Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2017 július 10 hétfő - 17:26:01     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy ezen a héten (2017. július 10-16. között) a Rozsnyai Patika az ügyeletes gyógyszertár.
 
Ügyeleti feladatait hétköznapokon 18.00-22.00-ig, szombaton 12.00-22.00-ig, vasárnap 08.00-22.00-ig látja el.
 
 
 
 
 
2017 július 10 hétfő - 15:41:30     Önkormányzati hírek      Hozzászólás0

satorne_toth_melinda_pingvines_ovoda_es_bolcsode_abony_abony.hu_2017.jpgIsmét Sátorné Tóth Melindának szavazott bizalmat a Képviselő-testület, amikor egyhangú szavazattal a jelenlegi intézményvezetőt bízta meg további 5 évre a Pingvines Óvoda és Bölcsőde vezetői feladataival.

A pályázat kiírására azért volt szükség, mert az óvoda- és bölcsőde vezetőjének korábbi megbízása 2017. július 31-én lejárt. A jelenlegi intézményvezető ismét érvényesen pályázta meg az állást. Miután a nevelőtestület és a városvezetés is elégedett munkájával, ezúttal már harmadik alkalommal nevezte ki a Képviselő-testület a Pingvines Óvoda és Bölcsőde élére.


Olvasd tovább...
2017 július 10 hétfő - 12:51:04     Önkormányzati hírek      Hozzászólás0

Fájdalommal értesítjük a lakosságot, hogy Szökrön László önkormányzati képviselő 72 éves korában elhunyt.
 
Hamvasztás utáni búcsúztatása 2017. július 14-én, pénteken 15 órakor lesz az abonyi római katolikus nagytemetőben.
 
A család kérése, hogy a gyászolók koszorúk helyett egy szál virággal emlékezzenek elhunyt szerettükre.
 
Emlékét megőrizzük:
 
Abony Város Önkormányzata
 
 
 
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények