Abony Város
Szeretettel köszöntjük Önt Magyarország szívében, Pest Megye déli zugában. Budapesttől mintegy órányi autóútra - a 4. sz. fűútvonalon, Cegléd és Szolnok között - található ez a természeti kincsekben, látnivalókban és programokban gazdag település. Reméljük, megtetszik Önnek Országunk eme kicsiny kis szeglete és kedvet kapnak ahhoz, hogy felkeressenek bennünket, és az itt kínált lehetőségek kellemes kikapcsolódási lehetőséget kínálnak mai felgyorsult világunkban. Kellemes olvasgatást, böngészést kívánunk turisztikai oldalainkon.
Városháza
A Polgármseteri Hivatal épülete 1904-ben épült, Jablonszky Ferenc tervei alapján. Az egyemeletes, eklektikus középület földszinti része megépítését követően hosszú ideig üzleteknek adott helyet, közhivatal csak az emeleti részen működött. A közintézményt a felszabadulás előtt Városházának nevezték (pincéjében akkor börtön volt), 1990-ig Tanácsházaként működött, majd a rendszerváltást követően ismét visszanyerte a Városháza elnevezést.
Városi Termálfürdő
A családias környezetben elhelyezkedő családias kialakítású strand nem csak a helyi lakosság, hanem a környező településekről és messze földről érkező vendégek kedvelt pihenőhelye is. A létesítmény kicsi, de rendkívül hangulatos. Kis- és nagymedence, gyógymedence várja a sportolni, megmártózni, pihenni vágyókat. A Strandfürdő területén elhelyezkedő műemléknek nyilvánított patinás kúriában Egészségmegőrző központ kapott helyet. Súlyfürdő, szauna, fizikoterápiás kezelési lehetőség, gyógymasszázs, pezsgő- és ülőfürdő, gyógymedencék kínálják a gyógyulás és felfrissülés páratlan élményét.
Közösségi Ház
Abony Város Önkormányzata támogatást nyert a Lehetőségeink Fő Tere - Abony Város integrált településközpont fejlesztése című KMOP-5.2.1/B-09-2f-2010-0011 azonosító számú pályázaton az Új Széchenyi Terv keretében. A pályázat részeként épül meg Abony Város Közösségi Háza- Komplex kulturális, oktatási, művészeti központja és ezzel egyidejűleg az új Zeneiskola, amely az Önkormányzat önerős vállalkozása.
Kinizsi Városkapu
Kinizsi Magyar Balázsnak - Mátyás hadvezérének vezértársa volt, akit 1472. május 20-án Budán kelt és Báthory István országbíró előtt kötött megállapodásában Magyar Balázs fiává fogadott. Mivel Weseni (Vezsenyi) László királyi főlovászmester fiú - gyermek nélkül halt meg, így birtokai Vásonkővára, Vázsony és a Külső-Szolnok megyei Abony, Paládics, Tószeg, Bög, Kécske, Kürt, Tas stb. faluk az 1473. január 8-án kiállított szabadalmi adománylevél alapján Magyar Balázs tulajdonába kerültek. Leánya Benigna Kinizsi Pál felesége lett, aki felesége jogán birtokolta a területet. Az egykori Kinizsi hagyományokat ápolva, fenntartva épült meg a Kinizsi Városkapu.
x
2018 március 02 péntek - 13:39:30     közbiztonsági hírek      Hozzászólás0

kutyamentes1_abony_abony.hu_2018.jpg   Tegnap este 7 óra körül egy budapesti állatvédő egyesület bejelentést kapott, mely szerint Abonyban, egy Jósika úti ház kertjében egy alultáplált staffordshire-pitbull keverék kutya a láncra feltekeredve, a hóban, vizes rongyokon fekszik a földön. Háza sincs, ahová bemenekülhetne a hideg elől.

   A mentés este 11 óra körül kezdődött meg, a csoport tagjai ekkor érkeztek meg Abonyba a ceglédi menhely egyik gondozójával és állatorvosával kiegészülve. A helyszínre már az abonyi rendőrökkel együtt mentek ki.

- A kutya tulajdonosának elmondása szerint korábban ő is az utcáról fogta be a Pitbull fajtájú ebet, de szegényes életmódjuk miatt nem volt lehetőségük a megfelelő tartásra - tájékoztatta lapunkat az esetről Gulyás Pál r. alezredes, az Abonyi Rendőrőrs parancsnoka. - A gazda azt is elmondta, hogy szívesen lemond az ebről, ha valaki jobb körülményeket tud biztosítani számára.


Olvasd tovább...
2018 március 02 péntek - 11:20:46     Hivatali hírek      Hozzászólás0

egyenlo_banasmod_hatosag_pest_megyei_ugyfelszolgalata_marciusi_ugyfelfogadas_abony_abony.hu_2018.jpgForduljon az Egyenlő Bánásmód Hatóság Pest megyei ügyfélszolgálatához, ha neme, életkora, bőrszíne vagy nemzetisége, vagyoni helyzete, egészségi állapota, szexuális irányultsága, nemi identitása, faji hovatartozása vallási, vagy világnézeti meggyőződése, politikai vagy más véleménye, anyanyelve, fogyatékossága, családi állapota, anyasága vagy apasága, vagy egyéb tulajdonsága miatt hátrányos megkülönböztetés éri! Az Egyenlő Bánásmód Hatóság feladata a diszkriminációval okozott jogsértések kivizsgálása és megszüntetése.

Keresse fel Dr. Szatmári Éva Pest megyei egyenlőbánásmód-referens ügyfélfogadását:
06 30/960-2657 eva.drszatmari@gmail.com

Pest Megyei Kormányhivatal
1052 Budapest, Városház u. 7.
(tel: +36 1/485-6957)
2018.03.05. hétfő 11:30-15:30
2018.03.26. hétfő 11:30-15:30

Nagykáta Város Önkormányzat
Polgármesteri Hivatal
2761 Nagykáta, Dózsa György út 2.
(tel: + 36 29/641-105)
2018.03.12. hétfő 11:30-15:30

Dunakeszi Város Önkormányzat
Polgármesteri Hivatal
fszt. kis házasságkötő terem
2120 Dunakeszi, Fő út 25.
(tel: + 36 27/542-800)
2018.03.19. hétfő 11:30-15:30

Egyenlő bánásmód – mindenkit megillet!

Nagyításért kattintson a plakátra!


2018 március 02 péntek - 11:13:29     Hivatali hírek      Hozzászólás0

ferzol_kft_tapioszolos_nyilt_nap_abony_abony.hu_2018.jpgTisztelt Érdeklődők!

Ezúton tisztelettel meghívjuk Önöket a FERZOL LEMEZMEGMUNKÁLÓ KFT. nyílt napjára!

Kíváncsi a FERZOL Kft. belső működésére? Mi van a csarnokok belsejében? Most megtudhatja!

A FERZOL Kft. harmadik alkalommal rendezi meg nyílt napját 2018. március 10-én, (szombaton) 10.00-15.00 óra között.

Jöjjön el és mi a nyílt napunk alkalmával megmutatjuk telephelyünket, tevékenységünket, modern technológiánkat, munkakörülményeinket, európai színvonalú környezetünket. Célunk az, hogy a környező lakosság gyárlátogatás keretében,működés közben pillanthasson be cégünk életébe és láthassa fejlődésünket. Kérjük, használja ki a lehetőséget, legyen a vendégünk, töltsön el velünk pár érdekes órát, szerezzen kedvező élményeket és vigye tovább másoknak is jó hírünket!


Olvasd tovább...
2018 március 02 péntek - 07:54:10     Hivatali hírek      Hozzászólás0

pest_megyei_kormanyhivatal_logo_abony.hu_2016.jpg   A Pest Megyei Kormányhivatal Érdi Járási Hivatala a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 50. § (8) bekezdése alapján a 2018/2019. tanévre vonatkozóan az alábbiak szerint határozta meg az iskolák felvételi körzetét, valamint a pedagógiai szakszolgálatot ellátó intézmény működési körzetét.

Kapcsolódó/letölthető dokumentumok:
 (a megtekintéshez, letöltéshez kattintson a címre)

Pest Megyei Kormányhivatal
Érdi Járási Hivatala
Hatósági Főosztály, Hatósági Osztály2018 március 02 péntek - 07:41:10     állásajánlatok, pályázati információk      Hozzászólás0

a "Közalkalmazottak jogállásáról szóló" 1992. évi
XXXIII. törvény 20/A. • alapján pályázatot hirdet
Abonyi Szivárvány Óvoda és Bölcsőde - Abony 
kisgyermeknevelő
munkakör betöltésére.

A közalkalmazotti jogviszony időtartama: határozatlan idejű közalkalmazotti jogviszony

Foglalkoztatás jellege: Teljes munkaidő

A munkavégzés helye: Pest megye, 2740 Abony, Tószegi út 58/a

A munkakörbe tartozó, illetve a vezetői megbízással járó lényeges feladatok: A bölcsődei ellátásban részesülő 1-3 éves gyermekek szakszerű gondozása, nevelése, fejlesztése, napközbeni ellátása a bölcsőde szakmai programjában meghatározott irányelvek alapján.


Olvasd tovább...
2018 március 02 péntek - 06:55:49     Egyesületi hírek      Hozzászólás0

A teljes képernyős nézethez nyomja meg a négyzetet a lejátszó jobb alsó sarkában!
Internetsebessége függvényében a videó lejátszása akadozhat. Ebben az esetben állítsa meg pillanattal a lejátszást,
hogy a folyamatjelző betöltődjőn, utána zökkenőmentesen tovább nézhető.
Hírkategóriák
Közérdekű információk

Programajánló

*****
 
*****
*****
 
*****
Bővülő vállalkozásaink

logo.gif
tolnato.JPG


Generál Kontakt logó-01.jpg

ma-bau.JPG


 
Első kézből
Új Magyarország
Gazdasági program
Abony lenndületbe jön
 
 
 
Természetjárók Köre
Nosztalgiakórus
Magán Zoo

Környező települések
Cegléd Újszilvás
Újszász Szolnok
Kőröstetétlen Törtel
Intézmények