Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Intézményi hírek'
2018 május 23 szerda - 13:31:23     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

Közeledik a tanév vége. Íme a helyi általános iskolák ballagásainak időpontjai:


Abonyi Montágh Imre Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda és Általános Iskola: 2018. június 15. (péntek) 09:00 óra (egyben tanévzáró ünnepély)


Gyulai Gaál Miklós Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola: 2018. június 16. (szombat) 09:00 óra


Somogyi Imre Általános Iskola: 2018. június 16. (szombat) 10:00 óra


Darányi Erika
Abony.hu fotó: Szilágyi Tamás
 
2018 május 23 szerda - 11:25:05     Intézményi hírek     Hozzászólás 0


Nagyításért KLIKK a képre! Fotó: Fotocenter Stúdió
2018 május 15 kedd - 17:58:36     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

A teljes képernyős nézethez nyomja meg a négyzetet a lejátszó jobb alsó sarkában!
Internetsebessége függvényében a videó lejátszása akadozhat. Ebben az esetben állítsa meg pillanattal a lejátszást,
hogy a folyamatjelző betöltődjőn, utána zökkenőmentesen tovább nézhető.
2018 május 15 kedd - 09:06:08     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

anyak_napja_idosek_klubjaban_abonyban_abonyi_abony_abony.hu_2018.jpg   A CTKT Humán Szolgáltató Központ Idősek Klubjának nagymamáit, dédnagymamáit köszöntötték anyák napja alkalmából a Gyöngyszemek Óvoda Napraforgó csoportjának óvodásai és a Kinizsi Pál Gimnázium tanulói, 2018. május 8-án.

- Az óvodások lelkesen adták elő a műsorukat, mellyel könnyeket csaltak az ünnepeltek szemébe, majd átadták saját készítésű ajándékaikat. A gimnazisták megható versekkel és idézetekkel köszöntötték az időseket - tájékoztatta lapunkat a megható és kellemes eseményről Szabóné Ferenczi Mária, az Idősek Klubja vezetője.

Az anyák napi műsor zárásaként a diákok egy-egy szál virágot adtak át a megjelenteknek. A műsort követően az idősek az általuk készített ajándékokkal köszönték meg a színvonalas előadásokat - egészítette ki a fentieket Dirnerné Tóth Sára, az intézmény munkatársa.

Darányi Erika

Klikk a képre a fotógalériáért!

2018 május 14 hétfő - 14:31:34     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

   Programsorozattal ünnepelte zenei tagozatának 60 éves évfordulóját a Gyulai Gaál Miklós Általános és Alapfokú Művészeti Iskola.

   A tavasz folyamán zenei vetélkedőkön mérettek meg a gyerekek, és jótékonysági bált is tartottak, melynek bevételét az udvar rendezésére fordítják. Az iskola folyosója miniatűr múzeummá alakult, ahol az elmúlt évtizedek „titkaiba” pillanthatnak be az érdeklődők.

   A május 12-én megtartott jubileumi hangversenyre már hónapok óta készültek az intézményben. A közönséget előbb Dévainé Kazinczy Sára igazgató asszony köszöntötte, majd Varga György, a zeneiskola korábbi igazgatója, „Abony Város Díszpolgára” osztotta meg személyes élményeit a megjelentekkel. Dr. Ördög Györgyné, az iskola egykori ének-zene szakos pedagógusa és kórusvezetője - aki sok diákkal ismertette meg az éneklés és a zene szeretetét - örömmel emlékezett vissza a régi időkre.

KLIKK a képre a galériáért!


Olvasd tovább...
2018 május 14 hétfő - 14:31:25     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

   A Bihari János Alapfokú Művészeti Iskola alapító igazgatója, Szabó Sándor születésének 100. évfordulójáról emlékeztek meg 2018. május 09-én, Abonyban.

   A már több mint 65 éve működő intézmény 1952-ben, az ország első falusi zeneiskolájaként kezdte meg működését városunkban.

   A megjelenteket Bakosné Kocsi Judit igazgató asszony köszöntötte, majd ünnepi beszédet mondott Varga György, Abony Város Díszpolgára, az iskola korábbi igazgatója. Ezt követően a jelenlévők megkoszorúzták a Szabó Sándor portréját ábrázoló domborművet. A zeneiskola régi ill. jelenlegi tanárai és növendékei a Kultúra Háza színháztermében emlékhangverseny keretében rótták le tiszteletüket a néhai alapító igazgató előtt.

Darányi Erika
Abony.hu fotók: Székely Szilárd

KLIKK a fotóra a galériáért!
 
2018 május 14 hétfő - 13:25:20     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

abonyi_somogyi_imre_altalanos_iskola_felvidek_hatartalanul_program_abonyban_abony_abony_1.jpg   A Határtalanul program keretén belül a Somogyi Imre Általános Iskola idén is lehetőséget kapott, hogy „Irodalmi barangolás az Alföldtől a Magas-Tátráig“ című pályázatával 59 tanuló és 6 kísérő tanár ellátogasson a Felvidékre.

   Eddigi pályázataink során mindig Erdély volt a cél, de most új kihívásként szerettük volna megismerni a Felvidék kincseit, ami a mi örökségünk is. A 4 napos tanulmányi kirándulás során lehetősége volt a diákoknak találkozni Szlovákiában élő magyar ajkú diákokkal, akikkel egy barátságos focimeccset is játszottak. Megismerkedtek több magyar irodalmi személyiség életével és olyan dolgokat is hallhattak, amikről a tankönyvekben nem olvashattak.

Nagyításért kattintson a képekre!


Olvasd tovább...
2018 május 11 péntek - 08:51:22     Intézményi hírek     Hozzászólás 0
Rendhagyó mesefoglalkozás a Montágh oviban

onodi_gabor_szinmuvesz_mesedelutan_abonyban_abonyi_abony_abony.hu_2018.jpg   Nagy öröm ért bennünket április 25-én. Hosszas szervezés és előkészület után megérkezett várva várt vendégünk. Már hónapokkal ezelőtt felajánlotta nekünk a segítségét a szervezésben „Ibi mamánk”, aki az unokája óvodai csoportjáért szívesen áldozza az idejét.
 
   Megismerkedésünk alkalmával nyitott fülekre talált az az ötletünk, hogy egy igazi színművész tartson nálunk egy verses-mesés foglalkozást, ami meg is valósult.
 
   Nagy izgalommal és szeretettel vártuk Ónodi Gábort, a Szolnoki Szigligeti Színház színészét az oviban, akinek hálásak vagyunk azért, hogy időt és energiát áldozott ránk. A gyermekek nagyon felszabadultan viselkedtek a foglakozásunkban résztvevő Gabi bácsival, mintha rendszeresen járna hozzánk. Áhítattal figyelték a mesét, amit elmondott és próbálgatták a nyelvtörőket vele mondani. A legmaradandóbb élmény a közös éneklésen túl, természetesen a gitár varázsa volt.


Olvasd tovább...
2018 május 09 szerda - 13:15:31     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

anyak_napi_unnepseg_abonyi_somogyi_imre_altalanos_iskola_abony_abony_2.jpg   2018. május 4-én, reggel 9 órakor mikrobusz gördült be az abonyi Somogyi Imre Általános Iskola parkolójába azzal a céllal, hogy a 4. b osztályt és tanítónőjüket, Csizmás Anikót Ceglédre szállítsa.

   Különleges út volt ez számukra, hiszen először történt meg velük az együtt töltött 3 év alatt, hogy vidéki fellépésre indult a kis csapat.

   A tanítónő nagyon nagy gondot fordít arra, hogy az olvasás, írás, a matematika és a többi tantárgy tanítása mellett a reá bízott gyermekeket minél sokoldalúbban fejlessze. Jól tudja, hogy egy olyan osztályközösségben, ahol többségében hátrányos helyzetű és halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek tanulnak nagyon sok a tennivaló. Igyekszik pótolni az ebből eredő hiányosságokat, érzelmi biztonságot nyújtani. A gyerekek törődést, szeretetet, odafigyelést kapnak tőle minden nap. Tanítványai évről évre szép sikereket érnek el a mesemondó versenyeken, sport-és egyéb rendezvényeken. A segítségével kialakult közösség tagjainak számára természetes az, hogy segítik egymást, odafigyelnek társaikra.


Olvasd tovább...
2018 május 08 kedd - 14:00:21     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

   Minden járókelő arcára mosolyt csaltak a színes, nyári öltözékben masírozó ovisok, akik csoportjuk nevéhez híven napraforgó emblémával díszített, zöld egyenpólóban és sárga halászkalapban sétáltak ma délelőtt a Főtéren, óvónőik és dajkáik kíséretében.

   Az egyforma ruha nem csak nagyon mutatós, de az összetartozás élményét is erősíti a kicsikben. Az intézményben egyébként minden csoportnak van saját, egyedi pólója, amelyet rendezvények és közösségi események alkalmával viselnek a gyerekek.

Nagyításhoz kattintson a képre!
Oldal:  1 2 3 4 ... 33 34 35
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények