Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Meghívók'
2016 február 25 csütörtök - 10:29:28     Meghívók     Hozzászólás 0

Nagyításért kattintson a képre!
2016 február 25 csütörtök - 10:05:31     Meghívók     Hozzászólás 1

Idén is megszervezik ugyanis a nagy sikerű „Indiántábort” a Salgóbányai Ifjúsági Táborban 2016. július 25-30. között. A tábor lehetőséget biztosít, hogy a gyerekek közelebb kerülhessenek az indiánok életéhez, művészetéhez és gondolatvilágához.

Ízelítő a programokból: portyázás a közeli erdőben, nyomkeresés, nyomolvasás, bivalyvadászat, íjászat, indiánharc, halászat és vadászat.

Az első nap megalakulnak a törzsek, kiosztják a törzsi tisztségeket. Lesznek tüzesek, vizesek, sámánok, törzsfőnökök és nyomravezetők. Mindenki elkészíti magának a fejdíszét, indián öltözetét és sámánbotját, majd a beavatási szertartás után kezdetét veszi az igazi „indiánosdi”.


A tábor helyszíne:
Salgóbányai Ifjúsági Tábor

Utazás:
busszal

A tábor ideje:
2016. július 25-30.

Részvételi díj:
25.000,-Ft, egy családból két gyermek esetén 23.000,-Ft/fő

Jelentkezési lap és bővebb felvilágosítás Pálinkás Julianna és Balasiné M. Ágnes tanítónőktől kérhető.

A 2014-es táborról készült bemutató ide kattintva tekinthető meg.

Darányi Erika

2016 február 19 péntek - 20:23:36     Meghívók     Hozzászólás 0

Nagyításért kattintson a képre!
2016 február 16 kedd - 15:15:03     Meghívók     Hozzászólás 0

Nagyításért kattintson a képre!
2016 február 11 csütörtök - 17:06:00     Meghívók     Hozzászólás 0

Nagyításért kattintson a képre!
2016 február 03 szerda - 14:18:11     Meghívók     Hozzászólás 0

Immár negyedik alkalommal kerül megrendezésre a Kistérségi Polgárőr Bál, amely idén a Törtelért Polgárőr Egyesület szervezésében valósulhat meg 2016.03.05-én, Törtelen a Déryné Művelődési Központ és Könyvtár nagytermében. A bálról az egyik szervezőt Molnárné Rátóti Szilvit kérdeztük.

Mikor indult ez a kezdeményezés?
Ez a kezdeményezés 2012-ben indult útjára, Mándity János Megyei koordinátor jóvoltából, hagyományteremtő célzattal. Minden évben hatalmas előkészület előzi meg a rendezvényt, hiszen a környékbeli Polgárőrségeket próbáljuk megmozgatni, összehívni egy közös estre, valamint azokat a „civil” embereket, akik szívesen töltenek az ismerkedés jegyében időt velünk, megismerve a munkánkat, annak fontosságát. A rendezvény folyamán derül fény mindig arra, hogy a következő évben melyik az a Polgárőrség, amely megbirkózhat ezzel a nemes feladattal: a következő évi bál szervezésével. Nem volt ez másként tavaly sem, mi az ABONY VÁROSI POLGÁRŐRSÉGTŐL kaptuk, ezt a megtisztelő feladatot. Örömmel vállaltuk, és teszünk eleget ennek a felkérésnek, Godó Tibor Törtel Község polgármesterével összefogva, aki elvállalta a Bál Fővédnöki szerepét, amit ez úton is hálás szívvel köszönünk meg neki. Az interjú ide kattintva folytatódik.

Forrás: Heti Hírek Online
2016 január 12 kedd - 13:09:57     Meghívók     Hozzászólás 0

Nagyításhoz klikk a plakátra!
2016 január 06 szerda - 09:21:56     Meghívók     Hozzászólás 0

Nagyításért kattintson a képre!
2015 december 08 kedd - 09:53:38     Meghívók     Hozzászólás 0

Nagyításhoz klikkeljen a képre!
2015 október 31 szombat - 09:20:50     Meghívók     Hozzászólás 0

 
Oldal:  1 2 3 ... 25 26 27
Közérdekű információk

Programajánló

*****
 
*****
*****
 
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények