Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Önkormányzati hírek'
2019 december 13 péntek - 15:32:08     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

"Abony város jövőbeni fejlődését nagyban befolyásolja az, hogyan tud a városi rangnak megfelelő modern, magas színvonalú szolgáltatásokat biztosítani, hogyan tud a mikrotérség vezető településévé válni. Tudjuk mindannyian, hogy nem vagyunk kedvező helyzetben. 

Egyik oldalról a megyejogú város Szolnok, a másik oldalról a járásszékhely Cegléd a szomszédunk. Ennek ellenére hiszem, hogy az egykori járásszékhely Abony jó és együttműködő szomszédja lehet a környező falvaknak. Ennek eredményeként pedig erősítheti mikrotérségi központ szerepét. A mikrotérségi szerepnek köszönhetően javulhatnak és bővülhetnek a városi szolgáltatások, mely modern várossá emelheti Abonyt."- mondta el évértékelőjében december 12-én Abony Város polgármestere, Pető Zsolt
2019 december 13 péntek - 15:20:25     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

December 12-én az Abonyi Lajos Művelődési Ház színháztermében került megrendezésre az ünnepi képviselő- testületi ülés, melyen elismerő címeket adományozott Abony Város Önkormányzata a kimagasló eredményeket, teljesítményt elért abonyiaknak. A rendezvényen fellépett a Bihari János Ifjúsági Stúdió és a Melody Band. A résztvevők meghallgathatták Pető Zsolt polgármester köszöntőjét és évértékelő beszédét.


2019-ben ők lettek a díjazottak:„Abony Közbiztonságáért” elismerő kitüntetést kapott Kocsis Béla rendőr zászlós- Megbízást kapott a közelmúltban történt abonyi gyújtogatások felderítésére. A nyomozást rövid időn belül siker koronázta, a bűnügyi osztállyal és az Abonyi Rendőrőrssel együttműködve sikerült az elkövetőt beazonosítani.

„Abony Sportjáért” kitüntetésben részesült Szalinka Szilvia, az Abonyi Torna és Akrobatika Klub edzője, akinek sportolói kimagasló eredményeket értek el hazai versenyeken, 2019-ben valamennyi versenyről dobogós helyezésekkel tértek haza.

„Abony Város Sportolója” kitüntetésben részesítették Benyus Adélt, az Abonyi Torna és Akrobatika Klub versenyzőjét, Terék Gerdát, aki birkózás és atlétika sportágakban ért el kimagasló eredményeket, valamint Soós Gergőt, a Fergeteg Triatlon SE serdülő sportolóját, aki harmadik éve „Héraklész” bajnok válogatott kerettag.

„Abony Város Szociális Gondoskodásért„ kitüntetést adományoztak Szabóné Ferenczi Máriának, akinek életét a segítségnyújtás és a hozzá fordulók iránti kedves, odafigyelő magatartás hatja át.

„Az Év Vállalkozója” kitüntetést adományozták a Komáromigép Kft.-nek, mely abonyi vállalkozást 1999-ben Komáromi Béla alapította, jelenleg a 100%-ban magyar tulajdonú cég 20-25 helyi munkavállalót foglalkoztat.

„Jó tanuló, jó sportoló” kitüntetésben részesítették Antal Fruzsinát, aki a Gyulai Gaál Miklós Általános és Alapfokú Művészeti Iskola kitűnő tanulója és kiváló tanulmányi és sporteredményei mellett a zenében is tehetséges, valamint Bárány Mátét, aki kiváló eredményeket ér el atlétika és kézilabda sportágban. Tanulmányi eredménye első osztálytól kitűnő.Szerkesztőségünk és Olvasóink nevében is sok szeretettel gratulálunk!

Részletek, képgalériák később! Képgaléria IDE kattintva
2019 december 10 kedd - 14:25:56     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

Abony Városa nevezetes a műemlékekről, melyek közül több  is önkormányzati tulajdonban van. Az előző városvezetés több műemlék felújítására pályázott, köztük a volt Sívó kúria rekonstrukciójára is. Az Abofer- Bau Építőipari Kft megbízási szerződés szerint az ereszcsatorna rendszer cseréjét végzi a munkaterületen. 

A megállapodás értelmében a munkálatoknak december 15-ig be kell fejeződniük. Abony korábbi, és mostani városvezetése is mindent megtesz annak érdekében, hogy régi szép épületeink megmaradhassanak az utókornak, ennek megfelelően pályázatokat nyújtanak be. Egy ilyen sikeres pályázatnak köszönhető a mostani felújítás is. 


A Nemzeti Kulturális Alap Örökségvédelmi Kollégiuma még június végi ülésén három abonyi műemléki pályázatot részesített pozitív elbírálásban:


A volt Sívó-Kúria külső nyílászáróinak korszerűsítését, cseréjét, az épület vizesedésének megszüntetését négymillió forinttal támogatják. Ezen kívül a Lavatka kúriára szintén négymillió forintot, a Györe kastélyra pedig hárommilliót kapott. A munkálatokat a tervek szerint 2020. június 30-ig fejezik be. A fentiek közül a Sívó kúria van a helyi önkormányzat tulajdonában.
2019 december 04 szerda - 11:16:45     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

felkialtojel.pngA komposztáló ládákat idén december 6-án és 13-án lehet már csak átvenni az Abokom Nonprofit Kft. telephelyén 8:00 órától 15 óráig! Az átvételre utána már csak márciusban lesz lehetőség!

Abony Város Önkormányzata
2019 december 02 hétfő - 21:44:08     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

Idén először lehetett lakossági járdaépítés támogatására pályázni Abonyban. A kiírás nagyon népszerűnek bizonyult,  a beérkezett utolsó fordulós pályázatokban mindösszesen 1.548.000,- Ft összegű támogatást igényelt a lakosság a közterületi járdáik kivitelezéséhez.

/Képünkön Vincze István irodavezető, a téma előterjesztője/ 

A rendelkezésre álló támogatási keretösszeg 1.422.600,- Ft volt, az utolsó pályázati körben, így a különbözettel, mely 125.400,- Ft, a képviselő- testület egyhangú igennel kiegészítette a támogatási keretösszeget, így egyetlen pályázó sem esik el a járdaépítési támogatástól. Összesen 53 pályázó kapott támogatást, vannak akik jövő tavasszal látnak neki a munkálatoknak. Az eredeti keretösszeg hatmillió forint volt, ezt kellett most megemelni.  

Az ülésen szó volt  róla, hogy nagyon népszerű volt ez a pályázat, és minden bizonnyal jövőre ismét lesz kiírás a tárgyban. 

LV
2019 december 02 hétfő - 21:28:35     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

A tervek szerint pár héten belül bevetésre kerülhet az a mobil applikáció, mely kommunikációs csatornaként szolgál a város vezetése és a helyi lakosok, illetve turisták között. A modern technológiának köszönhetően széles körben használható a MikroApp applikációban rejlő lehetőség. 

Abony Város képviselő- testülete novemberi ülésén szavazta meg az ehhez szükséges anyagi forrást. Az ülésen elhangzott, hogy azért is jó lesz ez a rendszer, mert ezen keresztül lehet hibákat, például ilyen a csőtörés - bejelenteni, és ez rögzítésre is kerül a rendszerben. 

Az Abony APP bevezetése a többségi városvezetés, a Városunk Fejlődéséért Egyesület programjában is szerepelt. Most hamarosan ígéretükhöz híven valósággá válik. Az APP ingyenes lesz a felhasználók számára. Amennyiben a felhasználó a Facebook fiókjával vagy egy rövid regisztrációval azonosítja magát akkor korlátlanul használhatja az app-ot. A bejelentkezés természetesen nem kötelező, az applikáció vendégként is használható, bár ebben az esetben bizonyos funkciók nem érhetők el.
LV
2019 december 02 hétfő - 20:35:56     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

Bizonyára Önök is észrevették, hogy az elmúlt mintegy másfél hónapban a korábbiaknál több információt, friss hírt, képösszeállítást osztottunk meg Önökkel közösségi oldalunkon, valamint a városi hivatalos honlapon, a www.abony.hu-n. A jelenlegi, megújult városvezetés nem titkolt célja az, hogy a helyi lakosság számára minél több médiafelületen, minél több érdemi, naprakész információt adhasson a helyi történésekről, a lehető legmagasabb színvonalon. 


 A változás, és a jövő tehát már elkezdődött, de az természetesen tovább folyatódik. Ennek szellemében látunk neki a városi kommunikáció megújításának és kiszélesítésének. Mi, akik valóban szeretjük Abonyt, fontosnak érezzük, hogy elérjük azt, hogy az Abonyi Napló új szerkesztési elvek alapján készülhessen. 

 
Fontosnak tartjuk, hogy megújuljon a www.abony.hu oldal, kiemelten kezeljük az abony.hu közösségi oldalát. Nekünk az abonyiak az elsők, akiknek mindennapjaiban szeretnénk mi is szerepet vállalni azzal, hogy ellátjuk az abonyiakat helyi hírekkel, információkkal, és segítünk problémáik megoldásában. 


Interaktív szolgálatot szeretnénk vállalni, ahol nem maradhat megválaszolatlan kérdés. Segítsenek Önök is munkánkban! Kérdezzenek tőlünk, küldjenek be aktuális témákat, híreket, javasoljanak nekünk riportalanyokat, szerkesszük közösen a város internetes oldalait, és újságját! 


A megújult városi kommunikáció elengedhetetlen része, hogy csapatban, egymással, egymást segítve, Önökért dolgozzunk. Ennek megfelelően továbbra is sajtós feladatokat lát el Jandácsik Pál, és fényképezéssel segíti munkánkat Borsányi János. December elsejétől a városi sajtóreferensi feladatokat Lőrinczy Veronika látja el. Legyen Ön is kapcsolatban velünk! Várjuk üzeneteiket, nekünk minden vélemény számít: sajto@abony.hu
2019 november 26 kedd - 17:16:48     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

abony_cimerr.jpgAbony Város Önkormányzat Képviselő-testülete a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 232. § (3) bekezdésében biztosított jogkörében eljárva, figyelembe véve a közszolgálati tisztviselők munka- és pihenő idejéről, az igazgatási szünetről, a közszolgálati tisztviselőt és a munkáltatót terhelő egyes kötelezettségekről, valamint a távmunkavégzésről szóló 30/2012. (III. 7.) Korm. rendelet 13-15. §-jaiban foglaltakat, a 22/2019. (I. 31.) számú határozatával
2019. december 23. napjától 2020 január 3. napjáig
-ügyelet biztosítása mellett-
IGAZGATÁSI SZÜNETET rendelt el
az Abonyi Polgármesteri Hivatalban.
 
Szíves megértésüket előre is köszönjük!
 
Abony Város Önkormányzata
Oldal:  1 2 3 ... 53 54 55
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények