Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2017 december 04 hétfő - 22:22:27     Önkormányzati hírek      Hozzászólás0

27/2017.(XII.04.) önkormányzati rendelet
A gyermekvédelem helyi szabályairól szóló 9/2009.(VI.02.) rendelet módosításáról

28/2017.(XII.04.) önkormányzati rendelet
A településkép védelméről

196/2017.(XI.30.) számú Képviselő-testületi határozat
A költségvetéssel kapcsolatos díjak megállapításáról

200/2017.(XI.30.) Képviselő-testületi határozat
Abony Város Településképi Arculati Kézikönyve jóváhagyásáról

Településképi Arculati kézikönyv
2017 december 04 hétfő - 11:35:49     Hivatali hírek      Hozzászólás0

A Véradók napja alkalmából ünnepséget rendeztek a véradók és a véradásszervezők számára 2017. november 28-án, Abonyban. A megjelenteket Pető Istvánné véradásszervező köszöntötte.

Oklevéllel, emlékéremmel tüntették ki többszörös, jubiláló véradókat, melyeket ajándékok kíséretében adtak át az ünnepeltek részére.

A képre kattintva fotógaléria nyílik!


Olvasd tovább...
2017 december 04 hétfő - 10:41:16     közbiztonsági hírek      Hozzászólás0
Kérjük, ne dőljenek be a csalóknak!

telefonos_csalo_abony_abony.hu_2017.jpgNyereményekre, telefonszámla tartozásra hivatkozva próbálják megtéveszteni a hívott személyt.
 
Az elmúlt időszakban több esetben előfordult, hogy ismeretlen személyek többnyire számkijelzés nélkül, esetenként számkijelzéssel telefonon felhívták a sértetteket. Közlik, hogy az egyik telefontársaság, vagy gazdasági cég által meghirdetett nyereményjátékban pénzösszeget, vagy nagyértékű tárgyat nyertek. A csalásra irányuló telefonálás elkövetője nyájas hangon arra kéri a sértettet, hogy telefonos egyenlegfeltöltést hajtson végre, mivel ez a feltétele annak, hogy az elnyert pénzösszeg átutalható legyen a sértett bankszámlájára. A becsapott állampolgárt egy, a lakhelyéhez közeli ATM automatához irányítja, és ott az általa diktált tranzakció végrehajtására kéri.


Olvasd tovább...
2017 december 04 hétfő - 10:25:19     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Tájékoztatunk mindenkit, hogy ezen a héten (2017.12.04-12.10-ig) a Rozsnyai Patika (Abony, Kossuth tér 12.) az ügyeletes gyógyszertár.

Ügyeleti feladatait hétköznapokon 18.00-22.00-ig, szombaton 12.00-22.00-ig, vasárnap 08.00-22.00-ig látja el.

Forrás: Csontos Patika

2017 december 04 hétfő - 08:55:24     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy 2018. január 01-től jogszabályi változás miatt az E.ON Közvilágítási hibabejelentő elérhetősége megváltozik. Január 01-től az alábbi hívószámokon, a megszokott módon intézhetik ügyeiket:

E.ON Közvilágítási hibabejelentő: 06-80/200-636 (0-24 óráig hívható)

Az általános hibabejelentő telefonszámunk nem változik:
A hibabejelentést az alábbi, vezetékes és mobiltelefon hálózatból a nap 24 órájában hívható telefonszámon lehet megtenni:
06-80/ 210-310

E.ON Energiakereskedelmi Kft.


2017 december 04 hétfő - 08:13:56     Intézményi hírek      Hozzászólás0

somogyi_imre_altalanos_iskola_sikerei_bolyai_anyanyelvi_csapatverseny_abony_abony.hu_2017.jpgA Bolyai Anyanyelvi Csapatverseny lehetőséget teremt, hogy a diákok átéljék az együttgondolkodás örömét és a logikus gondolkodás képességének fejlesztését.

A versenyen 3-8. osztályos tanulók vehettek részt 4 fős csapatokban. Büszkeséggel tölt el bennünket, hogy iskolánkból 4 csapat bekerült a legjobb hat közé a megyében. A megyei eredményhirdetésre Szigetszentmiklóson, a Batthyány Kázmér Gimnáziumban került sor.

Eredmények:
3. évfolyam
4. hely
Berkó Barnabás 3. m
Bodó Marcell 3. m
Czagány Kinga 3. m
Mertlik Bence 3. m

Felkészítő tanár: Halasiné Tóth Katalin


Olvasd tovább...
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények