Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'állásajánlatok, pályázati információk'
2012 július 12 csütörtök - 12:29:38     állásajánlatok, pályázati információk     Hozzászólás 0

Pályázat

Abony Város Önkormányzatának
Polgármesteri Hivatala
pályázatot hirdet 1 fő részére
gazdasági ügyintézői munkakör betöltésére
Pályázati   feltételek:

-       a köztisztviselők képesítési előírásairól szóló 29/2012. (III.7.) Korm. rendelet szerinti végzettség:

egyetemi vagy főiskolai szintű közgazdasági felsőoktatásban szerzett szakképzettség; egyetemi szintű műszaki felsőoktatásban szerzett szakképzettség; katonai felsőoktatást folytató intézményben (jogelőd intézményében) gazdálkodási (gazdasági) szakon szerzett szakképzettség; egyetemi vagy főiskolai szintű végzettség és pénzügyi, számviteli, számítástechnikai felsőfokú szakképesítés
 -         vagyonnyilatkozat tételi eljárás lefolytatása
-         magyar állampolgárság
-       büntetlen előéletOlvasd tovább...
2012 július 06 péntek - 10:40:47     állásajánlatok, pályázati információk     Hozzászólás 0

Pályázati felhívásAbony Város Önkormányzata (2740. Abony, Kossuth tér 1.) egyfordulós, nyílt pályázati eljárás keretében értékesítésre meghirdeti, az Abony, volt Márton kúria északi melléképületébe beépített építési anyagokat oly módon, hogy az épület szakszerű lebontása és az adott terepszint rendezése teljes körűen a nyertes pályázó kötelezettsége.

Abony Város Önkormányzat a Pest Megyei Kormányhivatal Kulturális Örökségvédelmi Irodája által 2011. 11. 25-én kelt 450/1051/9/2011. sz. jogerős bontási engedélyét valamint az abban kötelezően előírt művészettörténészi és műszaki ellenőri felügyelet biztosítja.

A pályázati kiírás átvehető:       2012. július 5-től - 2012. augusztus 07-ig ügyfélfogadási időben (ingyenesen).

A pályázati ajánlat benyújtásának időpontja: 2012. augusztus 8.-án 11 óra.


Olvasd tovább...
2012 július 04 szerda - 13:41:33     állásajánlatok, pályázati információk     Hozzászólás 0

Pályázat
P Á L Y Á Z A T I       K I Í R Á SINGATLANRA VONATKOZÓ INFORMÁCIÓK


Az ingatlan adatai:      Abony, Károly Róbert utca 2750 hrsz.-ú

Alapterület összesen: 1 ha 3868 m2   - a teljes terület megvásárolható,
valamint leválasztásra kerülhet:   1 vagy több. min. 700 m2 nagyságú területrész, (ezen felül a teljes telek nagyságáig bármekkora telekrész megvásárolható)

Művelési ág: beépítetlen terület
Beépítési kötelezettség: Helyi építési szabályzat szerint


Az ingatlan használaton kívüli.

Az ingatlan közmű ellátottsága: az ingatlan közművel nem ellátott, azokra való rácsatlakozás lehetősége biztosított.

BEÉPÍTÉSI ELŐÍRÁSOK:Olvasd tovább...
2012 június 27 szerda - 14:36:48     állásajánlatok, pályázati információk     Hozzászólás 0


A Montágh Imre Általános Iskola, Óvoda és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény a következő pedagógus álláshelyeket hirdeti meg: a részletekért kérem kattintson ide!
2012 június 19 kedd - 07:44:42     állásajánlatok, pályázati információk     Hozzászólás 0
Abony Város Önkormányzat (2740. Abony, Kossuth tér 1.) egyfordulós, nyílt pályázati eljárás keretében együttes elidegenítésre meghirdeti az Abony, Újszászi út 88. szám alatti (1877, 1878, 1879, 1880 és 1881 helyrajzi számú) kivett beépítetlen terület művelési ágú ingatlanokat.
A földterület nagysága összesen: 2 ha 1006 m2

A pályázati kiírás átvehető:       2012. június 6-tól – 2012. június 29-ig ügyfélfogadási időben (ingyenesen).

2012 május 24 csütörtök - 12:07:33     állásajánlatok, pályázati információk     Hozzászólás 0

Közlemény

Nagyításért kattintson a képre
2012 április 16 hétfő - 12:27:09     állásajánlatok, pályázati információk     Hozzászólás 0

Pályázat
Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete
pályázatot hirdet
az Abonyi Városfejlesztő Korlátolt Felelősségű Társaság (2740 Abony, Báthory u. 2. a továbbiakban: Társaság) ügyvezető igazgatói állásának betöltésére.


A Társaság Abony Város Önkormányzat (a továbbiakban: Önkormányzat) egyszemélyes tulajdonában lévő gazdasági társaság.

A Társaság főbb tevékenységi körei, feladatai:
A Társaság főtevékenysége: Mérnöki tevékenység, műszaki tanácsadás (TEÁOR”™ 08 szerinti tevékenységek)

A Társaság az Önkormányzat szervezeti eszköze komplex városfejlesztési elképzelések megvalósítására. A társaság operatív városfejlesztő tevékenységének célja egy adott városrész (városfejlesztési akcióterület) vegyes összetételű fizikai, funkcionális, társadalmi-gazdasági szövetének létrehozása vagy megújítása (város rehabilitáció) a maga komplexitásában. A Társaság feladata a rehabilitációs stratégia operatív irányítása, az akcióterület összehangolt fejlesztés megvalósításának koordinálása a komplex városfejlesztési akciótervben – akcióterületi tervben - foglaltaknak megfelelően.

Az ügyvezető igazgató feladata: vezeti és képviseli a Társaságot, felelős a társaság hatályos jogszabályoknak, belső szabályzatoknak és az önkormányzati rendeleteknek megfelelő, gazdaságos és hatékony működéséért, képviseli a Társaságot a harmadik személyekkel szemben, hatóságok illetve bíróság előtt, a Társaság alkalmazottai tekintetében gyakorolja a munkáltatói jogokat.


Olvasd tovább...
2012 március 30 péntek - 08:25:43     állásajánlatok, pályázati információk     Hozzászólás 0
Pályázati kiírás
Társadalmi szervezetek 2012. évi önkormányzati támogatására
 a 94/2012. (III. 29.)   számú Képviselő-testületi határozat alapján.

A kiírást, és mellékleteit az alábbiakban tudja letölteni.


pályázati kiírás
szabályzat
pályázati adatlap sportegyesületek számára
pályázati adatlap társadalmi szervezetek részére
pályázati adatlapok mellékletei


2012 február 06 hétfő - 11:06:20     állásajánlatok, pályázati információk     Hozzászólás 0

Pályázat
PÁLYÁZATI FELHÍVÁSAbony Város Önkormányzat (2740. Abony, Kossuth tér 1.) egyfordulós, nyílt pályázati eljárás keretében elidegenítésre meghirdeti az Abony, Lovassy u. 3. sz. (2253/2 hrsz.) alatti kivett beépítetlen terület művelési ágú ingatlant beépítési kötelezettség mellett.
A földterület nagysága: 2.849 m2

A pályázati kiírás átvehető:       2012. február 06-tól – 2012. május 31-ig ügyfélfogadási időben (ingyenesen).


Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 ... 23 24 25 ... 27 28 29
Közérdekű információk

Programajánló

*****
 
*****
*****
 
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények