Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Egyesületi hírek'
2017 február 15 szerda - 14:23:28     Egyesületi hírek     Hozzászólás 0

A karitász munka nem látványos, hanem egy abszolút háttérmunka, ami hiányozna, ha nem működne. Karitász csoportunk számon tartja és folyamatosan térképezi fel a környéken lakó idős, beteg vagy szegény sorsú családjait és az egyedülálló, támaszra szorulókat felekezeti különbség nélkül. 
 
A teljesség igénye nélkül megpróbálom összefoglalni csoportunk 2016 évi tevékenységét:
 
Január és február hónapban anyagi lehetőségeink függvényében tűzifával segítettük a rászorulókat. Februárban a Vácott megrendezett lelki napon 12 fővel vettünk részt. Februárban egy igen jól sikerült Farsangi délutánon vehettek részt a gyermekek. Volt jelmezverseny, különbféle játékok és a farsangi fánk sem maradhatott el. A nagyböjti élelmiszergyűjtés eredményeképpen a karitász munkatársak 30 db ajándékcsomagot állítottak össze és osztottak szét a leginkább rászorulóknak.
 
A hagyományos tavaszi bál bevételét kiegészítettük és 350.000,- Ft-al járultunk hozzá a toronyóra javításához.


Olvasd tovább...
2017 január 30 hétfő - 14:20:14     Egyesületi hírek     Hozzászólás 0
EKHÓS SZEKÉREN

A Nagyabonyi Színkör 2017. január 14-én találkozhatott újra, lelkes közönségével. A lassan házi-szerzőnek számító Kéri Ferenc Meghalsz banya! című egy felvonásos komédiáját (Rideg Sándor Indul a bakterház folytatása) már bemutattuk novemberben a kocséri falunapon.
 
Ahhoz, hogy az abonyi közönség is láthassa ezt az ötven perces vígjátékot, társat kellett keresnünk egy egész estés műsorhoz. Hirtelen ötlet volt, hogy a SZÖSZ Comedy legyen ez a partnerünk. A stand-up kedvelői meggyőződhettek arról, hogy a férfiak uralta műfajban bizony, a lányoknak is teremhet babér. 


Olvasd tovább...
2017 január 10 kedd - 09:55:17     Egyesületi hírek     Hozzászólás 0

nagyabonyi_szinkor_honlapajanlo_abony.hu_2017.jpgÖrömmel tájékoztatom az érdeklődőket, hogy helyreállt, így ismét látogatható a Nagyabonyi Színkör honlapja, a www.nagyabonyiszinkor.hu oldal. 
 
Magyarországon a második műkedvelő színjátszó társulat Abonyban alakult, még 1849-ben. Azóta, szinte megszakítás nélkül él a műkedvelő színjátszás városunkban. A Nagyabonyi Színkör az első társulat céljait tudatosan vállalva áll a magyar kultúra szolgálatában. Köszönjük az abonyi nézőközönségnek, hogy előadásainkat mindig nagy érdeklődéssel támogatta és ezzel lehetővé tette a folyamatos működést. Legközelebb 2017. január 14-én 19 órakor találkozunk a Meghalsz banya! bemutatóján az abonyi Művelődési Házban.
 
Király Béláné


Olvasd tovább...
2016 december 28 szerda - 18:13:59     Egyesületi hírek     Hozzászólás 0

egyutt_egy_jo_celert_abonyi_kezilabda_club_adomanygyujto_akcio_abony.hu_2016.jpgAz Abonyi Kézilabda Club által kezdeményezett egy hónapos gyűjtés során összegyűlt adományok az Abonyi Karitász segítségével december 20-án eljutottak a rászoruló családok részére Bárány József, Mádi Csaba és Nyitrai László vezetőségi tagok, valamint a Karitász részéről Csizmadia Mihályné jóvoltából.

Hat családnak tudtunk segíteni egy kicsit elfelejteni és könnyebbé tenni a mindennapok nehézségeit, illetve szebbé tenni az ünnepeket. Rengeteg ruhanemű mellett, sok játék és nem kevés hideg élelmiszer jutott el hozzánk, melyekből a Karitász dolgozói állították össze a csomagokat az adott családok számára. Köszönjük mindazoknak, akik hozzájárultak kezdeményezésükhöz!
 
Abonyi KC vezetősége


Olvasd tovább...
2016 december 14 szerda - 12:01:38     Egyesületi hírek     Hozzászólás 0

Az abonyi turisták december 10-én, szombaton Mikulástúrán vettek részt azzal a céllal, hogy találkozzanak az erdei Mikulással.
 
- A szép kiránduló időben és a látványos szurdokban, a befagyott csordogáló patak mellett haladva Remeteszőlősön találkoztunk a Mikulással. Sajnos csak öt gyermek vett részt a túrán, de az ő  örömük és csodálkozásuk mindenkit meghatott. A Mikulástól mindenki kapott ajándékot, így jókedvűen folytattuk utunkat a Budakeszi vadaspark felé. Az állatok nézegetése közben játszótér is csalogatta a víg kedélyű, kis társaságot. Kissé elfáradva, de élményekkel tele érkeztünk haza, főleg a gyerekek – számolt be az abony.hu-nak Nagy Sándorné, a Természetjárók Körének vezetője.
 
A túra vidám pillanatai a képre kattintva tekinthetők meg.


Olvasd tovább...
2016 december 12 hétfő - 18:38:59     Egyesületi hírek     Hozzászólás 0

abonyi_kezilabda_club_karitasz_abony.hu_2016.jpgVégéhez ért az Abonyi Kézilabda Club által meghirdetett karácsonyi adománygyűjtő akció. Az összegyűlt élelmiszereket és ruhákat december 10-én, az év utolsó hazai férfi kézilabda mérkőzésének szünetében adták át az Abonyi Karitász Csoport részére.
 
Az Abonyi Kézilabda Club vezetősége novemberben úgy döntött, hogy szeretné a nehéz helyzetben lévő családok ünnepét szebbé varázsolni, ezért karácsonyi adománygyűjtést kezdeményezett számukra, elsősorban ruhák, játékok és tartós élelmiszerek formájában. Nagyon sokan megmozdultak a felhívásra, így mára halomban állnak a segítő szándékú emberek által felajánlott tartós élelmiszerek, játékok és ruhák, arra várva, hogy embertársainkhoz kerüljenek és megédesítsék az ünnepi pillanataikat.


Olvasd tovább...
2016 december 01 csütörtök - 16:50:14     Egyesületi hírek     Hozzászólás 0

 
A teljes képernyős nézethez nyomja meg a négyzetet a lejátszó jobb alsó sarkában!
Amennyiben a videó lejátszása akadozik, állítsa meg pillanattal a lejátszást, hogy a folyamatjelző betöltődjőn, utána zökkenőmentesen tovább nézhető.
2016 november 11 péntek - 11:47:39     Egyesületi hírek     Hozzászólás 0

Az Abonyi Kézilabda Club a közelgő ünnepek alkalmából gyűjtést kezdeményez rászoruló családok részére. Elsősorban, minden hazai női és férfi mérkőzés alkalmával várjuk az adományokat, ruhák, játékok és tartós élelmiszerek formájában.
 
Nagy örömmel átvesszük a felajánlásokat a Varga István Városi Sportcsarnokban az alábbi időpontokban is:
Hétfő: 18:00:19:00
Péntek: 18:00-20:00
Vasárnap: 17:00-18:00
 
Az összegyűjtött adományokat a december 10-i, hazai mérkőzéseink alkalmával adjuk át az Abonyi Karitász Csoport részére.
 
Lehet, hogy egy kis aprósággal is nagy örömet tudsz ajándékozni valakinek?
 
Legyél Te is valaki angyalkája!
 
Médiatámogató: Abony város hivatalos honlapja: abony.hu
Julius Design * Reklám * Dekor

Nagyításhoz kattintson a plakátra!
2016 augusztus 29 hétfő - 09:24:14     Egyesületi hírek     Hozzászólás 0

tarka_borju_rajzpalyazat_nagyabonyi_szinkor_abony.hu_2016.jpgAz abonyi tarka borjú
Rajzpályázat
KIÍRÁS

A Nagyabonyi Színkör pénzdíjas rajzpályázatot ír ki a helyi iskolák diákjainak, rajz-szakköreinek.
Első díj: 5000 Ft. II. díj: 3000 Ft. III. díj: 2000 Ft. (Adományokból tárgyi jutalom)
Határidő: 2017. március 10.
Eredményhirdetés: 2017. március 15.
 
Téma:„Lőrinc gazda és az abonyi tarka borjú”


Olvasd tovább...
2016 augusztus 25 csütörtök - 19:11:12     Egyesületi hírek     Hozzászólás 0

mozgaskorlatozottak_abonyi_szervezete_abony.hu2016.png
 
Mozgáskorlátozottak Egyesülete Abonyi Szervezeteként indultunk 1993 februárjában, majd 2003 januárjában Mozgáskorlátozottak Közép-Magyarországi Regionális Egyesület Abonyi Szervezeteként folytatjuk munkánkat.


Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 4 5 6 7 8
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
 
 
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények