Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Intézményi hírek'
2017 szeptember 22 péntek - 13:39:24     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

ii_jotekonysagi_est_gyulai_abony_abony.hu_2017.jpg
Nagyításért kattintson a plakátra!
2017 szeptember 11 hétfő - 17:24:41     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

gyongyszemek_ovi_apponyi_utca_2.jpgNéha az egyszerűnek tűnő dolgok, tettek válnak a legkülönlegesebbé. Amikor egy ötlet születése, majd megvalósítása bár banálisnak tűnik is, sokak hétköznapjába csempész örömet és melegséget.

Így indult a Gyöngyszemek Óvodájában az a kezdeményezés, amely a határtalan kreativitással és kétkezi munkával vegyítve ma már sok gyermek napját aranyozza be. De miről is szólnak a fenti sorok?


Olvasd tovább...
2017 szeptember 10 vasárnap - 15:51:21     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

A tavalyi tanév végén pályáztunk a Jobb Veled a Világ Alapítvány által működtetett Boldogság Intézet pályázati kiírásában megjelent Boldog Iskola címre.

A program kiemelt küldetése, hogy a pozitív pszichológia eredményeire építve adjon ötleteket és módszertani segítséget a boldogságra való képesség fejlesztéséhez az iskolás korosztály számára.
Most, hogy a pályázatunkat elfogadták, megkaptuk a Boldog Iskola címet, ennek megfelelően ebben a tanévben minden hónapban a 4. osztályban egy Boldogságórát tartunk. A programról bővebben a http://boldogsagora.hu/ oldalon olvashatnak.

Abonyi Montágh Imre Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda és Általános Iskola2017 szeptember 07 csütörtök - 08:54:36     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

sakk_szakkor_kiss_gyorgy_abony_abony.hu_2017.jpgÚjraindul a sakk szakkör az abonyi Kultúra Házában, Kiss György vezetésével 2017. szeptember 16-án, 09:00 órától, amelyre várjuk a régi és új játékosokat egyaránt.

Minden szombaton!

Az első foglalkozás programja:
- az érdeklődők sakktudásának felmérése,
- a játékszabályok, nyitás típusok ismertetése.


2017 augusztus 29 kedd - 14:38:52     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

Új intézményvezető kezdte meg munkáját a Gyulai Gaál Miklós Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában, Dévainé Kazinczy Sára személyében. Az új vezető Simon Gábornét váltotta az igazgatói székben, aki hat évig irányította az iskolát.

Először 2011-ben, öt évre bízták meg ezzel a munkakörrel, miután Dr. Soós Ferenc korábbi intézményvezető súlyos betegség után elhunyt. Simon Gáborné még 2016-ban jelezte, hogy megbízása lejártát követően nem szeretné a továbbiakban az igazgatói feladatokat ellátni. Helyette visszatérne a tanításhoz, hiszen tanítói képesítése és természetismeret szakkollégiumi, valamint háztartásökonómia és életvitel szakos pedagógusi végzettsége is van. A sikertelen pályázati eljárást követően a tankerület ismét felkérte, hogy további egy évre, legkésőbb a tanév végéig folytassa munkáját.


Olvasd tovább...
2017 augusztus 25 péntek - 11:30:22     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

iskolakezdes_evnyitok_abony_abony.hu_2017.jpgLassan véget ér a gondtalan nyári szünidő a tanulók számára, kinek folytatódik, kinek most kezdődik a diákélet. 2017. szeptember 1-jén, pénteken minden iskolában becsöngetnek.

A tanévnyitók ideje a helyi iskolákban:

Kinizsi Pál Gimnázium: 2017. augusztus 31. (csütörtök) 18:00 óra

Gyulai Gaál Miklós Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola: 2017. szeptember 01. (péntek) 08:00 óra

Somogyi Imre Általános Iskola: 2017. szeptember 01. (péntek) 08:00 óra

Montágh Imre Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda és Általános Iskola: 2017. szeptember 01. (péntek) 08:30 óra

DE


Olvasd tovább...
2017 augusztus 03 csütörtök - 08:51:23     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

gyulai_iskola_erzsebet_tabor_abony_abony.hu_2017.jpgEbben az évben először nyílt lehetőség arra, hogy napközis táborra pályázzanak az intézmények. Ezt megragadva az iskolaotthonos munkaközösség pedagógusai a feltételeknek megfelelően összeállítottak egy 5 napos programsorozatot.

A felhívásra 81 gyermek jelentkezett. Június 19-23-ig került megrendezésre a napközis tábor a Szolnoki úti iskolaegységben, amely a Vidám nyárindító elnevezést kapta. A pályázaton elnyert összeg 1437886 Ft volt.

A fotókra kattintva megelevendnek a tábor legklasszabb pillanatai.


Olvasd tovább...
2017 július 31 hétfő - 16:44:50     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

Felújított csoportszobába érkeznek szeptemberben a Szivárvány Óvoda Kék kiscsoportosai. Huszonnégy szülő úgy gondolta, szabadidejét áldozza arra, hogy gyermeke megszépült körülmények között kezdhesse meg az óvodai éveket.

Az anyukák és apukák a júniusi, első szülői értekezlet után beszélték meg, hogy kicsinosítják csemetéik leendő, második otthonát. Ezen túl egy közös mosdó helyiséget is rendbe tettek, melyet a Kék és Lila csoportosok együtt fognak használni. A feladatokat Szabóné Tóth Erika és Mucsiné Molnár Mónika óvónőkkel kooperálva valósították meg.

A fotóra kattintva megtekinthető a felújítás előtti, közbeni és utáni állapot.


Olvasd tovább...
2017 július 18 kedd - 17:32:56     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

kemence_salgobanyai_ifjusagi_tabor_abony_abony.hu_2017.jpgÚj szolgáltatással bővült az önkormányzati tulajdonú salgóbányai tábor kínálata: az udvaron egy impozáns kemence kapott helyet.

A Salgóbányára ellátogatók tapasztalhatják, hogy évről évre egyre több fejlesztés valósul meg a retro táborban. Az elmúlt években teljesen felújították a vizesblokkot, a fürdőt és az egyéb szociális helyiségeket. Kifestették a faházakat, új bútorokat, függönyöket, ágyneműket vásároltak bele. Felújították a főzőkonyhát és az ebédlőt, az udvaron tűzrakó helyet és kerti kiülőt építettek a táborozók komfortérzetének javítása érdekében.


Olvasd tovább...
2017 június 27 kedd - 08:09:21     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

kinizsi_pal_gimnazium_es_szakkozepiskola_vegzos_diakok_12_a_abony_abony.hu_2017.jpg
Nagyításért kattintson a képre! Fotó és tabló: Kárpáti Márta
Oldal:  1 2 3 4 ... 25 26 27
Közérdekű információk

Programajánló

*****
 
*****
*****
*****
 
*****
*****
 
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények