Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Egyesületi hírek'
2015 november 21 szombat - 09:14:26     Egyesületi hírek     Hozzászólás 0

Részletek a plakátra kattintva!
2015 november 10 kedd - 21:03:06     Egyesületi hírek     Hozzászólás 0

A Váci Egyházmegyei Karitász díját 2015. november 7-én adták át a 2015. évi karitásztalálkozón, melyen a Váci Egyházmegye területén működő 35 karitászcsoport 170 főnyi képviselője vett részt. A program szentmisével indult a Ferences templomban, melyet dr. Varga Lajos váci segédpüspök atya mutatott be - Sebestyén Péter marosvásárhelyi plébánossal, Miklós Zalán nógrádmegyeri plébánossal és Kiss Dávid diakonoussal. A Szent Erzsébet díjakat a szentmisét követően azoknak az önkénteseknek adták át, akik kiemelkedő szorgalommal, önzetlenül segítik a legelesettebbeket, így az Abonyi Karitász Csoportban tevékenykedő Kozmáné Baranyai Évának.
 
Darányi Erika
 
Cikk és kép forrása: Váci Egyházmegyei Karitász weboldala
2015 november 08 vasárnap - 13:51:35     Egyesületi hírek     Hozzászólás 0

Ennek nagyon szép példája mutatkozott meg a 2015. november 7-re szervezett „Mikes-tó” környezetének fásításánál. A Városunk Fejlődéséért Egyesület kezdeményezte a tó körüli önkormányzati terület növénytelepítését. A kezdeményezésünkhöz harmincöt fő csatlakozott. A segítők között voltak: Polgármester Asszony, a képviselő-testület tagjai, az 5. sz. választókerület képviselője, önkormányzati dolgozók, a tó környékének lakosai, és természetesen az Egyesület tagjai.   Az „Ültess fát a jövőnek” programunk keretében 300 db gyors növekedésű fa, sövény került szakszerűen elültetésre, ezzel biztosítva egy szép ligetes terület kialakítását. Az Egyesület által biztosított facsemetéken kívül lakossági felajánlások is érkeztek, így Tóth Ernő, Tóth Ferenc és Polyák Istvánné abonyi lakosoktól. A ködös, hideg délelőtti munkában jól esett a forró tea, amit Mészáros István vendéglős és Mészáros László a választókerület képviselője biztosított.   Egyesületünk részéről köszönjük ezt az összefogást és segítőkészséget, bízva abban, hogy ezzel egy szép, élhető, a tóhoz méltó környezetet tudtunk létrehozni. 
                                                                               
Varga Sándorné                                                                                   
Városunk Fejlődéséért Egyesület Elnöke   
 
A galéria a fotóra kattintva elérhető!
2015 november 07 szombat - 09:38:56     Egyesületi hírek     Hozzászólás 0

Az abonyi Városunk Fejlődéért Egyesület biztosan az ellenkezőjét gondolja, hiszen faültetést szervezett, melyre sok szeretettel várták az aktív résztvevőket. A programot 2015. november 7-re (szombat) hirdették meg, és akik komolyan vették a feladatukat, már 9 óra előtt összegyűltek a Mikes-tó körül, hiszen a fásítást annak környékén valósították meg. Reggel még érezhető volt a hideg, és a köd is csak nehezen szállt fel, de ez nem tántorította el a fásítástól az egybegyűlteket. Lapátot, ásót, metszőollót, locsolót ragadva kezdték meg a környezet építését és szépítését. A programban aktívan részt vett Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester asszony, a Városunk Fejlődésért Egyesület tagjai, városi képviselők és az önkéntes, szépérzékű, a településünkért tenni akaró állampolgárok.
 
A képgaléria a fotóra kattintva tekinthető meg. Fotó: Darányi Erika


Olvasd tovább...
2015 november 04 szerda - 13:35:42     Egyesületi hírek     Hozzászólás 0

A Városunk Fejlődéséért Egyesület kezdeményezte a „Mikes tó” környezetének fásítását. Ezen felajánlásunkat Abony Város Képviselő-testülete  a 157/2015./VII.28./ számú határozatával köszönettel elfogadta. A növények telepítéséhez szükséges fák, sövények, bokrok biztosítottak. Egyesületünk korábbi években pályázott a Földanya Alapítványhoz, ahonnan facsemetéket tudtunk vásárlással beszerezni, valamint lakossági felajánlások is érkeztek a kezdeményezésünkhöz. Így 200 fát, sövényt, cserjét tudunk ültetni, ezzel szebbé tenni a „Tó” környezetét. A fák, sövények, cserjék ültetésének időpontja 2015. november 7. /szombat/ 9 óra. Az ültetéshez szükséges eszközöket a helyszínen biztosítjuk.   
 
Várjuk a „Mikes tó-nál” azokat az állampolgárokat, akik csatlakoznak kezdeményezésünkhöz.     
 
Varga Sándorné                                                                                           
Városunk Fejlődéséért Egyesület Elnöke    
2015 október 14 szerda - 15:58:14     Egyesületi hírek     Hozzászólás 0

Részletek a plakátra kattintva!
2015 október 13 kedd - 17:07:58     Egyesületi hírek     Hozzászólás 0

Részletek a plakátra kattintva!
2015 október 13 kedd - 16:26:58     Egyesületi hírek     Hozzászólás 0

A Városunk Fejlődéséért Egyesület hatodik alkalommal szervezte meg a mellrák megelőzése céljából a bátorító, figyelemfelkeltő sétát. A program részeként a Bihari János Zeneiskola növendékei adtak színvonalas műsort, majd Dr. Cornides Ágnes  a Pest megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztály szűrési koordinátora tartott előadást a lakosság népegészségügyi helyzetéről, a szűrések fontosságáról. Ezt követően Dr. Szabó Éva Radiológus Főorvos Abony Város Díszpolgára „Amit a mellrák megelőzéséről tudni kell” címmel adott tájékoztatást. A műsor, és az előadások után kezdődött a közös séta az Abonyi Fúvószenekar és Mazsorett Csoport közreműködésével, a Kultúra Házától a Báthory és Jókai úton vissza a Főtérre. A rendezvény fővédnöke Romhányíné Dr. Balogh Edit Abony Város Polgármestere volt. 
 
A rendezvény támogatói: Abony Város Önkormányzata; Ceglédi Rendőrkapitányság Abonyi Rendőrőrs; Abonyi Polgárőr Egyesület; Abonyi L.Művelődési Ház Könyvtár; Kunfalviné Ujszászi Katalin; Pintér József vállalkozó; Bihari János Zeneiskola és az Abonyi Fúvószenekar és Mazsorett Csoport    
 
Varga Sándorné                                                                                
Városunk Fejlődéséért Egyesület Elnöke    
 
A fotóra kattintva megtekinthető a képgaléria! (Fotó: Szilágyi Tamás)
2015 október 11 vasárnap - 17:08:48     Egyesületi hírek     Hozzászólás 0

Nagyításhoz klikkeljen a plakátra!
2015 október 10 szombat - 18:25:31     Egyesületi hírek     Hozzászólás 0

A fotóra kattintva megtekinthető a galéria!
Fotó: Szilágyi Tamás
Oldal:  1 2 3 4 5 6 7
Közérdekű információk

Programajánló

Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények