Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Egyesületi hírek'
2017 december 13 szerda - 15:13:45     Egyesületi hírek     Hozzászólás 0

idosek_karacsonya_karitasz_abonyi_csoportja_abony_abony.hu_2017.jpgMEGHÍVÓ KARÁCSONYI ÜNNEPSÉGRE,
melyet idősek számára rendezünk.

Mindenkit örömmel látunk, aki szívesen tölti el ezt a szombat délelőttöt velünk, szeretetközösségben.

2017. december 16-án, szombaton 10 órakor
ünnepi szentmise a templomban.

A mise után a Közösségi Házban a Somogyi Imre Általános Iskola 4. m osztálya Karácsonyi műsorral kedveskedik a résztvevőknek.

A program befejezését kb. 13 órára tervezzük. Apró karácsonyi ajándékok vásárlására is lehetőség lesz (horgolt angyalka, hópihe stb.)

Ételről, italról gondoskodunk, de szívesen vesszük, ha Önök is hoznak házi süteményt. Hívja el barátnőjét, szomszédját, ismerősét is, mindenkit szeretettel várunk.

Akinek nehezére esik a közlekedés, egyedül nem tud eljönni, szívesen megszervezzük az utazást.

Karitász abonyi csoportja

2017 december 06 szerda - 15:13:33     Egyesületi hírek     Hozzászólás 0

egyutt_egy_jo_celert_karacsonyi_gyujtoakcio_abony_abony.hu_2017.jpgAz Abonyi Kézilabda Club a közelgő ünnepek alkalmából gyűjtést kezdeményez rászoruló családok részére. Elsősorban, a hátralévő hazai női és férfi mérkőzés alkalmával várjuk az adományokat, ruhák, játékok és tartós élelmiszerek formájában.

Nagy örömmel átvesszük a felajánlásokat a Varga István Városi Sportcsarnokban az alábbi időpontokban is:
Kedd: 17:30-19:30
Szerda: 17:30-19:30
Péntek: 17:30-19:30

Az összegyűjtött adományokat a december 16-i, hazai mérkőzés alkalmával adjuk át az Abonyi Karitász Egyesület részére.

Lehet, hogy egy kis aprósággal is nagy örömet tudsz ajándékozni valakinek!

Legyél Te is valaki angyalkája!

Médiatámogató: Abony város hivatalos honlapja: abony.hu, Julius Design * Reklám * Dekor


2017 november 12 vasárnap - 14:19:26     Egyesületi hírek     Hozzászólás 0

A Városunk Fejlődéséért  Egyesületünk fásítási programot hirdetett és indított 2015. évben  a Mikes- tó környezetének szépítéséért.

Ezen program keretében elültetett  facsemetékkel két év alatt egy szép, élhető „tó környezet„ jött létre. Egyesületünk a fásítási program folytatásaként faültetést szervezett 2017. november 12-re a Kostyán Andor Rendelőintézet  mögötti  volt „kispálya" területére. Kezdeményezésünkhöz 14 fő csatlakozott, elültetésre került 60 db facsemete. Ezen facsemeték: vérszilva, nyárfa, jegenye fa, szilfa, türkisztáni szil, szomorúfűz, szürkenyárfa.

A képre kattintva galéria nyílik! 


Olvasd tovább...
2017 szeptember 25 hétfő - 09:58:24     Egyesületi hírek     Hozzászólás 0

2_fos_csapat_horgaszverseny_abonyi_horgasz_egyesulet_abony_abony.hu_2017.jpgSzeptember 17-én rendezték meg a II. 2 fős csapat horgászversenyt az Abonyi Horgász Egyesület tavainál.

Az idő és a halak kapókedve igen változatos volt, de minden jelentkezett csapat részt vett és kitartott a verseny végéig. A díjak gazdára találtak, izgalmas küzdelmek alakultak ki a végjátékra. Az ebéd finom volt, olyan volt, mint az eső: "jól esett”. 

Eredmények:
Első lett, megvédve címét a Pelikán HE (A1 és B2 össz. 9 kg). Második helyezést ért el a Balogh Fishing Team (A2 és B1 össz.8.45 kg). A legnagyobb halat közülük Balogh József fogta, egy 3.05 kg-os tőpontyot. A harmadik a Halcapone Team lett (A3 és B 5 össz. 2.96 kg). Gratulálunk!

Az Abony.hu-t tájékoztatta az Abonyi Horgász Egyesület vezetősége.
2017 szeptember 25 hétfő - 08:27:42     Egyesületi hírek     Hozzászólás 0

egyedul_nem_megy_alapitvany_koszonolevel_abony_abony.hu_2017.jpg
Nagyításért kattintson a képre!
2017 szeptember 22 péntek - 14:24:42     Egyesületi hírek     Hozzászólás 0

erzekenyito_nap_egyedul_nem_megy_alapitvany_abony_abony.hu_2017.jpgÉrzékenyítő napot tartottak 2017. szeptember 18-án a Varga István Városi Sportcsarnokban. Az Egyedül Nem Megy Alapítvány szervezésében több száz egészséges diák ismerkedett fogyatékos társaik mindennapjaival. A rendezvényre budapesti vendégeket is vártak.

"Teszta, 3 és fél éves mozgássérült segítő és terápiás kutya. Gazdája jobb keze. Ha kell a kosárért szalad, ha szükséges botot visz gazdájának. 

"A segítő kutyáinkkal minden nap járunk dolgozni, szórakozni, munkába, tehát így együtt élünk a kutyáinkkal és megtapasztaljuk, hogyha együtt élünk, elmegyünk valahova akkor mennyire jó kapcsolatot tud teremteni ember- és ember közt maga a segítő kutya."- mondja gazdája Mányik Tamás a budapesti NEO Segítőkutya Egyesület tagja.

A képre kattintva megtekintheti a videóösszefoglalót.


Olvasd tovább...
2017 szeptember 14 csütörtök - 16:48:41     Egyesületi hírek     Hozzászólás 0

fiatal_nemet_galambkiallitas_abony_abony_4.jpgFiatal, német kiállítási galambokat mutattak be az abonyi Vadászház udvarán, 2017. szeptember 09-én.

A már hagyományosnak mondható rendezvényen 28 tenyésztő, összesen 151 db, idén kelt galambbal képviseltette magát.

- Ragaszkodtunk hozzá, hogy ebben az évben is megtarthassuk Abonyban a fiatal kiállítást, mert jövőre a német kiállítási galambok fajtaklubjának európai kiállítását szeretnénk megrendezni 2018. január 27-28. között - tájékoztatta lapunkat Petrezselyem Sándor, a Díszposta Fajtaklub elnöke, német kiállítási galambtenyésztő.
Olvasd tovább...
2017 augusztus 25 péntek - 12:25:07     Egyesületi hírek     Hozzászólás 0

2017. évben is megrendezte hagyományos horgásztáborát az Abonyi Horgász Egyesület. Idén 2017. augusztus 14-18. között 21 gyermek vett részt a foglalkozásokban. A 21 csemetéből 4 leány is képviseltette a női horgásztársadalmat.

A szervezők az előző évekhez hasonlóan az idei tábort is próbálták érdekessé, hasznossá tenni. A szokásos elméleti és gyakorlati képzéseken túl vendégelőadókat, horgászokat hívtak meg, akik színvonalas bemutatót tartottak a gyermekek részére.


Olvasd tovább...
2017 július 18 kedd - 07:49:09     Egyesületi hírek     Hozzászólás 0

barati_laszlo_hagyomanyorzo_abonyi_neptanc_egyuttes_abony_abony.hu_2017.jpgÚjabb oklevéllel bővült a Hagyományőrző Abonyi Néptánc Együttes büszkeség-gyűjteménye. 

Az együttes a Balatonszárszói Nemzetközi Néptánctalálkozón képviselte Abony városát 2017. július 15-én. A fesztiválra nyolc együttes kapott meghívást, köztük egy montenegrói csoport. A már több mint 5 éve működő együttes tagjai nagyon büszkék rá, hogy nemzetközi színtéren is megmutathatták tudásukat.


Olvasd tovább...
2017 július 04 kedd - 13:05:19     Egyesületi hírek     Hozzászólás 0

Az Abonyi Horgász Egyesület 2017.08.14-18. között szervezi meg a szokásos gyermek horgásztáborát az Abonyi HE tavain.
 
A jelentkezést 15 főig tudjuk elfogadni. A részletes programot és a pontos feltételeket 2017. július második felében tesszük közzé honlapunkon a jelentkezési lappal együtt. 7-14 év közötti gyermekek jelentkezését várjuk!
 
Vezetőség
 
 
 
 
 
Oldal:  1 2 3 4 5 6 7 8
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
 
 
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények