Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2017 március 13 hétfő - 20:49:08     Egyesületi hírek      Hozzászólás0

nagyabonyi_szinkor_bujocska_abony_abony.hu_2017.jpgNagy sikerrel mutatta be újra a Nagyabonyi Színkör a „Bújócska” című vígjátékot 2017. március 11-én, a Művelődési Házban.
 
Csizmarek Mátyás 1954-ben írt prózáját először tavaly vitték színpadra. Miután meghívták a társulatot Tápiószőlősre egy idei bemutatóra, úgy gondolták, a felújított művet az abonyi közönségnek is megmutatják, amely ismét nagyon tanulságosra és szórakoztatóra sikeredett. Az előadás előtt Király Béláné kihirdette a színkör által tavaly kezdeményezett Tarka Borjú Rajzpályázat eredményét (részletek hamarosan).
 
Még több fotóért KLIKK a képre!


Olvasd tovább...
2017 március 13 hétfő - 19:37:52     Egyesületi hírek      Hozzászólás0

i_abonyi_horgaszborze_abonyi_horgasz_egyesulet_abony.hu_2017.jpgAdták-vették a horgászkellékeket az abonyi horgászok 2017. március 12-én, a Szent Imre Közösségi Házban, ekkor rendezte meg ugyanis az I. Abonyi Horgászbörzét az Abonyi Horgász Egyesület.
 
- A Horgászbörze ötlete a hideg téli hónapokban körvonalazódott. A Facebook csoportunkban tagjaink váratlanul nagy érdeklődéssel fogadták az ötletet. Erre való tekintettel azonnal elkezdődött a szervezés, a helyszín keresése, és a rendezvény hirdetése. A börzén 8-9 horgász árulta a portékáit nagy lelkesedéssel. Sok cserebere és alkudozás után a legtöbb „cucc” gazdára talált. A tanulság számunkra az, hogy a börze időtartama rövidebb lesz egy órával, mert úgy láttuk, hogy ennyi idő bőven elég lesz legközelebb. A II. Abonyi Horgászbörzét ősz elejére tervezzük a tópartra. Sok halat kívánunk a vásárolt felszerelésekkel! – számolt be az abony.hu-nak Ördög György, az Abonyi Horgász Egyesület vezetőségi tagja, főszervező.
 
Darányi Erika
Abony.hu fotók: Speckner Ákos (Még több fotóért KLIKK a képre!)
2017 március 13 hétfő - 16:41:38     Egyesületi hírek      Hozzászólás0

Az abonyi galambászok 2017. március 4-én tartották meg a hagyományos évértékeléssel egybekötött közgyűlésüket és díjátadó vacsorájukat Abonyban, a Központi Ebédlőben.

Petrezselyem Sándor, az Abonyi Lajos Művelődési Ház berkein belül működő V-227 Abonyi Galamb-és Kisállattenyésztő Egyesület és a Díszposta Fajtaklub Egyesület elnöke értékelte az előző évben végzett munkát, ismertette a 2016. év gazdasági és kiállítási eredményeit, majd átadták az elismeréseket. A díjak átadásában Petrezselyem Sándor mellett közreműködött: Korbély Csabáné ny. Művelődési Ház igazgató és Krupincza István, az egyesület titkára. Petrezselyem Sándor elnök a 2017. év terveit is megosztotta a tagokkal. Az idei év legnagyobb célkitűzése a 40 éves jubileumi díszposta fajta európai kiállítás megrendezése, melyhez nagy összefogást kért a tagoktól. 
 
A díjátadó örömteli pillanatait a képre kattintva tekintheti meg. 


Olvasd tovább...
2017 március 13 hétfő - 15:18:07     Városi rendezvények      Hozzászólás0

Az idén jubiláló Fergeteg Triatlon Se /2017-ben ünnepli fennállásának 25. jubileumi évfordulóját./ megrendezi az immár hagyománnyá vált V. Duatlon Fesztivált. A március 15-én, szerdán megrendezendő eseményre már elindult a nevezés, előnevezés a www.versenyzek.hu oldalon. A helyszín változatlan, a Somogyi Imre Általános Iskola Radák úti tagintézménye (Abony, Radák Katalin út 42).
 
A házigazdák ebben az évben is valamennyi korosztály számára kínálnak megméretési lehetőséget. Délelőtt a sprint táv versenyzői veszik fel a „nyúlcipőt”, majd pattannak kerékpárjuk nyergébe, hogy eldöntsék ki a leggyorsabb közülük. Őket követik a gyermek, serdülő, és újonc kategóriákban induló versenyzők.


Olvasd tovább...
2017 március 13 hétfő - 10:26:55     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók      Hozzászólás0

Tájékoztatunk mindenkit, hogy ezen a héten (2017. március 13-19.) a Csontos Patika az ügyeletes gyógyszertár.

Ügyeleti rendje:
2017. 03. 13. hétfő: Nyitva 8.00-17.30-ig, utána ügyel 22.00-ig
2017. 03. 14. kedd: Nyitva 8.00-17.30-ig, utána ügyel 22.00-ig
2017. 03. 15. szerda: munkaszüneti nap! ügyelet itt 8.00-22.00-ig
2017. 03. 16. csütörtök: Nyitva 8.00-17.30-ig, utána ügyel 22.00-ig
2017. 03. 17. péntek: Nyitva 08.00-17.30-ig, utána ügyel 22.00-ig
2017. 03. 18. szombat Nyitva 08.00-12.00-ig, utána ügyel 22.00-ig
2017. 03. 19. vasárnap ügyelet 08.00-22.00-ig.

Információk: Csontos Patika
2017 március 13 hétfő - 07:06:15     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók      Hozzászólás0

A nemzeti ünnep miatt változik a vonatok közlekedési rendje.
 
Március 15-én ünnepnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok, előtte és utána a munkanapi menetrend érvényes. 
 
A 26 éven aluli fiatalok az ünnepnapokra és hétvégékre érvényes 33%-os kedvezményt is igénybe vehetik március 14-én 10 órától 15-én éjfélig. Mindemellett például a gyermekek, családok, tanulók, diák- és felnőtt csoportok, nyugdíjasok is igénybe vehetik a szokásos kedvezményeket a szerdai utazáshoz, kiránduláshoz is.


Olvasd tovább...
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények