Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Önkormányzati hírek'
2018 december 05 szerda - 13:04:25     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0
Befejeződött a Zártkerti Programban megvalósuló utcák felújítása

   Az önkormányzat nyertes pályázatának és a Földművelésügyi Minisztérium támogatásának köszönhetően több utca fejlesztése valósult meg novemberben Abonyban, a zártkertes övezetben.
 
   A 10 millió Ft-os összköltségű projekt során kettős itatású, mart aszfaltos technológiával felújították a Homok utca fejlesztés alól kimaradt szakaszát /Bajtárs utcától a Mogyoró utcáig/, a Mogyoró utca zártkerti lapos részét, a Szőlő utcát /Körte utcáig tartó szakasza/ és a teljes Körte utcát.
 
   A kivitelezéssel a legkedvezőbb ajánlatot tevő céget, az abonyi székhelyű Duna-Tisza Aszfalt Kft-t bízta meg a Képviselő-testület. Az elkészült munkára két év a jótállási idő. A padkázási munkálatokat az ABOKOM Közhasznú Nonprofit Kft. végezte.

A képre kattintva fotógaléria nyílik az elkészült utcákról!


Olvasd tovább...
2018 december 03 hétfő - 16:51:46     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

Tisztelettel és szeretettel meghívjuk Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2018. december 13-án, 16:00 órakor kezdődő ünnepi ülésére.

Helyszín: A Kultúra Háza színházterme

Program:
15:45-16:00  Vendégek fogadása
16:00-16:30  Détár Enikő színművész műsora
16:30-16:45  Köszöntő, évértékelő
16:45-17:00  Varga János olimpiai bajnok, díszpolgár, a Nemzet Sportolója köszöntése és méltatása
17:00-17:20   Városi kitüntető címek átadása


Olvasd tovább...
2018 november 23 péntek - 10:47:11     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

Tisztelettel meghívom a 2018. november 29-én, (csütörtök) du. 14:00 órakor tartandó Képviselő-testületi ülésre. 

Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Díszterme

Tisztelettel,
Romhányiné Dr. Balogh Edit
polgármester 


Az ülést élőben, online közvetítjük honlapunk főoldalán.
2018 november 22 csütörtök - 09:26:08     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

   Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a településen jelenleg több helyen folynak útfelújítási munkálatok.

1. Külterületi utak fejlesztése pályázat keretében:

   Szeptember közepén kezdődött meg a külterületi dűlőutak felújítása Abonyban. Az önkormányzat nyertes pályázatának köszönhetően a Táborhegy-dűlő, a Belsőerdő-dűlő és a Temető-dűlő projektben érintett útszakaszain útalapot, ill. ún. makadámutat alakítanak ki a jelenlegi földút felújításával, valamint a csapadékvíz-elvezetés megoldásával. Jelenleg a záróréteg beépítése zajlik a Táborhegy-dűlőben, valamint megkezdődtek az előkészítő munkálatok a Belsőerdő- és a Temető-dűlőben. A kivitelező tájékoztatása alapján az időjárás függvényében még az idei évben megkezdődhetnek a Temető-dűlő útfelújítási munkálatai.

A fotóra kattintva megnézheti képes összeállításunkat.


Olvasd tovább...
2018 november 15 csütörtök - 15:46:03     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

   Tervezett ütemben halad az „Abony külterületi útjainak fejlesztése és a karbantartáshoz szükséges munkagép beszerzése” című nyertes pályázat fizikai kivitelezése, melynek keretében felújítják a Táborhegy-, a Belsőerdő- és a Temető-dűlő projektben érintett útszakaszait.

   Szeptember közepén első ütemben a Táborhegy-dűlőben kezdték meg az utak felújítását. A kivitelező, az abonyi székhelyű Duna-Tisza Aszfalt Kft. közlése szerint 2018. november 19-én a Belsőerdő- és a Temető-dűlőben is megkezdődnek az előkészítő munkák, elsőként a 0214. hrsz-ú útszakaszon (a belterület határát képező Szondi utca és a Temető dűlő közötti szakasz).   

   Felhívjuk a Tisztelt Lakosság figyelmét, hogy a munkálatok ideje alatt részleges forgalomkorlátozásra kell számítani.    

A fejlesztéssel érintett utakat ábrázoló térképek megtekintéséhez kattintson a címekre:  
 
 

Kérjük szíves türelmüket a munkálatok befejezéséig!   

Abony Város Önkormányzata

Korábbi fotó!


Olvasd tovább...
2018 november 12 hétfő - 17:46:37     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

   November 12-én, a Szociális Munka Napján azokra a szakemberekre figyelünk, akik az év minden napján segítik, gondozzák segítségre szoruló embertársainkat.

   Abonyban ünnepség keretében mondtak köszönetet a helyi szociális szférában dolgozóknak, 2018. november 09-én. A Kultúra Ház kamaratermében megtartott rendezvényen Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester asszony - az önkormányzat és a lakosság nevében - őszinte megbecsülését és köszönetét fejezte ki a szociális szakembereknek lelkiismeretes munkájukért. A köszöntő után a Bihari János Zeneiskola növendékei és tanárai adtak az alkalomhoz illő műsort. A Humánpolitikai Bizottság nevében Korbély Csabáné szólt az ünnepeltekhez, tolmácsolva elismerését.

   A jubiláló dolgozók emléklapban részesültek, melyet Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester asszony és a Humánpolitikai Bizottság tagjai, Gulykáné Gál Erzsébet városi képviselő és Földi Istvánné bizottsági tag adtak át. A méltatásokat Korbély Csabáné olvasta fel.

A képekre kattintva megelevenednek az ünnepség legszebb pillanatai.


Olvasd tovább...
2018 november 09 péntek - 14:55:49     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0
I. ütem

   Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy 2018. november 09-től megkezdődnek a kőszórásos (keszegi köves) technológiával történő útfelújítások Abonyban.

   A kivitelezést végző cég több ütemben végzi a munkálatokat. Első ütemben a Lovassy Sándor, a Haladás, a Károly Róbert, a Nagy Lajos, a Szilágyi Dezső és a Kasza utcákban kezdődik meg a fejlesztés.   

A kivitelezés további szakaszairól honlapunkon tájékoztatjuk a lakosságot!   

A felújítás ideje alatt az érintett utcákban forgalomkorlátozás várható.   

Kérjük a lakosság szíves megértését és türelmét a munkálatok befejezéséig.

Abony Város Önkormányzata


2018 november 08 csütörtök - 09:54:46     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

   Abony Város Önkormányzat (2740. Abony, Kossuth tér 1.) Abony Város vagyonáról és a vagyonnal való gazdálkodás egyes szabályairól szóló Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületnek 13/2007. (IV.12.) önkormányzati rendeletének 4. sz. mellékletében meghatározott Abony Város Önkormányzata Vagyongazdálkodási Liciteljárási Szabályzata alapján egyfordulós, nyílt licit eljárás keretében elidegenítésre meghirdeti az Abony belterület 72/9 helyrajzi számú, természetben 2740 Abony, Ceglédi út 13. szám alatti 55 m2 alapterületű kivett lakóház, gazdasági épület művelési ágú ingatlant. 

A legalacsonyabb ajánlati ár (limit ár): 1.285.000,- Ft. (bruttó)   

A licit kiírás átvehető:  2018. november 12. - 2019. január 07. ügyfélfogadási időben (ingyenesen).   

A licit ajánlat benyújtásának időpontja: 2019. január 07. 1200 óráig


Olvasd tovább...
2018 október 31 szerda - 17:37:53     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

   A Képviselő-testület szeptember végi döntése alapján, még a tél beállta előtt kátyúzási munkákat végeznek az önkormányzat fenntartásában lévő utakon.

A felújításokat az útellenőri feladatokat végző ABOKOM Közhasznú Nonprofit Kft. végzi el az alábbi utcákban: 

Székely Bertalan u., Hunyadi u., Jókai u., Kiss E. u., Szegfű u., Ibolya u., Koszta J. u., Csillag Zs. u., Móra F. u., Radák u., Téglagyári u., Szemere B. u., Szemere B. u. - Tinódy u. kereszteződése, Nagysándor J. u., Mátyás király utca. 

A fenti, belterületi utakon kívül kátyúznak továbbá a Hegyes-dűlőben, valamint a Nyírfa utcában mintegy 170 fm szakaszon útalapot építenek. 

Abony Város ÖnkormányzataOldal:  1 2 3 ... 46 47 48
Közérdekű információk

Programajánló

 
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények