Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2017 október 06 péntek - 12:55:05     Akikre büszkék vagyunk      Hozzászólás0

Kelemen László mindössze hét esztendős volt, amikor először kezdett el futballozni az Abonyi Kid FC csapatában.

Az U15-ös korosztályhoz nyáron érkező játékos akkor még csatár posztot töltött be, aminek meg is volt az eredménye, hiszen számos gólkirályi címmel és a torna legjobb játékosa díjjal rendelkezett - írja a Vasas Kubala Akadémia honlapján.

- A legbüszkébb arra vagyok, amikor 2017-ben az év játékosa lettem az egyesületemnél, valamint a 2015/2016-os év U14-es bajnokságában 45 góllal, a 2016/17-es évben 47 találattal, valamint az U16-os bajnokságban 69 góllal lettem gólkirály. Az Akadémia felfigyelt rám, aminek nagyon örültem. Először részt vettem a csapat edzőtáborában, ahol nagyon jól éreztem magam, hiszen a csapattársaim és az edzőim is nagyon segítőkészek voltak, rögtön befogadtak, mindenben segítettek. Nagyon szeretek velük együtt dolgozni, ezért minden edzésen azon dolgozom, hogy a maximumot hozzam ki magamból. Célom, hogy segítsem a csapatomat, hogy minél jobb eredményt érjünk el, illetve én is sikeres labdarúgó legyek, amihez úgy érzem, itt minden támogatást megkapok.


Olvasd tovább...
2017 október 06 péntek - 12:48:53     Városi rendezvények      Hozzászólás0

antik_konyvek_kiallitasa_abony_abony_9.jpgAz idei Országos Könyvtári Napokhoz kapcsolódva Kis Krisztián Bálint szolnoki, antik könyv gyűjteményéből nyílt tárlat Abonyban, a Művelődési Házban. A kiállítás során a nyomtatás több mint ötszáz éves történetébe is bepillantást nyerhetnek az érdeklődők, de az első abonyi könyvet és Abonyi Lajos regényét is megtekinthetik. 

A tárlat október 12-ig látogatható.

DE
Abony.hu fotók: Székely Szilárd

Tekintsék meg kedvcsinálóként készített felvételeinket a képre kattintva!

2017 október 06 péntek - 11:03:41     Intézményi hírek      Hozzászólás0

Nagy öröm volt számunkra, hogy ismét ellátogatott Abonyba Ácsné Szily Éva a budapesti Tóth Aladár zeneiskola tanára, Eötvös József díjas pedagógus, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem didaktika tanára.

Ez alkalommal a szakmai nap mottóját Varró Margit gondolata adta: „Nincs olyan zenetanár, aki minden szempontból kielégítő eredményt érhet el, ha nem nevelője növendékeinek és egyben önmagának.”

A délelőtt során, a híres, magyar származású zenepedagógus Paul Roland DVD-jéből tekintettünk meg részleteket. A délután folyamán a bemutató tanítás keretein belül 6 növendékkel foglalkozott a tanárnő. A megjelent hegedűtanárok ismét sokat profitáltak az elhangzott praktikus gondolatokból és tanácsokból. Már most nagyon várjuk a tavaszi félévben megrendezésre kerülő következő alkalmat az újabb találkozásra.

Bihari János Alapfokú Művészeti Iskola

Még több fotó a képre kattintva!


2017 október 06 péntek - 10:54:01     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy Kelemen Kolos bejelentést tett az Abonyi Polgármesteri Hivatalban szén-monoxid mérő műszer értékesítésére vonatkozóan Abony közigazgatási területén.

A bejelentési kötelezettségének eleget téve a szolgáltatói tevékenységét engedéllyel végzi. Nevezett személy lakásukon, ingatlanukban a fenti szolgáltatással kapcsolatban felkeresheti Önöket.2017 október 06 péntek - 09:41:46     Közszolgáltatásokkal kapcsolatos informáxiók      Hozzászólás0

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2017. november 06-10. között az NHSZ Szolnok Közszolgáltató Nonprofit Kft. a közszolgáltatás keretében ingyenes LOMTALANÍTÁSI AKCIÓT végez.

A háztartásokban nap, mint nap keletkező kommunális hulladék mellett selejtezések, nagytakarítások alkalmával, eseti jelleggel nagyméretű, a vegyes hulladéktól külön gyűjtendő, kidobásra szánt bútorok, lomhulladékok is felhalmozódhatnak. Ezek lakossági gyűjtése akciósorozatokkal valósítható meg a leghatékonyabban.


Olvasd tovább...
2017 október 06 péntek - 08:21:14     Önkormányzati hírek      Hozzászólás0

Tervezett ütemben halad a Bethlen Gábor úti óvodák felújítása, melyre még júliusban nyert pályázati forrást az önkormányzat.

A Kohéziós Alap és a hazai központi költségvetési előirányzat támogatásából az alábbi feladatok valósulnak meg:
- a két épület és a zárófödém utólagos hőszigetelése,
- homlokzati nyílászárók cseréje,
- új napelemes rendszer kiépítése a főépületen.

Önkormányzati forrásból végzik el a meglévő palafedés bontását, a fedélszékek átalakítását és megerősítését, új héjazatot és bádogos szerkezetet készítenek. Az augusztus 31-i Képviselő-testületi döntés értelmében a 2017. költségvetés tartalékalapjának terhére felújítják a főépület fűtési és használati meleg víz rendszerét.

Képgalériáinkban az óvoda két tagintézményének munkálatokat megelőző és jelenlegi állapotot tükröző felújítását követhetik nyomon a fotókra kattintva.

DE

Kapcsolódó hírek:


2017 október 06 péntek - 05:33:37     Hivatali hírek      Hozzászólás0

A Bursa Hungarica Önkormányzati Ösztöndíj olyan felsőoktatási szociális támogatórendszer, amely az esélyteremtés érdekében a hátrányos helyzetű, szociálisan rászoruló fiatalok számára is elérhetővé kívánja tenni a felsőoktatást.

A Bursa Hungarica többszintű támogatási rendszer, amelynek pénzügyi fedezetként három forrás szolgál:

1.) Települési önkormányzat támogatása:
A Bursa Hungarica Ösztöndíjrendszer célja, hogy szociális támogatási rendszerben azon a szinten történjen a döntéshozás, ahol a legtöbb ismeret birtokában képesek a rászorultságot elbírálni. Ennek megfelelően az Önkormányzat által kiírt Bursa Hungarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjpályázat helyben kerül elbírálásra. A támogatás összegét pályázónként állapítja meg az Önkormányzat. 


Olvasd tovább...
2017 október 06 péntek - 05:21:16     Városi rendezvények      Hozzászólás0

      gobelin_kiallitas_hegedusne_lankus_hajnalka_abony_abony.hu_2017.jpg  tudomanyos_onkepzokor_abony_abony.hu_2017.jpg
Nagyításért kattintson a plakátokra!
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

 
*****
*****
*****
 
*****
*****
baba_mama_zenes_foglalkozas_abonyi_kultura_hazaban_abonyban_abony_abony.hu_2018.png
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények