Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Intézményi hírek'
2017 február 27 hétfő - 09:34:45     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

Nagyításhoz kattintson a képre!
Forrás: Abonyi Kincskereső
2017 február 24 péntek - 14:03:36     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

kidoboverseny_gyulai_iskola_abony_abony.hu_2017.jpgA Gyulai iskolában 2017. február 21-én kedden, kidobó versenyt szerveztek a testnevelők a felső tagozaton. A gyerekek lelkesen készültek, a versenyen 130 diák vett részt. Sikerült igen sok gyermeket megmozgatni. Fontosnak tartottuk a részvételt, a mozgás, a sport megszerettetését, a sportszerű magatartást.
A nebulók izgultak egy kicsit, de nagy elszántsággal vetették bele magukat a küzdelmekbe. Az osztálytársak a tornateremben drukkolhattak, jó hangulatban telt a délután. 
 
Első helyezett csapatok:
5. évfolyam: 5.ba
6. évfolyam: 6. a
7. évfolyam: 7. z
8. évfolyam: 8. ba
 
A verseny győztes csapatai serleget kaptak.

Gratulálunk a győztes csapatoknak és valamennyi résztvevőnek!
 
Az Abony.hu-nak beszámolt Szabó Irén és Szalinka Szilvia testnevelő.
 
A fotógaléria a képre kattintva tekinthető meg.


Olvasd tovább...
2017 február 23 csütörtök - 18:54:47     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

gyulai_gaal_miklos_altalanos_iskola_abony_szamitogep_eagle_ottawa_szolnok_rotary_club_abony.hu_2017.jpgAz EAGLE OTTAWA HUNGARY Kft. a Rotary Klub Szolnok-Tisza Egyesülete közreműködésével számítógépeket adományozott a Gyulai iskolának.
 
Az átadásra február 22-én, ünnepélyes keretek között került sor a Kultúra Házában. Az eszközöket Bodáné Molnár Júlia elnöktől vehette át az iskola igazgatója, Simon Gáborné.
 
Az intézmény köszönetét fejezi ki az adományozóknak az iskola nevelőtestülete, a tanulók és a szülők nevében. 
 
Még több fotó a képre kattintva!
2017 február 23 csütörtök - 18:24:16     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

A "Míg megnövök" Akkreditált Kiváló Tehetségpont az idén is megrendezte a Matekguru Kárpát-medencei Matematika Csapatversenyt. 
 
A harmadik területi forduló február 3-án a Somogyi Imre Általános Iskolában került megrendezésre. Tíz igen nehéz logikai feladat megoldása várt a versenyen induló tanulókra. Ezen a versenyen nagyon fontos a csapatmunka. Tudni kell együttgondolkodni, el kell fogadni a társ véleményét, érvelni kell az általa jónak gondolt megoldás mellett.
 
Büszkén mondhatjuk, hogy az iskolánkból 6 csapat is ott lehet az országos döntőben:


Olvasd tovább...
2017 február 21 kedd - 17:26:16     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

farsang_szivarvany_ovoda_es_bolcsode_abony_abony.hu_2017.jpgA farsang a vízkereszttől a nagyböjt kezdetéig tartó időszak elnevezése, amelyet hagyományosan a vidám lakomák, bálok, mulatságok, népünnepélyek jellemeznek. A Szivárvány Óvoda és Bölcsőde dolgozói és gyermekei minden évben nagy örömmel készülnek erre az időszakra.
 
- Egy hétig tartó témahét keretében dolgozzuk fel a farsangot, de a legfontosabb értéke a napoknak, hogy a GYERMEKEK JÓL ÉREZZÉK MAGUKAT! Folyamatosan díszítjük a csoportszobákat, folyosókat. Az érzelmi ráhangolódást segíti, hogy mindenhol bohócok, farsangi szemüvegek, álarcok jelzik az ünnepi készülődésünket - tudatta az abony.hu-val Kalászné Vámos Katalin, intézményvezető.
 
A képre kattintva fotógaléria nyílik a farsangi mulatságról.


Olvasd tovább...
2017 február 21 kedd - 13:23:18     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

farsangi_maszk_keszito_verseny_gyulai_gaal_miklos_altalanos_iskola_abony_abony.hu_2017.jpgAz Abonyi Lajos Művelődési Ház, Könyvtár és MKH Maszk Készítő versenyt hirdetett, melyre a Gyulai Gaál Miklós Általános Iskola tanulói is lelkesen készültek szebbnél szebb munkákkal. A gyerekek nagyon sikeresen szerepeltek:
 
I. helyezés 3. ba osztály
II. helyezés 1. ba osztály
 
Információk: Gyulai iskola Facebook oldala 
 
 


Olvasd tovább...
2017 február 21 kedd - 12:16:48     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

kinizsi_pal_gimnazium_szakkozepiskola_abony_curie_kornyezetvedelmi_emlekverseny_donto_abony.hu_2017.jpgA Kinizsi Pál Gimnázium és Szakközépiskola 9. a osztályának három tanulója, Balogh Edina, Brezvai Anna és Szekeres Renátó részt vettek Szolnokon, a Curie környezetvédelmi verseny területi fordulójában, ahol második helyezést értek el.
 
Gratulálunk a diákoknak és felkészítőjüknek! Darányi Erika
 
Nagyításért klikk a képre!

Kapcsolódó hírek:
2017 február 07 kedd - 12:44:54     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

A képgaléria megtekintéséhez kattintson a fotóra!
Forrás: Bihari János Zeneiskola Facebook oldala
2017 február 02 csütörtök - 13:47:32     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

kinizsi_pal_gimnazium_szakkozepiskola_katonai_tanora_abony_abony.hu_2017.jpgAz abonyi Kinizsi Pál Gimnázium és Szakközépiskola tanulói Iskolás csoport látogatott január utolsó napján ellátogattak Szolnokra, az MH Béketámogató Kiképző Központba (MH BTKK).

A látogatás apropója az volt, hogy helyi középiskolás diákok ötöde - a KatonaSuli-program keretében - Katonai alapismeretek tantárgyat is tanul. Rövid előadásában Rédei Róbert alezredes, a központ parancsnokhelyettese bemutatta az alakulatot, annak vezetőit, a tevékenységi körét, valamint azokat a speciális felkészítéseket és tanfolyamokat, amelyeket rendszeresen végrehajtanak. A diákok és kísérői megtekinthették az MH BTKK-ban jelenleg zajló, az ENSZ ciprusi békefenntartó missziójára (UNFICYP) készülő magyar katonák felkészítését. A leendő kéksapkások a tömegkezelést, a híradóközpont üzemeltetését, valamint a megfigyelőpont-felállítást gyakorolták - írja a honvedelem.hu.


Olvasd tovább...
2017 január 30 hétfő - 11:01:11     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

suli_nap_a_gyulai_gaal_miklos_altalanos_iskola_abony_abony.hu_2017.jpg
 
 
 
 
 
Nagyításhoz kattintson a képre!
 
 
 
 
 
 
 
Oldal:  1 2 3 4 ... 19 20 21
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
 
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények