Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2017 október 04 szerda - 17:41:35     Hivatali hírek      Hozzászólás0

veradas_szeptember_abony_abony.hu_2017.jpgA fenti vöröskeresztes jelszó mindig aktuális. Ebben az évben, szeptember 30-án negyedik alkalommal hívtuk véradásra azokat, akik beteg embertársaik szükség szerinti gyógyításához így kívánnak hozzájárulni.

Abonyban több évtizedes hagyománya van a véradásnak. Ebből következik, hogy vannak fiatal véradók, akik nagyszüleik, szüleik példáját követik. Véradóink között sok a többszörös véradó, örömmel tapasztaljuk viszont, hogy egyre több fiatal is jelentkezik. A jelentkezők közül  néhányan nem adhattak vért pld. megfázás, előző napi láz, olyan gyógyszer szedése, amely kizárja a véradást, 6 hónapon belüli tetoválás, és volt, aki elmúlt 65 éves. Köszönjük a véradóknak, hogy jöttek, köszönjük az egészségügyi dolgozók és vöröskeresztes aktivisták munkáját. A következő véradás 2017. december 13-én lesz.

Pető Istvánné
véradás-szervező

További képekért látogasson el Facebook oldalunkra!

2017 október 04 szerda - 14:01:19     Intézményi hírek      Hozzászólás0

Az Idősek Világnapja alkalmából ünnepségre invitálta nyugdíjas dolgozóit a Gyulai iskola tantestülete, 2017. október 02-án.

A találkozón a 4. z osztályos tanulók csillogó szemmel adták elő zenés, prózai műsorukat - Korbély Krisztina tanárnő zenei kíséretével -, melyet Koncsikné Magyari Judit tanítónő állított össze. A produkció végén egy-egy levenduladísszel kedveskedtek az időseknek. Ezt követően Dévainé Kazinczy Sára igazgató asszony ünnepi gondolatokkal köszöntötte a volt kollégákat.

Az idősebb és fiatalabb munkatársak örömmel üdvözölték egymást: az ünnepség utáni vendéglátás közepette sem fogytak ki a szóból.

A képre kattintva fotógaléria nyílik!

Darányi Erika képriportja
 
2017 október 04 szerda - 09:05:50     Intézményi hírek      Hozzászólás0

40_eves_erettsegi_osztalytalalkozo_1977_abony_abony.hu_2017.jpgAz 1973-1977 közötti gimnáziumi osztály tagjai 40 éves érettségi találkozót szerveztek, mely vidám hangulatban telt el, s melyen felidézték a régi szép diákéveket. Köszönjük, hogy ápolják az iskolai hagyományt.

Kinizsi Pál Gimnázium2017 október 04 szerda - 08:52:47     Sporthírek      Hozzászólás0
Szoros félidő, biztos győzelem

abonyi_kezilabda_club_noi_abony_abony.hu_2017.jpgMakó városában lépett újra pályára, és nézett új kihívás élé junior csapatunk. Egy pörgős bemelegítés után, megfújták a sípot, és elkezdődött a küzdelem a győzelemért.

A játék az első félidőben fej-fej mellett haladt, összeszedetlen és kapkodós játékot játszottunk. A technikai hibák és a rendezetlen védelemünk juttatta Makót előnyhöz (13-11). A második félidőben, csakúgy mint az előző fordulóban, teljesen más stílusú játékot produkáltunk. Gyors középkezdések, keresztmozgások, góllal zárt támadások, rendezett, erős védelem jellemezte a csapatunkat. De ami a legfontosabb volt, hogy nem adtuk fel, és küzdöttünk a pályán, hajtottunk és így megállíthatatlanok voltunk! Reméljük, hogy ez a küzdőszellem a következő meccsen is meghozza az eredményét! Most  keményen edzünk tovább, és október 8-án ismét pályára lépünk, ezúttal hazai pályán!

Végeredmény:
Abonyi KC-Makói KC: 28-23 
Gólszerzők: Tóth Mónika (11), Batta Fruzsina (6), Balogh Edina (4), Patai Laura (3), Rieger Melanie (2), Bokor Fruzsina (1), Dömsödi Alexandra (1) 

Hajrá Abony!

Az Abony.hu-nak beszámolt Rieger Melanie.  


Olvasd tovább...
2017 október 04 szerda - 08:35:41     Hivatali hírek      Hozzászólás0
Az adatgyűjtést végrehajtó kérdezők fényképes igazolvánnyal rendelkeznek!

ksh_jegyzoi_level_mibol_elunk_2017_abony_abony.hu_2017.jpg
Nagyításért kattintson a képre! 
2017 október 04 szerda - 08:14:59     állásajánlatok, pályázati információk      Hozzászólás0

Abony Város Önkormányzata
a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. • alapján
pályázatot hirdet
Varga István Városi Sportcsarnok 

intézményvezető (magasabb vezető) 
beosztás ellátására.

A közalkalmazotti jogviszony időtartama: határozatlan idejű közalkalmazotti jogviszony

Foglalkoztatás jellege: Teljes munkaidő

A vezetői megbízás időtartama: A vezetői megbízás határozott időre, 3 év; 2017. december 01. – 2020. november 30-ig szól.


Olvasd tovább...
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
*****
*****
 
*****
*****
baba_mama_zenes_foglalkozas_abonyi_kultura_hazaban_abonyban_abony_abony.hu_2018.png
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények