Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2017 május 17 szerda - 18:22:02     Hivatali hírek      Hozzászólás0

csaladi_nap_punkos_bognar_gokart_klub_tamogatoi_rendezveny_ifj_toth_sandor_gokartos_vilagbajnoki_szereplesehez_abony_abony.hu_2017.jpgTámogatói rendezvény ifj. Tóth Sándor abonyi gokartos (KWC) világbajnoki szerepléséhez! 

Ideje: 2017. június 4. Pünkösd Vasárnap 10-19 óráig
Helye: Bognár Gokart Park 2712. Nyársapát, Iskola dűlő 20.
 
Programok:
10 órától:
- Főzőverseny, Fődíj: 2 fős Balatoni vitorlázás
- Chrisfit zenés bemutató és futóverseny
- Váradi Acro team, Halmi Kata Gymnastics, PIMIACRO
Ceglédi Református Iskola és Óvoda Torna Köre
 
12 órától:
- Juhász Kitti énekes előadása
- Dalma Dance Club bemutatója
- Power Karate S. E. bemutatója
- Abonyi TAK Tornászainak bemutatója
- Bimbó Brigitta színművész előadása
- „CsutkaZumba"


Olvasd tovább...
2017 május 17 szerda - 14:39:45     állásajánlatok, pályázati információk      Hozzászólás0

allasajanlat_allaslehetoseg_abonyban_abony.hu_2017.jpgJászberényi partnercégünk keres 2, illetve 3 műszakos munkarendbe dolgozókat.
 
Amit kínálunk:

Bruttó 140.800 Ft, Kafetéria 10.000 Ft, Sori+minőségi bónusz, bruttó 25.000 Ft, Heti többszöri előleg, Fizetett szabadság, Fizetett ünnep, Ingyenes buszjárat Abonyból

Partnercég: Electrolux
 
Érdeklődni lehet Novák Róbertnél, a 06-30/951-3478-as telefonszámon.

Az első felvételi elbeszélgetés ideje: 2017. május 23.

 
Optimal Force Kft.

2017 május 17 szerda - 12:38:03     Hivatali hírek      Hozzászólás0

lukacs_istvan_szepkoru_koszontese_abony_abony.hu_2017.jpgLukács István 2017. április 17-én ünnepelte 90. születésnapját Abonyban.

A jeles alkalomból Dévainé Kazinczy Sára alpolgármester asszony és dr. Balogh Pál jegyző úr is meglátogatta és felköszöntötte. A szépkorú Pista bácsinak átadták az Orbán Viktor jókívánságait tartalmazó emléklapot, egy üveg borral és tortával kedveskedtek neki.

Szívből köszöntjük Pista bácsit, és további jó egészséget kívánunk neki!

Darányi Erika2017 május 17 szerda - 10:11:02     Városi rendezvények      Hozzászólás0

Nagyításért kattintson a képre!
2017 május 17 szerda - 09:45:29     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók      Hozzászólás0
Pest megyei városokba jár majd az emeletes vonat

emeletes_vonat_stadler_abony_abony.hu_2017.jpgA Budapest–Vác–Szob, illetve a Budapest–Monor–Cegléd–Szolnok vonalon járnak majd 2019-től a MÁV új, emeletes vonatai.
 
Ez a két legforgalmasabb vonala a MÁV-nak, ezért itt van a legnagyobb szükség az emeletes vonatokra – jelentették be az állami vasúttársaság sajtótájékoztatóján kedden. A MÁV azért koncentrálja fejlesztéseit a főváros környékére, mert minden második utasa a budapesti elővárosi forgalomból származik.
 
A két legnépszerűbb vonalon, a váci és monori vonalakon évente 8-8 millió utas utazik, de egyelőre ez a két szakasz nem rendelkezik korszerű vonatokkal.
 
2019-től 40 darab, egyenként 600 ülőhelyes Stadler KISS emeletes vonat közlekedik majd itt, amelyek a vállalat szerint az évi tízmilliós utasszámot is elbírják. A budapesti elővárosban 58 millió utast szállítottak tavaly, az idén az első negyedévben 4 százalékkal nőtt az utaslétszám a budapesti elővárosban a tavalyi év első negyedévéhez képest - közölte a MÁV.

Forrás: pestmegye.hu
Fotó: http://www.stadlerrail.com

2017 május 17 szerda - 09:02:53     közbiztonsági hírek      Hozzászólás0

vademeles_abonyi_polgarmesteri_hivatal_volt_dolgozoja_abony_abony_hu.jpgA Ceglédi Járási Ügyészség jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntette miatt emelt vádat azzal a nővel szemben, aki az abonyi polgármesteri hivatal dolgozójaként három év alatt több mint 24 millió forintot utalt az önkormányzat pénzéből a saját számlájára.
 
A bűnügy vádlottja az abonyi polgármesteri hivatalban dolgozott és feladatai közé tartozott az önkormányzat, az óvodák, a rendelőintézet, és a városi sportcsarnok működésével összefüggő pénzügyi-gazdálkodási feladatok ellátása, így a közüzemi számlák rendezése is. A vádlott munkaköre folytán hozzáfért a könyvelési programhoz és a banki rendszerben átutalási jogosultsága volt.


Olvasd tovább...
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

 
 *****
*****
 *****
*****
*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények