Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2017 március 14 kedd - 19:33:38     Városi rendezvények      Hozzászólás0

A teljes képernyős nézethez nyomja meg a négyzetet a lejátszó jobb alsó sarkában!
Amennyiben a videó lejátszása akadozik, állítsa meg pillanattal a lejátszást,
hogy a folyamatjelző betöltődjőn, utána zökkenőmentesen tovább nézhető.
2017 március 14 kedd - 17:59:46     Egyesületi hírek      Hozzászólás0

Az abonyi Természetjárók Köre várja a kirándulni, túrázni vágyók csatlakozását áprilisi túraidőpontjaira:

Április 2. Pilisszentiván-Hosszúárok-Kőris völgy-Piliscsaba-Pilisvörösvár
Indulás Abonyból, utazás a helyszínre autóbusszal, onnan 8 és 12 km-es gyalogtúra.

Április 17. Húsvéti kerékpáros túra
Indulás Abonyból.

Április 29-május 1. Bakony-Őrség
1. nap: túra a Bakonyban - Bakonybél-Kálvária-Csúcs-hegy-Bányászkút-Kerteskői szurdok-Pénzesgyőr.
2. nap: túra az Őrségben - Őriszentpéter-Zalafolyó-Szerek-Szalafő-Kondorfa. 3. nap: Jeli arborétum meglátogatása /Rododendron túra/
Szállás: Ivánc turista szállás.
Részvételi díj: Kb 14.000,-Ft. arborétum belépővel együtt.
Jelentkezni április 12-ig lehet 10.000,-Ft befizetésével.
 
Indulás Abonyból, utazás a helyszínre autóbusszal, onnan gyalogtúra.
 
Érdeklődés és jelentkezés a Természetjárók Köre vezetőjénél, Nagy Sándornénál, az 20/341-2706-os telefonszámon.   
 
Darányi Erika
2017 március 14 kedd - 17:40:17     Akikre büszkék vagyunk      Hozzászólás0

abonyi_karitasz_adomany_abony_abony.hu_2017.jpgRIPORT * Van Abonyban egy közösség, egy hely, ahol egymásnak adják a kilincset a helybéliek. A Klapka György utcában található a Karitász Abonyi Csoportjának székhelye, amit a tagok egymás között csak „butiknak” hívnak. Hétfő van. Ez az a nap, amikor kinyit a „Karitász Butik”, és mindenki kedvére válogathat a ruhák között, de ekkor várják a lakossági felajánlásokat is. Új adomány érkezett, ezúttal puding és felvágott formájában. Ebből most a nagycsaládosok kapnak, jönnek is érte szép sorjában. (a főképen Besnyi Judit Karitász tag az átadás pillanatában.) A legbelső szobák telítve vannak ruhákkal, a karitászosok ezeket rendezgetik, beszélgetünk.
 
- Jó, ha az ember tud másokon segíteni, de egymást is támogatjuk. Magunkon is segítünk. Jól esik egy kicsit az otthoni létből kikapcsolódni - mondják szinte egyszerre. - A Kati doktornőt (Dr. Tóth Katalin) mindenki ismeri, és nagyon szeretik Abonyban. Állandóan megálltam vele beszélgetni, és egyszer megkérdezte, hogy van-e kedvem csatlakozni a Karitászhoz. Ez úgy 8-9 évvel ezelőtt történt - emlékezik vissza Varga Istvánné Anikó.


Olvasd tovább...
2017 március 14 kedd - 15:49:14     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Újra látogathatók a betegek a ceglédi Toldy Ferenc Kórház és Rendelőintézet valamennyi osztályán. Dr. Pusztai Dezső főigazgató az influenzajárvány miatt 2017. január 20-tól elrendelt részleges látogatási tilalmat 2017. március 14-től visszavonta.
2017 március 14 kedd - 11:44:23     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Eddig 53 ezren kérték Pest megyében a NAV-tól, hogy postázza adóbevallási tervezetüket. Az ügyfélkapuval rendelkezőknek ezt nem kell kérniük, ők március 16-tól online elérhetik szja-bevallási tervezetüket, akár okostelefonról is.
 
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal – a kifizetőtől, munkáltatótól érkezett adatok alapján – idén mintegy 3,8 millió adózónak elkészíti szja-bevallási tervezetét. A bevallási tervezet postázását eddig több mint 33 ezren kértek sms-ben, és 11ezret is meghaladja a NAV honlapján jelentkezők száma. Március 16. után az igénylés már csak személyesen nyújtható be a NAV ügyfélszolgálatain, de aki május 22-ig nyit ügyfélkaput, ugyancsak megtekintheti elektronikusan bevallási tervezetét. Az online felületen március 16-tól jóváhagyható, módosítható a tervezet, és itt is lehet rendelkezni az adó 1+1%-ról is. Lényeges, hogy mindenki nézze meg ügyfélkapuval hozzáférhető, vagy a postán küldött, esetleg az ügyfélszolgálaton kikérhető tervezetet, mert az adózó felelőssége, hogy pontos legyen a bevallás. Amiről a NAV év közben nem kapott adatot, azzal a jövedelemmel a tervezetet ki kell egészíteni, akár papíralapon, akár az online felületen.
 
Nemzeti Adó- és Vámhivatal
Pest Megyei Adó- és Vámigazgatósága
További információ: 
Salgó Attila
Tel.: 06-70/491-2907 ł E-mail: pest.sajto@nav.gov.hu
2017 március 14 kedd - 08:57:09     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Nagyításért KLIKK a képre!
2017 március 14 kedd - 08:45:37     állásajánlatok, pályázati információk      Hozzászólás0


Abonyi Polgármesteri Hivatal a közszolgálati tisztviselőkről szóló 2011. évi CXCIX. törvény 45. • (1) bekezdése alapján pályázatot hirdet
Abonyi Polgármesteri Hivatal
Gazdasági Osztályvezető
munkakör betöltésére.
 
A közszolgálati jogviszony időtartama: határozatlan idejű közszolgálati jogviszony

Foglalkoztatás jellege: Teljes munkaidő

A vezetői megbízás időtartama: A vezetői megbízás határozatlan időre szól.


Olvasd tovább...
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények