Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
Hírek - Kategória 'Önkormányzati hírek'
2017 szeptember 15 péntek - 17:18:56     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

abonyi_polgarmesteri_hivatal_abony_abony.hu_2017.jpgAugusztusban egy rendkívüli és egy munkaterv szerinti ülést tartott Abony Város Képviselő-testülete, melyen a következő, lakosságot is érintő döntések születtek:

Pályázati forrás igénybevételével oldaná meg az önkormányzat a belvízvédekezési-feladatokat („B” öblözet kialakítása). Az augusztus 3-i rendkívüli ülésen döntöttek a közel 130 millió Ft-os összköltségű pályázati projekten való indulásról, és a szükséges önerő, mintegy 40 millió Ft biztosításáról.


Olvasd tovább...
2017 szeptember 01 péntek - 13:27:29     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0
Nyilvános közzétételes licit felhívás

Abony Város Önkormányzat (2740 Abony, Kossuth tér 1.)

Abony Város vagyonáról és a vagyonnal való gazdálkodás egyes szabályairól szóló Abony Város Önkormányzat Képviselő-testületnek 13/2007. (IV.12.) önkormányzati rendeletének 4. sz. mellékletében meghatározott Abony Város Önkormányzata Vagyongazdálkodási liciteljárási szabályzata alapján 

egyfordulós, nyílt licit eljárás keretében elidegenítésre meghirdeti az alábbi ingatlant:Olvasd tovább...
2017 szeptember 01 péntek - 09:06:22     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

Tizenkettő fparkolo_kialakitasa_vasut_ut_1_abony_abony.hu_2017.jpgérőhelyes új parkoló kiépítéséről döntött a Képviselő-testület a 2017. augusztus 31-i ülésén.

A tizenegy merőleges és egy mozgáskorlátozott gépjármű-várakozóhelyet a Vasút út - Nagykőrösi út találkozásában lévő, jelenleg funkció nélküli területen valósítják meg. A plusz parkírozó helyek jelentősen csökkenthetik majd a belváros közlekedési és parkolási gondjait, és kiküszöbölhetik az autósok Vasút út elején történő szabálytalan várakozását, a forgalom feltorlódását.


Olvasd tovább...
2017 augusztus 31 csütörtök - 08:24:44     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2017. augusztus 31-én (csütörtök) délután 14:00 órától tartja soron következő ülését. 
 
Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Díszterme.
 
Az ülést 14 órától élőben, online közvetítjük a honlapon!
 
 
 

 
 
2017 augusztus 29 kedd - 15:42:54     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

Továbbra is érvényes a 2017. június 20-án elrendelt országos tűzgyújtási tilalom, amely szerint tilos tüzet gyújtani erdőkben, fásításokban, facsoportokban, útszéli fasorokban és ezek kétszáz méteres körzetében, még a kijelölt tűzrakóhelyeken is - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A szabadtéri tüzek kilencvenkilenc százalékát emberi mulasztás okozza. A kánikulában naponta átlagosan negyven ilyen esethez hívták a tűzoltókat, idén pedig már közel hétezer olyan esethez riasztották őket, amelynél erdő vagy más növényzet égett.
Olvasd tovább...
2017 augusztus 25 péntek - 08:17:38     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

Tisztelettel meghívom a 2017. augusztus 31-én (csütörtök) délután 14:00 órakor tartandó Képviselő-testületi ülésre.

Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal Díszterme
 
Tisztelettel,
Romhányiné Dr. Balogh Edit
polgármester
 
Az ülést 14 órától élőben, online közvetítjük a honlapon!
 
 


2017 augusztus 16 szerda - 08:17:42     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

varoshaza.jpgTisztelettel várok minden kedves érdeklődőt Abony Város Arculati Kézikönyv tárgyában tartandó LAKOSSÁGI FÓRUMRA.

A fórum helye: Abonyi Polgármesteri Hivatal Díszterme
Időpontja: 2017. augusztus 23. (szerda) 16.00 óra

Kérem Önöket, mondják el véleményüket, és tegyék meg javaslatukat. 

Tisztelettel: Romhányiné dr. Balogh Edit
polgármester


2017 augusztus 10 csütörtök - 14:57:44     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy lakossági panaszbejelentés alapján állítólagos fertőzésveszély merült fel az Abonyi Városi Termál- és Strandfürdőben. A panaszos által kifogásolt időszakban, 2017. július 31-én levett vízminta eredménye a mai napon megérkezett.

Sem bakteriológiai, sem kémia szempontból nem találtak kifogásolható értéket. A közegészségügyi vizsgálatok során hiányosságokat nem tártak fel.


A Városi Termál- és Strandfürdő vize a híresztelésekkel ellentétben tehát kiváló minőségű. A strand területén található hatalmas, árnyat adó fák alatt megpihenhetünk, és emellett összesen öt - köztük ásványvizes - medencében mártózhatunk meg, kedvező, évek óta nem emelkedő árak mellett. A szaunát kedvelők is örömüket lelhetik a néhány éve működő szolgáltatásban. Éjszakai fürdőzésre is várják az érdeklődőket, minden pénteken 20-24 óra között.

A fotóra kattintva képgaléria nyílik.


2017 augusztus 01 kedd - 15:42:50     Önkormányzati hírek     Hozzászólás 0

berlakasok_kossuth_ter_abony_abony.hu_2017.jpgNagy igény van Abonyban az önkormányzati bérlakásokra. Több mint ötven helyi lakos nyújtott be - szociális és nem szociális alapon - erre vonatkozóan kérelmet a Városházán.

Abony Város Önkormányzata lehetőségeihez mérten igyekszik a lakásállományát felújítani, az állagmegóvási munkákat elvégezni. Így készülhetett el tavaly két önkormányzati társasház, a Kossuth tér 3. és a Vasút út 2. szám alatti épületek tetőfelújítása több mint 25 millió Ft ráfordítással. Utóbbi épület rekonstrukciója újabb mérföldkőhöz érkezett, miután megtörtént a homlokzatának és a nyílászáróinak javítása szintén önkormányzati forrásból. Jelenleg az ingatlan belső közlekedőfolyosójának vakolatjavítását és festését végzik a szakemberek. A Képviselő-testület elidegenítésre jelölte ki a Kossuth tér 2-4. szám lakásokat, melyekre elsősorban a benne lakók éltek elővásárlási jogukkal. Az értékesítésből befolyt bevételeket a lakásállomány állagmegóvására fordítják, a lakhatatlanná vált bérlakásokat elbontják. A hivatal felmérte az önkormányzati lakások állapotát és javaslatot tett azok felújítására.
Olvasd tovább...
Oldal:  1 2 3 ... 36 37 38
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények