Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Önkormányzati hírek'
2017 július 24 hétfő - 13:33:48     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

kedvtelesbol_tartott_allatok_kobor_koszalo_ebek_kutyak_abony_abony.hu_2017.jpgÖnkormányzati rendelettel szorítaná vissza a Képviselő-testület a településen kóborló és kószáló ebek számát. A kedvtelésből tartott állatok - köztük a kutyák - tartásának szabályairól alkottak rendeletet a 2017. június 29-i Képviselő-testületi ülésén.

865 ebet vallottak be az abonyi lakosok

Az állatvédelmi törvény 42/B. § alapján a tartás helye szerint illetékes települési önkormányzat eb rendészeti feladatainak elvégzése érdekében, illetve a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira való tekintettel háromévente legalább egy alkalommal ebösszeírást végez. A 2016. évi ebösszeírás során az abonyi lakosok 865 ebet vallottak be.

Sokszor látni a város területén szabadon kóborló, kószáló kutyákat, melyek veszélyforrást jelenthetnek a lakosság számára.


Olvasd tovább...
2017 július 14 péntek - 16:34:33     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

gyalog_atkelohely_abony_szolnoki_uti_nagytemeto_abony.hu_2017.jpgA járdák, utak felújításáról, közlekedési táblák kihelyezéséről és a parkolási gondok enyhítéséről is tárgyaltak a képviselők a június végi Képviselő-testületi ülésen.
 
A járdák felújítására már korábban felállítottak egy sorrendet. Tavaly új járda készült a Gyulai iskola előtt, idén januárban pedig a Szelei és az Újszászi út közötti piac és üzletsorok kaptak viacolor burkolatot. A közelmúltban újították fel a Taverna és a Takarékszövetkezet közötti járdát a Ceglédi úton.


Olvasd tovább...
2017 július 14 péntek - 08:02:07     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

viragos_abonyert_palyazat_abony_abony.hu_2017.jpg2017. július 21-ig nyújthatnak be pályázatot az abonyi lakosok a "Virágos Abonyért" pályázati felhívásra.

A pályázatra három kategóriában lehet nevezni: kertes ház (családi ház), utca és balkon kategóriákban

A díjazottak 1 évig kommunális adómentességben részesülnek, valamint a kertes ház kategória nyertese 10.000.- Ft pénzjutalomban is részesül.

Pályázni adatlap benyújtásával lehet, melyet az Abonyi Polgármesteri Hivatal Településfejlesztési Osztályán lehet átvenni ügyfélfogadási időben, ingyenesen, vagy letölthető honlapunkról.
 
A pályázat benyújtásának határideje: 2017. július 21. 12:00 óráig

A Címet a Képviselő-testület évente egy alkalommal (az adott év) augusztus 31. napjáig adományozza.  Az ajánlatokat Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete a pályázati határidő lejártát követő első testületi ülésen bírálja el. A pályázat benyújtásának módjára vonatkozó pontos információkat a pályázati kiírás tartalmazza. Bővebb felvilágosítás az ajánlat benyújtásának helyén vagy az 53/360-135 (145) mellék telefonszámon kapható.
 
A pályázati kiírás és adatlap átvételének, valamint az ajánlat benyújtásának helye:
Abony Város Polgármesteri Hivatal
Településfejlesztési Osztály
Abony, Kossuth tér 1. I. emelet 105. sz. szoba 

Abony Város Önkormányzata

Szerző: Darányi Erika


Olvasd tovább...
2017 július 10 hétfő - 15:41:30     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

satorne_toth_melinda_pingvines_ovoda_es_bolcsode_abony_abony.hu_2017.jpgIsmét Sátorné Tóth Melindának szavazott bizalmat a Képviselő-testület, amikor egyhangú szavazattal a jelenlegi intézményvezetőt bízta meg további 5 évre a Pingvines Óvoda és Bölcsőde vezetői feladataival.

A pályázat kiírására azért volt szükség, mert az óvoda- és bölcsőde vezetőjének korábbi megbízása 2017. július 31-én lejárt. A jelenlegi intézményvezető ismét érvényesen pályázta meg az állást. Miután a nevelőtestület és a városvezetés is elégedett munkájával, ezúttal már harmadik alkalommal nevezte ki a Képviselő-testület a Pingvines Óvoda és Bölcsőde élére.


Olvasd tovább...
2017 július 10 hétfő - 12:51:04     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

Fájdalommal értesítjük a lakosságot, hogy Szökrön László önkormányzati képviselő 72 éves korában elhunyt.
 
Hamvasztás utáni búcsúztatása 2017. július 14-én, pénteken 15 órakor lesz az abonyi római katolikus nagytemetőben.
 
A család kérése, hogy a gyászolók koszorúk helyett egy szál virággal emlékezzenek elhunyt szerettükre.
 
Emlékét megőrizzük:
 
Abony Város Önkormányzata
 
 
 
2017 július 06 csütörtök - 09:30:52     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0
Szökrön László emlékére

Gyászolnak kis és nagy közösségek. Gyászol a család, gyászolnak elvbarátai, gyászol a Képviselő-testület, az Önkormányzat, a Polgármesteri Hivatal. Mindazok, akik ismerték és tisztelték. 2017. július 04-én elhunyt Szökrön László, aki 1945 januárjában a nagyjárási tanyavilágban született.

Életét a nagyjárási homokon kezdte, majd beköltözvén a „városba” tanulmányait a Kinizsi Pál Gimnáziumba folytatta. Ügyes, rátermett, problémamegoldó fiatalként szakmát tanult. Különösen a motorok világa érdekelte. Így lett a Ceglédi Vasipari KTSZ abonyi telepén a szerviz műhely vezetője. Több mint évtizedes munkája után a strandra hívta a település akkori vezetése, ahol nyugdíjazásáig szolgálta a várost.


Olvasd tovább...
2017 július 04 kedd - 12:45:16     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

pingvines_ovoda_nyertes_korszerusitesi_palyazata_abony_abony_2.jpgÖrömmel tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programokért Felelős Államtitkárság vezetője 77.610.044,-Ft összegű támogatásra érdemesnek ítélte az Abonyi Pingvines Óvoda Bethlen G. út 3-5. és Bethlen G. út 8. sz. alatti tagintézményeinek épületenergetikai korszerűsítésére benyújtott pályázatunkat. 
 
A KEHOP-5.2.9-16-2016-00125 kódszámú sikeres projekt eredményeképp megtörténik a fenti két épület utólagos hőszigetelése, a zárófödém hőszigetelése, a homlokzati nyílászárók cseréje és a Bethlen G. út 3-5. szám alatti épületnél egy új napelemes rendszer kiépítése. 
 


Olvasd tovább...
2017 június 27 kedd - 14:57:46     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

lakossagi_tajekoztato_abony_varos_elnyert_folyamatban_levo_palyazatai_abony_abony.hu_2017.jpgAbony Város Önkormányzata 306.434.099,-Ft összegű kormányzati és európai uniós támogatással valósíthatja meg a VEKOP-1.2.2-15-2016-00026 kódszámú „Üzleti Park kialakítása a volt Vásártér” területén című projektjét.
 
A nyertes pályázat eredményeként 33 db telek kerül kialakításra, 1500-1750 m2 közötti méretekben. A projekt megvalósítása során kiépül az úthálózat, szolgáltató házat alakítanak ki a volt mázsaház bővítésével, kiépítik az energiaellátást (közép- és kifeszültségű hálózat kialakítása, közvilágítási hálózat kiépítése), a térfigyelő rendszert, a gázellátást, a víz- szennyvíz- tűzivíz hálózatot. Lehatárolják a területet, melyen parkosítás és kertépítés történik. A Szolgáltató Ház tervezett üzemeltetéséhez eszközöket szereznek be.Olvasd tovább...
2017 június 23 péntek - 11:51:30     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

Tisztelettel meghívom a 2017. június 29-én (csütörtök) délután 14:00 órakor tartandó Képviselő-testületi ülésre.

Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal díszterme
 
Tisztelettel,
Romhányiné Dr. Balogh Edit
polgármester
 
Az ülést 14 órától élőben, online közvetítjük a honlapon!
 
 


Oldal:  1 2 3 ... 35 36 37
Közérdekű információk

Programajánló

*****
 
 *****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények