Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2017 március 20 hétfő - 10:19:43     Eladó ingatlanok      Hozzászólás0

 
Abony Város Képviselő-testülete 2016. október 27-i ülésén elidegenítésre kijelölte az Abony, Kossuth tér 2-4. szám alatti társasházi lakásokat. Az Abonyi Polgármesteri Hivatal ennek megfelelően a lakásvásárlási igények felmérését követően felbecsültette az ingatlanokat.
 
Abony Város Képviselő-testülete az Abony, Kossuth tér 2-4. szám alatti elidegenítésre kijelölt lakások közül az alábbi üres lakásokat értékesíti liciteljárás keretében:


Olvasd tovább...
2017 március 20 hétfő - 09:36:11     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók      Hozzászólás0

karbantartas_dakov_abony_vizhiany_abony.hu_2017.jpgA DAKÖV Kft. Abonyi Üzemigazgatósága tájékoztatja Önöket, hogy 2017. március 20-án (hétfő) 8.00 és 14.00 óra közötti időpontban tolózárjavítást és szerelvénycserét végeznek a Nagykőrösi és Dózsa Gy. u. sarkán, ezért a fenti időpontban átmeneti vízhiány lesz tapasztalható, melyért szíves elnézésüket és megértésüket kérik.
 
Az érintett utcák a Nagykőrösi út Dózsa Gy. és Tompa M. utca közötti szakasza, a Szilágyi E. utca, valamint a Nagykőrösi út, Vasút út és Dózsa Gy. u. közti szakasza. A kizárás átmenetileg érintheti még a Tompa M. és Bocskai u. közötti szakaszt is.
 
 
 
2017 március 20 hétfő - 09:27:59     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Értesítünk mindenkit, hogy ezen a héten (2017. március 20-26. között) a Benu Gyógyszertár az ügyeletes patika.
 
Ügyeleti feladatait hétköznap 18-22 óráig, szombaton 12-22 óráig, vasárnap 08-22 óráig látja el.
 
Forrás: Csontos Patika Facebook oldala
 
 
 
 
 
2017 március 20 hétfő - 09:17:52     állásajánlatok, pályázati információk      Hozzászólás0

allaslehetoseg_villanyszerelo_abony_abony.hu_2017.jpgAz új munkatárs feladatai lesznek: légkábeles vagy földkábeles hálózatok építése, szerelése
 
A pozícióhoz tartozó főbb elvárások:
- villanyszerelő/távközlési hálózatszerelő,
- pályakezdők jelentkezését is várják,
- B kategóriás jogosítvány előny.
 
Amit a cég kínál:
- versenyképes fizetés,
- biztos és hosszú távú munkalehetőség.
 
Munkavégzés helye: Jász-Nagykun-Szolnok megye
 
Amennyiben álláshirdetésünk felkeltette az érdeklődését, küldje el fényképes önéletrajzát a bacswork@mail.datanet.hu e-mail címre, vagy érdeklődjön Uhrin Mónika HR Tanácsadónál a 76/504-870 vagy 30/694-7415-ös telefonszámok valamelyikén.
 
Fotó: profession.hu
2017 március 20 hétfő - 08:50:40     állásajánlatok, pályázati információk      Hozzászólás0

 
Abony Város Önkormányzat Képviselő-testülete (2740. Abony, Kossuth tér 1.) egyfordulós, nyílt pályázati eljárás keretében meghirdeti az Önkormányzat tulajdonát képező Abony, Vasút út 2. I/1. szám alatti 86 m2 alapterületű 2 és fél szoba, konyha, előszoba, kamra, fürdőszoba, WC helyiségekből álló komfortos lakás bérbeadását határozott időtartamra.

Bérlet időtartama: 5 év (A lakás ismételt bérbeadására nincs lehetőség!)
Bérbeadás jogcíme: nem szociális bérlakás
Bérleti díj: 45.150,- Ft/hó


Olvasd tovább...
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények