Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Intézményi hírek'
2017 november 20 hétfő - 14:43:48     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

nevnapozas_idosek_klubja_abony_abony.hu_2017.jpgA CTKT Humán Szolgáltató Központ Idősek Klubjában, 2017. november 07-én, kedden került megrendezésre az Ilona, Mária, Terézia, Erzsébet, Katalin és Éva nevű Klubtagok névnapi köszöntése.

A hagyományokhoz híven részt vettek az ünnepségen az újszilvási Rozmaring Nyugdíjas Klub tagjai is. A két klub nyugdíjasai között évek óta jól működő baráti kapcsolat alakult ki és kölcsönösen részt vesznek egymás rendezvényein.

Papp Ferencé, Babi köszöntötte az ünnepelteket és adta át a virágokat, majd felszeletelésre került az általa készített két gyönyörű és nagyon ízletes torta. Az ünnepeltek szendviccsel és apró süteménnyel készültek a vendéglátásra. Jó hangulatú, vidám délutánt töltöttek együtt az idősek, melyet tombolahúzással fűszereztek meg. A névnapi ünnepség megrendezéséért és a program zökkenőmentes lebonyolításáért külön köszönet illeti a két főszervezőt, Rózsás Ferencné Erzsikét és Papp Ferencé Babit.

A cikket az abony.hu számára az Idősek Klubja munkatársai készítették.

A képre kattintva fotógaléria nyílik!

2017 november 09 csütörtök - 19:39:42     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

palyaorientacios_nap_hova_tovabb_program_altalnos_iskolasoknak_abony_abony.hu_2017.jpgA Gyulai Gaál Miklós Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola  2017. november  7-én 15:00-18:00 óráig a PÁLYAORIENTÁCIÓS NAP keretében „HOVA TOVÁBB” címmel pályaválasztási programot  szervezett.

A hagyományteremtő program célja volt, hogy a továbbtanulás előtt álló abonyi diákok és szüleik a rendezvényen megismerhessék a helyi és a környező települések középiskoláinak kínálatát, tájékozódhassanak felvételi esélyeikről. Az eseményre a Somogyi Imre Általános Iskola 7-8. évfolyamos diákjait és szüleiket is meghívták, így  városunk minden érdeklődő tanulójának lehetősége volt helyben tájékozódni a továbbtanulási lehetőségekről.

A képre kattintva fotógaléria nyílik!


Olvasd tovább...
2017 november 08 szerda - 08:54:08     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

montagh_iskola_csomor_megyei_atletikai_verseny_abony_abony.hu_2017.jpgA Megyei Atlétika Versenyen 11 tanuló képviselte a Montágh iskolát Csömörön, 2017. október 25-én.

A 100 m-es síkfutásban az 5. osztályból Tisza Klementina, Kali Endre Attila, Telek Tibor Tamás, a 6. osztályból Kovács Nikoletta, Zólyomi Nikoletta, Kiss Erik, a 7. osztályból  Virág Dávid István, a 8. osztályból Kassai Mercédesz versenyzett. 300 m-t futott Kóczián Nikoletta 6. osztályos tanuló, 400 m-t Kovács József 6. osztályos és Strohmayer Szabrina Vivien 8. osztályos tanuló. A kislabda hajításban Kiss Erik, Kovács József és Virág Dávid István, súlylökésben Kiss Erik, távolugrásban Kovács Nikoletta, Zólyomi Nikoletta, Strohmayer Szabrina Vivien és Virág Dávid István versenyzett.


Olvasd tovább...
2017 november 06 hétfő - 16:49:57     Intézményi hírek     Hozzászólás 0
Három évfordulót is ünnepel az abonyi szociális terület

deakne_orosz_zsuzsanna_ctkt_human_szolgaltato_kozpont_abony_abony.hu_2017.jpg
A képre kattintva videó indul. Forrás: ctv.hu
2017 november 05 vasárnap - 11:02:27     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

A teljes képernyős nézethez nyomja meg a négyzetet a lejátszó jobb alsó sarkában!
Internetsebessége függvényében a videó lejátszása akadozhat. Ebben az esetben állítsa meg pillanattal a lejátszást,
hogy a folyamatjelző betöltődjőn, utána zökkenőmentesen tovább nézhető.
2017 november 03 péntek - 16:11:12     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

kozossegi_ellatas_kirandulas_abony_abony.hu_2017.png2017. október 26-án megszerveztük a hagyományos őszi kirándulásunkat a klienseinkkel. Kellemes napot töltöttünk együtt, melynek első állomása a szolnoki Damjanich János Múzeum volt.

Lehetőségünk nyílott az összes kiállítást megcsodálni. Megnéztük a mesterségek művészetét, amely a megye népművészetét a mesterségek oldaláról mutatta be, láttuk a megye régészeti leleteit, mely szemléltette őseink mindennapjait. Betekintést nyertünk a századforduló paraszti kultúrájába, majd a városi polgárok század eleji életébe. Az egyik legnagyobb sikert a Szolnoki Képtár aratta, hisz ott mindenki megszemlélhette a számára legkedveltebb képeket. Volt olyan, aki eddig csak fényképen látta az adott festményt, így most lehetősége nyílt élőben is gyönyörködni benne.

Érdekesség volt, hogy megtekintettük a Rádiók, televíziók, hanglejátszó eszközök – Vasziliádisz Anesztisz gyűjteményét, ami szintén nagyon tetszett mindenkinek. Többségük felismert olyan eszközöket, amiket nagyszüleiknél, szüleiknél láthattak, vagy akár még ők is használtak. Ezt mindenki nagyon értékelte.


Olvasd tovább...
2017 október 27 péntek - 13:29:11     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

A fotóra kattintva galéria nyílik! Abony.hu fotók: Darányi Erika
Cikk hamarosan!
2017 október 27 péntek - 12:38:21     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

iv_orszagos_bihari_janos_hegedu_es_vonos_kamarazenei_fesztival_abony_abony.hu_2017.jpgIdén negyedik alkalommal rendezte meg iskolánk a IV. Bihari János Hegedű- és Vonós Kamarazenei Fesztivált.

Legnagyobb örömünkre rekord számú volt az érdeklődés rendezvényünk iránt: az ország 26 különböző zeneiskolájából, több mint száz gyerek és 50 tanár látogatott el hozzánk. A zsűrizés feladatát, ahogy az eddigi években is, az ország két neves elismert szaktekintélye látta el: Dr. Ittzés Tamás hegedűművész, főiskolai adjunktus, a Bohém Ragtime Jazz Band alapítója, vezetője, illetve Ácsné Szily Éva hegedű tanár, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Tanárképző Intézetének gyakorlatvezetője és didaktika tanára, fővárosi szaktanácsadó.

A képre kattintva galéria nyílik!

Növendékeink is nagyon szép eredményekkel zárták a versenyt:


Olvasd tovább...
2017 október 21 szombat - 10:32:51     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

A teljes képernyős nézethez nyomja meg a négyzetet a lejátszó jobb alsó sarkában!
Internetsebessége függvényében a videó lejátszása akadozhat. Ebben az esetben állítsa meg pillanattal a lejátszást,
hogy a folyamatjelző betöltődjőn, utána zökkenőmentesen tovább nézhető.
2017 október 21 szombat - 10:30:26     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

Jubileumi találkozóra invitálta a helyi és a járásban dolgozó szakembereket a Ceglédi Többcélú Kistérségi Társulás Humán Szolgáltató Központja, 2017. október 17-én.

Három évforduló köré szerveződött a rendezvény: a Családsegítő Szolgálat idén ünnepli 25 éves fennállását, 10 éve alakult meg a Gyermekjóléti Szolgálat, a Támogató Szolgálat pedig 10 éve működik városunkban.

A képre kattintva fotógaléria nyílik!


Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 4 ... 28 29 30
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
*****
 
 *****
 
 *****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények