Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Önkormányzati hírek'
2019 március 20 szerda - 16:13:43     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

   Egyre figyelemfelkeltőbb az a felújítás, amely az Abonyi Gyöngyszemek Óvoda Apponyi úti tagóvodájának épületén történik. Jelenleg ugyanis már a homlokzati szigetelést végzik a szakemberek. Emellett a belső vakoláson és a gépészeti alapszereléseken dolgoznak - árulta el érdeklődésünkre Krupincza Tibor, a kivitelezést végző cég ügyvezetője.

   Az önkormányzat tavaly közel 74 millió Ft támogatást nyert az intézmény korszerűsítésére, melyből az épület teljes épületszerkezeti, - gépészeti, - villamossági felújítása, energetikai fejlesztése és akadálymentesítése valósul meg. Mindemellett kötelező eszközöket, bútorokat szereznek be, kerékpár- és babakocsi tárolót építenek, parkolóhelyeket alakítanak ki.


Olvasd tovább...
2019 március 19 kedd - 10:57:44     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

   Az elmúlt időszakban jelentősen megszaporodott a szabadtéri tűzesetek száma Abonyban. A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság felhívja a figyelmet, hogy a tűzesetek 99 százaléka emberi gondatlanságra vezethető vissza.

   Az időnként jelentős kárral járó tüzek megelőzhetőek, ha tisztában vagyunk a szabadtéri égetés szabályaival. A szabályok megszegése tűzvédelmi bírsággal sújtható. Ha valaki a kertjében úgy éget zöldhulladékot, hogy azt nem engedélyezi önkormányzati rendelet, vagy nem a rendeletben meghatározott időben végzi, az 20 ezer forinttól 60 ezer forintig terjedő bírságra számíthat. Aki engedély nélkül éget külterületen, az 50 ezer forinttól fél millió forintig terjedő bírságra számíthat. Ha az égetés során akkora tűz keletkezik, ami miatt a tűzoltóknak be kell avatkoznia, 20 ezer forinttól 3 millió forintig is terjedhet a bírság.


Olvasd tovább...
2019 március 12 kedd - 16:02:49     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

   Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy  a Fadrusz János utcában az önkormányzat megbízásából 2019. március 18-tól padkázási  munkálatokat végeznek az ABOKOM Közhasznú Nonprofit Kft. szakemberei.

   A padkázási feladatok előreláthatólag három munkanapot vesznek igénybe. Ezen idő alatt a Fadrusz János utca a Dr. Kostyán Andor Rendelőintézet belső parkoló bejáratától a Vörösmarty utca csatlakozásáig lezárásra kerül naponta 08:00-15:00 óráig.   

Megértésüket köszönjük!   

Abony Város Önkormányzata


Olvasd tovább...
2019 március 07 csütörtök - 08:50:18     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

   Az „Abony Közoktatásáért” kitüntetés adományozásának rendjét Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületének a kitüntetések alapításáról és adományozásuk rendjéről szóló 6/2015. (II.27.) számú rendelete (a továbbiakban: Rendelet) szabályozza, melynek II. fejezete szerint

„II. fejezet

„Abony Közoktatásáért ” kitüntetés

7. §

Abony Város Önkormányzatának Képviselő-testülete „Abony Közoktatásáért” kitüntetést adományozhat azoknak a pedagógusoknak, akik kiemelkedő eredményt értek el az óvodai, iskolai, zeneművészeti oktató-nevelő munkában, nagyfokú szakmai felkészültséggel rendelkeznek a tehetséggondozás és a pedagógiai módszerek alkalmazásában.


Olvasd tovább...
2019 március 01 péntek - 21:28:37     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0
2019 március 01 péntek - 16:40:53     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

   Ezúton értesítjük a Tisztelt Lakosságot, hogy a Képviselő-testület korábbi döntése értelmében megkezdődnek az abonyi Kultúra Háza (Kálvin u. 1.) külső homlokzati faszerkezetének festési munkálatai.

   A felújítást 2019. március 04-én (hétfő) kezdik meg az Abofer-Bau Építőipari Kft. szakemberei.

A munkálatok befejezésének végső határideje: 2019. július 31.   

Kérjük a lakosság és a látogatók fokozott körültekintését és szíves türelmét a munkálatok befejezéséig.   

Abony Város Önkormányzata


Olvasd tovább...
2019 február 25 hétfő - 16:57:02     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

Tisztelettel meghívom a 2019. február 28-án (csütörtök) du. 14.00 órakor tartandó rendkívüli Képviselő-testületi ülésre.

Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Díszterme

Romhányiné dr. Balogh Edit s.k.
polgármester
 


Olvasd tovább...
2019 február 22 péntek - 11:41:07     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

   Értesítjük a Tisztelt Lakosságot, hogy a kedvező időjárásnak köszönhetően a kivitelező újraindította a kőszórásos (keszegi köves) technológiával történő útfelújításokat a településen. Jelenleg a zártkertben lévő utcák kerülnek beszórásra.

Az alábbiakban felsorolt utcák felújításáról a 89/2018. (V.31.) sz. határozatában döntött a Képviselő-testület. A munkálatok elvégzésével a Duna-Tisza Aszfalt Kft-t bízták meg.

András utca, Kemény Zsigmond utca, Világosság utca, Endre utca, Márk utca, Vasút-út (kis-Vasút út), János utca, Vajda János utca, Tamási Áron utca, József utca, Esze Tamás utca, Kasza utca, Losonczy István utca, Lázár Vilmos utca, Tóth Árpád utca, Temető utca, Lovassy Sándor utca, Haladás utca, Károly Róbert utca, Nagy Lajos utca, Szilágyi Dezső utca, Névtelen utca, Ady Endre utca, Gábor Áron utca, Bodócs köz (Piszke utcát követően), Mogyoró utca, Alma utca, Piszke utca, Szamóca utca, Szeder utca, Szilva utca, Mária utca, Ferenc utca.


Olvasd tovább...
2019 február 15 péntek - 11:03:13     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete pályázatot ír ki a sportegyesületek, sportcélú társadalmi szervezetek támogatására.   

A pályázat célja: A városban működő sportcélú szervezetek, egyesületek, alapítványok támogatása.   

A támogatás a sportszervezetek működési, fenntartási és fejlesztési kiadásaira, programok, rendezvények szervezésére, pályázati önrész biztosítására igényelhető.   

A pályázók köre: Abony város közigazgatási területén székhellyel vagy telephellyel rendelkező, legalább 1 éve törvényesen működő, hivatalosan bejegyzett, és Abony városában tevékenységet végző, jogi személyiséggel rendelkező sportegyesületek, sportcélú civil szervezetek akik,   

- nyilatkoznak arról, hogy megfelelnek a hatályos jogszabályokban meghatározott rendezett munkaügyi kapcsolatok követelményeinek,
- nyilatkoznak arról, hogy a hatályos jogszabályoknak megfelelően átlátható szervezetnek minősülnek,
- a pályázat benyújtásakor nincs esedékessé vált, és meg nem fizetett köztartozásuk


Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 ... 48 49 50
Közérdekű információk

Programajánló

*****
 
*****
*****
 
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények