Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2018 február 28 szerda - 14:05:58     közbiztonsági hírek      Hozzászólás0

rendorsegi_hirek_baleset_abony_2018.jpg   A jelenlegi adatok szerint egy túrkevei nő 2018. február 27-én, 13 óra 25 perckor Abonyban, a Mátyás király utcában közlekedett az általa vezetett Toyota típusú gépkocsival.

Amikor a Mátyás király utca és a Nagykőrösi út kereszteződéséhez ért - figyelmen kívül hagyta az ott kihelyezett „Állj, elsőbbségadás kötelező” közlekedési jelzőtáblát - a kereszteződésbe behaladt, ahol nekiütközött egy Suzuki típusú gépkocsinak. A baleset következtében a Suzuki utasa megsérült.

   2018. február 27-én, 15 óra 30 perckor Abonyban, a Ceglédi úton közlekedett egy férfi az általa vezetett Fiat típusú személygépkocsival. Haladása során - mivel sebességét nem az útviszonyoknak megfelelően választotta meg - a havas úton megcsúszott és egy villanyoszlopnak ütközött. A balesetben személyi sérülés nem történt, anyagi kár keletkezett - tájékoztatta lapunkat a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság.


2018 február 28 szerda - 13:54:29     Hivatali hírek      Hozzászólás0

   Az „Abony Közoktatásáért” kitüntetés adományozásának rendjét Abony Város Önkormányzat Képviselő- testületének a kitüntetések alapításáról és adományozásuk rendjéről szóló 6/2015. (II.27.) számú rendelete (a továbbiakban: Rendelet) szabályozza, melynek II. fejezete szerint

„II. fejezet
„Abony Közoktatásáért ” kitüntetés
7. §

Abony Város Önkormányzatának Képviselő-testülete „Abony Közoktatásáért” kitüntetést adományozhat azoknak a pedagógusoknak, akik kiemelkedő eredményt értek el az óvodai, iskolai, zeneművészeti oktató-nevelő munkában, nagyfokú szakmai felkészültséggel rendelkeznek a tehetséggondozás és a pedagógiai módszerek alkalmazásában.

8. §
(1) A kitüntetésből évente legfeljebb öt adományozható.
(2) A kitüntetés adományozására a 2.§. (1) a)-c) pontjaiban meghatározottakon felül javaslatot tehetnek:
a) helyi intézmények vezetői
b) pedagógusok szakmai szervezetei és érdekképviseletei
c) szülői munkaközösségek
d) az intézményi diákönkormányzatok  


Olvasd tovább...
2018 február 28 szerda - 11:35:36     Sporthírek      Hozzászólás0

2018. február 17-én, Kaposváron a serdülő női minősítő versenyen az Abonyi Birkózó Club fiatal versenyzői - Terék Gerda és Terék Fruzsina -, bronzérmet nyertek.

- A lányok két-két magabiztos győzelemmel és vereséggel állhattak fel a dobogó harmadik fokára. A serdülő versenyek az idei évben különösen nagy figyelmet érdemelnek, hiszen júniusban Győr városa rendezheti meg a 2018. évi Európa-bajnokságot ebben a korosztályban. A válogatottság megszerzésére még két minősítő versenyen lesz lehetősége Gerdának és Fruzsinának - számolt be az abony.hu-nak Lőrinczy Attila vezetőedző.

Gratulálunk! DE
A kép korábban készült. Abony.hu fotó: Székely Szilárd


2018 február 28 szerda - 10:14:38     állásajánlatok, pályázati információk      Hozzászólás0

Emberi Erőforrások Minisztere 
a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. • alapján pályázatot hirdet
Bihari János Alapfokú Művészeti Iskola 
Intézményvezető (magasabb vezető)
beosztás ellátására.

A közalkalmazotti jogviszony időtartama: határozatlan idejű közalkalmazotti jogviszony

Foglalkoztatás jellege: Teljes munkaidő

A vezetői megbízás időtartama: A vezetői megbízás határozott időre, 2018.08.01-2023.08.15-ig szól.

A munkavégzés helye: Pest megye, 2740 Abony, Kálvin János utca 1.

A beosztáshoz tartozó, illetve a vezetői megbízással járó lényeges feladatok: A köznevelési intézmény vezetőjének feladata az intézmény szakszerű és törvényes működtetése, a takarékos gazdálkodás, a munkáltatói jogok gyakorlása és döntéshozatal az intézmény működésével kapcsolatban minden olyan ügyben, amelyeket a jogszabály nem utal más hatáskörbe.


Olvasd tovább...
2018 február 28 szerda - 09:52:54     Hivatali hírek      Hozzászólás0

Részleges látogatási tilalmat rendelt el a ceglédi Toldy Ferenc Kórház és Rendelőintézetben Dr. Pusztai Dezső főigazgató. A lépésre az országos influenzajárvány miatt volt szükség, mely a következő osztályokat, részlegeket érinti:

  • - Szülészet-Nőgyógyászati Osztály
  • - Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztály
  • - Központi Anaesth.-Intenzív Therápiás Osztály
  • - Kardiológiai Őrző

Ez alól kivételt képeznek:
- a Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztályon a gyermekét folyamatosan ápoló szülő (amennyiben influenzaszerű megbetegedésben nem szenved és megfelelő védőfelszerelést visel),
- Szülészet-Nőgyógyászati Osztály szülőszobáján az előre tervezett apás szülések abban az esetben, ha a szülésen részt vevő apa legalább 2 héttel a szülés előtt influenza elleni védőoltásban részesült, s erről orvosi igazolással rendelkezik, valamint a szülés időpontjában nem szenved felső légúti hurutos megbetegedésben.

A részleges látogatási tilalom 2018. február 20-tól érvényes. A végrehajtás határideje: azonnal és visszavonásig érvényes.


Abony.hu

2018 február 28 szerda - 09:30:16     közbiztonsági hírek      Hozzászólás0

   villanyoszlopnak_utkozott_szemelyauto_abonyban_abonyi_abony.hu_2018.jpgVillanyoszlopnak ütközött egy személyautó kedden délután a 40-es úton, Abony közelében. A gépkocsiban egyedül a sofőr utazott, akit a ceglédi hivatásos tűzoltók és a mentők kézi erővel emeltek ki a roncsból.

   A személymentést követően a tűzoltók átvizsgálták a járművet, majd biztosították a helyszínt - tájékoztatta lapunkat Csámpai Attila tű. törzszászlós, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Megyei szóvivője.

Fotó: BM OKF médiaszerver/PMKI Cegléd HTP

Még több fotó a képre kattintva!


Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

*****
*****
*****
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények