Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Önkormányzati hírek'
2017 május 25 csütörtök - 07:11:57     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

A mai, soros Képviselő-testületi ülést délután 14 órától nyomon követheti élőben, online honlapunk főoldalán.
 
A meghívót és a napirendi pontokat itt tekintheti meg.


 


2017 május 09 kedd - 12:26:38     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

telepulesi_tamogatas_abony_abony.hu_2017.jpgA Képviselő-testület 2017. április 27-i ülésén módosította a települési támogatás megállapításának, kifizetésének, folyósításának, valamint felhasználása ellenőrzésének szabályairól szóló 7/2015. (II.27.) önkormányzati rendeletét. A változások lényegesebb elemei:
 
- Kegyeleti okokból nem folytatnak helyszíni környezettanulmányt a települési temetési támogatást igénylőknél,
 
- Megemelték az eseti települési támogatás jövedelemhatárát, mert sok esetben nagyon csekély összeggel, de meghaladta a kérelmező jövedelme a korábbi jövedelemhatárt, ezért elutasításra került a kérelme.
 
- Új támogatási forma teremtődött: Jövedelemhatárra tekintet nélkül települési létfenntartási támogatás adható évente egy alkalommal  az alábbi rendkívüli méltánylást érdemlő esetekben: a családban bekövetkező hirtelen haláleset, vagy 30 napot meghaladó kórházi ápolás, vagy súlyos baleset vagy tartós, folyamatos gyógykezelést igénylő betegség esetén vagy, adósságcsapdába került, hitelét fizetni nem tudó rászoruló részére.
 
- Egy éven belül nem adható új támogatás azok számára, akik a rendszeres gyógyszertámogatással határidőig nem számolnak el.
 
- Nem jogosult rendszeres gyógyszertámogatásra, aki közgyógyellátási igazolvánnyal rendelkezik, kivéve, ha háziorvos igazolja, hogy olyan gyógyszert szed, ami nem tartozik a közgyógyellátás körébe.
 
A változásokról érdeklődjön személyesen az Abonyi Polgármesteri Hivatal Hatósági és Szociális Ügyek Osztályán, ügyfélfogadási időben.
 
 
 
Abony Város Önkormányzata
2017 május 09 kedd - 12:03:33     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

abony_torok_ignac_utca_atnevezese_abony_abony.hu_2017.jpgTájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy folyamatban van Abony város ingatlanjai házszámozásnak teljes felülvizsgálata. Lakossági kérelem alapján az Abonyi Polgármesteri Hivatal áttekintette a Török Ignác utca (673. hrsz) házszámozását is.
 
A helyszíni szemlén kiderült, az utca végén található („lődombhoz” vezető) elágazás (683. hrsz-ú szakasz) a jelenlegi formájában jelentős nehézséget okoz a házszámozás tekintetében. Ennek okán a Képviselő-testület 2017. április 27-i ülésén 73/2017. (IV. 27.) számú határozatával arról döntött, hogy a nevezett útszakaszt a Török Ignác utcától függetlenül, külön nevezi el (az átnevezéssel érintett útszakasz a térképen piros színnel jelölve látható).


Olvasd tovább...
2017 május 05 péntek - 10:16:53     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy 2017. május 06-án (szombat) vándor vidámpark érkezik Abonyba, a „volt Lidl telek” területére (Abony, Szelei út 5-7. és Csillag Zsigmond utca 2. szám), melyet 2017. május 21-ig (vasárnap) üzemeltetnek az érintett területen.
 
A vidámpark működésének idejére az Abony, Szelei út 5-7. és a Csillag Zsigmond utca 2. szám alatt kijelölt ideiglenes parkolót lezárják, parkolási tilalom lép életbe.
 
A parkolási tilalom
ideje: 2017. május 06. 05:00 órától 2017. május 21. 22:00 óráig.
helye: 2740 Abony, Szelei út 5-7. és 2740 Abony, Csillag Zsigmond utca 2. („volt Lidl telek" területe)
 
Kérjük szíves megértésüket!
 
Abony Város Önkormányzata


Olvasd tovább...
2017 április 27 csütörtök - 07:20:47     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2017. április 27-én (csütörtök) délután 14:00 órakor tartja soron következő ülését. 

Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal díszterme
 
Az ülést 14 órától élőben, online közvetítjük a honlapon!
 
 


2017 április 19 szerda - 14:01:33     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

abonyi_polgarmesteri_hivatal_abony_abony.hu_2017.jpgTisztelettel meghívom a 2017. április 27-én (csütörtök) délután 14:00 órakor tartandó Képviselő-testületi ülésre.

Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal díszterme
 
Tisztelettel,
Romhányiné Dr. Balogh Edit
polgármester
 
Az ülést 14 órától élőben, online közvetítjük a honlapon!

 
2017 április 12 szerda - 16:23:43     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

Tisztelt Abonyiak, Tisztelt Lakosság!
 
2016. év végén az Abonyi Polgármesteri Hivatal közterület-felügyelői bejárták Abony Város közigazgatási területének külterületi részét a dűlőutak járhatóságának felülvizsgálata miatt.

Meghatározták a járható, részben járható, nem járható, illetve a beművelt utak listáját. A beművelt dűlőutak szomszédos mezőgazdasági területeinek tulajdonosait felszólították az eredeti állapot visszaállítása érdekében.
 
Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete áttekinti a külterületi utakkal kapcsolatos tájékoztatót, s ezt követően dönt az utak járhatóságának biztosításáról.
 
Abony Város Önkormányzata
 
Jogszabályi háttér:
  • A nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény
  • A közúti közlekedésről szóló 1988. évi I. törvény
  • A közúti közlekedésről szóló 1988. évi I. törvény végrehajtásáról szóló 30/1988. (IV.21.) MT rendelet
  • Abony Város Önkormányzatának szervezeti és működési szabályzatáról szóló 41/2014. (XII.16.) számú önkormányzati rendelete
  • Abony Város vagyonáról és a vagyonnal való gazdálkodás egyes szabályairól szóló többször módosított 13/2007. (IV.12.) sz. Abony Város Önkormányzat rendelete
  • A közterület eltérő használatáról Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének többször módosított 27/2003. (XII. 17.) számú rendelete
2017 március 24 péntek - 15:58:52     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

Tájékoztatjuk az Antal, a Corvin, a Kosztolányi Dezső, a Lukács, a Méri István, a Semmelweis, az Endre, a Hóvirág és a Simonffy utcák lakóit, hogy
 
2017. március 25-26-án (szombat-vasárnap)  
 
megkezdődnek a fenti utcák kiigazítási, kátyúzási munkálatai. Az útszakaszok kiegyenlítése ezen a hétvégén és április első hetében történik meg, majd ezt követően április második és harmadik hetében kétrétegű bitumen itatásos technológiával felületi zárás kapnak az utcák. A munkák utolsó fázisa a padkázás és az árokfelújítás.
 
Az útburkolat-javítások ideje alatt részleges forgalomkorlátozás várható! A munkálatok befejezéséig szíves türelmüket kérjük!   
 
Kivitelező: Vértes-Út Kft.
A munkálatok várható befejezése: 2017. május 22.
 
Abony Város Önkormányzata
Cikk: Darányi Erika


Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 ... 34 35 36
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények