Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Meghívók'
2015 október 08 csütörtök - 08:53:36     Meghívók     Hozzászólás 0

Nagyításhoz kattintson a képre!
2015 október 06 kedd - 07:53:44     Meghívók     Hozzászólás 0

Az egészségügyi szűrésen igénybe vehető vizsgálatok:
 
- hallásszűrés,
- szívstressz-mérés,
- vér-oxigén telítettség mérés.
 
A vizsgálatok csak együtt vehetők igénybe. A résztvevők száma korlátozott.
 
A szűrések előre kiadott sorszám alapján történnek, melyet hétköznap 8-17 óra között, a következő ingyenesen hívható ügyfélszolgálati telefonszámon igényelhet. Bejelentkezés: 06 80/ 20-44-89
 
Dátum: 2015. október 9.
Időpont: 13:00-17:00
Helyszín: Abony, Újszászi út 2. (Penny parkoló)
 
Pannon Halláscentrumok
2015 szeptember 30 szerda - 19:04:47     Meghívók     Hozzászólás 0

Nagyítás a képre kattintva!
2015 szeptember 30 szerda - 16:00:26     Meghívók     Hozzászólás 0

2015 szeptember 23 szerda - 13:06:37     Meghívók     Hozzászólás 0

2015 szeptember 02 szerda - 08:50:44     Meghívók     Hozzászólás 0

A sramli zene egy régről letisztult, egyszerű és életvidám német-osztrák műfaj, amiről aki meghallja, rögvest a sörsátor, a Maßbier, virsli, vagy sültcsülök párolt káposztával,a megtermett, dirndl-be öltözött, sört cipelő bajor menyecskék, és a padokon hullámzó, az aranyló és jéghideg sörtől jobbra balra a zene ütemére dülöngélő térdnadrágos, harsány vendégsereg jut eszébe. Ezt valósítják meg most a fiatalok Abonyban.
 
Szeretettel várnak mindenkit a Taverna Söröző és Pizzéria előtti térre a Bereki Sramli együttes tagjai:
 
Márki Zoltán- trombita  
Hajmann Péter- trombita
Piller Balázs- trombita
Kulcsár Ildikó- bariton
Barna Gábor- bariton
Kulcsár József- tenor
Garancz Attila- kürt
Garancz Tibor- kürt
Parázsó Gábor- tuba
Szabó Lóránd- tuba
 
 
Cikk: Darányi Erika
2015 július 14 kedd - 19:32:28     Meghívók     Hozzászólás 0

Részletek a plakátra kattintva!
2015 május 26 kedd - 17:05:13     Meghívók     Hozzászólás 0

Tisztelt Ügyfelünk!
 
A Pest Megyei Kormányhivatal Ceglédi Járási Hivatala Foglalkoztatási Osztálya 2015. 05. 28-án 9-12 óra között ÁLLÁSBÖRZÉT rendez a PMKH Ceglédi Járási Hivatala Foglalkoztatási Osztályának (volt Munkaügyi Kirendeltség) épületében (2700 Cegléd, Dózsa György u. 1.) 
Álláslehetőségek közvetlenül a munkáltatóktól, ahol akár azonnal személyesen is megismerheti leendő munkáltatóját.   Kérjük, önéletrajzot is hozzon magával.   Lehetősége nyílik ingyenes szolgáltatásaink (EURES,-külföldi munkavállalással, VMP azaz Virtuális Munkaerőpiaci Portálon történő álláskereséssel,- valamint önéletrajz írásával kapcsolatos tanácsadás) igénybevételére. Bízunk benne, hogy aki felkeres minket, nem üres kézzel távozik, az álláskereséssel kapcsolatos problémáira nálunk sikerül megoldást találnia. Az épület akadálymentesített.
 
Sok sikert kívánunk az álláskereséshez!
 
Pest Megyei Kormányhivatal Ceglédi Járási Hivatala Foglalkoztatási Osztálya

Forrás: cegled.hu
2015 május 04 hétfő - 13:06:01     Meghívók     Hozzászólás 0

2015 április 26 vasárnap - 16:45:03     Meghívók     Hozzászólás 0

Oldal:  1 2 3 4 ... 25 26 27
Közérdekű információk

Programajánló

*****
 
*****
*****
 
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények