Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Egyesületi hírek'
2017 május 09 kedd - 08:33:18     Egyesületi hírek     Hozzászólás 0

„Abonyiak Abonyért” Alapítvány
Kuratóriumának Elnökétől

Tisztelt Abonyiak! Kedves Barátaim!
 
Szervezetünk kuratóriuma az alapítók szándéka szerint évente egy alkalommal „Abonyiak Abonyért” kitüntető díjat adományoz azoknak, akik Abony város fejlődése érdekében végzett tevékenységükkel elismerést vívtak ki a társadalmi élet bármely területén. 
 
A kitüntetettek személyéről a beérkező előterjesztések alapján az Abonyiak Abonyért Alapítvány kuratóriuma dönt. A díjak 2017. évben az augusztus 20-i ünnepség keretében kerülnek átadásra.
 
Szeretnénk, ha ebben az évben is minél többen, minél szélesebb kőrben élnének a javaslattétel lehetőségével, ezért kérjük a díjazottak személyére vonatkozó ajánlásaikat. 
 
Az indítványokról várhatóan 2017. június 30-án dönt a Kuratórium, ezért a javaslatokat (indoklással alátámasztva) szíveskedjenek 2017. június 29-én 12.00. óráig eljuttatni - személyesen vagy postai úton a Kultúra Házába (Abony, Kálvin út 1.), vagy - elektronikus úton a petozsolt.abony@gmail.com e-mail címre. 
 
Köszönöm segítő közreműködésüket!
 
Abony, 2017. május 9.
 
Üdvözlettel:
Pető Zsolt s.k.
Kuratóriumi elnök
2017 április 25 kedd - 07:31:18     Egyesületi hírek     Hozzászólás 0

Nagyításhoz kattintson a képre!
2017 április 10 hétfő - 11:29:31     Egyesületi hírek     Hozzászólás 0

nagybojti_elelmiszergyujtes_abonyi_karitasz_abony.hu_2017.jpgA nagyböjti élelmiszergyűjtés eredményeként 240 kg élelmiszer gyűlt össze Abonyban.
 
A Karitász csoport 30 csomagot állított össze és osztott szét a rászoruló családok, egyedülállók részére, melyet örömmel nyújtottunk át nekik. A megajándékozottak köszönik mindenki támogatását, figyelmességét. A Karitász abonyi csoportja KELLEMES HÚSVÉTI ÜNNEPEKET KÍVÁN mindenkinek!
 
Csizmadia Mihályné
Karitász tag
 
 
Kapcsolódó hírek:
2017 március 17 péntek - 12:08:02     Egyesületi hírek     Hozzászólás 0

A Mozgáskorlátozottak Abonyi Szervezete tisztelettel felhívja és kéri mindazoknak segítő szándékú javaslatait, amelyekkel hozzá tudnak járulni városunkban az akadálymentesítés minél jobb és szélesebb lehetőségeinek megvalósításához.
 
Szervezetünk várja véleményüket, segítő javaslataikat, amit leadhatnak a múzeumban vagy az említett szervezet fogadónapján:
 
Hétfő 9-12-ig Abony, Köztársaság u. 2.
Kedd-péntekig: Abony, Köztársaság u. 4.
 
A javaslatokat 2017. április 14-ig várjuk.

Mozgáskorlátozottak Abonyi Szervezete
2017 március 14 kedd - 17:59:46     Egyesületi hírek     Hozzászólás 0

Az abonyi Természetjárók Köre várja a kirándulni, túrázni vágyók csatlakozását áprilisi túraidőpontjaira:

Április 2. Pilisszentiván-Hosszúárok-Kőris völgy-Piliscsaba-Pilisvörösvár
Indulás Abonyból, utazás a helyszínre autóbusszal, onnan 8 és 12 km-es gyalogtúra.

Április 17. Húsvéti kerékpáros túra
Indulás Abonyból.

Április 29-május 1. Bakony-Őrség
1. nap: túra a Bakonyban - Bakonybél-Kálvária-Csúcs-hegy-Bányászkút-Kerteskői szurdok-Pénzesgyőr.
2. nap: túra az Őrségben - Őriszentpéter-Zalafolyó-Szerek-Szalafő-Kondorfa. 3. nap: Jeli arborétum meglátogatása /Rododendron túra/
Szállás: Ivánc turista szállás.
Részvételi díj: Kb 14.000,-Ft. arborétum belépővel együtt.
Jelentkezni április 12-ig lehet 10.000,-Ft befizetésével.
 
Indulás Abonyból, utazás a helyszínre autóbusszal, onnan gyalogtúra.
 
Érdeklődés és jelentkezés a Természetjárók Köre vezetőjénél, Nagy Sándornénál, az 20/341-2706-os telefonszámon.   
 
Darányi Erika
2017 március 13 hétfő - 20:49:08     Egyesületi hírek     Hozzászólás 0

nagyabonyi_szinkor_bujocska_abony_abony.hu_2017.jpgNagy sikerrel mutatta be újra a Nagyabonyi Színkör a „Bújócska” című vígjátékot 2017. március 11-én, a Művelődési Házban.
 
Csizmarek Mátyás 1954-ben írt prózáját először tavaly vitték színpadra. Miután meghívták a társulatot Tápiószőlősre egy idei bemutatóra, úgy gondolták, a felújított művet az abonyi közönségnek is megmutatják, amely ismét nagyon tanulságosra és szórakoztatóra sikeredett. Az előadás előtt Király Béláné kihirdette a színkör által tavaly kezdeményezett Tarka Borjú Rajzpályázat eredményét (részletek hamarosan).
 
Még több fotóért KLIKK a képre!


Olvasd tovább...
2017 március 13 hétfő - 19:37:52     Egyesületi hírek     Hozzászólás 0

i_abonyi_horgaszborze_abonyi_horgasz_egyesulet_abony.hu_2017.jpgAdták-vették a horgászkellékeket az abonyi horgászok 2017. március 12-én, a Szent Imre Közösségi Házban, ekkor rendezte meg ugyanis az I. Abonyi Horgászbörzét az Abonyi Horgász Egyesület.
 
- A Horgászbörze ötlete a hideg téli hónapokban körvonalazódott. A Facebook csoportunkban tagjaink váratlanul nagy érdeklődéssel fogadták az ötletet. Erre való tekintettel azonnal elkezdődött a szervezés, a helyszín keresése, és a rendezvény hirdetése. A börzén 8-9 horgász árulta a portékáit nagy lelkesedéssel. Sok cserebere és alkudozás után a legtöbb „cucc” gazdára talált. A tanulság számunkra az, hogy a börze időtartama rövidebb lesz egy órával, mert úgy láttuk, hogy ennyi idő bőven elég lesz legközelebb. A II. Abonyi Horgászbörzét ősz elejére tervezzük a tópartra. Sok halat kívánunk a vásárolt felszerelésekkel! – számolt be az abony.hu-nak Ördög György, az Abonyi Horgász Egyesület vezetőségi tagja, főszervező.
 
Darányi Erika
Abony.hu fotók: Speckner Ákos (Még több fotóért KLIKK a képre!)
2017 március 13 hétfő - 16:41:38     Egyesületi hírek     Hozzászólás 0

Az abonyi galambászok 2017. március 4-én tartották meg a hagyományos évértékeléssel egybekötött közgyűlésüket és díjátadó vacsorájukat Abonyban, a Központi Ebédlőben.

Petrezselyem Sándor, az Abonyi Lajos Művelődési Ház berkein belül működő V-227 Abonyi Galamb-és Kisállattenyésztő Egyesület és a Díszposta Fajtaklub Egyesület elnöke értékelte az előző évben végzett munkát, ismertette a 2016. év gazdasági és kiállítási eredményeit, majd átadták az elismeréseket. A díjak átadásában Petrezselyem Sándor mellett közreműködött: Korbély Csabáné ny. Művelődési Ház igazgató és Krupincza István, az egyesület titkára. Petrezselyem Sándor elnök a 2017. év terveit is megosztotta a tagokkal. Az idei év legnagyobb célkitűzése a 40 éves jubileumi díszposta fajta európai kiállítás megrendezése, melyhez nagy összefogást kért a tagoktól. 
 
A díjátadó örömteli pillanatait a képre kattintva tekintheti meg. 


Olvasd tovább...
2017 március 09 csütörtök - 16:42:38     Egyesületi hírek     Hozzászólás 0

karitasz_abonyi_csoportja_husveti_adomanyozas_abony_abony.hu_2017.jpgTisztelt Abonyiak! Hamarosan itt a Húsvét. Csoportunk minél több rászoruló családnak, idős embernek szeretné ezt az ünnepet szebbé, boldogabbá tenni.

Tisztelettel kérjük a lakosságot, hogy adományozzanak az ilyen nehéz élethelyzetbe került családok számára tartós élelmiszereket, édességet. Nem kérünk sokat, csak mindenkitől 1 valamit:
1 kg-ot, 1 csomaggal, 1 darabot, 1 üveggel, 1 szálat, 1 dobozzal, 1 zacskóval…
 
Adományaikat 
március 19-26. között a templomban, a Szent József oltárnál helyezhetik el,
március 28-április 1. között délelőtt 9-11 óráig, pénteken délután 15-17 óráig várjuk Önöket a Kultúra Háza épületében.
 
Együttérzésüket, jólelkűségüket, adományaikat a rászorulók nevében is köszönjük!
 
A Karitász abonyi csoportjának tagjai
2017 február 23 csütörtök - 19:19:34     Egyesületi hírek     Hozzászólás 0

Az Abonyi Horgász Egyesületnél 2017-ben közösségi munkával indult a felkészülés a horgászszezonra.
 
2017. január 28-án, hajnalban mintegy 20 horgász gyülekezett a 30 hektáros vízterület partján, de nem halat fogni jöttek, hanem önkéntes munkában dolgozni. A társadalmi munka programja nád- és lékvágás volt… Részletek a videóban…
 
Az Abonyi Horgász Egyesületről készült riport 10 perc 10 másodperctől látható, ahol Molnár Károly elnök is ad interjút.
 
A videó a képre kattintva indul el.


Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 4 5 6 7 8
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
 
 
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények