Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Akikre büszkék vagyunk'
2016 november 15 kedd - 16:00:58     Akikre büszkék vagyunk     Hozzászólás 0
Abonyban praktizálna állatorvosként a fiatal pár

fuleki_zsolt_allatorvos_haszonallattartas_abony_2016.jpgINTERJÚ * Nem tudom, hogy elhivatottságának, szívósságának vagy fiatalos lendületének köszönhető-e vagy ezek mindegyikének, de már csak néhány hónap kérdése, hogy az abonyi Füleki Zsolt személyében egy új állatorvost köszöntsünk településünkön.
 
Az elmúlt évek arról tanúskodnak, hogy amit a fiatal állatorvos-hallgató elhatároz, azt tűzön-vízen keresztülviszi. A végig kitűnő eredménnyel tanuló fiú évfolyamelsőként végzett a ceglédi Török János Mezőgazdasági és Egészségügyi Szakképző Iskola mezőgazdasági szakán, mégsem volt egyenes útja az állatorvosi egyetemre. Hiába készült rá már kisgyermekkora óta, az addig elérhetőnek tűnő cél hirtelen egy óriási, megvalósíthatatlan akadályként gördült elé: nem jutott be az állatorvosira, mert nem volt meg a középfokú nyelvvizsgája. „Kényszermegoldásként” belekóstolt az állattenyésztő mérnök képzésbe Gödöllőn. Nem akarta elfogadni, hogy egy álom itt véget érjen, így újra nekigyürkőzött a felvételinek, akkor már nyelvvizsgával a zsebében, és másodjára sikeresen felvételizett a Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi Karára. 


Olvasd tovább...
2016 november 15 kedd - 11:50:08     Akikre büszkék vagyunk     Hozzászólás 0

mnasz_hck_gokart_magyar_bajnok_ifj_toth_sandor_abony_2016.jpgIfj. Tóth Sándor, az abonyi Kinizsi Pál Gimnázium és Szakközépiskola 10. osztályos tanulója megnyerte az MNASZ Országos Amatőr Gokart Bajnokság HCK-I. kategória bajnoki címét, így Ő lett a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség Hobby Cart Kupa-I. kategória Magyar Bajnoka. 
 
A bajnoki címet a MNASZ által szervezett HCK-OAGB Bajnokság sorozatában a 12. záró forduló után sikerült megszereznie november 5-én. Sanci még csak 17 éves (!), mégis a magyar gokartozás egyik reménysége. A tavaly még ezüstérmes versenyző eredményeivel méltó tekintélyt vívott ki versenytársai és a szakosztály körében is.
 
Sanci ünnepélyes díjkiosztó gála keretében veheti majd át bajnoki címét 2017. január 7-én, ahol egyúttal felkerül a mindenkori bajnokok falára és indulhat a Bajnokok Tornáján is.


Olvasd tovább...
2016 október 24 hétfő - 14:23:17     Akikre büszkék vagyunk     Hozzászólás 0

varga_janos_olimpiai_bajnok_vilagbajnok_birkozo_abony_varos_diszpolgara_abony.hu_2016.jpgOktóber 21-én ünnepelte 77. születésnapját Varga János, a Magyar Köztársaság Érdemrend tisztikeresztjével kitüntetett, MOB érdemérmes olimpiai bajnok és világbajnok birkózó, mesteredző, a birkózó Hírességek Csarnokának tagja, Abony Város Díszpolgára.
 
Három hete vette át a Magyar Birkózó Szövetség (MBSZ) sajtótájékoztatóján Varga János azt a diplomát, amely tanúsítja, hogy beválasztották a sportági Hírességek Csarnokába, a Hall of Fame-be. Eredetileg Rio de Janeiróban, az olimpia alatt adták volna át az elismerést, de a tíz világversenyes érmet, közte olimpiai, két világ- és két Európa-bajnoki aranyat gyűjtött legenda egészségügyi állapota nem engedte meg a hosszú utazást. „Nyolc agyérgörcsön vagyok túl” – jegyezte meg, ám a mosolya, lendülete, energiája ellentmondott szavainak és annak, hogy a napokban ünnepelte 77. születésnapját.


Olvasd tovább...
2016 október 23 vasárnap - 15:16:47     Akikre büszkék vagyunk     Hozzászólás 0

Jandácsik Pál jelenleg az Abonyi Lajos Művelődési Ház, Könyvtár és Múzeumi Kiállítóhely egyik munkatársa, de a környékbeli emberek ismerhetik az abonyi színházi életből is, hiszen a Bihari Színkör és Bihari Gyerekszínház tagjaként 2007-től több szerepet is megformált (pl. Róka – Pinokkió (2011), Ká – A dzsungel könyve (2012, 2013), Laborc – István, a király (2014), Pilátus – Jézus Krisztus Szupersztár (2015). Az írói út kezdetén áll most a közelmúltban kiadott könyvével.

HH: Mióta írsz, illetve ki vagy mi inspirált az írásra?

JP: Gyerekkorom óta írok. Már a beiskolázás előtt rajzolgattam a füzeteimbe történeteket, mint a legtöbb írójelölt.


Olvasd tovább...
2016 október 22 szombat - 14:42:59     Akikre büszkék vagyunk     Hozzászólás 0
Ma este újra a képernyőn a The Crossroads

the_crossroads_zenekar_abony_2016.jpg
A fiatal abonyi zenészekből és a nagykőrösi énekesből összegyúrt zenekar, a The Crossroads hét évvel ezelőtt alakult.
 
A formáció sokat változott 2009 óta, néhány alapító tag távozott, de a helyük nem maradt betöltetlen. Pető Bence (gitár) és Zelei Kristóf (dob) a kezdetektől fogva erősítik a zenekart. Hozzájuk később Petrucz György (basszusgitár) is csatlakozott. Ők mindhárman az abonyi Bihari János Zeneiskola növendékei voltak. A nagykőrösi frontember, Szelecki Dávid, tavaly csatlakozott az együtteshez.
 
- Nagyon jól összeszoktunk már a csaknem egy év alatt, és a műsorral szerettünk volna egy kis ismertséget szerezni. Reméljük, tovább eljutunk, mint az előválogató, és a tévénézőknek is tetszik majd a zenénk – magyarázta a Blikknek Dávid.


Olvasd tovább...
2016 szeptember 30 péntek - 19:11:31     Akikre büszkék vagyunk     Hozzászólás 0

A Nemzetközi Birkózó Szövetség (UWW) döntése alapján Budapest rendezi meg a 2018-as világbajnokságot - jelentette be pénteken Németh Szilárd, a magyar szövetség (MBSZ) elnöke. 
 
2016. szeptember 30-án, az MBSZ elnökségi ülését követően sajtótájékoztatót tartottak, ahol Németh Szilárd átadta az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Varga Jánosnak azt a diplomát és érmet, mely a legendás versenyzőnek a sportági Hírességek Csarnokába történt felvételéről tanúskodik. Az elismerést a magyar szövetség vezetői vették át Rio de Janeiróban, ahova Varga János orvosi javaslatra nem utazott el. (MTI)
 
Abony Város Önkormányzata nevében szívből gratulálunk!
 
Kapcsolódó hírek:
2016 szeptember 30 péntek - 10:56:06     Akikre büszkék vagyunk     Hozzászólás 0

INTERJÚ * Tizenegy évvel ezelőtt az abonyi Sass Tamás elment a barátaival a szomszéd városba bowlingozni. Akkor még nem sejtette, hogy ez lesz az új szenvedélye. Gurítottak egyet-kettőt, majd nem sokkal ezután máris versenyzésen kapta magát. Ma már a Magyar Bowling Szövetség válogatottjának tagja.
 
Stílusosan a közeli bowlingpályára egyeztetünk interjúidőpontot, ahol türelmesen beavat a bábusport rejtelmeibe. Előbb persze felveszi a speciális talppal rendelkező lábbelijét, majd mielőtt odacsúszna a dobáshoz, elmagyarázza, hogy mi a különbség az egyenes- és a kanyargolyó között, aztán a gyakorlatban is szemlélteti. Az első gurítással minden bábu borul – nevetünk – azt mondja: véletlen. Nem hiszek neki.


Olvasd tovább...
2016 szeptember 27 kedd - 09:48:42     Akikre büszkék vagyunk     Hozzászólás 0
Nem rozsdásodnak be!

rozsdas_kft_abony_fenntarthatosagi_nap_abony.hu_2016.jpgKiállítóként kapott meghívást az abonyi Rozsdás Kft. a 9. Fenntarthatósági Napra, melyet szeptember utolsó szombatján rendeztek meg Budapesten.
 
Mi az a Fenntarthatósági Nap? Egy olyan fesztiválkonferencia, ahol a szakmai beszélgetések, kiállítások fő célcsoportja a fiatalok. Amiben mindez különbözik más szakmai eseménytől, az a lendület, az interaktivitás, a hiperaktivitás, és a komplexitás.
 
 
A kiállításon a vállalkozás által, újrahasznosított fémhulladékokból készített, „Scrap Art” névre keresztelt köztéri tárgyakat mustrálhatták meg a látogatók. A jeles alkalomból újdonságokkal is készültek, melyek ezúttal a zene és a sport köré összpontosultak. Most volt a premierje a teniszütőknek, a mini kerékpárpályának, és a focilabdának, de a zongora is helyet követelt magának, elmaradhatatlan társával, a csellóval együtt. Az összes tárgyukat természetesen nem tudták bemutatni, hiszen mára nagyon széles spektrumon mozog a termékválasztékuk, 2015 óta számtalan alkalmatosság készült Abonyban. A céget Antal Sándor, Antal Sándorné és Antal Gábor képviselte a bemutatón.


Olvasd tovább...
2016 szeptember 10 szombat - 07:31:02     Akikre büszkék vagyunk     Hozzászólás 0

Még maga Csányi Sándor, a gulyáskirály sem gondolta volna annak idején, hogy a Szolnoki Gulyásfesztivál így kinövi magát. A ma már nemzetközi szintű, többnapos rendezvényt az abonyi Csányi Sándor ötlete alapján rendezték meg először a ’90-es években. Idén már 18. éve tartják meg ezt a nagyszabású rendezvényt a szomszédban, szeptember 8-11. között, melyre az abonyi emberek is szívesen ellátogatnak. A program-sorozaton 50-60 ezer látogatóra számítanak.
 
- Ez egy nagyon összetett rendezvény: tizenhat országból képviselik magukat a főzőversenyen, és ez csak egy része a projektnek! Már ez önmagában egy óriási szám, de ezen kívül még nagyon sok program és koncert van. Ami a 0. napon nagyon meglepett, hogy közel 150 motoros vonult fel, a tavalyi 50-hez képest. Az ember sosem elégedett, mindig jobbat és jobbat akar. Nyilván, ha ennek vége lesz, értékelünk – mondta Csányi Sándor, az esemény egyik főszervezője megkeresésemre.


Olvasd tovább...
2016 augusztus 15 hétfő - 19:31:37     Akikre büszkék vagyunk     Hozzászólás 0

varga_janos_olimpikon_beiktattak_birkozo_hiressegek_csarnokaba_abony_2016.jpgBekerült a birkózó Hírességek Csarnokába az abonyi születésű Varga János, az 1968-as mexikói olimpia bajnoka.

A beiktatásra magyar idő szerint szombaton a riói olimpia helyszínén került sor.

A magyar szövetség (MBSZ) tájékoztatása szerint a nemzetközi szövetség egy "birkózóházat" alakított ki Rio de Janeiróban, de a 76 éves ünnepelt az ünnepségen egészségi okok miatt nem tudott részt venni, orvosai nem javasolták neki a hosszú repülőutat. Távollétében az MBSZ két vezetője, Bacsa Péter ügyvezető alelnök és Farkas Tibor főtitkár vette át az elismerést. Varga János az olimpia után ünnepélyes keretek között, Magyarországon kapja meg a díjat - adta hírül az MTI.


Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 4 5 6 7
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények