Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Intézményi hírek'
2016 május 18 szerda - 09:01:50     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

Nagyításhoz klikk a plakátra!
2016 május 18 szerda - 07:51:34     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

atletika_somogyi_abony_megyei.jpgA Somogyi Imre Általános Iskola diákjai mindig izgalommal várják a tavaszi versenyeket, ahol kipróbálhatják magukat az egész éves felkészülés, a sok edzésmunka után, hogy mire lesznek képesek, hányan jutnak országos döntőbe. Május elején a területi többpróba versenyről mindenki éremmel térhetett haza. Hat csapatunkból négy indulhatott a megyei megmérettetésen, ahová a megyében nevezett 50 iskola legjobbjai jutottak csak el. Innen vezet az út a Diákolimpia Országos Döntőjébe, ahová megyebajnokként került két csapatunk. A 4. osztályos fiúk, Szabó Linda és Tajthiné Fehér Erzsébet tanítványai közül egyéni összetettben is érmeket szereztek.

Nagy Attila III. korcsoportban, a 6. osztályos fiúkkal remekelt a 4 próbában. Mayer Nagy Zsuzsanna főként hetedikes lányai a IV. korcsoportban állhattak a dobogóra.


Olvasd tovább...
2016 május 13 péntek - 08:03:50     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

nepdaleneklesi_verseny_somogyi_abony.jpg„Tiszán innen, Dunán túl”, a Somogyi Imre Általános Iskola 4. m osztály diákjai sok területen bizonyították már tehetségüket. Az idén Albertirsán megrendezésre kerülő népdaléneklési versenyre két diák is benevezett és szép sikereket ért el. Rafael Mirjam 3., Török Julianna Eszter pedig 2. helyezett lett. Felkészítő pedagógus: Pál-Szabó Andrea

Gratulálunk a szép eredményekhez!

Darányi Erika
2016 május 12 csütörtök - 13:46:21     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

Nagy volt a sürgés-forgás a Pingvines Óvoda Arany János úti tagintézményében, ahol 2016. május 12-én Pünkösdi ünnepséget tartottak az óvoda apraja-nagyjának. Az intézmény hagyományőrző csoportja által szervezett tavaszköszöntő vigasságon először megismertették a gyerekeket a pünkösd hagyományaival, majd előkerült a virágokkal tarkított borostyános kapu, mely alatt örömmel bújtak át a gyerekek. Az összejövetel csúcspontja az volt, amikor pünkösdi királyt és királylányt választottak. Ez azonban nem volt olyan egyszerű, mert nem részesülhetett ám mindenki ebben a kegyben. Egy feltétel volt csupán, de azt csak nehezen lehetett teljesíteni. Az nyerhette el az Arany uralkodója és uralkodónője címet, aki a feladatokat nevetés nélkül teljesítette.  A fiúk mindent elkövettek, hogy mosolyt csaljanak a lányok arcára, még meg is csiklandozták őket. Mégis akadt olyan leány, aki annyira elhivatottan szeretett volna királyné lenni, hogy minden erőfeszítés ellenére komoly maradt. Így kerülhetett fel a korona az „Aranykirálylány” és a Májuskirály fejére. Az újdonsült „mátkapár” tiszteletére az ovisok is párt választottak maguknak és eljárták a csárdást és a „násztáncot”.
Köszönet illeti Tóth Tiborné óvónőt, hogy ilyen nagy hangsúlyt fektet a hagyományőrzésre és lelkesen szervezi a Táncházakat.

Fotó és szöveg: Darányi Erika

A pünkösdi királyválasztás a képre kattintva nézhető meg.
2016 május 11 szerda - 09:48:04     Intézményi hírek     Hozzászólás 0
A Somogyi Imre Általános Iskola útinaplója

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma jóvoltából ebben az évben is elutazhattunk határon túli magyarlakta területekre. A Határtalanul pályázatnak köszönhetően 48 hetedikes diák követte Petőfi nyomait Erdélyben.

Minden évben egy adott téma köré épül a program, ebben az évben Petőfi Sándor emlékhelyeit kerestük fel. A költőnek abonyi kötődése is van, hisz öccse felesége abonyi lakos volt és hamvai is itt nyugszanak. Ez adta az ötletet a pályázathoz. Reméltük, hogy sikerül új ismeretekkel gazdagítani a tanulókat az út során, és Abony helytörténetének megismertetését is fontos feladatnak tartottuk. 2016. április 26-án korán reggel indultunk, és követtük Petőfi Sándor életének erdélyi állomásait.


Olvasd tovább...
2016 május 09 hétfő - 18:53:38     Intézményi hírek     Hozzászólás 0


A Kinizsi Pál Gimnázium és Szakközépiskola a 2016-2017-es tanévre pótfelvételit hirdet a 4 évfolyamos gimnáziumi osztályba (belső kód: 014). Jelentkezés személyesen, az iskola Igazgatóságán, előzetes egyeztetés alapján a 06-53-360-071 telefonszámon.

Jelentkezési határidő: 2016. május 13.

2016 május 09 hétfő - 18:36:28     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

 abony_kinizsi_ballagas_2016.jpg
A fotóra kattintva megtekinthető a galéria! Fotók: Kinizsi Pál Gimnázium és Szakközépiskola honlapja
2016 május 01 vasárnap - 17:42:43     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

aranyzsolt_gyulai.jpgPályázatot írtak ki a Gyulai Gaál Miklós Általános és Művészeti Iskola intézményvezetői állására. A KLIK Ceglédi Tankerületének igazgatója, Fodor Gábor levélben tájékoztatta a Polgármestert, hogy a pályázati kiírás határidejére egy pályázat érkezett, Arany Zsolt pályázótól. Arany Zsolt a ceglédi Református Általános Iskola igazgatója volt 10 évig, korábban pedig egy évtizedig földrajz-testnevelés szakos tanár szintén ebben az intézményben. A felhívásra a jelenlegi intézményvezető, Simon Gáborné már nem pályázott. Úgy tudjuk, a jövőben csak a tanítással szeretne foglalkozni.

A Képviselő-testület 2016. április 28-i ülésén megismerkedett a pályázóval, a pályázati anyaggal. A tantestület májusban véleményezi a pályázati anyagot és a pályázó személyét. A Képviselő-testület a kinevezéssel kapcsolatos véleményét a tantestület álláspontjának ismeretében alakítja ki.

Arany Zsolt kinevezése 5 évre szólhat, 2016. augusztus 16-tól 2021. augusztus 15-ig.

Darányi Erika
2016 április 24 vasárnap - 12:40:25     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

bihari_konnyuzenei_koncert.jpg
Nagyításhoz kattintson a képre!
2016 április 22 péntek - 11:57:17     Intézményi hírek     Hozzászólás 0

Az Abonyi Gyöngyszemek Óvoda idén már kilencedik alkalommal rendezte meg a Regionális Ovi Olimpiát, ahol az abonyi nagycsoportos óvodásokon kívül az Újszilvási Kerekerdő Óvoda is részt vett. Az idén 10 óvodai csoport - 230 gyerek - és az őket kísérő mintegy 35 felnőtt - óvónők, dajkák, pedagógiai asszisztensek, karbantartó - jelent meg 2016. április 13-án a Varga István Városi Sportcsarnokban. Az óvodásoknak nagy élmény volt, hogy az óriási sportcsarnokban ezúttal nem nézőként, hanem sportolóként lehettek jelen. Nem csoda ezért, hogy a csoportok nagyon készültek erre a rendezvényre. Az óvó nénik már hetekkel ezelőtt tájékoztatást kaptak a verseny menetéről és a versenyszámokról is. Skultétyné Őzse Hajnalka óvónő a verseny főszervezője a kolléganők bevonásával évről évre új és élményszerű játékokat talál ki, amelyekkel a versenyszámok között a gyerekeket megmozgatja.
 
A képgaléria megtekinthető a képre kattintva!


Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 ... 22 23 24 ... 32 33 34
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények