Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Egyesületi hírek'
2015 november 04 szerda - 13:35:42     Egyesületi hírek     Hozzászólás 0

A Városunk Fejlődéséért Egyesület kezdeményezte a „Mikes tó” környezetének fásítását. Ezen felajánlásunkat Abony Város Képviselő-testülete  a 157/2015./VII.28./ számú határozatával köszönettel elfogadta. A növények telepítéséhez szükséges fák, sövények, bokrok biztosítottak. Egyesületünk korábbi években pályázott a Földanya Alapítványhoz, ahonnan facsemetéket tudtunk vásárlással beszerezni, valamint lakossági felajánlások is érkeztek a kezdeményezésünkhöz. Így 200 fát, sövényt, cserjét tudunk ültetni, ezzel szebbé tenni a „Tó” környezetét. A fák, sövények, cserjék ültetésének időpontja 2015. november 7. /szombat/ 9 óra. Az ültetéshez szükséges eszközöket a helyszínen biztosítjuk.   
 
Várjuk a „Mikes tó-nál” azokat az állampolgárokat, akik csatlakoznak kezdeményezésünkhöz.     
 
Varga Sándorné                                                                                           
Városunk Fejlődéséért Egyesület Elnöke    
2015 október 14 szerda - 15:58:14     Egyesületi hírek     Hozzászólás 0

Részletek a plakátra kattintva!
2015 október 13 kedd - 17:07:58     Egyesületi hírek     Hozzászólás 0

Részletek a plakátra kattintva!
2015 október 13 kedd - 16:26:58     Egyesületi hírek     Hozzászólás 0

A Városunk Fejlődéséért Egyesület hatodik alkalommal szervezte meg a mellrák megelőzése céljából a bátorító, figyelemfelkeltő sétát. A program részeként a Bihari János Zeneiskola növendékei adtak színvonalas műsort, majd Dr. Cornides Ágnes  a Pest megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztály szűrési koordinátora tartott előadást a lakosság népegészségügyi helyzetéről, a szűrések fontosságáról. Ezt követően Dr. Szabó Éva Radiológus Főorvos Abony Város Díszpolgára „Amit a mellrák megelőzéséről tudni kell” címmel adott tájékoztatást. A műsor, és az előadások után kezdődött a közös séta az Abonyi Fúvószenekar és Mazsorett Csoport közreműködésével, a Kultúra Házától a Báthory és Jókai úton vissza a Főtérre. A rendezvény fővédnöke Romhányíné Dr. Balogh Edit Abony Város Polgármestere volt. 
 
A rendezvény támogatói: Abony Város Önkormányzata; Ceglédi Rendőrkapitányság Abonyi Rendőrőrs; Abonyi Polgárőr Egyesület; Abonyi L.Művelődési Ház Könyvtár; Kunfalviné Ujszászi Katalin; Pintér József vállalkozó; Bihari János Zeneiskola és az Abonyi Fúvószenekar és Mazsorett Csoport    
 
Varga Sándorné                                                                                
Városunk Fejlődéséért Egyesület Elnöke    
 
A fotóra kattintva megtekinthető a képgaléria! (Fotó: Szilágyi Tamás)
2015 október 11 vasárnap - 17:08:48     Egyesületi hírek     Hozzászólás 0

Nagyításhoz klikkeljen a plakátra!
2015 október 10 szombat - 18:25:31     Egyesületi hírek     Hozzászólás 0

A fotóra kattintva megtekinthető a galéria!
Fotó: Szilágyi Tamás
2015 szeptember 10 csütörtök - 09:31:19     Egyesületi hírek     Hozzászólás 0

Szeptember 5-én, szombaton az Országos Díszposta Fajtaklub 35. éves jubileuma alkalmából „Fiatal Országos Díszposta” elnevezésű nemzetközi bemutatót szervezett Abonyban, a Vadászházban. Sajnos az időjárás nem volt kegyes a rendezvényhez, de ez nem szegte sem a kiállítók, sem a bírálók kedvét. - Tavasz óta készülünk és szervezzük ezt az összejövetelt. Szerettem volna, ha nemzetközi szintűre tudjuk „növelni” a találkozót. Németországból négy, Ausztriából kettő, Romániából pedig három tenyésztő képviselteti magát. Svájcból is felkértem egy nagyon eredményes galambászt, aki szintén a német díszposta galambot tenyészti. Hívtam tenyésztőt Szerbiából, Szlovákiából és Lengyelországból is, de sajnos nem minden meghívott tudott részt venni az eseményen – tájékoztatott Petrezselyem Sándor, az Országos Díszposta Fajtaklub elnöke. A szakmai továbbképzéssel egybekötött bemutatón közel 60 tenyésztő, összesen 180 db díszposta galambbal vett részt. - A korábbi évekhez viszonyítva nem volt még ilyen sok látogatója és kiállítója a bemutatónak, mint idén. Sajnos az időjárás nem kedvezett nekünk, de ennek ellenére sikeresnek értékelem a rendezvényt – egészítette ki Petrezselyem Sándor.
 
A fotóra kattintva megtekinthető a képgaléria!


Olvasd tovább...
2015 július 28 kedd - 08:27:53     Egyesületi hírek     Hozzászólás 0

Idén is megrendezték a hagyományos, messze földön híres fogathajtó és díjugrató versenyt Abonyban 2015. július 3-5. között.
 
A díjugratást idén 15., a fogathajtást pedig 10. alkalommal szervezte meg az Abonyi Lovas Klub. A rendezvény pénteken éjszakai fogathajtással kezdődött, ahol a kettes fogatok mérték össze ügyességüket az akadályhajtásban. Nem volt egyszerű dolguk, mert a sötétség mellett az éjszakai harmattal is meg kellett küzdeniük. Másnap a póni kettesfogatok, az egyes- és kettesfogatok álltak a rajt elé. Nekik a meleg okozott némi kellemetlenséget, de a versenyzők ekkor is jól megbirkóztak a feladatokkal. A rendezvény harmadik napja díjugratással folytatódott. Mint ahogy Jandácsik Istvántól, az Abonyi Lovas Klub elnökétől megtudtuk, a fogatható és díjugrató versenyen összesen 69 versenyző indult, akik az ország számos pontjáról érkeztek a két torony városába. A versenyzők alkalomhoz illő, elegáns ruhákban hajtották fogataikat, és lovaikat különböző módon díszítették. Az első három helyezett serleget, az első hat pedig díszszalagot vehetett át. A versenynapokon tombolát lehetett vásárolni. A főnyereményt, egy csikót a háromnapos verseny végén sorsolták ki, melyet a szerencsés véletlennek köszönhetően abonyi nyert meg. A verseny első napján meleg vacsorát, a másik két napon finom ebédet kaptak a résztvevők.
 
A galéria a képre kattintva elérhető!


Olvasd tovább...
2015 július 08 szerda - 08:55:40     Egyesületi hírek     Hozzászólás 0

A Karitász abonyi csoportja a februárban megtartott jótékonysági bál teljes bevételét, 422.900 Ft-ot adományozott a Sanamed Nonprofit Kft. részére március elején, elismerve ezzel a kft. munkáját, melyet az abonyiak egészségügyi helyzetének javítása érdekében tesznek. Bácskai Józsefné, a cég ügyvezető igazgatója az oklevél és az összeg átvételekor elmondta, hogy a felajánlott adományból egészségügyi berendezéseket fognak vásárolni. A Kostyán Andor Rendelőintézetben működő Sanamed Nonprofit Kft. részéről Bácskai Józsefné júniusban köszönőlevelet küldött a Karitász számára, melyben háláját fejezte ki a nagyvonalú adományért.


Olvasd tovább...
2015 június 25 csütörtök - 11:09:24     Egyesületi hírek     Hozzászólás 0

Részletek a plakátra kattintva!
Oldal:  1 2 3 4 5 6 7 8
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
 
 
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények