Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2017 március 08 szerda - 16:09:19     Hivatali hírek      Hozzászólás0

barany_lidia_mindenki_oscar_abony_abony.hu_2017.jpg2017. február 27-én, hajnalban nagy lelkesedéssel várta Magyarország a Los Angeles-i Dolby Theatherben tartott 89. Oscar-gálát, ahol kihirdették az idei Oscar-díjakat.
 
Minden okunk megvolt az izgalomra, ugyanis Deák Kristóf rendező és Udvardy Anna producer „Mindenki” című rövidfilmjét is jelölték a világ legnívósabb filmdíjára. A produkcióban szereplő budapesti Bakáts téri Ének-Zenei Általános Iskola énekkórusának tagjai pizsama partyt tartottak, és az iskolában aludtak, hogy együtt nézhessék az Oscar-gálát. A díjátadó pillanatait eufórikus hangulatban várták a gyerekek, és amikor megtudták, hogy nyert a „Mindenki”, üdvrivalgásban és féktelen sikoltozásban törtek ki.


Olvasd tovább...
2017 március 08 szerda - 15:44:29     Sporthírek      Hozzászólás0

A felnőtt női kézilabda mérkőzés beszámolója: Az őszi szezonban kikaptunk Gyulától, itt volt az idő visszavágni nekik. Hazai pályán magabiztos játékkal, és rendezett, határozott védekezéssel sikerült megnyerni a meccset. A támadásaink zömében sikeresek voltak, amire talán Gyula nem számított. Rengeteg átlövésünk volt, amiből nagyon nagy előnyt tudtunk szerezni. A védekezésünk nagyon határozott, nagyon nehezen tudtak a gyulaiak gólt szerezni. A kapuban hatalmas bravúrokat láttunk, ami szintén csak megnehezítette a gyulaiak dolgát. A félidőt 8 gólos előnnyel zártuk, és a meccset 12 gólos előnnyel sikerült megnyernünk. A következő meccsünket szombaton (03.11.) játszuk Szeghalom ellen. Reméljük, ezzel a remek csapatmunkával sikerül Szeghalom csapata ellen is nyernünk. Hajrá Abony!
 
Gólszerzők: Áy Nikolett (18), Molnár Krisztina (4), Patkós Gabriella (1), Mertlik Edina (3), Németh Kata (6).


Olvasd tovább...
2017 március 08 szerda - 14:58:40     Intézményi hírek      Hozzászólás0

farsang_gyulai_iskola_abony_abony.hu_2017.jpg
KLIKK a fotóra a képgaléria megtekintéséhez!
Egyed Gergő fotói
2017 március 08 szerda - 14:30:50     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Az abonyi Természetjárók Köre 1981-ben a Mechanikai Művekben alakult 25 fővel. Először csak mechanikás dolgozók, majd sok máshol dolgozó is gyarapította csapatunkat.
 
Szakosztályunk foglyai lettek a Gyulai iskola zenei tagozatos diákjai is, Szarvas Erzsébet tanárnő vezetésével. Ők végig szorgalmasan jártak a túrákra, vándortáborokba, de mivel a nyolcadik osztály befejeztével a diákok számos helyen folytatták a tanulmányaikat, így sajnos lassan elmaradoztak. A 2000-es évekig nagyon sok túrát szerveztünk, melyeken nagyon sokan vettek részt. Akkor még nagyon egyszerű és olcsó volt az utazás, szinte mindig mindenhová vonattal mentünk. A rendszerváltás után a Mechanikai Művek dolgozóinak is máshol kellett munkát keresni, és mivel hétvégén is dolgoztak, nehéz volt a túrákat megszervezni. 


Olvasd tovább...
2017 március 08 szerda - 14:15:39     Hivatali hírek      Hozzászólás0

peto_zsolt_abony_cegledberceli_borverseny_abony.hu_2017.jpgA hagyományosan, immár 19 alkalommal megrendezett ceglédberceli térségi borversenyen Pető Zsolt bora kiváló eredményeket ért el, öregbítve ezzel Abony város hírnevét.
 
Az Abonyi Lajos Művelődési Ház, Könyvtár és Múzeumi Kiállítóhely - amely ugyancsak minden évben borversenyt szervez a Kertbarát Körrel közösen - az elért szép sikerről interjúvolta meg az abonyi borkészítőt - olvasható a Művelődési Ház honlapján. Az interjú teljes terjedelmében ide kattintva olvasható.
 
Forrás: www.mukomu.lapunk.hu
Fotó: Jandácsik Pál
2017 március 08 szerda - 13:30:06     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Tájékoztatjuk a Tisztelt Utazóközönséget, hogy a KMKK Középkelet-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. által közlekedtetett menetrend szerinti helyközi (országos, elővárosi, regionális) és helyi autóbuszjáratok közlekedési rendje 2017. március 13-17 között, a március 15-i Nemzeti ünnep körüli napokon az országos menetrendi naptárnak megfelelően a következő:

2017 március 13, hétfő: a hét első munkanapja és iskolai előadási napja.
2017. március 14, kedd: munkanap, iskolai előadási nap.
2017. március 15, szerda: munkaszüneti nap, Nemzeti ünnep.
2017. március 16, csütörtök: munkanap és iskolai előadási nap.
2017. március 17, péntek: a hét utolsó munkanapja és iskolai előadási napja.
 
Az esetleges kellemetlenségek elkerülése érdekében az utazás megkezdése előtt célszerű tájékozódni! A buszállomások forgalmi szolgálata és a járatokon a buszvezetők készséggel tájékoztatják Önöket!  
 
MKK Középkelet-magyarországi Közlekedési Központ Zrt.


Olvasd tovább...
2017 március 08 szerda - 07:57:32     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Boldog nőnapot kívánnak a hölgyeknek a Képviselő-testület férfi tagjai
és az Abonyi Polgármesteri Hivatal férfi kollégái!
Nagyításért kattintson a képre!
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények