Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Intézményi hírek'
2017 május 26 péntek - 08:37:59     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

somogyi_imre_altalanos_iskola_hatartalanul_program_erdely_abony_abony.hu_2017.jpg
Erdélyben jártak az abonyi Somogyi Imre Általános Iskola tanulói. A diákok a Határtalanul Program keretein belül nem csak a nevezetességeket tekintették meg, megismerkedtek Erdély történelmével, és a még ma is fellelhető hagyományokkal is.
 
A diákok április 23-a és 26-a közt, a Határtalanul Program segítségével Erdélyben jártak. Voltak Bánfihunyadon, a Tordai Hasadéknál és a tordai Sóbányában, jártak a parajdi Sóbányában, Székelyudvarhelyen, a Medve tónál, felgyalogoltak a Madarasi Hargita tetejére, látták Kolozsvár és Segesvár nevezetességeit.
 
"Nekem a Tordai Sóbánya tetszett a legjobban, a harangterem ami visszhangzott, megkóstoltuk a sót, túráztunk, nagyon nagy belülről, és láttunk nagy só bemélyedéseket is." - mondta S. TÓTH TIFANI, tanuló.
 
A képre kattintva tekintheti meg a videót.


Olvasd tovább...
2017 május 24 szerda - 08:26:01     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

alapvegzettseg_erettsegi_levelezon_abony_abony.hu_2017.jpg
Nagyításért kattintson a képre!
2017 május 23 kedd - 12:04:07     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

heraklesz_atletika_fiu.jpg2017. 05. 10-én került megrendezésre Gödöllőn a Megyei Atlétika Verseny a tanulásban akadályozott tanulók részére. A versenyen Abony, Cegléd, Érd, Gödöllő, Gyömrő, Nagykőrös, Szentendre és Vác iskoláinak III. és IV. korosztályos tanulói, leányok, fiúk vehettek részt. Az abonyi Montágh iskolát 11 tanuló képviselte és nem várt nagyszerű eredményeket elérve 11 érmes helyezést sikerült szerezni. 
 
Leányok:
Kovács Veronika 1. helyen végzett 400 m síkfutásban, távolugrásban és magasugrásban.
Kóczián Nikoletta szintén 1. helyezést ért el 300 m síkfutásban.
Mindketten részt vesznek 2017.05.19-20-21-én az Országos Döntőn Nyíregyházán, ahol képviselik majd Pest megyét.
 
Kassai Mercédesz 2. lett 100 m síkfutásban.
Strohmayer Szabrina 3. helyen ért célba 800 m síkfutásban.
Tratner Barbara is 3. lett 400 m síkfutásban.


Olvasd tovább...
2017 május 23 kedd - 11:29:42     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

Nagy szeretettel hívjuk és várjuk a Gyulai Gaál Miklós Általános Iskola aulájába 2017. május 26-án, 17 órakor kezdődő „Terített asztalunk” című kiállítás megnyitójára és az iskolaotthonos osztályok néptáncbemutatójára.
 
A kiállítás megtekinthető június 9-ig.
 

 
2017 május 19 péntek - 15:58:07     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

szuloi_osszefogassal_epult_sportpalya_abony_abony.hu_2017.jpgVolt egyszer egy Szolnoki úti iskolaotthon, amelyben már sok száz gyermek kijárta az iskola alsó tagozatát 25 éves fennállása óta. Szerette a kisdiákokat, és mindig a kedvükben akart járni, de udvara már nem volt megfelelő, tönkrement a 20 éve épült betonpálya, és a vén épület szomorúan látta, hogy a nebulók már nem fickándoznak vígan rajta. Nem lehetett, mert balesetveszélyessé vált. 

A Gyulai iskola Szolnoki úti tagintézményében tanítóknak volt egy több éve dédelgetett álmuk: Ha egyszer valamikor, valamilyen úton-módon sikerülne a sportpályát rendbe tenni, az udvart rendezni, az maga lenne a csoda - gondolták.
- Ennek megvalósítása sokáig elérhetetlennek tűnt, de eljött 2016: összejött egy nagyon klassz szülői közösség, és egy talpraesett anyuka került a szülői munkaközösségbe - meséli Kovácsné Prágai Ilona tanítónő.

Még több fotóért kattintson a képre!


Olvasd tovább...
2017 május 15 hétfő - 09:55:09     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

gyulai_gaal_miklos_altalanos_es_muveszeti_iskola_kirandulas_fold_napja_abony_abony.hu_2017.jpgA Föld napja alkalmából Farmosra kirándult a Gyulai Gaál Miklós Általános és Alapfokú Művészeti Iskola két osztálya, az 5.b és az 5.ba.
 
Érkezés után mindenki érdeklődésének megfelelően nézhetett körül. Egy nagy területen sok sátor volt felállítva, ahol érdekes feladatokkal vártak bennünket. Volt, ahol az ország nemzeti parkjait mutatták be, máshol a meteorológiai érdekességeket, szelektív hulladékgyűjtést, különböző magvakat, kézi malmot. Érdekes kirakós játékok, tudáspróbák, virágdíszítés, magok ültetése várt bennünket. Bemutatót láthattunk a madárgyűrűzésről, megmutatták, hogy melyik madárnak mekkora gyűrűt kell viselnie, s azokból milyen adatokhoz juthatnak. Mindenki nagy érdeklődéssel hallgatta. Egy bácsi a hüllőkről és a kétéltűekről tartott előadást nekünk. A végén a bátor vállalkozók meg is foghatták őket. Pihenésként kaptunk finom pogácsát, almát, megkóstolhattunk különböző házi szörpöket. Nagyon sok érdekes tudnivalóval lettünk gazdagabbak. A két osztályfőnök, Dudásné Zsuzsa néni és Bartúczné Ági néni a program végén nehezen terelt össze bennünket. Még mindenki maradni akart. A buszon mindenki lelkesen újságolta, hogy ő hol járt, mit csinált és mi tetszett neki legjobban.   
 
Beszámoltak: Bende Rézi, Donkó Édua 5.b osztályos tanulók
 
Még több fotóért KLIKK a képre!
 
Forrás: Gyulai Gaál Miklós Általános és Alapfokú Művészeti Iskola Facebook oldala
2017 május 15 hétfő - 09:45:25     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

bihari_janos_zeneiskola_levendula_nepdalcsoportja_abony_abony.hu_2017.jpgA Bihari János Alapfokú Művészeti Iskola Levendula Népdalcsoportja 2017. április 29-én, Jászapátiban kórusminősítő versenyen vett részt, ahol kiváló fokozatot ért el. A zsűri egyik tagja, Lengyel Erzsébet alig várta, hogy elmondja véleményét felkészítő tanáruknak, P. Tóth Erikának

„Fantasztikus, csodálatos, gyöngyszemek, édesek, nagyon szépek voltak a színpadon, csodás volt a ruhájuk, és ahogy kinéztek! Ekkora gyerekektől micsoda teljesítmény! Sugárzott az arcuk és a szemük, látszott, hogy élvezték, tisztán énekeltek, erőteljes hangon, egyszerre és határozott indítás, egységes hangszín, két gyönyörű csokor volt, testhez álló. Csak a szemük sarkából figyeltek a kórusvezetőre, ahogy kell. Országoson is megállták volna a helyüket, feltétlen várjuk őket oda is. A szólistáknak gyönyörű kristálytiszta hangjuk van!”

A Bihari János Zeneiskola köszöni a Sodrás együttes közreműködését! 

Gratulálunk! DE

A képre kattintva videófelvételt láthat a népdalcsoport előadásáról.

Forrás: Bihari János Zeneiskola Facebook oldala

2017 május 12 péntek - 09:47:59     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

kinizsi_pal_gimnazium_es_szakkozepiskola_ballagas_abony_abony.hu_2017.jpg2017. május 5-én elballagtak a Kinizsi Pál Gimnázium és Szakközépiskola 12. a osztályos tanulói. Az alábbiakban Kavecsánszkiné Pál Erika igazgató ballagási beszédét tesszük közzé.
 
Tisztelt Vendégeink!
 
Édesanyák, édesapák, nagyszülők, testvérek, rokonok. Goethe soraival  szeretném köszönteni Önöket:

„A boldogságot nem lehet ajándékba kapni, Egyetlen titka: adni, mindig csak adni. Jó szót, bátorítást, mosolyt, hitet, És sok-sok önzetlen tiszta szeretetet.”   /Goethe/
 
A fotógaléria megtekintéséhez kattintson a képre!


Olvasd tovább...
2017 május 03 szerda - 18:57:34     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

iskolai_ballagasok_abony_abony.hu_2017.pngKinizsi Pál Gimnázium és Szakközépiskola: 2017. május 5. (péntek) 18 óra

Abonyi Montágh Imre Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda és Általános Iskola: 2017. június 15. (csütörtök) 09:00 óra

Somogyi Imre Általános Iskola: 2017. június 17. (szombat) 09:00 óra

Gyulai Gaál Miklós Általános és Művészeti Iskola: 2017. június 17. (szombat) 10:00 óra.
 
DE
 
2017 május 03 szerda - 12:35:56     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

bolcsodek_napja_szivarvany_ovoda_es_bolcsode_abony_abony.hu_2017.jpg2010-től államilag is elismert, miniszteri rendelet által szabályozott ünnepnappá vált a Bölcsődék Napja, így már hivatalosan is emlékezhetünk azokra, akik 165 évvel ezelőtt, 1852. április 21-én megnyitották Budapesten, a Kalap utcában az ország első bölcsődéjét. 
 
Ennek a számunkra rendkívül fontos napnak az elismertetéséért több évet küzdött dr. Koncz József, a Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezetének és a Magyar Bölcsődék Egyesületének megálmodója és alapítója. Majd a főorvos úr küzdelmét folytatták az általa létrehozott bölcsődei érdekképviseleti szervek; a küzdelem mára a múlté, az ünnep immár valósággá vált.
 
Még több fotóért KLIKK a képre!


Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 4 ... 23 24 25
Közérdekű információk

Programajánló

*****
 
 *****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif




tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények