Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Intézményi hírek'
2017 június 15 csütörtök - 09:18:15     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

nevnapozas_idosek_klubja_abony_abony.hu_2017_2.jpgA Sárákat, a Piroskákat, az Iréneket, a Zitákat, a Magdolnákat és a Margitokat köszöntötték május 23-án, az Idősek Klubja összejövetelén.

Az abonyi nyugdíjasok mindig örömmel vesznek részt a találkozókon, ahová rendszeresen érkeznek újszilvási vendégek, barátok is. Az első féléves névnapi rendezvényen szendvicsekkel, süteményekkel, tortákkal készültek egymásnak az idősek, de természetesen szebbnél-szebb virágokat is kaptak az ünnepeltek. A köszöntés után vendéglátással, kötetlen beszélgetéssel, tombolázással folytatódott a vidám délután.

Szívből köszöntjük őket!
Darányi Erika

Még több fotó a képre kattintva!

2017 június 14 szerda - 15:30:16     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

mehecske_csoport_gyongyszemek_ovoda_abony_abony.hu_2017.jpg
Nagyításért KLIKK a képre! Fotó és tabló: Járdány Vanda
2017 június 14 szerda - 15:13:19     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

somogyi_imre_altalanos_iskola_8_t_osztaly_ballagok_tablo_abony_abony.hu_2017.jpg
Nagyításért kattintson a tablóra! Fotó és tabló: Járdány Vanda
2017 június 14 szerda - 14:47:03     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

gyulai_gaal_miklos_altalanos_iskola_8_z_ballagok_tablo_abony_abony.hu_2017.jpg
Nagyításért kattintson a képre! Fotó és tabló: Járdány Vanda
2017 június 12 hétfő - 18:06:42     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

8._evfolyam_gyulai_iskola_mezei_futoverseny_20.jpg2017. június 8-án, délután a Gyulai G. M. Ál. és Alapfokú Művészeti Iskola testnevelői mezei futóversenyt rendeztek az abonyi labdarúgópályán a felső tagozatos gyerekeknek. Összesen közel 150 diák vett részt a versenyen. Külön értékelték a lányokat és a fiúkat.

A futóverseny egy jó hangulatú sportrendezvény lett, a gyerekek lelkesen teljesítették a távokat, szurkoltak egymásnak. Minden versenyző emléklapot és üdítőt kapott, az első három helyezett ezeken kívül, éremben részesült. A díjaknak nagyon örültek a gyerekek! Gratulálunk minden versenyzőnek!

A fotóra kattintva Facebook-os képgaléria nyílik! Megtekintéséhez nem szükséges regisztrálni! 


Olvasd tovább...
2017 június 12 hétfő - 17:20:28     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

egeszsegmegorzo_spornap_somogyi_iskola_abony_abony.hu_2017.jpgA Somogyi Imre Általános Iskola idén is megrendezte alsó tagozatos diákjainak a nagysikerű, hagyományos egészségmegőrző- és sportnapot 2017. június 6-án. Az esemény szervezését Tóth Orsolya és Mucsányiné Varga Zsuzsanna tanítónők vállalták magukra. A főszervezők a Városi Sportcsarnokba és a mögötte lévő műfüves pályára várták a gyerekeket, akik a városban működő sportegyesületek izgalmas és látványos bemutatói után szinte valamennyi sportágba belekóstolhattak. 

A fotóra kattintva Facebook-os képgaléria nyílik! Megtekintéséhez nem szükséges regisztrálni!


Olvasd tovább...
2017 június 07 szerda - 11:43:06     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

gyermeknap_szivarvany_ovoda_bolcsode_abony_abony.hu_2017.jpgNálunk az év minden napja a gyermekekről szól, ám a mai délelőttön szerettünk volna még többet és jobbat adni az ide járó lurkóknak.

A gyermeknapi készülődés már a Húsvét előtti napokban elkezdődött, amikor az óvoda dolgozói, két kezük munkájával, szívvel, lélekkel készítették el a gyermekeknek a személyes ajándékokat. Nem minden évben sikerül saját készítésű ajándékkal meglepni a gyermekeket, ám az idén az alapanyagot felajánlásból kapta az intézmény, így kerülhetett a gyermekek nyakába bőr pénztárca a jeles napon. Az előző évekhez hasonlóan, a mai nap délelőttjén is megtelt az óvoda játszóudvara a nem mindennapi játékeszközökkel, légvárral, körhintával, kisvasúttal és pónik is ellátogattak hozzánk a gyerekek szórakoztatására. Nincs annál nagyobb öröm számunkra, amikor csillogó szemű, boldog gyermekeket láthatunk. Ezt a napot a pedagógusok odaadó munkája mellett, az ide járó gyermekek szüleinek támogatásával tudtuk megszervezni. Köszönjük a gyermekek nevében is!
 
Az Abony.hu-nak beszámolt: Mucsiné Molnár Mónika óvodapedagógus

Még több fotóért kattintson a képre!


2017 június 01 csütörtök - 15:08:53     Intézményi hírek     Hozzászólás 0
Sikeresen zárult a "Hagyományaink a keresztény ünnepkör jegyében" című pályázat

Ismét zsúfolásig megtelt a Gyulai Gaál Miklós Általános és Művészeti Iskola aulája 2017. május 26-án, ahol a sikeresen megvalósult "Hagyományaink a keresztény ünnepkör jegyében" című pályázat ünnepélyes lezárására került sor.

Az esemény apropójaként megnyitották a diákok kézműves munkáiból összeállított kiállítást, az iskolaotthonos osztályok pedig néptánc produkciók keretében mutatták be a tanultakat. A rendezvény elején Simon Gáborné, az intézmény igazgatója köszöntötte a megjelenteket és nyitotta meg a tárlatot, mely a „Terített asztalunk” címet viseli.
 
A fotóra kattintva megelevenednek a rendezvény legjobb pillanatai.


Olvasd tovább...
2017 június 01 csütörtök - 12:51:08     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

kinizsi_pal_gimnazium_es_szakkozepiskola_honvedelmi_verseny_abony_abony.hu_2017.jpgImmár harmadjára rendeztek honvédelmi versenyt az MH 86. Helikopter Bázis által patronált iskolák között, amelynek idén a Mezőtúri Református Kollégium adott otthont.

A versenyt 2015-ben az Abonyi Kinizsi Pál Gimnázium igazgatónője indított el azzal a céllal, hogy az MH 86. Szolnok Helikopter Bázis által patronált iskolák diákjai, tantestületei megismerjék egymást. Az idei versenyen öt iskola tíz csapata mérette meg magát. A vetélkedő tíz versenyszámból állt, a testnevelési feladatok mellett a katonai alapismeretek és a magyar történelem témaköreiből választott kérdésekre kellett válaszolniuk a diákoknak. 


Olvasd tovább...
2017 május 26 péntek - 08:37:59     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

somogyi_imre_altalanos_iskola_hatartalanul_program_erdely_abony_abony.hu_2017.jpg
Erdélyben jártak az abonyi Somogyi Imre Általános Iskola tanulói. A diákok a Határtalanul Program keretein belül nem csak a nevezetességeket tekintették meg, megismerkedtek Erdély történelmével, és a még ma is fellelhető hagyományokkal is.
 
A diákok április 23-a és 26-a közt, a Határtalanul Program segítségével Erdélyben jártak. Voltak Bánfihunyadon, a Tordai Hasadéknál és a tordai Sóbányában, jártak a parajdi Sóbányában, Székelyudvarhelyen, a Medve tónál, felgyalogoltak a Madarasi Hargita tetejére, látták Kolozsvár és Segesvár nevezetességeit.
 
"Nekem a Tordai Sóbánya tetszett a legjobban, a harangterem ami visszhangzott, megkóstoltuk a sót, túráztunk, nagyon nagy belülről, és láttunk nagy só bemélyedéseket is." - mondta S. TÓTH TIFANI, tanuló.
 
A képre kattintva tekintheti meg a videót.


Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 4 ... 24 25 26
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények