Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Önkormányzati hírek'
2018 július 09 hétfő - 12:30:20     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

kezilabdapalya_epul_abonyi_somogyi_iskola_udvaran_abonyban_abony_abony.hu_2018.jpg   Örömmel tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy újabb sikeres pályázatról kapott értesítést az önkormányzat az elmúlt időszakban.

   A Képviselő-testület a 2/2018. (I.11.) számú határozatával döntött arról, hogy a Somogyi Imre Általános Iskola, Szelei úti főépületének udvarán kültéri kézilabdapálya kialakítására kíván pályázni a Magyar Kézilabda Szövetség Országos Tornaterem Felújítási Programja keretében.

   A szakszövetség közel 24 millió Ft-os támogatásának köszönhetően és a Ceglédi Tankerületi Központ által vállalt, összesen mintegy 8 millió Ft önerő és pályázati biztosíték megfizetésével szabványszerű kézilabdapálya épül a testnevelés tagozatos intézmény területén.

   A közel 32 millió Ft-os összköltségű fejlesztés óriási segítség az utánpótlás-kézilabda nevelésben rendkívüli eredményeket prezentáló iskola életében. A jelenlegi bitumenes pálya ugyanis feltöredezett, és balesetveszélyessé vált az elmúlt években, amelyet így már nem tudtak biztonságos keretek között használni.

Nagyításért KLIKK a képekre!


Olvasd tovább...
2018 június 29 péntek - 12:15:43     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

abonyi_kerekpartolo_epitese_posta_mellett_abonyban_abony_abony.hu_2018.jpg   A gyakorlat szerint a kerékpárral közlekedők az abonyi postán való ügyintézés idejére az intézmény falához támasztják biciklijüket, amely akadályozza ill. ellehetetleníti a gyalogosok közlekedését az épület előtti járdaszakaszon.

   Az önkormányzat a probléma megszüntetése érdekében, a postával átellenben lévő üres területen kerékpártoló kialakítására adott megbízást az ABOKOM Közhasznú Nonprofit Kft. részére. A tárolótól a posta biztonságosan, gyalogátkelőhely segítségével közelíthető meg.

- A területen 15 db kerékpár egyidejű elhelyezésére nyílik majd lehetőség - tájékoztatta lapunkat Gáspár Csaba, a cég ügyvezető igazgatója.

   A munkálatokat már megkezdték, a lakosság rövid időn belül igénybe veheti az új alkalmatosságot. Bízunk benne, hogy mindenki megelégedéssel használja majd. Kérjük Önöket, hogy a jövőben az ügyintézés idejére, vegyék igénybe ezt a lehetőséget!

Darányi Erika
Abony.hu fotó: Szilágyi Tamás2018 június 29 péntek - 11:45:31     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

   2018. augusztus 01-től Nagy Gyula Lászlóné (Parti Izabella) tölti be az Abonyi Gyöngyszemek Óvoda vezetői munkakörét a Képviselő-testület 2018. június 28-i ülésén hozott határozata alapján.

   Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete a 63/2018. (IV.26.) számú határozatával írt ki pályázatot az Abonyi Gyöngyszemek Óvoda intézményvezetői (magasabb vezetői) feladatainak ellátására. A felhívásra ketten nyújtottak be pályázatot, Nagy Gyula Lászlóné és Szabó Krisztina óvónők. Major Sándorné jelenlegi intézményvezető már nem kívánt pályázni az állásra.

   A grémium a beérkezett pályázatokat érvényesnek és rendkívül értékesnek nyilvánította. Az Abonyi Gyöngyszemek Óvoda intézményvezetői feladatainak ellátásával Nagy Gyula Lászlónét bízták meg 5 év időtartamra, 2018. augusztus 01. napjától 2023. július 31. napjáig.


Olvasd tovább...
2018 június 29 péntek - 11:36:53     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

szell_tamasne_abonyi_szivarvany_ovoda_bolcsode_intezmenyvezeto_abonyban_abony_abony.hu_2018.jpg   A Képviselő-testület döntése alapján, 2018. augusztus 1-jétől Széll Tamásné (Bodó Ildikó) látja el az intézményvezetői feladatokat a Szivárvány Óvoda és Bölcsődében.
 
   Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete a 62/2018. (IV.26.) számú határozatával pályázatot írt ki az Abonyi Szivárvány Óvoda és Bölcsőde intézményvezetői (magasabb vezetői) feladatainak ellátására. A kiírásra egy pályázat érkezett, Széll Tamásnétól, aki az intézményben óvodapedagógusként dolgozik. A jelenlegi intézményvezető, Kalászné Vámos Katalin nyugdíjba vonulása okán már nem kívánt pályázni az állásra.

   A június 28-i ülésen Széll Tamásné pályázatát érvényesnek nyilvánította a Képviselő-testület és megbízta az Abonyi Szivárvány Óvoda és Bölcsőde intézményvezetői (magasabb vezető) munkakörével 5 év időtartamra, 2018. augusztus 01. napjától 2023. július 31. napjáig.


Olvasd tovább...
2018 június 24 vasárnap - 07:26:03     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

   Tisztelettel meghívom a 2018. június 28-án,  (csütörtök) du. 14:00 órakor tartandó Képviselő-testületi ülésre.

Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Díszterme

Tisztelettel,
Romhányiné Dr. Balogh Edit
polgármester
 

Az ülést élőben, online közvetítjük honlapunk főoldalán. 2018 június 21 csütörtök - 16:38:57     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

   A 2018. május 31-i munkaterv szerinti Képviselő-testületi ülésen elfogadta a grémium az önkormányzat 2017. évi zárszámadását, és az önkormányzat égisze alatt működő Abonyi Városfejlesztő Kft., valamint az ABOKOM Közhasznú Nonprofit Kft. 2017. évi mérlegbeszámolóját.

   Tájékoztatót kaptak a képviselők a 2017. évi gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatok ellátásáról, és a bölcsődék szakmai programjának végrehajtásáról. Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester asszony kiemelte, egyre nehezebb a nehéz sorsú gyerekek helyzete a városban: nagyfokú az érzelmi elhanyagoltság és a drogfogyasztás is dokumentált településünkön. Jó hír azonban, hogy működik a jelzőrendszer, a gyermekvédelmi intézmények között szoros együttműködés van, ha indokolt, azonnali beavatkozás történik.


   Igazgatási szünetet rendeltek el az Abonyi Polgármesteri Hivatalban 2018. július 16. napjától 2018. július 27. napjáig. Bővebben -->  


Olvasd tovább...
2018 június 04 hétfő - 07:56:45     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

   Évek óta hagyomány településünkön, hogy az önkormányzat által alapított „Abony Közoktatásáért” kitüntetéseket a Városi Pedagógusnapon adják át, melyet idén 2018. június 1-jén ünnepeltünk az Abonyi Lajos Művelődési Házban.

   A rendezvényen Romhányiné Dr. Balogh Edit polgármester asszony és Fodor Gábor, a Ceglédi Tankerületi Központ igazgatója is köszönetét fejezte ki a település óvodáiban, iskoláiban dolgozó pedagógusoknak és a pedagógusmunkát segítőknek. Az ünnepségen köszöntötték a jubiláló, a nyugdíjba vonuló, valamint az arany-, gyémánt-, vas-, és rubindiplomás pedagógusokat is. Az alkalmat megragadva a Ceglédi Tankerületi Központ is díjazta a kiemelkedő munkát végző tanerőket.

A képekre kattintva fotógaléria nyílik a pedagógusnapi ünnepségről!


Olvasd tovább...
2018 május 25 péntek - 06:42:34     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a Liget utcában csőtörés történt egy nyomócsőben.

   A Daköv Kft. Abonyi Üzemigazgatóságának szakemberei a tegnapi napon már megkezdték a probléma elhárítását. A teljeskörű javítási munkákat (a talajvízszint csökkentéséhez áramra van szükség) várhatóan hétfőn (2018.05.28.) tudják elvégezni. Ezen a napon átmeneti vízhiány lesz tapasztalható a Liget utcában és környékén.

   A balesetek elkerülése érdekében 2018. május 25-én, előreláthatólag 10:00 órától visszavonásig ideiglenes forgalomkorlátozásra kerül sor a Liget utcában az alábbiak szerint:

A Vörösmarty utca felől nem lehet behajtani a Liget utcába, csak az Abonyi Lajos utca felől. Az utca elejére zsákutca táblát helyezünk ki.

A hiba elhárítása várhatóan 1 hétig is eltarthat, de bízunk benne, hogy a szakemberek a jövő hét elején el tudják végezni a szükséges javítási munkákat.

Szíves türelmüket és megértésüket kérjük!

Abony, 2018. május 25.

Abony Város Önkormányzata


2018 május 24 csütörtök - 11:43:34     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

abonyi_polgarmesteri_hivatal_abonyban_abony_abony.hu_2018.jpg   Tisztelettel meghívom a 2018. május 31-én  (csütörtök) du. 14:00 órakor tartandó Képviselő-testületi ülésre.

Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Díszterme

Tisztelettel,
Romhányiné Dr. Balogh Edit
polgármester

 
Az ülést élőben, online közvetítjük honlapunk főoldalán.


Oldal:  1 2 3 ... 43 44 45
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények