Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Önkormányzati hírek'
2017 november 15 szerda - 22:36:26     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0
Településfejlesztési Koncepció

2017 november 09 csütörtök - 07:53:47     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

uj_parkolo_nyilt_belvarosban_nagykorosi_vasut_ut_sarkan_abony_abony_1.jpgElkészültek az új gépjármű-várakozóhelyek és a hozzá kapcsolódó járdák a Vasút út - Nagykőrösi út sarkán a Képviselő-testület döntése alapján. A kivitelező, Generál-Kontakt Bt. szakemberei október 31-én hivatalosan is átadták az önkormányzatnak az új létesítményt.
 
A hely adottságai kilenc darab merőleges, és egy darab mozgáskorlátozott parkírozó hely kialakítását tették lehetővé.
 
Bízunk benne, hogy a lakosság megelégedéssel használja majd az új parkolóhelyeket, és enyhülnek a közlekedési, ill. parkolási gondok a belvárosban.

Romhányiné Dr. Balogh Edit
polgármester
Abony Város Önkormányzata
Kapcsolódó hírek:
2017 november 09 csütörtök - 07:41:38     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

elo_kozvetites_kepviselo_testuleti_ules_abony_abony.hu_2017.jpgAbony Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2017. november 09-én, 14:00 órától tartja rendkívüli ülését, melyet nyomon követhet élőben, online honlapunk főoldalán.
 
A közvetítés automatikusan elindul, ha szükséges frissítse az oldalt.
 
 
 
 
 
2017 november 06 hétfő - 18:34:27     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

gyalogatkelohely_szolnoki_ut_abony_abony.hu_2017.jpgAz abonyi Tolnátó Építőipari Szövetkezet szakemberei október 26-án befejezték az új gyalogátkelőhely kivitelezését a Szolnoki úti nagytemetőnél, melyet a lakosság már Mindenszentek előtt használatba vehetett.

A Képviselő-testület a tavalyi évben döntött a gyalogátkelő terveztetéséről, annak érdekében, hogy biztosítsa a gyalogosok, kerékpárosok balesetmentes átkelését a megnövekedett gépjárműforgalmat bonyolító főúton, valamint a római katolikus nagytemető zavartalan megközelítését. A tervezési és engedélyezési eljárás után a megbízott cég idén szeptemberben kezdte meg a munkálatokat. Elkészült többek között a 40-es főútra csatlakozó térkő burkolású járda az út mindkét oldalán.

A képre kattintva fotógaléria nyílik!


Olvasd tovább...
2017 november 06 hétfő - 18:28:56     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

kepviselo_testuleti_ules_abony_abony_4.jpgA „Virágos Abonyért” kitüntetések ünnepélyes átadásával vette kezdetét a munkaterv szerinti Képviselő-testületi ülés 2017. szeptember 28-án. A „Virágos Abonyért” címeket idén már negyedik alkalommal adományozták a legszebb kertek és balkon tulajdonosainak.


Az egészségügyi ellátás helyzetéről szóló beszámoló került elsőként a képviselők asztalára. A tájékoztatóból kiderült, hogy a szakmai és tárgyi feltételek biztosítottak, a lakosság egészségügyi ellátása zavartalan.


Olvasd tovább...
2017 november 06 hétfő - 12:27:41     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

varoshaza_meghivo_kepviselo_testuleti_ulesre_abony_abony.hu_2017.jpgTisztelettel meghívom a 2017. november 09-én (csütörtök) délután 14:00 órakor tartandó rendkívüli Képviselő-testületi ülésre.

Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Díszterme

Tisztelettel,
Romhányiné Dr. Balogh Edit
polgármester
 
 

2017 október 26 csütörtök - 11:28:44     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

forgalmi_rend_valtozas_mindenszentek_abony_abony.hu_2017.jpgTisztelt Lakosság!

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a Mindenszentek és Halottak napi megemlékezés időtartamáig - 2017. október 26. 8:00 óra és 2017. november 02. 15:00 óra között - a Szondi György utca egyirányúsításra kerül a Szemere Bertalan utca felől a Szelei út felé, valamint a Temető utca a 40-es út felől a Nyári Pál út felé a mellékelt ábra szerint.

Fokozott figyelmet kérünk a temetők környékén megnövekedő forgalom miatt, továbbá kérjük a gépjárművel való parkolás során a kocsibejárók szabadon hagyását. Felhívjuk figyelmüket, hogy ügyeljenek értékeik és okmányaik megőrzésére.

Abony Város Önkormányzata

Nagyításért kattintson a képre!

2017 október 17 kedd - 17:28:42     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

Már javában folynak az új parkoló építési munkálatai a Vasút út-Nagykőrösi út sarkán lévő területen, ahol 10 parkolóhely kialakítására nyílik lehetőség.

A gépjármű-várakozóhelyek kialakításáról még augusztusban döntött a Képviselő-testület a belváros közlekedési és parkolási gondjainak csökkentése céljából. A Generál-Kontakt Bt. dolgozói a tervezett ütemben haladnak a munkálatokkal, már a napokban megkezdik a térkövek lerakását, így a kivitelezés néhány héten belül befejeződhet.
 
A képre kattintva fotógalériában nézheti meg az építési munkákat.

Szerző és Abony.hu fotók: Darányi Erika

Kapcsolódó hírek:

2017 október 06 péntek - 08:21:14     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

Tervezett ütemben halad a Bethlen Gábor úti óvodák felújítása, melyre még júliusban nyert pályázati forrást az önkormányzat.

A Kohéziós Alap és a hazai központi költségvetési előirányzat támogatásából az alábbi feladatok valósulnak meg:
- a két épület és a zárófödém utólagos hőszigetelése,
- homlokzati nyílászárók cseréje,
- új napelemes rendszer kiépítése a főépületen.

Önkormányzati forrásból végzik el a meglévő palafedés bontását, a fedélszékek átalakítását és megerősítését, új héjazatot és bádogos szerkezetet készítenek. Az augusztus 31-i Képviselő-testületi döntés értelmében a 2017. költségvetés tartalékalapjának terhére felújítják a főépület fűtési és használati meleg víz rendszerét.

Képgalériáinkban az óvoda két tagintézményének munkálatokat megelőző és jelenlegi állapotot tükröző felújítását követhetik nyomon a fotókra kattintva.

DE

Kapcsolódó hírek:


Oldal:  1 2 3 ... 38 39 40
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
 
*****
*****
*****
 
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények