájékoztatta Kavecsánszkiné Pál Erika igazgató.


Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 4 ... 37 38 39
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
 
 
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények