Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Intézményi hírek'
2018 május 14 hétfő - 13:25:20     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

abonyi_somogyi_imre_altalanos_iskola_felvidek_hatartalanul_program_abonyban_abony_abony_1.jpg   A Határtalanul program keretén belül a Somogyi Imre Általános Iskola idén is lehetőséget kapott, hogy „Irodalmi barangolás az Alföldtől a Magas-Tátráig“ című pályázatával 59 tanuló és 6 kísérő tanár ellátogasson a Felvidékre.

   Eddigi pályázataink során mindig Erdély volt a cél, de most új kihívásként szerettük volna megismerni a Felvidék kincseit, ami a mi örökségünk is. A 4 napos tanulmányi kirándulás során lehetősége volt a diákoknak találkozni Szlovákiában élő magyar ajkú diákokkal, akikkel egy barátságos focimeccset is játszottak. Megismerkedtek több magyar irodalmi személyiség életével és olyan dolgokat is hallhattak, amikről a tankönyvekben nem olvashattak.

Nagyításért kattintson a képekre!


Olvasd tovább...
2018 május 11 péntek - 08:51:22     Intézményi hírek     Hozzászólás 0
Rendhagyó mesefoglalkozás a Montágh oviban

onodi_gabor_szinmuvesz_mesedelutan_abonyban_abonyi_abony_abony.hu_2018.jpg   Nagy öröm ért bennünket április 25-én. Hosszas szervezés és előkészület után megérkezett várva várt vendégünk. Már hónapokkal ezelőtt felajánlotta nekünk a segítségét a szervezésben „Ibi mamánk”, aki az unokája óvodai csoportjáért szívesen áldozza az idejét.
 
   Megismerkedésünk alkalmával nyitott fülekre talált az az ötletünk, hogy egy igazi színművész tartson nálunk egy verses-mesés foglalkozást, ami meg is valósult.
 
   Nagy izgalommal és szeretettel vártuk Ónodi Gábort, a Szolnoki Szigligeti Színház színészét az oviban, akinek hálásak vagyunk azért, hogy időt és energiát áldozott ránk. A gyermekek nagyon felszabadultan viselkedtek a foglakozásunkban résztvevő Gabi bácsival, mintha rendszeresen járna hozzánk. Áhítattal figyelték a mesét, amit elmondott és próbálgatták a nyelvtörőket vele mondani. A legmaradandóbb élmény a közös éneklésen túl, természetesen a gitár varázsa volt.


Olvasd tovább...
2018 május 09 szerda - 13:15:31     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

anyak_napi_unnepseg_abonyi_somogyi_imre_altalanos_iskola_abony_abony_2.jpg   2018. május 4-én, reggel 9 órakor mikrobusz gördült be az abonyi Somogyi Imre Általános Iskola parkolójába azzal a céllal, hogy a 4. b osztályt és tanítónőjüket, Csizmás Anikót Ceglédre szállítsa.

   Különleges út volt ez számukra, hiszen először történt meg velük az együtt töltött 3 év alatt, hogy vidéki fellépésre indult a kis csapat.

   A tanítónő nagyon nagy gondot fordít arra, hogy az olvasás, írás, a matematika és a többi tantárgy tanítása mellett a reá bízott gyermekeket minél sokoldalúbban fejlessze. Jól tudja, hogy egy olyan osztályközösségben, ahol többségében hátrányos helyzetű és halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek tanulnak nagyon sok a tennivaló. Igyekszik pótolni az ebből eredő hiányosságokat, érzelmi biztonságot nyújtani. A gyerekek törődést, szeretetet, odafigyelést kapnak tőle minden nap. Tanítványai évről évre szép sikereket érnek el a mesemondó versenyeken, sport-és egyéb rendezvényeken. A segítségével kialakult közösség tagjainak számára természetes az, hogy segítik egymást, odafigyelnek társaikra.


Olvasd tovább...
2018 május 08 kedd - 14:00:21     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

   Minden járókelő arcára mosolyt csaltak a színes, nyári öltözékben masírozó ovisok, akik csoportjuk nevéhez híven napraforgó emblémával díszített, zöld egyenpólóban és sárga halászkalapban sétáltak ma délelőtt a Főtéren, óvónőik és dajkáik kíséretében.

   Az egyforma ruha nem csak nagyon mutatós, de az összetartozás élményét is erősíti a kicsikben. Az intézményben egyébként minden csoportnak van saját, egyedi pólója, amelyet rendezvények és közösségi események alkalmával viselnek a gyerekek.

Nagyításhoz kattintson a képre!
2018 május 04 péntek - 10:56:31     Intézményi hírek     Hozzászólás 0
Ajándékozza meg magát és szeretteit a kézműves levendula különlegességekkel!

kezmuves_levendulatermekek_abonyi_abonyban_abony_abony.hu_2018.jpg   Abony városban 2015. január 01-jétől a helyi közfoglalkoztatási feladatokat az ABOKOM Közhasznú Nonprofit Kft. látja el.

   A mezőgazdasági programelem keretében foglalkoztatottak a település több pontján, önkormányzati tulajdonú földterületeken végeznek növénytermesztési feladatokat. Ennek keretében sikeresen gondozzák a levendulaültetvényt. A téli időszakban a levendulatermés feldolgozása ad munkát, megélhetést a közfoglalkoztatás keretében foglalkoztatott munkavállalóknak.

Értékteremtő közfoglalkoztatás

   A kreatív kis csapat alkotóközösségének, a gondos kezek munkájának eredményeként létrejött termékeinket tartalmazza kiadványunk.

   A levenduladíszeket készítő vállalkozás már több börzén is bemutatkozott, többek között az Országos Közfoglalkoztatási Kiállításon, az abonyi IDEA-EXPO nemzetközi kiállítás és vásáron, valamint a szolnoki Utazás kiállításon is, ahol a vásárlók és a szakma is elismerően szólt a kézműves termékekről, sőt különdíjjal is jutalmazták munkásságukat. A meghívásoknak köszönhetően a közeljövőben is számtalan fesztiválon, kiállításon találkozhatunk velünk.Olvasd tovább...
2018 május 02 szerda - 11:57:43     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

szabo_sandor_szuletesenek_100_evforduloja_abonyban_abonyi_abony_abony.hu_2018.jpg
Nagyításért kattintson a plakátra!
2018 április 27 péntek - 15:47:58     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

   Országszerte megnyitják kapuikat ezen a hétvégén az idényjelleggel működő strandok, köztük az Abonyi Városi Termál- és Strandfürdő is, ahol már csak az utolsó simításokat végzik a nyitás előtti pillanatokban. Péntek estére az utolsó csavar is a helyére kerül, hogy a fürdőzni vágyó vendégek szombat reggel ismét megelégedéssel vehessék birtokba a fürdőt.

   Minden feltétel adott a szombati nyitáshoz – mutatja a szépen gondozott fürdő területét Romhányi Zoltán, a strand vezetője, már csak néhány apróbb feladat maradt. Az elmúlt időszakban minden szükséges karbantartási munkát elvégeztünk - tette hozzá.

   Az árnyékot adó, lombos ősfák ölelésében romantikusan megbúvó fürdő üzemeltetői a tavalyi évben kimagasló forgalmat könyvelhettek el, annak ellenére, hogy a strandok bevételét alapvetően az időjárás határozza meg – magyarázza a létesítmény vezetője.

KLIKK a képre a strandon készült fotógalériáért!


Olvasd tovább...
2018 április 26 csütörtök - 08:03:04     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

bihari_janos_zeneiskola_novendekei_abony_orszagos_verseny1_abony.hu_2018.jpg   Harmadik alkalommal rendezték meg Kiskunfélegyházán a Magyar Zeneszerzők vokális és Hangszeres Műveire kiírt Országos Versenyt.

   A rendezvény fővédnöke dr. Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár volt. A neves zsűri tagjai: Balázs Árpád Erkel-díjas zeneszerző (a zsűri elnöke), Király Márta zongoraművész, nyugalmazott főiskolai docens, Dr. Kecskés György kürtművész főiskolai docens, Balog Előd csellóművész, tanár.

A magas színvonalú megmérettetés két napon keresztül zajlott, melyre 27 iskola növendékei neveztek be. Iskolánk ez alkalommal is kimagasló eredményeket ért el:

bihari_janos_zeneiskola_novendekei_abony_orszagos_verseny2_abony.hu_2018.jpg
- Szekeres Renátó (ütő): - szóló kategória -V. korcsoport- II. helyezés. Felkészítő tanára Ugró Béla.
- Vincze Réka (trombita), Megyeri Bence Csanád (trombita), Kengyel Levente (tenorkürt) a Bihari Trió 2017 tagjai: kamarazene kategória - II. korcsoport - II. helyezés. Felkészítő tanáruk: Dr. Gajdos István József.
- A Színes Húrok Együttes, melynek tagjai Sánta Luca, Habony Virág, Farkas Mónika, Seres Lujza Panna, Ballók Luca Ágnes, Kovács Petra Alexandra: kamara kategória - IV. korcsoport - III. helyezés. Felkészítő tanáruk Búzás Dóra.
- Szóló kategóriában Volter Zoé (Felkészítő tanára: Dóra Hajnalka), és Urbán Bianka (Felkészítő tanára: Fazekas-Tatár Csilla) is nagyon szépen helytálltak korcsoportjukban.


Olvasd tovább...
2018 április 18 szerda - 16:47:28     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

idosek_klubja_nevnapozas_abonyban_abonyi_abony.hu_2018.jpg   A CTKT Humán Szolgáltató Központ Idősek Klubjában, 2018. április 11-én (szerdán) került megrendezésre a - Veronika, Sára, Piroska, Irén, Zita, Magdolna és Margit - nevű Klubtagok névnapi köszöntése.

   A hagyományokhoz híven vendégeink voltak az újszilvási Rozmaring Nyugdíjas Klub tagjai. Papp Ferencé Babi - köszöntötte az ünnepelteket és Rózsásné Erzsikével együtt átadták a virágokat, majd felszeletelésre került a névnapi torta.

   Az ünnepeltek szendviccsel és apró süteménnyel készültek a vendéglátásra. A jó hangulathoz a zenét Fejes István szolgáltatta. A délutánt tombolahúzással fűszereztük meg. A névnapi ünnepség megrendezéséért  és a program zökkenőmentes lebonyolításáért külön köszönet illeti a két fő szervezőt, Rózsás Ferencné Erzsikét és Papp Ferencé Babit.

A cikket készítették az Idősek Klubja munkatársai.

Még több fotó a képre kattintva érhető el.

2018 április 17 kedd - 12:13:16     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

aranypava_dij_bihari_janos_zeneiskola_levendula_nepdal_csoportja_abonyi_abonyban_abony.hu_2018.jpg   A Bihari János Zeneiskola Levendula népdalcsoportja április 14-én Jászapátiban, a Magyar Kórusok, Zenekarok és Népzenei Együttesek Szövetsége (KOTA) által szervezett Országos Népzenei Minősítő Hangversenyen vett részt, melyen ARANYPÁVA-díjban részesült - számolt be az örömhírről az intézmény. Hozzátették: Ezen a szinten ez a szakmai elismerés a legmagasabb.

   A csoport kettő dalcsokrot adott elő - Kalocsai és Szatmári - a Sodrás Népzenei Kisegyüttes kíséretével. Felkészítő tanáruk P. Tóth Erika.

Gratulálunk! DE
Oldal:  1 2 3 4 ... 32 33 34
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények